گزارش عملکرد یک ساله دبیرخانه علوم تجربی استان همدان(90-91)

 

 

جمهوری اسلامی ایران

وزارت آموزش و پروش

سازمان آموزش و پرورش استان همدان

 

 

 

 

گـــــزارش عمــــــلکرد

یک ســاله ی دبیــرخانه

علوم تجربی استان

سال تحصیلی 91-90

 

 

 

 

 

 

چکیده

ما در دنیایی زندگی می کنیم که به شدت به علم و فناوری وابسته است . با این حال تعداد افرادی که می دانند علم و فناوری چیست بسیار محدود است . توانایی درک علم و فناوری در زندگی روزمره را « سواد علمی » می گویند . پرورش سواد علمی هدف اصلی تمام برنامه های آموزشی علوم است .

آرزومندیم ، همگی به امانت هایی که به دستشان سپرده شده بیشتر بیندیشند و اطمینان داشته باشند که با ژرف نگری ، توکل به خدا و تلاش بیشتر خواهند توانست افرادی ریشه دار در این خاک کهنسال به وجود آورند . نیروهایی که مرعوب غول فکری غرب نیستند و با اتکا به پروردگار بزرگ در اندیشه جدید حیات علمی ایران اسلامی در کنار خدا باوری هستند . در این راستا دبیرخانه علوم تجربی استان همدان می کوشد تا سهم ناچیزی از کشف مفاهیم جدید را در بین آموزگاران گسترش دهد .

طبق دستورالعمل و شیوه نامه اجرایی ، این دبیرخانه رئوس فعالیت خویش را به شرح زیر اعلام می دارد .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه:

آموزش علوم تجربی در دنیای در حال تغییر به علم و فناوری وابستگی بسیار زیادی پیدا کرده است . تعداد افرادی که می دانند علم و فناوری چیست بسیار محدود است لذا اساس برگزاری گروههای آموزشی و بخصوص در قالب دبیرخانه های مجزا می تواند تا حدودی راهگشای آموزش مستمر معلمان باشد . به منظور تحقق بخشیدن به چنین هدفی شیوه های مختلفی همانند برگزاری کارگاههای آموزشی ، آموزش های ضمن خدمت کوتاه مدت و در صورت لزوم بلند مدت می تواند مثمر ثمر باشد .

بر اساس شاخص ها و اهداف کمی و کیفی توسعه آموزش و پرورش ، گروههای آموزشی و دبیرخانه ها جهت به روز کردن اطلاعات در فرایند ( یاددهی و یادگیری) استفاده از فناوری نوین و تجدید نظر در شیوه های آموزشی در دروس مختلف را با تشکیل همایش های علمی و کارگاه ها از طریق دبیرخانه ها انجام می دهد .

اهم فعالیتهای دبیرخانه علوم تجربی را می توان در چند بند خلاصه نمود .

1-   بررسی روش های مختلف تدریس آموزش علوم تجربی

2-   گسترش فرهنگ پژوهش در آموزش علوم تجربی

3-   آشنا ساختن آموزگاران با آخرین یافته های علوم تجربی

4-   ایجاد بستر مناسب جهت تبادل تجربیات در علوم تجربی

5-   بررسی هر ساله کتب درسی علوم تجربی با هدف تقویت مفاهیم و محتوی

 

 

 

چکیده و خلاصه ی عملکرد سالیانه دبیرخانه ی علوم تجربی

الف) جلسات

 

 1-   شرکت در جلسه ی معارفه و آشنایی با اعضای دبیرخانه های استان در مورخه ی 8/6/90

2-   شرکت در جلسه ی تعیین عملکرد دبیرخانه های استان در سال تحصیلی 91-90 در مورخه ی 29/6/90

3-   شرکت در جلسه ی کلی دبیرخانه های استان همدان و ارائه ی گزارش دو ماهه مورخه ی 10/9/90

