تغییر شیوه سرقت خودرو
این شیوه جدید سرقت خودروست، باز كردن قطعات و رها كردن بدنهاش در حاشیه شهر یا پاركینگی عمومی.
هنوز هم سرقت خودرو در پایتخت به گواه رئیس پلیس آگاهی تهران، از نظر فراوانی وقوع، در صدر جرایم قرار گرفته و مانند دیگر استانهای كشور، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است اما نكته نگرانكنندهتر در این باره عوض شدن شیوه ارتكاب این جرم است؛ شیوهای كه در آن دست آخر پلیس وسیله نقلیه سرقتی را پیدا میكند، اما این خودرو، دیگر خودرو نمیشود.
«از زمانی كه پرایدم را دزدیدند تا روزی كه پیدا شد 10 روز طول كشید و چیزی كه به ما تحویل دادند بقایای یك ماشین تجزیه شده بود. ضبط صوت، باندها، باتریها، فرمان، چراغ و حتی درهای ماشین را برده بودند.» شهروندی كه ماجرای دزدیده شدن خودرواش را برای «جامجم» تعریف میكند دو سه ماه پس از پیدا شدن بدنه آن، گذرش میافتد به محلههای دست دوم فروشی قطعات خودرو و آنجا داغ دلش تازه میشود.
«هر كدام از لوازم ماشین را در یكی از این محلهها میفروشند، ضبط و باند را در خیابان عباسی، چراغ ماشین را در همان خیابان یا خیابان ملت، تكههای بدنه را هم در بازار اوراقچیهای شوش پیدا میكنی و چطور میتوانی بفهمی كه مثلا آن در پراید هاچبك سفید كه از سر در مغازه برای فروش آویزان شده، دزدی است یا نه؟»!
او سرانجام ناچار شد قطعات خودرواش را از همان محلهها بخرد و چه كسی میداند قطعاتی كه خریده، از بدنه كدام خودروی سرقتی، جدا شده است؟ خودروی خودش؟ خودروی همسایهاش یا شاید غریبه مالباختهای دیگر؟هر روز 60 خودرو در كشور سرقت میشود
خودروی این شهروند براساس آماری كه حدود 2 ماه پیش سرهنگ محمدرضا مقیمی، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی كشور اعلام كرد یكی از حدود 60 خودرویی است كه هر روز در سطح كشور سرقت میشوند و بیشترینشان را پراید، پژو و نیسان تشكیل میدهند. مقیمی اظهار كرده بود: پلیس 90 درصد خودروهای سرقتی را كشف میكند.
گفتههای مالباخته تهرانی درباره سرنوشت قطعات خودرواش، دقیقا همان چیزی است كه سرهنگ محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران در گفتگو با «جامجم» آن را «شیوه جدید سرقت خودرو در تهران» میخواند.
این مسوول حاضر نیست شمار خودروهای سرقتی پایتخت را در روز اعلام یا میزان افزایش رشد آمار آن را ارائه كند، اما ضمن تایید این افزایش، بیشتر شدن آمار كشفیات پلیس را هم در حوزه یادآور میشود و هشدار میدهد: در گذشته خودروهای سرقتی وارد چرخه تغییر سند و نمره میشد، اما تدابیر ناجا برای جلوگیری از این روند باعث شده است مجرمان شیوه ارتكاب این جرم را تغییر دهند و با باز كردن قطعات خودروهای دزدی آنها را به اسم دست دوم ایرانی یا اروپایی وارد بازار كنند.
سازمانهای دیگر هم مسوولند
شمار بالایی از خودروهای سرقتی در كشور، به تهران تعلق دارد و چه انتظار دیگری میشود داشت وقتی در شهری زندگی میكنیم كه یك میلیون و 500 هزار واحد پاركینگ كم دارد و شهروندان چارهای جز قراردادن خودرو در خیابان با وجود افزایش خطر سرقت شدنش ندارند.این اما، تنها دلیل سرقت خودروها نیست؛ كارخانههای تولید خودروهای داخلی نیز، هنوز بسیاری از انواع خودروهای تولیدیشان را به تجهیزات ضدسرقت مجهز نمیكنند و كمكاری آنها در تولید قطعات یدكی خودروهای تولید داخل سبب شده است بازار مالخرهایی كه جنس دزدی میفروشند رونق پیدا كند.
با توجه به چنین وضعیتی، كاهش آمار سرقت خودروها، آرزویی محال به نظر میرسد اما حتی اگر پلیس بخواهد این آمار را ثابت نگه دارد، همچنان نیاز به تعامل با بخشهای دیگری مانند شركتهای خودروسازی، برای افزایش كیفیت و ارتقای ایمنی خودروها و افزایش نقاط قابل شناسایی و دارای شناسه خودروهای تولیدی دارد.
