تاریخجه دانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی مجموعهای از دانشگاههای غیردولتی در ایران (و چند شهر خارج ازایران) است که فعالیت خود را در سال ۱۳۶۱ آغاز کرد.
تاریخچه و تاسیس
دانشگاه آزاد ایران فعالیت خود را در دهه ۱۳۵۰ با مدیریت عبدالرحیم احمدی و معاونت شاهرخ مسکوب آغاز کرده بود و در سال ۱۳۵۵ تعدادی از فارغ التحصیلان ممتاز کشور را با بورس تحصیلی به دانشگاههای ممتاز جهان اعزام کرد تا فعالیت خود را با کادری نخبه آغاز کند. پذیرش دانشجو در این دانشگاه در ۱۳۵۷ بطور محدود آغاز شد و فعالیت آن با درگرفتن انقلاب اسلامی و رویدادهای پس از آن و نهایتاً انقلاب فرهنگی بکلی متوقف شد.
تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی
دو سال پس از انقلاب فرهنگی ایران در اردیبهشت ۱۳۶۱ به پیشنهاد و با حمایت امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی تاسیس شد. برخی از رجال سیاسی ارشد جمهوری اسلامی از جمله آقایان سید احمد خمینی(ره) و هاشمی رفسنجانی عضو هیأت امنای آن بوده اند.
عبدالله جاسبی ابتدا پیشنهاد خود را با آقای هاشمی رفسنجانی در میان گذاشت.
چهار ماه بعد آقای هاشمی رفسنجانی بعنوان رئیس شورای موقت دانشگاه و طی حکمی با سربرگ مجلس، عبدالله جاسبی را به ریاست موقت دانشگاه منصوب میکند. هیات موسس دانشگاه شامل آیت الله خامنهای (رئیس جمهور وقت)، اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس مجلس وقت)، ، سیداحمد خمینی(ره) (فرزند و رئیس دفتر امام خمینی"ره" ) و عبدالله جاسبی تشکیل جلسه داده و جاسبی را به ریاست دانشگاه منصوب میکند.
اولین آزمون ورودی دانشگاه در اسفند ۶۱ با شرکت ۳۲ هزار داوطلب در شاهرود، اهواز، تبریز، تهران، رشت، زاهدان، کرمان، مشهد و یزد برگزار شد و حدود ۳ هزار نفر در رشتههای راه و ساختمان، برق، مکانیک، فیزیک، ریاضی، شیمی، صنایع فلزی، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند.
وضعیت کنونی
اداره دانشگاه
ریاست دانشگاه از ابتدا تاکنون در اختیار عبدالله جاسبی بوده است. رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی و اعضای هیأت مؤسس علیاکبر هاشمی رفسنجانی، عبدالله جاسبی، عبدالکریم موسوی اردبیلی، حسن حبیبی، علیاکبر ولایتی، محسن قمی، حمید میرزاده وسید حسن خمینی (پس از درگذشت سید احمد خمینی"ره" ) هستند.
این دانشگاه عضو اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام است و عبدالله جاسبی نیز رئیس این اتحادیه میباشد.
مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی توسط ریاست عالیه آن انجام میشود. ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی توسط هیأت مؤسس و هیات امناء تعیین میگردد.
دانشگاه آزاد اسلامی همانند دیگر مؤسسات آموزشی در ایران، زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت میکند. نوع مدرک اعطایی به فارغالتحصیلان این دانشگاه، به صورت مستقل و از طرف دانشگاه آزاد اسلامی اعطا میگردد (با قید محل تحصیل).
