تحلیل سوالات فلسفه ومنطق کنکور سراسری 91

تحليل سؤال‌هاي منطق و فلسفه در کنکور سراسري 91   تهيه و تنظيم: ندا ياري

با توجه به اين‌که سؤال‌هاي اين درس، از سه کتاب منطق، فلسفه‌ي سال سوم و فلسفه‌ي پيش‌دانشگاهي طراحي مي‌شود، لذا ابتدا به تحليل کلي سؤالات پرداخته و سپس در بخش‌هاي مجزا، سؤالات مطرح شده از هر کتاب را جداگانه بررسي خواهيم نمود.

در آغاز بايد بهجابه‌جايي در چيدمان سؤالات اشاره کرد. در طي 5 سال گذشته، چيدمان سؤالات به اين ترتيب بوده است: ابتدا سؤالات فلسفه‌ي سال سوم؛ در ادامه، سؤالات منطق؛ و در پايان، سؤالات درس فلسفه‌ي پيش‌دانشگاهي که اين توالي در کنکور امسال (سال 91) به اين ترتيب تغيير کرده است: منطق، فلسفه‌ي سال سوم و فلسفه‌ي پيش‌دانشگاهي. البته به نظر مي‌رسد توالي رعايت شده در سؤالات کنکور امسال مناسب‌تر باشد؛ چراکه منطق، ابزاري براي فهم فلسفه است (مانند رياضيات که ابزار فهم فيزيک به‌شمار مي‌رود) همان‌گونه که ما نيز غالباً در اظهارات خود مي‌گوييم«منطق و فلسفه».

ارزيابي کلي:

سؤالات منطق و فلسفه‌ي کنکور امسال نسبت به سؤالات همين درس در کنکورهاي سال‌هاي گذشته بسيار متفاوت است: 1. بسياري از سؤالات باافعال منفي بيان شده‌اند 2. در بسياري از سؤالات، در بادي امر، چنين به ذهن متبادر مي‌شود که سؤال، بيش از يک گزينه‌ي پاسخ دارد؛ حال آن‌که با اندکي تأمل بيش‌تر مشخص مي‌شود که دانش‌آموز بايداز ميان گزينه‌ي درست و گزينه‌ي درست‌تر، گزينه‌ي درست‌تر را به‌عنوان پاسخ انتخاب نمايد. 3. در برخي از سؤالات ازابيات، اشعار و صناعات ادبي استفاده شده است که همين امر، يعنيپل زدن ميان مباحث فلسفه و ادبيات، سؤالات را ديرياب و اندکي دشوار ساخته است.

تحليل سؤالات منطق:

تفاوت سؤالات منطق در کنکور امسال نسبت به کنکورهاي گذشته، بسيار قابل توجه است که در ذيل تنها به چند مورد از اين تفاوت‌ها اشاره مي‌کنيم:

1.     طي 10 سال گذشته، يکي از سؤالات تقريباً ثابت در بخش منطق، سؤالي ازمبحث اقسام قياس اقتراني، شرايط انتاج هر شکل و ضروب منتج آن‌ها بود که کنکور امسال«فاقد» چنين سؤالي است.

2.     پس از تغيير کتاب درسي منطق در سال 88،  از همان سال تا سال 90 (سه سال متوالي)، همواره يک سؤال تصديقي مطرح مي‌شد؛ با اين مضمون که دانش‌آموز با توجه بهاحکام قضاياي حملي، از روي قضيه‌ي اصلي داده شده، قضيه‌اي ديگر (مانند متضاد، متداخل، معکوس و ...) بسازد که در کنکور امسال، مشابه چنين سؤالي وجود ندارد.

3.     بسياري از مباحثي که همواره سهمي از سؤالات کنکور را به خود اختصاص مي‌دادند، به حاشيه رانده شده و در مقابل،سؤالات از مباحثي طراحي شده‌اند که در گذشته کم‌تر مورد توجه بوده‌اند.

تحليل سؤالات فلسفه‌ي سال سوم:

در بخش فلسفه‌ي سال سوم نيز دگرگوني چشم‌گير و قابل توجه است و سبک سؤالات بسيار متفاوت شده است. به‌عنوان مثال، از 6 سؤال اين بخش، 3 سؤال،صورت منفي دارد و داوطلب بايد از ميان گزينه‌هاي يک سؤال،گزينه‌ي نادرست را بيابد و در يک سؤال نيز بايد از ميان سه گزينه‌ي نسبتاً صحيح، يک گزينه‌ي درست‌تر نسبت به ساير گزينه‌ها را پيدا کند. اين در حالي است که در 5 سال گذشته چنين سؤالاتي تجربه نشده است و در حقيقت، کنکور امسال،تيپ‌هاي متفاوتي از سؤال در اين درس را به مخاطبان خود معرفي نموده است.