4-   برگزاری مرتب جلسات هفتگی دبیرخانه علوم تجربی

5-   برگزاری جلسات تعامل و هم اندیشی با سایر اعضای دبیرخانه های استان

6-   برگزاری جلسات قطعی و بررسی روند کار سال جدید

7-   شرکت در جلسات هم اندیشی با سرگروههای نواحی 1 و 2 شهرستان همدان

8-   شرکت در جلسات برگزار شده توسط کارشناسی گروههای آموزشی استان همدان

لازم به توضیح می باشد در تاریخ 8/6/90 جلسه معارفه اعضای دبیرخانه ها و کمیسیون ها برگزار گردید و جناب آقای آقایانی کارشناس مسئول محترم گروههای آموزشی در مورد شرح وظایف اعضاء سخنانی ایراد کردند و جناب آقای معصومیان و جناب آقای جعفری مسئولیت بخشی از فعالیتهای سرگروههای استان را بر عهده گرفتند .

و عضوهای هر دبیرخانه نیز مشخص گردید و در جلسه تخصصی کارگاهها ، دبیرخانه های آموزش ابتدایی و مسئولین محترم خانم معصومیان و خانم رفیعی حضور داشتند که در این جلسه ابتدا خانم معصومیان در رابطه با اهمیت کار گروههای آموزشی و روند کار دبیر خانه ها صحبت کردند و اشاره به این که گروههای آموزشی ، اتاق فکر و مغز متفکر آموزش و پرورش می باشند و باید در جهت پیشبرد اهداف آموزشی و کیفیت و بهبود بخشیدن به امور آموزشی تلاش کنند و در پایان هرکدام از دبیرخانه ها مشکلات و کمبودهای خود را جهت پیشرفت عملکرد خود اراده داده و پیشنهادات لازم را مطرح نمودند.

 

برگزاری مرتب جلسات هفتگی دبیرخانه علوم تجربی

در آغاز سالتحصیلی مقرر شد که جلسات دبیرخانه علوم تجربی یکشنبه هر هفته از ساعت 14 الی 17 برگزار گردد که این جلسات بطور منظم در طول سالتحصیلی تشکیل شد .

شرکت در جلسات برگزار شده توسط کارشناسی گروههای آموزشی استان همدان

در این جلسات هر کدام از دبیرخانه ها به تفکیک فعالیت ، و روند کار خود را مطرح کرده و راهکارهایی جهت پیشرفت دبیرخانه ها ، ارائه داده و در نهایت فعالیت های انجام شده در ماههای قبل را مطرح می نمودند .

تعامل و هم اندیشی با سایر اعضا دبیرخانه های استان

با عنایت به این عبارت پردازش «همه چیز را همگان دانند» جهت انجام بهینه یا امور محوله لزوم تعامل و همفکری بین اعضای دبیرخانه ها احساس می گردید . و با توجه به این که تمام جلسات دبیرخانه ها مشترکا در یک روز برگزار می شد ، برگزاری این جلسات هماهنگی و همفکری با مشکل خاصی مواجه نبود .

ب- همایش ها

- ملاقات حضوری و شور و مشورت با همکاران سر گروه دبیرخانه علوم تجربی ناحیه 1و2 و یکی از راههای اطلاع رسانی و کسب تجربه برگزاری جلسات مشترک بین اعضای دبیرخانه های کلیه مناطق و شهرستانهای تابعه می باشد . متاسفانه به دلیل وجود پاره ای از مشکلات موفق به برگزاری جلسه ی کلی تعامل بین اعضا دبیرخانه های علوم تجربی نشدیم . اما با اعضا دبیرخانه علوم تجربی ناحیه 1 و ناحیه 2 و بعضی شهرستان ها جلساتی برگزار گردید و روند کار دبیرخانه ها بررسی شد و هم فکری های لازم به عمل آمد .

 

 

1- شرکت در جلسه ی همایش استانی دبیرخانه های کل استان در سالن مهدیه و بحث و گفتگو پیرامون اهداف و برنامه های دبیرخانه علوم تجربی در سال جاری با سر گروههای مناطق و شهرستان های تابعه استان در مورخه ی 10/7/90

2- شرکت در همایش قطبی شهرستان کبودرآهنگ در مورخه ی 27/9/90

اهداف: بررسی فعالیت های انجام شده توسط دبیرخانه های مناطق شرکت کننده در همایش – توجیه طرح جابر بن حیان و ارائه راهکار برای فعال تر شدن دبیرخانه ها – تاکید بر بروز رسانی وبلاگ

3- شرکت در همایش قطبی ناحیه 1 همدان در مجتمع میلاد نور در مورخه 11/10/90

 و بررسی فعالیتهای انجام شده توسط دبیرخانه ها و ...

