راه برون رفت کازرون چیست؟جاده یا دانشگاه یا...؟؟؟

چند سالی است که بحث و بگو مگوهای عامیانه مردم بر روی این است که کازرون دوباره بن بست شد و باید از بن بستی بیرون بیاید.در نتیجه باید به فکر چاره بود و چاره کار احداث تونل بناف است.سال85این بحث جدی شد ونماینده وقت مجلس پیگیر آن شد .پس از فراز و نشیبهای مختلف کارشناسان گفتند این را کاملا غیرفنی است و احداث آن از محالات است.البته به دو دلیل حق هم می گفتند. یکی اینکه نماینده بعدی که به خاطر این تونل رای آورد با همه پیگیریها نتوانست انرا دنبال کند و دهانه تونل را از بناف به کمارج کج کرد. از طرف دیگر اگر به نقشه توپوگرافی سایت گوگل دقت کنیم شاهد اختلاف فاحش 200الی300متری سطح زمین طرفین رشته کوه جنوبی کازرون که میان روستان قلعه سید و روستای بناف قرار گرفته خواهید شد.پس مطمئنا دهانه تونل میان زمین و آسمان بیرون می آمد.

اما حقیر نظر متفاوت تری دارم و آن اینکه راه مواصلاتی و جاده باعث از بن بست بیرون آمدن و پیشرفت شهر نیست.این را هم به زبان ساده و منطقی بیان می کنم.

گیریم که تونل محرم(قلعه سید به کمارج) هم باز شد.آیا کار به همین جا ختم می شود.جاده شیراز کازرون را هم چهار بانده کردیم و اصلا اتوبان شد.خوب شهر های اطراف هم هر کس به فکر خودش است.مثلا نوراباد ممسنی جاده ای دارند می سازند که مسیرشان تا شیراز یک ساعته می شود.یا فیروزآباد با خط ریلی به مرکز استان نزدیکتر می شود و و و .حال ما هرچه فکر بکر کنیم دیگر شهرها هم به دنبال راه نزدیکتر و به تبع آن پرمنفعت تر برای خودشان می گردند.

باز فرض می کنیم راه ما نزدیک ترین راه برای شهرهای همجوارمان باشد.مثلا همین الان که راه بوشهر به شیراز از طرف کازرون امن تر و کوتاه تر است.اما باز مشاهده می کنیم اتوبوس داران بین شهری مانع از ورود اتوبوس های غیربومی به کازرون شده اند.چرا؟به این دلیل که مسافر بین راهی از کازرون سوار می شود و مشتری آنها کم می شود!!!این واقعیت دارد و می توانید تحقیق کنید.

از طرف دیگر شهرکازرون اگر بخواهد مسیر ترانزیتی شود مسائل حاشیه ای به زیان کازرون را در پی خواهد داشت.1.هزینه مرمت و بهسازی کمربندی کازرون قوز بالا قوز اعتبارات عمرانی جاده های مواصلاتی می شود چون اصطحلاک جاده بالا می رود.2.آلودگی محیط زیست به خاطر آلاینده های عبور و مرور کامیون های سنگین 3. افزایش تصادفات و تلفات جاده ای

و اما...

حال اگر به جای هزینه های میلیاردی بیایم در بسط و گسترش فضاهای دانشگاهی چه از لحاظ سخت افزاری و چه نرم افزاری سرمایه گذاری کنیم چه چیز عاید کازرون می شود.الحمدلله شهرستان کازرون با تلاشهای خوبی که در چندین سال گذشته تا کنون شده است از هر مدل دانشگاهی یک یا چند نماینده اش را دارد.دانشگاه دولتی سلمان فارسی‏، دانشگاه های پیام نور کازرون،خشت،نودان ،دانشگاه آزاد‏،دانشگاه جامع علمی کاربردی،آموزشکده فنی و حرفه ای .پس خیلی راه ها طی شده و آماده گسترش این مجموعه ها هستیم.

اما چه فایده هایی از توسعه دانشگاه ها خواهیم برد.

1.ایجادمشاغل به طور مستقیم و غیر مستقیم: بطور مثال برای مشاغل های مستقیم می توان به جذب استاد‏،کارمند،نیروهای خدماتی نام بردو برای مشاغل غیرمستقیم افزایش مشاغلی همچون خدمات کامپیوتری ها‏،آژانس های مسکن‏‏،وسائل نقلیه حمل و نقل عمومی ،اغذیه فروشی ها و بسیاری دیگر از شغلها که جنبه خدماتی و رفاهی دارند. در زمینه حمل و نقل بین شهری مشاهده می کنیم در زمان امتحانات پایان ترم و ایام تعطیل بین دو ترم دانشگاهی ساعت حرکت اتوبوس های کازرونی به شیراز و بلعکس از نیم ساعت چند برابر می شود و ما در طول روز به طور تقریبی بجای 30دستگاه اتوبوس فقط 10دستگاه راهی شیراز می شودو افت درآمد داریم.

