گزارش از پدیده ی مدل سازی ایران!!!
طبیعت هم به هراندازه که بخواهید کوچک می شود!!!
سلام امروز واقعا گزارشی گرفتم که خودم هنوز متحیر این نابغه هستم واقعا لفظ نابغه برای این آقا خیلی کم هستش آخه ماکت ساز و این قدر پیشرفته!!! من زیاد نمی خوام مقدمه چینی کنم ولی کلا بگم شما هرچیزی رو در این گستره ی هستی ببینید این آقا ماکتش رو با تمام جزئیات برای شما می سازه از اتومبیل های اسپرت داخل و خارج از کشور تا مارک های تجاری و تندیس و هر مارک اتومبیلی که دیگر مانند آن پیدا نمی شه و... !اصلا هرچیز که شما بگید! خوبه؟ این اولین باری هستش که من بیوگرافی کسی رو به این شکل می نویسم ولی دیگه حیفه و از دست می ره هدف ما اصلا همین هستش که شما افراد ماهر و نابغه در هر تخصصی را بشناسید دیگه پرحرفی نکنم بریم ببینیم این آقا چه چیزهایی ساخته!!
علیرضا اسمردی متولد 1349 تهران
# فارغ التحصیل دوره ماکت سازی (رشته طراحی صنعتی)
دانشکده هنرهای زیبا داشگاه تهران سال1372 # فارغ التحصیل رشته هنر گرایش عکاسی از دانشکده هنر و معماری
واحد تهران مرکز دانشگاه آزاد سال 1377
# عضو مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی
# دارای پروانه تولید کارگاهی از سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری
فعالیت خود را در زمینه ماکت سازی از تابستان سال با 1364 با همراهی و تشویق پدر شروع نمودم ، بعلت علاقه زیادی که به خودروهای سنگین داشتم ، اولین ماکت را که شامل کشنده اسکانیا و تریلر آن بود در مقیاسی بی تناسب بدون اطلاعات فنی ساختم ، که بنا به توصیه پدر بعنوان تجربه اول هنوز موجود است .
از آن سال به مناسبت دهه فجر در نمایشگاه های منطقه از سوی دبیرستان معرفی شدم وتا چهار سال مقام اول و دوم منطقه را کسب میکردم .
در خلال تحصیل به مطالعه مجله ماشین پرداختم و سعی کردم با اشخاصی که اطلاعات فنی خوبی داشتند ارتباط بر قرار نمایم ، نتیجه حاصله پی بردن به نسبت ها ، اندازه گیری و تبدیل مقیاس بود – سپس با انگیزه ای جدید شروع به فعالیت کردم . ماکت کشنده بنز 1932 که صاحب آن از دوستان بودند ساختم . برای آنکه بسیار بزرگ نشود مقیاس آن را 1:24 در نظر گرفتم کلیه مواد آن از چوب بود و پس از دو ماه به اتمام رسید ، تابستان 1365 .
بعد از این پروژه به سراغ تریلر آن که یک جامبو سه محور هلندی بود رفتم و درهمان مقیاس آن را ساختم .
مد تی بعد شروع به ساخت ماکت کشنده ولوو F 10 کردم ، مقیاس 1:24 ، 6 چرخ ، متریال چوب ، سال 1365.
در جلسه ای با حضور مدیران شرکت ایران کاوه توانستم با نمایش ماکت فوق نظرشان را جلب نمایم ، با توجه به اینکه ماکت من طرحی سوئدی داشت و در ایران فقط کشنده ولوو F 12 ده چرخ تولید می شد از من خواستند یک دستگاه ماکت مطابق محصول شرکت به مقیاس 1:24 جهت نمایشگاه بین المللی سال 1366 تولید نمایم .
از همان روزها نیز جهت اجرای دوره طرح کاد از سوی دبیرستان وارد بخش فنی مهندسی ایران کاوه شدم ومدت سه سال تحصیلی ، هفته ای یکروز آنجا حضور داشتم .
شناخت مواد ، شناخت ابزار ، نقشه خوانی و همچنین آشنایی با نحوه تولید کامیون و تریلرهای کفی و کانتینر حاصل تجربه ام شد از این پس محدودیتی برای متریال نگذاشتم
در سال 1368 با معرفی به فرماندهی محترم جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش در لویزان اولین سفارش تولید را پذیرفتم . ماکت ماز تانک بر روسی که ابتدا نیمه برش خورده طولی آن را در مقیاس 1:20 با مقوا ساخته و پس از کسب موافقت به ساخت ماکت اصلی پرداختم .
با یاری تیمسار و اطلاعاتی که از روسیه بدست آورده بودند همگام با تحصیل پروژه را با موفقیت به اتمام رساندم و خیلی مورد توجه ایشان واقع شد . ( این پروژه در اصفهان با عنوان ببر مورد بهره برداریست ) .