لازم به توضیح است که برگزاری جلسات قطبی جهت پیشرفت و بهبود فعالیت های دبیرخانه های مناطق 19 گانه برگزار گردید .

ج) کارگاه و بازدید

 

1- برگزاری کارگاه در سطح مناطق و شهرستان های تابع استان همدان مطابق برنامه تدوین شده در استان ، لازم به ذکر است که دبیرخانه علوم تجربی در تمامی کارگاهها شرکت فعال داشته حتی در صورت لزوم با سایر دبیرخانه ها نیز همکاری لازم را مبذول داشته است .

2- برگزاری کارگاه آموزشی برای همکاران ناحیه 1 و ناحیه 2 خارج از شیفت یا روزهای پنجشنبه به عنوان مدرس علوم تجربی پایه های اول تا پنجم( 10 مورد)

3- بازدید از کارگاههای علوم تجربی ناحیه 2 توسط اعضاء دبیرخانه علوم تجربی استان

4- بازدید از مدارس شهرستان همدان ( نواحی 1و2)

5- شرکت در جلسات شورای معلمان مدارس ناحیه 1و2 و تشریح طرح جابر بن حیان

6- شرکت در کلاس های ضمن خدمت درس پژوهی به عنوان مدرس

7- شرکت در جلسه سرگروههای آموزشی مدارس ناحیه 1 در مورخه ی 27/1/91

برگزاری کارگاه آموزشی مناطق 19 گانه

کتاب های علوم از سال 74 به بعد تغییر کرد و روش تدریس های جاری در مدارس نیز دستخوش تحول گردید و توجه به هر سه دسته اهداف دانشی ، مهارتی ، نگرشی خصوصا اهداف مهارتی و نگرشی مدنظر قرار گرفت . اما معلمین ما خود دست پرورده نظام سنتی تدریس بودند و تغییر نگرش همکاران و استفاده از روشهای جدید تدریس با توجه به اهداف مهارتی  و نگرشی نیاز به زمان طولانی برای درونی شدن داشت و دارد .

و با توجه به بازدیدهای مکرر از کلاس های همکاران ، نیاز به توجیه آنان در ارتباط با روش جدید و توجه به مهارتی اساسی شدیدا احساس می گردید . لذا یکی از سرفصلهای اجرایی کارگاه آموزشی علوم تجربی را توجه به پرورش مهارتها و روش های مشارکتی تدریس قرار دادیم تا با درگیر کردن همکاران در کارگاه لزوم پرورش مهارتها را خود احساس کردند و جرقه ای در ایجاد نگرش نسبت به استفاده از روش های جدید به جای روش های سنتی و حفظ طوطی وار توسط دانش آموز و توجه به مهارت های اساسی و پرورش این مهارتها در دانش آموزان  ، در ذهن همکاران به وجود آید .

با توجه به مطالب ذکر شده آموزش اولین و اساسی ترین مهارت که همانا مهارت مشاهده بود ، سرفصل کار قرار گرفت و ضمن چند برنامه کارگروهی و کارگاهی فعالیتهایی را پیش بینی کردیم تا همکاران ابتدا به ضعف خود در این مهارت پی ببرند و در همان زمان کارگاه با چند مورد مشاهده درگیر شدند و شیوه علمی آموزش مهارت را دریابند تا ایجاد نگرش مثبت در ایشان ، به پرورش این مهارت در دانش آموزان  تشویق شدند چون تا اعتقاد به انجام برنامه ای نباشد آن طرح به طور صحیح اجرا نمی گردد .

