عروسي به سبك آلماني

بطور معمول در آلمان فقط برگ ازدواج صادر شده از سوي اداره ثبت احوال به عنوان سند رسمي پذيرفته مي‌شود. بعد از آشنايي طولاني مدت و حتي زندگي چند ساله مشترك در يك خانه، زن و مردي كه در آلمان تصميم به ازدواج مي‌گيرند بايد براي گرفتن زمان امضاء سند ازدواج، به بخش ويژه‌اي از اداره ثبت احوال  (Standesamt)  مراجعه كنند. در اين اداره بدون در نظر گرفتن تعلق مذهبي و يا قومي فرد متقاضي، زمان برگزاري مراسم دفتري ازدواج تعيين مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با سنت‌ها و چگونگي مراسم ازدواج در آلمان، خانم ليلو اشميتLilo Schmitz ، پروفسور مردم شناسي‌ي دانشگاه دوسلدورف به پرسش‌هاي دويچه وله پاسخ داده است:

 

ليلو اشميتز، پرفسور مردم‌شناس در دوسلدورف

خانم اشميتز، به نظر شما برگزاري مراسم عروسي در چند سال اخير در آلمان تغيير محسوسي داشته است؟ برگزاري جشن عروسي ميان جوانان امروزي آلمان چگونه است؟

 

بعد از گذشت سال‌هاي دهه شصت كه بسياري از جوانان آلمان در تب و تاب جنبش‌هاي بزرگ دانشجويي برگزاري جش‌هاي بزرگ و رسمي را براي ازدواج رد مي‌كردند، چند سالي است كه دوباره برگزاري اين مراسم به خواست بسياري از جوانان در زمان ازدواج تبديل شده است. براي مثال وقتي كه من براي اولين بار ازدواج كردم، در دهه شصت، جشن عروسي بزرگ برگزار نمي شد. ما در آن موقع خيلي ساده به اداره ثبت اسناد بخش ازدواج رفتيم و سند ازدواج را امضاء كرديم. بعد با دوستان در يك كافه دور هم نشستيم.

 

اين يك دوره تاريخي بود. دوره اي كه به دوره جوانان  سال ۶۸  معروف است. در آن زمان، در دوره قيام دانشجويي بزرگ در اروپا، ازدواج بيشتر جنبه كاركردي داشت.  امروزه اين سنت باز در ميان جوانان مدرن شده است. مثلا اينكه داماد در روز عروسي به‌دنبال عروس به در خانه والدين او برود. حتي برخي از زنان جوان كه سال‌هاست با نامزد خود در يك خانه زندگي مي‌كنند، براي اين روز به خانه والدين مي‌روند تا داماد به دنبالشان برود و آنان را با خود به مراسم ببرد. اگر عروسي در كليسا جشن گرفته شود، پدر عروس است كه وي را به كليسا مي‌برد. داماد در جلوي در كليسا منتظر عروس مي‌ماند.  در داخل كليسا پدر عروس دست او را به دست داماد مي‌دهد.

 

شما گفتيد لباس سنتي عروس سفيد و داماد سياه است. انتخاب اين دو رنگ به چه دليل است؟

 

حلقه عروسي در آلمان دوران نامزدي در دست چپ و بعد از ازدواج در دست راست عروس و داماد جاي مي‌گيرد

بله، به‌طور معمول عروس لباس سفيد و داماد خاكستري تيره و يا سياه به تن مي‌كند. اين رنگ‌هاي قديم تغيير نقش زوج را در جامعه نشان مي‌‌دهند. مثل بسياري از كشورهاي جهان، اين دو، نقش جديدي را در جامعه مي پذيرند. سفيد يا سياه در بسياري از مراسم سنتي قديمي هم وجود داشته است. اين دو رنگ به معني سادگي و يك دستي و به عبارتي بي‌رنگي هستند. به اين معني كه عروس و داماد در مرحله بينا‌‌بيني‌اند و هنوز نقش اجتماعي آنطور كه معني مي‌شود، براي آن‌ها مشخص نشده است.