سرهنگ عباسعلی محمدی، رئیس پلیس آگاهی تهران علاوه بر این، از دیگر بخشهایی كه میتوانند در این زمینه همكاری كنند، سازمانهای بیمهگر را مثال میزند: سالهاست پلیس میكوشد شركتهای بیمهگر را قانع كند به جای پرداخت هزینه اجزای سرقتی خودروها، همان قطعات را به مشتریان تحویل دهند.
براساس توضیحات او، شركتهای بیمهگر باید از طریق بستن قرار داد با شركتهای تولیدكننده خودرو و شركتهای خدمات پس از فروش و تامین قطعات خودرو، خرید و فروش اجناس دست دوم را، دستكم از سوی كسانی كه خودروی آنها بیمه بدنه دارد، متوقف كنند.
اما سهم شركتهای بیمهگر در رونق دادن به بازار مالخرها، بیش از آن چیزی است كه سرهنگ محمدیان اظهار میكند، این شركتها معمولا حدود 80 درصد ارزش ریالی قطعات سرقتی خودرو را به مشتریانشان میپردازند و برای مالباختهها چارهای جز خرید اجناس دست دوم با قیمت پایینتر باقی نمیگذارند.
با آن كه رئیس پلیس آگاهی تهران معتقد است برای جمعآوری بساط مالخرها باید سازمانهای مختلفی به یاری پلیس بیایند، نمیتوان نقش كمرنگ پلیس را در جمعآوری پاتوقهای شناخته شدهای كه اجناس سرقتی در آنها خرید و فروش میشود، نادیده گرفت.
فریب مالخرها را نخورید
از آنجا كه اجناس دست دوم فاكتور فروش ندارند، تشخیص جنس سرقتی در میان آنها دشوار است. رئیس پلیس آگاهی تهران درباره این كه مردم چگونه میتوانند اجناس دست دوم سرقتی را تشخیص دهند، هشدار میدهد: مالخرها معمولا در اولین ملاقات با مشتری ابراز میكنند كه قطعه را ندارند، اما میتوانند آن را سفارش دهند. این اجناس معمولا در كیسههای پلاستیكی سیاه رنگ و در ساعات خلوت بازار به مشتری فروخته میشوند و مالخرها آنها را در ویترین مغازه نمیگذارند.
عقبتر از سارقان یا جلوتر از آنها؟
گرچه آگاهیرسانی به مردم آن گونه كه رئیس پلیس به آن اشاره میكند، نقشی حائز اهمیت در جلوگیری از افزایش سرقت خودرو در سطح جامعه دارد، فراوانی پاتوقهای خرید و فروش اجناس سرقتی كه برای مردم و پلیس شناخته شده است و جسارت مالخرها و سارقان در اقدام به جرم، حكایت از آن دارد كه تامین امنیت شهروندان صرفا با فرهنگسازی میسر نمیشود و نهتنها پلیس و دیگر متولیان تامین امنیت مردم باید در پی تغییر شیوه جرم، با تشخیص سریع و بموقع، شیوههای پیشگیری از وقوع جرم و كشف آن را ارتقاء دهند، بلكه باید قوانینی بازدارندهتر نیز برای برخوردی قاطعانهتر با سارقان خودرو و فروشندگان اموال سرقتی در بازارها در نظر گرفته شود.
مشروح گفتگو با رئیس پلیس آگاهی تهران بزودی منتشر میشود .
توصیههای پلیس
- از پارك كردن خودرو در اماكنی كه تردد در آنها فوقالعاده كم است و فاقد دید و روشنایی كافی هستند، اجتناب كنید.
- هنگام ترك خودرو از بسته بودن درها و بالا بودن شیشهها اطمینان یابید.
- حتی الامكان بویژه شبها از پاركینگهای خصوصی و عمومی استفاده كنید.
- توقفهای طولانی مدت در معابر به مصلحت نیست، لیكن در مواقع ناچاری حتما از تجهیزات ایمنی تاخیری همچون قفل، زنجیر، دزدگیر، سوئیچ مخفی، قفل عصایی، قفل پدال و... استفاده كنید.
- هنگام توقفهای كوتاه مدت و لحظهای، از رها كردن خودرو با درهای قفل نشده و سوئیچ روشن جدا خودداری كنید مانند هنگام خرید روزنامه.
- در توفقگاههای طولانی مدت مانند عزیمت به اماكن تفریحی، فروشگاههای زنجیرهای و مطب پزشكان هرازگاه به خودروی خود سر بزنید.
- هنگام عزیمت به مراكز درمانی، بیمارستانها و داروخانهها یا رساندن مصدومان به درمانگاهها از قفل بودن درها و بهكارگیری تجهیزات لازم اطمینان حاصل كنید و درصورت امكان فردی را برای مراقبت در محل بگمارید.