توانایی مشاهده دقیق ، اساسی ترین مهارت در فرایند آموزش علوم است . به عبارت دیگر مشاهده ما در مهارتها و یادگیری است و بر پایه ی آن می توان در کسب سایر مهارت ها موفق شد . مشاهده فرایندی است که از طریق آن به پدیده ها در محیط اطراف توجه می کنیم و از آن آگاه می شویم . مشاهده ممکن است به کمک یک حس یا ترکیبی از حواس مختلف صورت گیرد .

کسب اطلاعات از طریق مشاهده مانند جذب آب توسط یک قطعه اسفنج نیست . حواس ما همه چیزهایی را که در محیط خارج وجود دارد ، جذب نمی کند بلکه نوعی انتخاب انجام می گیرد و کار انتخاب تحت تاثیر ایده ها و انتظارات موجود است . مفاهیم و اطلاعاتی که در ذهن ما وجود دارد بر آن چه می بینیم ، می شنویم یا حس می کنیم اثر می گذارد .

فعالیت های طرح شده برای مهارت مشاهده :

1-   مشاهده سوختن شمع به صورت انفرادی

2-   مشاهده سوختن شمع به صورت گروهی و جمع بندی مشاهدات به صورت گروهی

در پایان فعالیت همگی پی بردند که ب جای مشاهده حقیقی اغلب ، پیش دانسته ها و یافته های قبلی خود را نوشته بودند و اقدام به مشاهده نکرده بودند و مواردی چون استفاده از تمام حواس ، ترسیم ، شکل و ... اغلب نادیده مانده بود . و این بوسیله ای جرقه ای جهت احساس نیاز به این مهارت زده شد .

فعالیت : تهیه 10 مورد مواد یک رنگ ، یک شکل برای شناسایی نیاز به استفاده از تمامی حواس و یک مشاهده دقیق داشت و مواد کمکی نیز برای شناسایی در دست گروهها قرار گرفت .

مواد ارائه شده در وحله اول قابل شناسایی نبود .

در اجزای فعالیت کارگروهها نیز از روش مشارکتی ، همیاری استفاده گرئیئ که خود همکاران نیز تشویق به استفاده از روش های فوق باشند . رفع اشکالات همکاران و پاسخگویی به سوالات آموزشی آنان

بازدید از مدارس ناحیه 1و2 شهرستان همدان:

یکی از وظایف گروههای آموزشی بازدید از مدارس بود که این بازدیدها از آموزشگاه های ناحیه 1و2 شهرستان همدان به عمل آمد و دبیرخانه علوم تجربی در هنگام بازدید از مدارس موارد زیر را مورد بررسی قرار می داد .

-        بررسی وضعیت آزمایشگاه مدارس

-        بررسی عملکرد دبیرخانه علوم تجربی در آموزشگاه

-        بررسی روند اجرای طرح ارزشیابی توصیفی در پایه های مجری طرح

-        بررسی پوشه کار دانش آموزان  ، خصوصا موارد ثبت شده در مورد درس علوم تجربی

-        پاسخگویی به سوالات همکاران در زمینه دروس مختلف خصوصا علوم تجربی

-        شرکت در جلسات گروههای آموزشی و شورای معلمان آموزشگاه

نتیجه گزارش ها در برگه های مخصوص تنظیم و به مدیر اجرایی تحویل می گردید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برگزاری کارگاههای آموزشی در مناطق 19 گانه استان :

کبودراهنگ 1/8/90

تویسرکان 15/8/90

قلقلرود 6/9/90

گل تپه 6/9/90

رزن20/9/90

قروه درجزین 20/9/90

سردرود 4/10/90

ملایر 18/10/90

جوکار 18/10/90

سامن 18/10/90

فامنین 25/10/90

خزل 16/11/90

نهاوند 16/11/90

 

 

 

 

 

 

 

د) وبلاگ

 1- فعال کردن وبلاگ تخصصی دبیرخانه علوم تجربی استان

2- به روز کردن وبلاگ و ارائه اطلاعات مورد نیاز همکاران به طور مستمر و منظم

3- بررسی وبلاگ های سایر مناطق و شهرستان ها

4- پاسخگویی به سوالات مطرح شده در وبلاگ استان جهت استفاده همکاران

د- تهیه و تنظیم وبلاگ تخصصی دبیرخانه علوم تجربی

این وبلاگ با این آدرس راه اندازی شد         www.oloomehtajrobi.blogfa.com

آدرس وبلاگ برای همه ی مناطق ارسال گردید تا مکاتبات و ارسال مطالب از این طریق انجام گیرد و مطالب کلیه بروشورها و جواب سوالات مطرح شده در صورتجلسات نیز در آن درج گردید .