 

آيا مراسم عروسي در كليسا پيش از امضاء قرارداد ازدواج در اداره ثبت انجام مي‌گيرد؟

 

بطور معمول مدتي بعد از مراسم اداري يعني ازدواج دفتري، جشن در كليسا برگزار مي‌شود. پيش‌ترها جشن كليسا و مراسم در اداره ثبت به فاصله خيلي نزديك به هم برگزار مي‌شدند. ولي امروزه حتي تا چند ماه بعد، هر وقت كه عروس و داما بتوانند اين جشن را برگزار مي‌كنند. مراسم در اداره ثبت، نسبتا ساده‌است. كارمند ويژه ازدواج سعي مي‌كند كمي هم به اين مراسم اداري جنبه سرور بدهد. مراسم در اتاقي كه كمي تزيين شده برگزار مي‌شود و كارمند مسئول، لباس رسمي مي‌پوشد. نوشيدني و يا خوراكي سبكي خورده مي‌شود و مهمانان همراه با عروس و داماد به كافه و يا رستوراني مي‌روند. عروسي‌هاي قديمي در روستاها تا سه روز جشن گرفته مي‌شد. روز اول با فاميل، روز دوم به همراه دوستان و فاميل و روز سوم با همكاران و همسايه‌ها. در روستاهاي آلمان هنوز هم عروسي در سه روز جشن گرفته مي‌شود.

 

هزينه اين جشن را چه كسي مي‌پردازد؟

 

قديم‌ها هزينه عروسي را والدين مي‌پرداختند. در بيشتر مواقع خانواده عروس هزينه اصلي را مي‌پذيرفت. ولي امروزه چون بسياري از خانواده‌ها فرزندان زيادي ندارند، خانواده داماد هم كمك مي‌كند و مثلا هزينه لباس عروسي را مي‌پردازند.

 

آيا عروس و داماد در مراسم عروسي هديه دريافت مي‌كنند؟

 

بله، مثلا وسايل خانه ويا آشپزخانه به عنوان هديه به آنان داده مي‌شود. ولي به شكل سنتي مانند ايران و يا برخي از كشورهاي ديگر، عروس به عنوان هديه از سوي خويشاوندان طلاو و جواهر دريافت نمي‌كند. حلقه عروسي توسط داماد خريداري مي‌شود. بطور معمول حلقه در انگشت چهارم دست راست قرار مي‌گيرد. در آلمان معمولا عروس و داماد در موقع نامزدي حلقه را در دست چپ و بعد از عروسي در دست راست مي‌كنند.

 

در برخي از خانواده ها معمول است كه زوجي كه مي‌خواهند ازدواج كنند خود وسايلي را كه احتياج دارند در يك فروشگاه وسايل خانه و آشپزخانه انتخاب مي‌كنند. بعد خويشاوندان و دوستان ضمن مراجعه به فروشگاه، هديه اي را كه از نظر ميزان قيمت برايشان مناسب است، از ميان وسايلي كه ويژه اين عروس و داماد روي ميزي به شكل زيبا و تزيين شده چيده شده است، انتخاب مي‌كنند. هديه معمولا در طي مراسم عروسي به عروس و داماد داده مي‌شود و مراسمي مانند پاگشا و مهماني بعد از عروسي وجود ندارد.

 

در برخي از كشورها عروس و داماد قبل از شب ازدواج رابطه جنسي ندارند. در آلمان وضع به چه گونه است؟

 

در برخي از كشورها عروسي به معناي رسيدن به پختگي در شخصيت و رابطه جنسي بعد از ازدواج است. در آلمان وضع بگونه ديگري است. در اين‌جا گفته مي‌شود، اول بايد پخته شد، در رابطه جنسي هم تجربه كرد و بايد با شريك زندگي آشنا شد و با او رابطه جنسي داشت و مدت طولاني با هم بود تا بعد بتوان تصميم به ازدواج گرفت. خانواده ها در انتخاب همسر براي فرزندانشان دخالت نمي‌كنند. والدين هم امروزه در آلمان فكر مي‌كنند بهتر است زوج دلداده دو يا سه سال و يا بيشتر با هم باشند، تا مشخص شود كه واقعا بهم مي‌خورند و مي‌خواهند با يكديگر زندگي مشتركي را پايه ريزي كنند يا نه.   