- از پارك كردن خودرو در سطوح شیبدار خودداری كنید زیرا امكان حركت دادن خودرو بدون نیاز به استارت زدن و روشن كردن آن تا مسافتی نسبتا طولانی برای سارقان فراهم میشود.
- در صورت خریداری كردن خودروهای گرانقیمت حتما سوئیچ یدك و سوئیچ سوم را از فروشنده تحویل بگیرید.
- هنگام بارندگیهای شدید یا بارش برف بیشتر از حد معمول به خودروهای خود بیشتر سركشی كنید.
- هنگام خروج از پاركینگ مانند منزل یا مجتمعهای مسكونی خود و بعكس (ورود به آن) حتما خودرو را خاموش كرده و سپس به منظور باز كردن یا بستن در پاركینگ از خودرو پیاده شوید، زیرا بخصوص در فصل سرما، سارقان ضمن كمین در محل منتظر پیاده شدن شما از خودرو به حالت سوئیچ روشن هستند كه با این كار فرصت لازم را به آنها نمیدهید.
- هنگام نقص فنی به تعمیرگاههای مورد اعتماد مراجعه كنید و همچنین از سپردن كلید به افراد غیرمطمئن پرهیز نمایید.
- از گذاشتن اشیای گرانقیمت، اسناد و مدارك بویژه اسناد و مدارك خودرو در داخل آن خودداری كنید و صرفا در مواقع لزوم آن را حمل و پس از رفع نیاز به محل مطمئن بازگردانید.
مطالب مشابه :
نکاتی در مورد خرید خودرو دست دوم
اگر فروشنده به شما گفت با این قیمتی که می فروشد ضبط و چیزهای دیگر روی ماشین ... قبل از اینکه تصمیم نهایی را برای خرید ماشین دست دوم بگیرید بهتر است که از
نیازمندی های همشهری خرید ماشین دست دوم فروش خودرو دست دوم
خرید ماشین دست دوم فروش خودرو دست دوم - نیازمندی های همشهری خرید ماشین دست دوم ... با مقداری پول با 405یا 206 لینک مستقیم, ضبط و باند دست دوم ماشین خریدارم .
چگونه اتومبیل خوب بخریم؟
هرگز شیفته ی رنگ، ظاهر زیبا و امکانات ماشین دست دوم نشوید. ... اگر فروشنده با قیمت پیشنهادی گفت ضبط صوت، دزدگیر و وسایل دیگری روی آن نصب شده است، آن ها
هرکی میخواد ماشین بخره بیاد اینجا
اين وسط، مدل نو ديگري پيدا نخواهيد كرد، مگر آن كه به دست دوم فكر كنيد. ... نمي كند و كنترل ماشين از دست راننده در نمي رود) و ضبط آن هم قابليت پخشCD هاي mp را دارد.
حکایت دلدادگیهایم با «نوار کاست»
پیش از آنکه در نیمههای دهه 1370، ضبط صوتی دست دوم را به رایگان از آشنایی به دست آورم، مدتی در خانه خاله جانم، همنشین «نوار» و «ضبط» بودیم و گاهی که با پدرم به آنجا
تغییر شیوه سرقت خودرو
ضبط صوت، باندها، باتریها، فرمان، چراغ و حتی درهای ماشین را برده بودند. ... شدن بدنه آن، گذرش میافتد به محلههای دست دوم فروشی قطعات خودرو و آنجا داغ دلش تازه میشود.
ماشین دست دوم را چگونه بشناسیم ؟
اخبار روز خودرو - ماشین دست دوم را چگونه بشناسیم ؟ - ... در مورد ضبط صوت و لوازم الحاقی جانبی توافق كرده و در قولنامه درج نمائيد. دقت شود هرگونه برچسب و يا پلاك در
این همه بیخیالی داره حرصم رو در میاره.....
هفته دوم اردیبهشت ۱۳۹۲ .... توی دست اندازناشی از طرح عمرانی وچرخ دیگه بیرون دست انداز حرکت میکرد. ... ضبط ماشین: ببین با خنده هات دل رو می تابونی ناری ناری.
نرخ لحظه ای طلا، سکه و ارز در بازار تهران،قیمت روز ارز،قیمت روز دلار،قیمت روز پوند،قیمت روز رینگیت
24 سپتامبر 2013 ... برای مشاهده ماشین آلات لیزینگی و ثبت نام اینجا را کلیک نمایید .... گمرک 92 ضبط ماشین دست دوم سرویس طلا استخدام ارتش92 صرافی یک قرون مزنه
قیمت خدرو
20 سپتامبر 2012 ... دست دوم. مقایسه خودرو آگهی برگزیده. تومان. ١٠,٠٠٠,٠٠٠ ... حلقه لاستیک نو kumho کره - دزدگیر فول ماجیکار اصل کره و سیستم ضبط و پخش می باشد.
برچسب :
ضبط ماشین دست دوم