متاسفانه مراجعه همکاران به وبلاگ و استفاده بهینه از آن هنوز رضایت بخش نیست و جایگاه مناسب خود را در ارتباطات ما نیافته است که این موضوع نیاز به اطلاع رسانی بیشتری در سالهای آنده دارد و بهتر است جزء رئوس کار در آینده قرار گیرد . در سال های گذشته کارت اینترنت جهت انجام امور اینترنتی در منزل در اختیار همکاران قرار می گرفت ولی امسال کارت مذکور در دسترس همکاران نبود و با توجه به این که ساعات کار در پژوهش گاه بسیار محدود می باشد و انجام بسیاری از کارها از جمله تهیه وبلاگ در منزل انجام می شود ، نیاز به دسترسی به اینترنت و داستن یک خط دائم جهت همکاران کاملا محسوس می باشد .

خ) جشنواره ها

 1- جشنواره جابربن حیان

- پاسخگویی به سوالات همکاران در مورد چگونگی و نحوه اجرا آن در سطح مدارس

- شرکت در جلسات شورای معلمان مدارس ناحیه 2 و توجیه طرح برای همکاران

- داوری جشنواره جابر بن حیان

 

2- آزمایشهای علوم

- تنظیم فرم ارزیابی مسابقات آزمایشگاهی علوم پایه های چهارم و پنجم ابتدایی

- شرکت در جلسات توجیهی برگزاری مسابقات آزمایشگاهی

- پاسخگویی به سوالات همکاران شهرستان و مناطق توجیه آن در مورد نحوه ی اجرا مسابقات

- شرکت در گروههای داوری مسابقات در سطح ناحیه 2 همدان

- تهیه فلش کارت جهت ارائه در مسابقات بین دانش آموزان  و سایر مقدمات .....

- داوری آزمایش علوم پایه ی پنجم بین مناطق 19 گانه استان

3- جشنواره درس پژوهی

- شرکت در کلاس ضمن خدمت درس پژوهی به عنوان مدرس

- تهیه و تنظیم فرم ارزیابی درس پژوهی

- پاسخگویی به سوالات همکاران جهت اجرای طرح و ارائه راهنمایی های لازم

- داوری جشنواره درس پژوهی بین همکاران

ه) بررسی کتب جدید التالیف

- شرکت در جلسه بررسی کتاب ریاضی پایه اول و بررسی و تحلیل کتاب

- شرکت در جلسه بررسی و تحلیل کتب پایه اول دبستان ( فارسی- ریاضی- علوم – قرآن) و ارائه گزارش جامع به مسئول مربوطه

- بررسی کتاب ریاضی پایه اول به شکل صفحه ای و تکمیل فرم های ارزیابی و ارائه به مسئول مربوطه

ر) پیک های نوروزی

 همکاران گروه علوم تجربی در تهیه و تدوین پیک های نوروزی پایه های اول و پنجم همکاری داشتند که البته خارج از ساعات موظفی پژوهش گاه بوده است .

 

ز) سایر فعالیتها

 

 1- بررسی صورتجلسات ارسالی از مناطق 19 گانه

با توجه به این که مقرر شده بود ارسال صورتجلسات از مناطق به صورت قبل انجام نگیرد اما این روش کاری به مانند سال های گذشته ادامه یافت و یکی از اقدامات اصلی دبیرخانه بررسی و ثبت بایگانی صورتجلسات و پاسخگویی به آن ها در موارد لازم بود.

2- بررسی بروشورها و گاه نامه ها و CD های ارسالی از مناطق و شهرستان های تابعه ، بروشورها و گاه نامه ها و CD های تنظیمی توسط دبیرخانه های علوم تجربی بررسی گردید تا از مطالب مفید آن جهت ثبت در وبلاگ دبیرخانه ی استان استفاده شود.