ده دانشگاه اول جهان از نظر تعداد دانشجو عبارتند از:
1. دانشگاه ایندرا گاندی در هندوستان
2. دانشگاه علامه اقبال در پاکستان
3. دانشگاه آزاد اسلامی
4. دانشگاه آنادولو در ترکیه
5. دانشگاه ملی بنگلادش
6. دانشگاه آزاد بنگلادش
7. دانشگاه رام خام هائنگ در تایلند
8. دانشگاه ایالتی اوهایو در آمریکا
9. دانشگاه آزاد امبدکار در هند
10. دانشگاه ایالتی نیویورک در آمریکا
11. دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در آمریکا
12. دانشگاه دهلی در هند
مراکز پژوهشی
در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۲۸ مرکز و پژوهشکده میباشد. برخی از مراکز مهم تحقیقاتی عبارتند از: مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، مرکز عالی بینالمللی تحقیقات بین رشتهای (CEIS)، مرکز مطالعات استراتژیک، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی اردبیل، مرکز مطالعات و تحقیقات محیط زیست و انرژی (CEEVS)، مرکز تحقیقات باستانشناسی (واحد ابهر)، مرکز تحقیقات تهران پزشکی، مرکز تحقیقات شیر و فرآوردههای آن (واحد کرج)، مجتمع آزمایشگاهی و مزارع تحقیقاتی (واحد بروجرد)، مرکز تحقیقات کشاورزی (واحد دامغان) مزارع آموزش تحقیقاتی و گلخانهای (واحد جیرفت)، مزارع آموزشی و تحقیقاتی(واحد رودهن).
بودجه پژوهشی
بودجه پژوهشی دانشگاه از سال ۱۳۷۵ با یک درصد شهریه دریافتی ۳۴ درصد در هر سال برخوردار بوده و به ۳۷۲ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۴ افزایش یافته است. همچنین درصد بودجه هزینه شده در امر پژوهش به کل بودجه اختصاص یافته به پژوهش در سال اول فقط حدود ۱۲ درصد بود، با روندی افزایشی با درصد جذبی حدود ۴۰ درصد در سال ۱۳۸۴ به حدود ۲۳۵ میلیارد ریال افزایش یافته است
تولیدات علمی
طبق آخرین آمار دریافت شده از پایگاه Scopus، در پنج ماه اول سال ۲۰۰۹ دانشگاه آزاد با ۱۰۷۹ مقاله در سطح کشور موفق به کسب رتبه اول در تولید مقالات علمی شده است.
به طور کلی توسط این دانشگاه تاکنون ۱۴۵۵ کتاب تالیف، ۳۹۱ کتاب ترجمه، مقاله ۳۳۶۷ در نشریات ISI و ۴۹۸۲ مقاله در نشریات علمی، پژوهشی منتشر شده است.
طبق آمار سال ۱۳۸۴ تعداد ۹۷۰ مقاله ISI و ۱۹۲۰ مقاله علمی پژوهشی و ۲۳۰۰ مقاله نیز در کنفرانسهای خارجی، توسط این دانشگاه منتشر شده است. ۳۲۱۲ طرح تحقیقاتی اجرا شده و ۳۰۹۸ طرح تحقیقاتی نیز در حال اجرا بوده است. تعداد ۳۳۲ عنوان اختراعات و ابداعات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز به ثبت رسیده اند که که برخی از آنان موفق به دریافت جوایز بینالمللی گردیده اند.
مجلات علمی
دانشگاه آزاد دارای ۱ مجله ISI و ۹۴ مجله علمی و پژوهشی و ۳ مجله علمی ترویجی و ۱۳۶ مجله علمی عمومی است.
باشگاه پژوهشگران جوان
باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی با ۱۸۰ دفتر و ۵ شعبه در تمام استانهای کشور فعال است. از ابتدای تاسیس باشگاه تا کنون ۱۸۷۷۳ نفر در سنین ۳۰-۱۵ سال در مقاطع تحصیلی مختلف اعم از دانش آموزشی و دانشجویی جذب شده اند.