در بخش آغاز فلسفه، هموارهشعار‌هاي سوفسطاييان که همان تيتر‌هاي اصلي اين درس است، مورد پرسش واقع مي‌شد درحالي‌که سؤال مطرح شده از اين مبحث در کنکور 91سؤالي بسيار مفهومي است که صرف به خاطر سپردن ظاهري اين شعارها براي يافتن پاسخ صحيح به هيج عنوان کافي نيست.

در 2 سؤال فلسفه‌ي سال سوم، از دو بيت شعر استفاده شده است که ترکيب فلسفه‌ي سال سوم و ادبيات در کنکورهاي گذشته فاقد سابقه است. در حقيقت،ترکيب روان‌شناسي با ادبيات که در کنکور سال 90 براي اولين بار تجربه شد، در کنکور سال 91 به درس فلسفه نيز تعميم يافته است.

تحليل سؤالات فلسفه‌ي پيش‌دانشگاهي:

در اين بخش، يک تفاوت کلي با سؤالات سال‌هاي قبل بسيار قابل توجه است و آن اين‌که در 5 سال گذشته، همواره 3 سؤال ازدرس‌هاي اول تا سوم مطرح مي‌شد درحالي که در کنکور امسال سهم اين دروس از مجموع سؤالاتبه صفر کاهش يافته است.

 

در فلسفه‌ي پيش‌دانشگاهي نيز همانند فلسفه‌ي سال سوم، طراحان سؤال به ترکيب فلسفه و ادبيات تمايل بسياري نشان داده‌اند به نحوي که از مجموع 25 سؤال دروس منطق و فلسفه،5 سؤال ترکيبي از ادبيات و فلسفه‌اند. حتي در يکي از اين 5 سؤال، هر 4 گزينه بيت هستند به گونه‌اي که ناخودآگاه سؤالقرابت معنايي درس ادبيات را براي مخاطب خويش تداعي مي‌کنند. و نيز بديهي است که طرح اين‌گونه سؤالات در درس فلسفه،سطح دشواري سؤالات را افزايش مي‌دهد.

در فلسفه‌ي پيش‌دانشگاهي نيز، گمان مي‌رود که درست به نظر رسيدن ظاهري برخي از گزينه‌هاي نادرست در بادي امر، دانش‌آموزان را در يافتن پاسخ صحيح دچار مشکل و سردرگمي نموده باشد.


مطالب مشابه :


سوال و جواب سوالات فلسفه کنکور آزمایشی استان مرحله سوم

گروه فلسفه استان يزد - سوال و جواب سوالات فلسفه کنکور آزمایشی استان مرحله سوم -




پانزدهم: همه چیز دربارۀ آزمون کارشناسی ارشد فلسفه - دانشگاه سراسری

منطق عمومی 20 سوال. 6. در بیشتر مواقع طراحان سوال های کنکور از همین اساتید هستند




نمونه سوالات تستی منطق جدید و فلسفه سوم

دینی و فلسفه - نمونه سوالات تستی منطق جدید و فلسفه سوم - علمی ، آموزشی ، سوالات تستی کنکور




سوالات کنکور سراسری 1389

وبلاگ فلسفه و منطق - سوالات کنکور سراسری 1389 - سوالات امتحان نهایی کنکور و تالیفی_مشاوره درسی




روش مطالعه فلسفه برای کنکور سراسری

منطق سال سوم 5 سؤال د‌‌ر میان 25 سؤال بخش فلسفه و منطق کنکور سراسری است. سوال: به اعتقاد




کنکور فلسفه علم و ما حولها

در کنکور سال 89، 5 سوال ساده از منطق جدید در طرح شده بود.در کنکور 88،تعداد 5 سوال از منطق




منابع کنکور فلسفه علم

بعضا یک یا دو سوال هم از منطق جدید آمده که در بهترین منبع تست همان سوال های کنکور سال های




نمونه سوال منطق

دینی و فلسفه - نمونه سوال منطق - علمی ، آموزشی ، سوالات تستی کنکور سؤالات تستی دین و زندگی3




تحلیل سوالات فلسفه ومنطق کنکور سراسری 91

تحليل سؤال‌هاي منطق و فلسفه در کنکور سراسري 91 تهيه و تنظيم: ندا ياري. با توجه به اين‌که سؤال




دانلود نمونه سوالات درس مبانی منطق و نظریه مجموعه ها – منطق – منطق ریاضی با جواب کد درس : 1111057

دانلود نمونه سوالات درس مبانی منطق و نظریه مجموعه ها – منطقمنطق ریاضی با جواب




برچسب :