در سال 1369 با هماهنگی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به ساخت ماکت ریموک اسکانیا 113 مقیاس 1:24 پرداختم که پس از پایان پروژه در نمایشگاه بین المللی همان سال به عنوان یک طراح جوان از سوی سازمان صنایع به نماینده شرکت اسکانیا در کشور سوئد معرفی شدم ( درطول بر پایی نمایشگاه ماکت در معرض دید عموم بود ) پس از پایان نمایشگاه ترجیح دادم ماکت را به عنوان یادگار یک ایرانی دوستدار اسکانیا به شرکت در سوئد اهدا کنم – ( مشابه آن را برای خودم درست کردم ) – همه ساله هنگام برپایی نمایشگاه از سوی شرکت اسکانیا هدایایی برایم ارسال میشد از جمله نقشه کاملی از اسکانیای سال .
در سال 1369 جهت انجام خدمت نظام وظیفه وارد ارتش شدم دوران آموزشی را در نیروی هوایی سپری کردم ، در پایان دوره با معرفی به دبیرخانه ستاد و صدور امریه جهت ماکت سازی در موزه نیروی هوایی واقع در خیابان پیروزی درب 20 با سمت ماکت ساز تا پایان خدمت مشغول کار شدم .
موزه مشتمل بر یک عمارت درمیان محوطه ای وسیع با تعدادی هواپیما وهلیکوپتر فرسوده و خارج از رده بود ، داخل عمارت بیش از 150 ماکت خارجی با مقیاس 1:16 وجود داشت که هویت پروازی کشور از بدو تاُسیس نیروی هوایی تا انقلاب را شامل می شد .این ماکت ها به ازاء خرید هر محصولی از سوی کمپانی سازنده اهدا شده و از سال 1357 تا سال 1369 که بدو ورود من به موزه بود بر اثر کم توجهی بین 40 تا 90 در صد صدمه دیده بودند . بازسازی آنها علاوه بر گذران خدمت تجربه بسیار بزرگی نیز محسوب می شد .
پس از اتمام این پروژه بنا به دستور و تشویق فرماندهی وقت ( شهید ستاری ) بازسازی بدنه هواپیمای آموزشی Mouse 2 بازمانده ای از نسل اولیه نیروی هوایی شاهنشاهی را شروع کردم این پروژه جهت نمایش در موزه قلعه مرغی مستقر میگردید .
پروژه دیگر ساخت ماکت کشنده هواپیما Coleman به مقیاس 1:16 مطابق با سایر ماکت های خارجی موجود در موزه بود . آخرین پروژه هم طراحی و ساخت ماکت سر درب ورودی موزه قلعه مرغی به مقیاس 1:150 بود که خیلی مورد نظر فرماندهی قرارگرفت .
دراواسط خدمت با انتقال یکی از مدیران شرکت ایران کاوه به شرکت خاور سفارشی جهت ساخت ماکت کشنده بنز2635 گرفتم که پس از اتمام در نمایشگاه بین المللی سال 1370 در غرفه خاور به نمایش
گذاردند.
بعد از پایان خدمت سربازی 1371 ، بنا به درخواست همکاری تیمسار بعنوان سرپرست کارگاه مد لسازی معاونت جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش بصورت رسمی مجدد وارد نیرو شدم ومدت 6 ماه خدمت کردم .
در این مدت بیشترین همکاری من جهت پروژه تانک ذوالفقار ( طرحی از فرماندهی با ترکیبی از کات یوشا و تانک ) بود . علاوه بر ماکت به مقیاس 1:6 ، ساخت قطعات 1:1 مدل را جهت ریخته گری و قالب سازی انجام میدادیم .
همزمان با تشویق و پشتیبانی پدرم مشغول به تحصیل در رشته ماکت سازی (طراحی صنعتی ) در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران بودم.
در سال 1377 هنگام عکسبرداری از پروژه مصلی تهران با مهندسین طراح پروژه آشنا شدم که بابی جهت همکاری با گروه ایشان درساخت ماکت مصلی به مقیاس 1:300 گردید.بعلت تغییر در نقشه اصلی و جابجایی درب غربی به فاصله 50 متر تصمیم بر این شد که تغییرات را در ماکت لحاظ کنند واین افتخار نصیب من گردید . از سال 1382 کارگاه تولیدی راه اندازی کردم و با لطف الهی توانستم در سال 1384 پروانه تولید کارگاهی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری کارگاه مدلسازان را دریافت نمایم .