کسب مقام در مسابقات جهانی
* مسابقات روبوکاپ آلمان (۲۰۰۶)
* مسابقات روبوکاپ ژاپن (۲۰۰۵)
* نمایشگاه مخترعات و مبتکران آلمان (۲۰۰۵)
* مسابقات روبوکاپ پرتغال (۲۰۰۴)
* مسابقات روبوکاپ نیوزلند (۲۰۰۴)
* مسابقات بتن آمریکا (۲۰۰۴)
* مسابقات روباتیک آمریکا (۲۰۰۴)
* مسابقات روباتیک شرق کانادا (۲۰۰۴)
* نمایشگاه مبتکران و مخترعان اتریش (۲۰۰۴)
* مسابقات روباتیک کانادا (۲۰۰۳)، مسابقات بتن کانادا (۲۰۰۳)
* مسابقات روبوکاپ ایتالیا (۲۰۰۳)
* مسابقات روبوکاپ پرتغال (۲۰۰۲)
* سومین دوره مسابقات بتن (۲۰۰۵)
* چهارمین دوره مسابقات بتن (۲۰۰۶)
* مسابقات روباتیک کانادا (۲۰۰۵)
* مسابقات و نمایشگاه بینالمللی اختراعت و ابداعات ژنو (۲۰۰۶)
* مسابقات بتن کشور در واحد یزد (۱۳۸۵)
* مسابقات بهترین رتبه در مقاله نویسی آمریکا (۲۰۰۶)
* اولین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۶
* دومین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۷
* سومین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۸
* چهارمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۹
* پنجمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۰
قبولی در مقاطع بالاتر
* از کل پذیرفته شدگان در مقطع کارشناسی ارشد (۱۹۵۱۹ نفر)، ۹۵۶۸ آنها از فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده اند (بر اساس نتایج آزمون سال ۱۳۸۵ دانشگاه آزاد اسلامی). همچنین از ۱۸۲ نفر پذیرفته شده در مقطع دکترای تخصصی، ۹۵ نفر آنها از فارغ التحصیلان این دانشگاه (۵۲ درصد) بوده اند.
* در طول ۹ سال متوالی دانشجویان رشته دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در امتحان جامع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قبولی ۱۰۰ درصدی داشته اند که در سطح کشور چنین موفقیتی بی نظیر است.
* کسب بیشترین تعداد قبولی در امتحانات تخصصی دستیاری کشور به طوری که ۱۳۴ نفر از دانش آموختگان واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در امتحانات مذکور قبول شده اند.
* کسب رتبه اول امتحانات بورد تخصصی کشور در سال ۱۳۸۳ توسط دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی (با کسب نمره ۱۰۰ از ۱۰۰).
* کسب رتبه اول امتحانات جامع علوم پایه دندانپزشکی کل کشور در سالهای مختلف توسط دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی و کسب رتبه دوم امتحانات جامع علوم پایه دندانپزشکی کشور توسط دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی.
نجمنهای دانشجویی
هم اکنون ۱۳۴۳ انجمن در حال فعالیت هستند که ۱۱۲۸ عدد از آنها به تصویب رسیده اند و بقیه بررسی و گذراندن مراحل تصویب هستند.
فعالیتهای ورزشی
در بخش مسابقات داخلی دانشگاه با انجام مسابقات گوناگون ورزشی در ۲۷ رشته فعالیت داشته که ۴۰۰،۰۰۰ دانشجو دانشجو در آن شرکت داشته اند. لازم به ذکر است علی رغم موانع متعددی که بر سر راه حضور تیمهای ورزشی این دانشگاه در مسابقات جهانی وجود داشته است، دانشجویان این دانشگاه توانسته اند هر سال در مسابقات جهانی دانشجویان (FISU) مقامهای متعددی کسب نمایند. بیش از ۷۰ درصد تیمهای اعزامی ایران به مسابقات مذکور از این دانشگاه بوده است و بیشترین سهم را در کسب مدالهای مختلف جهانی برای کشور داشته اند.
دانشگاه آزاد با در اختیار داشتن ۲،۵۰۰،۰۰۰ مترمربع امکانات ورزشی دارای سرانه فضای ورزشی ۲ مترمربع است. بسیاری از قهرمانان کشور که در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، توانسته اند ۲۸۸ مدال طلا، ۱۸۷ مدال نقره و ۲۳۶ مدال برنز در مسابقات ورزشی بینالمللی کشور کسب نمایند. دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات بین دانشجویی جهانی (IFISU) -به عنوان تنها نماینده آسیا- شرکت کرد و در میان ۷۰ تیم عنوان نخست را از آن خود کرد.
رسانه
روزنامه آفرینش، هفتهنامه فرهیختگان و روزنامه شاپرک به صاحب امتیازی عبدالله جاسبی و خبرگزاری آنا و خبرگزاری ایسکانیوز به این دانشگاه وابسته هستند.