2.جلوگیری از فرار مغزهای و مهاجرت: با وجود توسعه علمی در کازرون شاهد جذب نخبگان بومی در دانشگاه های کازرون خواهیم بود و وقتی ایجاد اشتغال به صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام پذیرد،سطح رضایت هم بالا رفته و عدم مهاجرت افراد بومی را خواهیم داشت.

3.رونق و توسعه اقتصادی شهرستان: زمانی که کازرون مهاجر پذیر شود بواسطه یک شهر دانشگاهی خواه ناخواه با وجود رفت و آمدهای زیاد والدین و خود دانشجویان نیاز به یکسری خدمات بوجود می اید که کازرون به عنوان یکی از قطبهای گردشگری استان این پتانسیل را دارد که شرکت های گردشگری ایجادشده و ما نسبت به بهبود مناطق گردشگری مان فکر اساسی کرده و خود به خود سرمایه گذار هم علاقمند به سرمایه گذاری در این بخش خواهد شد.در بحث مسکن هم همین مسئله که برای گردشگری وجود دارد برای توسعه مسکن سازی و هتل سازی نیز صدق می کند.بطور مثال تنها هتل کازرون فقط بر اساس درآمدی که از طریق اسکان دانشجویان دارد تامین و اداره می شود.

4.توسعه عمرانی شهر: وقتی توسعه علمی داشته باشیم جمعیت مهاجر ما نیاز به مسکن‏،حمل و نقل،مراکز خدماتی و رفاهی دارد و از طرفی نیز خود باعث تولید ثروت می شود و ثروت تولید شده به توسعه عمرانی شهر کمک می کند.بطور مثال کازرون با4شهر دیگر در بین 30شهرستان استان ناوگان اتوبوس شهری دارند.که این هم به برکت وجود دانشگاهای کازرون است.از مجموع قریب به30اتوبوس شهری نیمی از ان دولتی است که درآمدحاصلش از اجاره دادن به دانشگاه هاست و اگر این تفاهم نامه بین سازمان اتوبوس رانی و دانشگاه ها فسخ شود در میان مدت سازمان اتوبوس رانی ورشکسته می شودو خدمات دهی به شهروندان کازرونی هم لغو شده و عده ای هم بیکار می شوند.

5.ارتقا فرهنگ عمومی: وقتی شهرما یک شهردانشگاهی شد به تبع آن سطح معلومات و فرهنگ عمومی بالا می رود و با بالا رفتن سطح فرهنگ عمومی بسیاری از ناهنجاری های فرهنگی و حتی امنیتی نیز از بین خواهد رفت.

امیدوارم که به خوبي توانسته باشم با قلم ساده و منطقی نظر خود را به شما مخاطبان ارزشمند و فهیم منتقل کرده باشم.


مطالب مشابه :


آدرس سامانه جامع آموزشي دانشگاه علمي كاربردي

اخبار دانشگاه کازرون. بانک اطلاعات کاربردی. جهت ورود به سامانه جامع آموزشي دانشگاه




تقدیر از آقای دکتر مؤمن زاده ریاست محترم دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد کازرون

تقدیر از آقای دکتر مؤمن زاده ریاست محترم دانشگاه جامع علمی جامع علمی کاربردی کازرون




افتخارات علمی مجتمع آموزش عالی کازرون...ساخت پردیس مجتمع

برچسب‌ها: دانشگاه های کازرون دانشگاه جامع علمی کاربردی کازرون نقشه هوایی




جدیدترین تغییرات در حال انجام دانشگاه های کازرون و یک پیشنهاد

دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز کازرون: دانشگاه جامع علمی کاربردی کازرون نقشه هوایی




راه برون رفت کازرون چیست؟جاده یا دانشگاه یا...؟؟؟

راه برون رفت کازرون چیست؟جاده یا دانشگاه یا میزگرد فعالان دانشجویی کازرون در شبکه




بخشی از رتبه های کازرونی کنکور ۹۱

دانشگاه جامع علمی کاربردی کازرون نقشه هوایی دانشگاه آزاد کازرون در




برچسب :