سایر پروژه ها :
* ماکت دستگاه پرس800 تن – پیمانکار متفرقه ، مقیاس 1:6
* ماکت دکل برق فشار قوی - – پیمانکار متفرقه ، مقیاس 1:32
* ماکت ترانس توزیع برق – شرکت ایران ترانسفو ، مقیاس 1:48 1382
* ماکت قرآن کریم – نمایشگاه کتاب سال 82، مقیاس 1:4
* ماکت تصفیه خانه چاه بهار، مقیاس 1:200 1381
* ماکت پل کنار گذر کارون – شوشتر – وزارت راه وترابری 1383، مقیاس 1:150
* ماکت پل مرزی رودخانه ارس – شرکت سامان محیط و بنیاد 1384 ، مقیاس 1:150
* ماکت شیر آلات صنعتی – بازسازی شیر آلات صنعتی ایران 1382، مقیاس 1:64
* ماکت سکوی نفتی خارک ، مقیاس 1:100( صدرا ) 1382
* ماکت سوله – پیمانکار متفرقه ، مقیاس1:64
* ماکت لودر– پیمانکار متفرقه ، مقیاس 1:24
* ماکت سمند LX – نمایشگاه موتور های درونسوز ، مقیاس 1:10 1384
* ماکت تریلر ماموت – پیمانکار متفرقه، مقیاس 1:12 و 1:24
* ماکت وانت تویوتا لندکروزر– پیمانکار متفرقه ، مقیاس 1:12
* ماکت کامیون بنز آتشنشانی – پیمانکار متفرقه، مقیاس 1:24
* ماکت موشک هاگ سازمان صنایع دفاع ، مقیاس 1:16
* ماکت موشک شهاب 3 سازمان صنایع دفاع ، مقیاس 1:16
* ماکت هلیکوپتر کبرا سازمان صنایع دفاع ، مقیاس 1:12
* ماکت کامیون بنز اتگو Atego – پیمانکار متفرقه ، مقیاس 1:12
* ماکت کامیونت پدافند شیمیایی سازمان صنایع دفاع ، مقیاس 1:12 1383
* ماکت خودرو رفع آلودگی صنایع دفاع وخودروسازی فتح ( سهند )، مقیاس 1:12- پروژه والعصر
* ماکت خودرو رفع آلودگی سازمان صنایع دفاع ( بنز اتگو Atego )، مقیاس 1:12- پروژه والعصر
* ماکت کانتینر رفع آلودگی ماموت با کشنده ولوو سازمان صنایع دفاع ، مقیاس 1:12- پروژه بعثت
* ماکت کشنده ولوو FH 12 XL – پیمانکار متفرقه، مقیاس 1:12
* ماکت بزرگراه امام علی (ع) و میدان غیرهمسطح رسالت : مقیاس 1:350 ( شهرداری تهران )
* ماکت پروژه تقاطع غیر همسطح سه راه آزمایش : مقیاس 1:800 ( قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا )
* ماکت اتوبوس بنزO 457 شهری ایران خودرو دیزل، مقیاس 1:34 جهت کشور تاجیکستان 1386
* ماکت اتوبوس بنزSC 457 بین شهری ایران خودرو دیزل، مقیاس 1:34 جهت کشور تاجیکستان
تولید 500 قبضه اسلحه نمایشی جهت کشور امارات وشیخ نشینان حاشیه خلیج فارس، مقیاس 1:1
مطالب مشابه :
فراخوان طرح امریه خدمت نظام وظیفه (خدمت سربازی)
18 ژانويه 2015 ... به گزارش بسیج مهندسین سپاه فجر استان فارس : قرارگاه خاتم الانبیا - موسسه الهادی در راستای انجام طرح امریه خدمت نظام در رشته هایمهندس عمران،مهندس
یاد باد آن روزگاران یاد باد
بعد از دو سال با توجه به آمادگی سپاه مبنی بر تحویل گرفتن عشایر غرب کشور و صدور امریه قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و بروز مشکلاتی چند در اداره گمجن عشایری نهایتاً
عشایر گوران در دوران دفاع مقدس
در اجراي امريه فرماندهي قرارگاه خاتمالانبيا(ص) مستند به مصوبه شوراي عالي دفاع تحويل و تحول گمجن عشايري در مورخه 15/1/66 با سپاه پاسداران منطقه هفت كرمانشاه انجام
شيرزن گيلانغربي كه با رهبر ديدار كرد، كه بود؟
22 ا کتبر 2011 ... بعد از دو سال با توجه به آمادگی سپاه مبنی بر تحویل گرفتن عشایر غرب کشور و صدور امریه قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و بروز مشکلاتی چند در اداره
مجموعه چیستان های کودکانه
باتشکرمدیریت سایت. موضوعات وب. تجربه های معلمی .... ثبت نام آزمون نظام مهندسی 94. » شرایط امریه خدمت سربازی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) سپاه پاسداران 93 .
نگاهي به شروع جنگ تحميلي و قطعنامه 598 از تصويب تا اجرا
22 سپتامبر 2012 ... پیش از فعال شدن قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء(ص)،خصوصا در سال دوم جنگ ... طی امریه ای که فرماندهی نیروی زمینی ارتش و قرارگاه عملیاتی کربلا 1
گزارش از پدیده ی مدل سازی ایران!!!
17 ژوئن 2008 ... ... کردم ، در پایان دوره با معرفی به دبیرخانه ستاد و صدور امریه جهت ماکت سازی در ... همسطح سه راه آزمایش : مقیاس 1:800 ( قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا ).
برچسب :
امریه قرارگاه خاتم الانبیا