البته در بعضی از موارد مطالب بروشورهای تنظیم شده در حیطه درس علوم تجربی نبود .

3- پاسخگویی مکتوب یا تلفنی به سوالات مطرح شده در صورتجلسات ارسالی به سوالات مطرح شده در صورتجلسات و اشکالات همکاران پاسخ های لازم داده شد و جواب سوالات در وبلاگ این دبیرخانه درج گردید تا همکاران سوال کننده و سایر عزیزان در صورت لزوم از آن استفاده کنند .

در مواردی نیز برای تقویت مهارت مطالعه در همکاران منبع مطالعاتی نیز معرفی گردید . برخی از این سوالات با اندکی صرف وقت و مطالعه ، حتی مطالعه کتب روش تدریس علوم تجربی که در تمام مدارس موجود است ، به راحتی پاسخ داده می شد . سعی ما بر این است که همانگونه که در مورد دانش آموزان  اعتقاد داریم که باید آن ها را به فعالیت واداشت تا جواب سوالات خود را بیابند ، معلمین نیز باید فعال ، محقق و اهل مطالعه باشند .

4- نقد و بررسی کتب علوم تجربی پنج پایه:

ارزشیابی در خدمت یادگیری به این معنا است که آموزش برای پرورش توانای ها و نگرش ها ، اصل است و هر چه غیر از آن ، باید در خدمت این اصل قرار گیرد ، پس باید کتاب های درسی طوری تهیه و تدوین شده باشند که توان کاربرد در زمان های مناسب را ایجاد کنند و دانش آموزان  را به توانایی هایی برساند که در فرایند آموزش نسبت به بازخوردهای آموزشی و موقعیت یادگیری خود آگاه شوند .

کتاب های درسی به گونه ای باید تالیف شوند که با فعال نمودن دانش آموزان  موجب انگیزش و علاقه مندی آنان به مطالب ارائه شده شوند .

خوشبختانه کتب علوم تجربی پنج پایه سعی شده یادگیری از طریق اکتشاف مفاهس حاصل شود و دانش آموزان  تولید کننده و شریک علم و دانش به دست آمده خواهند بود .

البته به جهت مقتضیات موجود در کشور و تالیف و انتشار متمرکز کتاب های درسی ، نیاز به ارائه مفاهیم درسی از طریق کتاب های کار دانش آموزی ، احساس می شود تا ضمن ارائه کتابهای متنوع نیازهای اساسی آموزشی آنان نیز مرتفع شود .

البته دبیرخانه علوم تجربی سعی کرد با جمع آوری و ثبت مشکلات موجود در کتابهای علوم تجربی پنج پایه و ارسال به دفتر تالیف کتب درسی اشکالات جزیی هم که وجود داشت برطرف گردد .

5- تعیین ملاک ها و ویژگی های یک سرگروه آموزشی خوب

6- شرکت در کارگاه آموزشی IT در مورخه ی 11/3/91

ی) تنظیم گزارش

 1- تنظیم فعالیتهای سه ماهه ی اول

2- تنظیم فعالیتهای سه ماهه ی دوم

3- تدوین برنامه عملکرد یک ساله و تهیه و تنظیم اهداف

نظر به این که در ابتدای کار باید خط مشی و برنامه ی کلی مشخص شود و با توجه به اهداف تبیین شده گروههای آموزشی و تجارب به دست آمده در سالهای قبل ، برنامه عملکرد سالیانه دبیرخانه تنظیم گردید که یک نسخه از آن برنامه ، ضمیمه این گزارش می باشد .

4- تهیه و تدوین فرم ارزشیابی از عملکرد دبیرخانه های علوم تجربی مناطق 19 گانه

با همکاری و همفکری دبیرخانه علوم تجربی ، علوم اجتماعی ، ادبیات و ریاضی مشترکا سعی شد جهت تشویق نقاط قوت و ایجاد انگیزه کاری بیشتر و فعال نمودن دبیرخانه های مناطق و رسیدن به اهداف ایده ال ، ارزشیابی از عملکرد دبیرخانه های مناطق صورت گیرد و پس از بحث و تبادل نظر با دبیرخانه ها ، معیارهای ارزشیابی و نمره خاص برای هر بند فرم ارزشیابی مشخص گردید و فرم تنظیم شده و 100 امتیاز اختصاص داده شد و فرم مربوطه بین دبیرخانه ها جهت ارزیابی به عنوان معیار و ملاکی مشخص مورد بررسی قرار گرفت .