 

جشن عروسي به رابطه جنسي ارتباطي ندارد. مراسم ازدواج  در واقع جشني است براي پايه ريختن خانواده‌اي كه بچه ها در آن بزرگ مي‌شوند. اگر در اين ميان اين دو در انتظار بچه‌اي باشند، ازدواج زودتر صورت مي‌گيرد. در اينجا بايد اول رابطه جنسي را امتحان كرد و اگر از همه نظر دو دلداده تفاهم داشته باشند، بعد با هم ازدواج مي‌كنند. در آلمان گفته مي‌شود، كساني كه بحران را از سر گذرانده باشند، مي‌توانند بهتر با هم زندگي كنند.

 

در واقع باكرگي زن در موقع ازدواج در اينجا مطرح نيست؟

 

در واقع به عكس، باكرگي باعث تعجب است. حتي نگراني وجود دارد كه اين فرد هنوز بي‌تجربه است و نمي‌داند كه در رابطه جنسي چطور بايد برخورد كند. در عين حال اين ترس وجود دارد كه اگر كسي اين تجربه را نداشته باشد، شايد بعدها بخواهد تجربه ديگري كسب كند.

 

با توجه به اين‌كه در آلمان عروس و داماد قبل از ازدواج با هم رابطه نزديك دارند و يا با هم زندگي مي‌كنند، ازدواج چه كاركرد و يا نقشي را ديگر در اين جامعه دارد؟

 

 

غير از جنبه رومانتيك و روحي كه اين دو مي‌گويند، حالا ما با هم هستيم و تصميم گرفته‌ايم با هم زندگي كنيم و با هم پير شويم، بنا به قانون آلمان كساني كه ازدواج كنند از امكانات اجتماعي بهتري بهره‌مند مي‌شوند، براي نمونه، در مورد حق ارث و در موقع بيماري كه به تصميم‌گيري در مورد شريك زندگي احتياج باشد. مهم‌تر اين كه كساني كه ازدواج كرده باشند در آلمان ماليات كمتري به دولت پرداخت مي‌كنند. 


مطالب مشابه :


وسایلی برای تزئین جهاز عروس

وسایلی برای تزئین جهاز عروس و یا آشپزخانه که میشود و برای تزئین آشپزخانه عروس




جهیزیه عروس و عروسی و داماد

عروس و داماد دوست عزیز میتونی واسه تزئینات آشپزخانه سیب زمینی وپیاز ها روتوی تور با روبان




دکوراسیون خانه و تزئینات و چیدمان وسایل

آشنایی با مینی آشپزخانه; آشنایی با طراحی‌های تزیین ماشین عروس دکوراسیون سال 1390




تزئینات هندوانه ای برای شب یلدا

این مدل برای بردن برای عروس خانمها خیلی خوشگل است. تزئینات آشپزخانه گل




چطور با وسایل دکوری خانه را تزیین کنیم؟ دکوراسیون خانه

آشنایی با مینی آشپزخانه; آشنایی با طراحی‌های تزیین ماشین عروس دکوراسیون سال 1390




10آموزش لوستر های دست ساز

» تزیین و چیدمان جهیزیه، آشپزخانه، میز صبحانه، پذیرایی و اتاق عروس شرق، راهنمای




لوازم آشپـزخانه جـالب و خلاقـانه

سري دوم لباس عروس جديد وبسيار عكس تزيين درخت هاي گزیده ای از تصاویر لوازم آشپزخانه




تزئین تخم مرغ با نخ ,گل رز , صدف , رنگ , برگ

هدیه,گل,تزئینات,پیوند,دکوراسیون,خانه داری ,عروس , هاي مرواريد تزيين و وسايل ‌ لازم‌




عروسي به سبك آلماني

مثلا اينكه داماد در روز عروسي به‌دنبال عروس تزيين شده وسايل خانه و آشپزخانه




جا شمعی دست ساز

سپیده بانو( آشپزخانه سی سی جون) دست نوشته های یک تازه عروس کیف های چرمی دست




برچسب :