مناطق دانشگاه آزاد
واحدهای دانشگاه آزاد در ۱۶ منطقه به این شرح دسته بندی شده و واحد های هر منطقه زیر نظر دبیرخانه آن منطقه اداره می شوند: منطقه یک: استان فارس، منطقه دو: استان های آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان، منطقه سه: استان های گیلان و مازندران، منطقه چهار: استان های اصفهان و چهارمحال، منطقه پنج: استان های مرکزی، همدان و لرستان، منطقه شش: استان خوزستان، منطقه هفت: استان های کرمان و یزد، منطقه هشت: واحدهای داخل تهران بزرگ منطقه نه: استان های خراسان (شمالی، جنوبی، رضوی) و شهر طبس از استان یزد، منطقه ده: استان های سمنان، گلستان، منطقه یازده: استان های کردستان، کرمانشاه و ایلام، منطقه دوازده: واحدهای درون استان تهران و خارج از محدوده تهران بزرگ و نیز استان های جداشده از تهران (قزوین، البرز و قم)، منطقه سیزده: استان آذربایجان شرقی، منطقه چهارده: استان سیستان و بلوچستان، منطقه پانزده: استان هرمزگان، منطقه شانزده: استان های بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد
منابع مالی
در اساسنامه دانشگاه آزاد محل تأمین هزینههای آن اخذ شهریه از دانشجویان، کمکهای مردم، دولت و نهادهای انقلاب اسلامی ذکر شدهاست. اولین قلم کمک به دانشگاه آزاد نیز مبلغ یک میلیون تومان کمک امام خمینی(ره) بود.
مجموع شهریه دریافتشده از یک میلیون و دویست هزار دانشجوی دانشگاه در سال ۸۴-۸۵ نیز حدود ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که در مقایسه با یک میلیارد و سیصدوپنجاه میلیون تومان بودجه نظام آموزش عالی دولتی برای سیصد هزار دانشجو به این معنا است که دانشگاههای دولتی به ازای هر دانشجو هزینهای معادل هفتونیم برابر شهریه دانشگاه آزاد از صندوق دولت برداشت کرده اند.
منبع: ویکی پدیا (http://fa.wikipedia.org)
مطالب مشابه :
آیا تحصیل در رشته دندانپزشکی در دانشگاه آزاد و واحدهای بین الملل مقرون به صرفه است؟
آیا تحصیل در رشته دندانپزشکی در دانشگاه آزاد و در دانشگاه آزاد و را که هزینه
جدول شهریه های دوره های کارشناسی دانشگاه آزاد، دوره های شبانه و ...
جدول شهریه های دوره های کارشناسی دانشگاه آزاد و دندانپزشکی 14 هزینه تحصیل
دانشگاه نیوز : میزان شهریه ثابت کلیه رشته های دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی ورودی 91-92
خبرگزاری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دزفول
افتتاح چهارمین دانشکده دندانپزشکی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
افتتاح چهارمین دانشکده دندانپزشکی کشور در دانشگاه آزاد دندانپزشکی هزینه شده است.
دندانپزشکی در خیابان
کردهای دانشگاه آزاد دندانپزشکی با تمامی امکانات و با کمترین هزینه دندان شما را
سیف: ۱۸۰ میلیارد ریال برای ساخت کلینیک دندانپزشکی بروجرد
۱۸۰ میلیارد ریال برای ساخت کلینیک دندانپزشکی رئیس دانشگاه آزاد هزینه شده
من دانشجوی دندانپزشکی هستم. آیا صلاح میدانید که انصراف داده و به آمریکا مهاجرت کنم؟
من دانشجوی دندانپزشکی تحصیل در دانشگاه آزاد ایران دندانپزشکی ایران هزینه ای
کاربرد لیزر در دندانپزشکی(هفته نامه سلامت)
دندانپزشکی دندانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران داده و زبان را آزاد
تاریخجه دانشگاه آزاد اسلامی
* در طول ۹ سال متوالی دانشجویان رشته دندانپزشکی دانشگاه آزاد آزاد محل تأمین هزینه
دانشگاه ارمنستان, دانشگاههای ارمنستان, تحصیل, تحصیل در ارمنستان, هزینه تحصیل در ارمنستان, هزینه دانش
ارمنستان,تور ارمنستان ,دانشگاه ارمنستان هزینه تحصیل در ارمنستان, دندانپزشکی
برچسب :
هزینه دانشگاه آزاد دندانپزشکی