موانع و محدودیت ها

1-   تقلیل ساعات اختصاص یافته به دبیرخانه ها که ساعت کار دبیرخانه فقط 3 ساعت در هفته بود .

2-  به دلیل محدود بودن ساعات اختصاص یافته به گروههای آموزشی ، تعدادی از مناطق استان نتوانستند کلیه دبیرخانه های ابتدایی را تشکیل دهند و بعضی از مناطق دبیرخانه علوم تجربی نداشتند و به این علت ارتباط مفیدی برقرار نشد .

3-   کمبود نیرو در دبیرخانه علوم تجربی با توجه به وسعت کار پژوهش گاه استان

4-   عدم استفاده بهینه از وبلاگ ، به دلیل عدم آشنایی همکاران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پیشنهادات و راهکارهایی برای اجرا در سال آتی

1-  برگزاری یک همایش استانی بین اعضاء دبیرخانه علوم تجربی سراسر استان در ابتدای سال بسیار موثر بود هر ساله در مهر ماه این برنامه صورت گیرد تا ضمن آشنایی اعضا دبیرخانه ها ، تعامل و هم فکری با هم بتوانند برنامه ای مدون و پیش بینی شده جهت بکارگیری در طول سال تهیه و تدوین نمایند .

2-  برگزاری نشست و همایش هر 3 ماه یکبار بین دبیرخانه ها و کمیسیون های پژوهش گاه استان و مسئولین محترم سازمان ، تا بتوانند تبادل تجربه با یکدیگر داشته باشند و مشکلات احتمالی را برطرف سازند .

3-  مکاتبه با دبیرخانه علوم تجربی سایر استانها و تبادل تجربه با آن ها چون آگاهی از تجربیات سایرین باعث اعتلای افکار و ایجاد جرقه های جدید در اذهان می گردد.

4-  تجهیز پژوهش گاه استان به امکانات و تکنولوژی روز ، همچنین کتاب ها و روش تدریس های جدید التالیف و جدید .

5-   افزایش ساعات کار در پژوهش گاه

6-   اختصاص یک خط اینترنتی برای کار در منزل توسط اعضا دبیرخانه ها

 

گروههاي آموزشي استان همدان

پژوهشگاه معلم

دبيرخانه علوم تجربي


مطالب مشابه :


اینجا خانه معلم بانه

هنر معلمی - اینجا خانه معلم بانه ملایر - همدان – سنندج - دیواندره – سقز – بانه( 700




مراکز اقامتی و مهمانپذیر نهاوند

خانه; جدیدترین شهرستان‌های نهاوند و ملایر بیشترین متکدیان را دارند. خانه معلم




معرفی کارکنان آموزشگاه

خانه های ویلایی زیبا در شهر خورشید . 1- معلم نمونه شهرستان ملایر درسال تحصیلی 86-85.




آدرس و شماره تلفن خانه معلم های سراسر کشور

اردوگاه های استان همدان - آدرس و شماره تلفن خانه معلم های سراسر کشور - اطلاع رسانی اردوگاه




خانه های ویلایی زیبا در شهر خورشید

دبیرستان نمونه دولتی ابونصر فارابی ملایر - خانه های ویلایی زیبا در شهر خورشید نقش معلم.




تجهیز کتاب خانه ی مدرسه

دبیرستان نمونه دولتی ابونصر فارابی ملایر - تجهیز کتاب خانه ی مدرسه نقش معلم. لینک




گزارش عملکرد یک ساله دبیرخانه علوم تجربی استان همدان(90-91)

گروههای آموزشی استان همدان پژوهشگاه معلم روند کار دبیر خانه ها صحبت کردند و ملایر 18/10




برچسب :