خانه هاي مجردي
کرامت الله راسخ محقق و پژوهشگر حوزه جوانان در اين زمينه معتقد است
در جامعه ما ديدن مسئله جوانان نيازي به حساسيت هاي ويژه يا تيزبيني هاي علمي ندارد و ميليون ها جوان ايراني جوياي زندگي در جامعه سرگردانند و به هر دري مي کوبند تا کوره راهي به دنياي زندگي يک انسان معمولي بيابند تا شغلي ، سرپناهي و همسر و همراهي بيابند.به اعتقاد راسخ ، جوانان مانع دشوار کنکور را پشت سر مي گذارنند به دانشگاه ها مي روند به اميدآنکه چراغ راه آينده آنان باشد اما وقتي از درون نااميد مي شوند خطر مي کنند و به کشورهاي ديگر پناه مي برند.
او معتقد است جوانان اين خطر را نه براي مهتري ، بلکه براي دستيابي به حداقل هاي زندگي مي کنند و در غربت با غم و تنهايي ، بي کسي ، بي چيزي ، ناچاري با جامعه اي نامهربان ، نامانوس و سخت آشنا از روي اجبار سازگاري مي کنند.
اين گوشه اي از سرنوشت اکثر جوانان ايران است که در سال هاي اخير انحرافات گوناگون در آنان ديده مي شود که متاسفانه انحرافات اجتماعي و اخلاقي از آن جمله اند.
در سال هاي اخير پديده جديدي جمعي از جوانان ايراني را دچار خود کرده است و آن زندگي مجردي است که آمار اخير سازمان ملي جوانان ايران نشان داد 30 درصد جوانان در پنج کلانشهر تهران ، تبريز ، مشهد ، اصفهان و شيراز در خانه ها بصورت مجردي زندگي مي کنند و متاسفانه اين پديده روز به روز رو به گسترش است.
در کلانشهر 2 ميليون نفري تبريز که بزرگترين کانون جمعيتي شمال غرب کشور است در چند سال اخير خانه هاي مجردي در حال گسترش بوده است .
ابراهيمي کارشناس مسائل اجتماعي نيز با تاييد اين مطلب مي گويد: تبريز کانون صنعت ، علم و هنر آذربايجان است و هزاران آذربايجاني از شهرهاي اردبيل ، زنجان ، اروميه ، خوي ، مراغه و اکثر شهرهاي کردستان و شمال کشورمان براي تحصيل و کار به تبريز آمده اند و برخي از آنان که 40 ساله هستند هنوز مجرد هستند و به تنهايي زندگي مي کنند.
به اذعان اين کارشناس مسائل اجتماعي با اينکه هنوز آمار رسمي خانه هاي مجردي در استان آذربايجان شرقي و تبريز شناسايي و مشخص نشده اند اما نمي توان انکار کرد که خانه هاي مجردي در استان بويژه در تبريز وجود ندارد.
فرح بخش رئيس اتحاديه املاک و بنگاه هاي معاملاتي ملک و زمين تبريز نيز به خبرنگار ما مي گويد: هم اکنون بيش از 7 هزار بنگاه معاملاتي زمين و مسکن در کلانشهر تبريز داير هستندکه طبق اذعان بيشتر آنان روزانه چند جوان دختر و پسر براي رهن و اجاره خانه مجردي به آنان مراجعه مي کنند که معمولا 90 درصد صاحبان املاک در تبريز علاقه مند نيستند که آپارتمان ها و منازل خود را به افراد مجرد اجاره دهند چرا که تبعات مختلفي براي موجران دارد.
او گفت: تاکنون ده ها گزارش اعتراض مردمي درباره منازل مجردي به اين اتحاديه رسيده که متاسفانه بيشتر جوانان پسر و دختر در خانه هاي مجردي شئونات اسلامي و اخلاق عمومي را مراعات نمي کنند و اين امر مشکلاتي را براي ساکنان مجتمع هاي مسکوني و محلات بوجود آورده است.
او گفت: در شهرک هاي جديد يک آپارتمان 50 متري براي مجردان ماهانه 5 ميليون تومان رهن با 160 هزار تومان اجاره است که اين رقم حدود 20 درصد براي متاهلان پايين تر محسوب مي شود.
با توجه به اظهارات فرح بخش ، طبق بخشنامه جديد نيروي انتظامي براي اينکه جلوي فسق و فجور گرفته شود ، بنگاه ها حق ندارند به مجردان خانه اجاره دهند .
فرح بخش افزود: حدود 500 خانه مجردي شامل آپارتمان و در محلات قديمي تبريز منازل تکي وجود دارد و از آنجايي که کلانشهر تبريز بعد از تهران داراي بيشترين مراکز آموزش عالي بوده و حدود 70 هزار نفر دانشجو دارد با وجود تشکيل 10 خوابگاه دانشجويي مجوزدار به غير از خوابگاه هاي خود دانشگاه ها ، زير نظر اداره اماکن تبريز به علت پر بودن اين خوابگاه ها دانشجويان مجبور به رهن يا اجاره منزل هستند .
دکتر علي نقي اقدسي روانشناس و مشاور خانواده نيز در مصاحبه با خبرنگار تبريز گفت: در بحث بررسي روانشناسي پديده خانه هاي مجردي جنبه هاي منفي و مثبت ديده مي شود.
او به جنبه هاي مثبت روي آوردن جوانان به خانه هاي مجردي اشاره مي کند و مي گويد : در دهه هاي اخير به علل اقتصادي شاهد روي آوري بيشتر خانواده ها در کلانشهرها به آپارتمان هاي کوچک 70 ، 60 متري بوده ايم که بيشتر اين خانواده ها دو يا سه فرزند دارند اين فرزندان وقتي بزرگ مي شوند نياز به حداقل يک اتاق خواب و درس دارند و اين امکان براي جوانان مهيا نيست.
اقدسي مي افزايد: من جواناني را در تبريز مي شناسم که عاشق موسيقي هستند و چون اين امکان يعني آموزش موسيقي به علل سنتي و بعضا مذهبي در خانواده ها امکان پذير نيست لذا براي رهايي از موانع خانواده ها به زندگي مجردي و خانه مجردي روي آورده اند که مشابه اين افراد در کلانشهر تبريز زياد است.
او مي گويد: در کلانشهر تبريز به علل بافت سنتي و مذهبي خانواده هاي اصيل ، وقتي زن يا مرد جواني در زندگي به طلاق برمي خورد و زندگي آنان از هم مي پاشد به علت نپذيرفتن خانواده ، زن و مردي که از هم جدا شده اند مجبورند با اندوخته اي که مرد دارد و يا زن که مهريه اش را گرفته است آپارتمان کوچکي را در گوشه و کنار شهر اجاره و رهن مي کند تا روزگار بگذراند و البته در اين نوع خانه هاي مجردي نيز بزهکاري اجتماعي ديده مي شود.
اين مشاورخانواده مي افزايد نوع ديگر شکلگيري خانه هاي مجردي اشتغال دختران و زنان در کلانشهرهاست.
اقدسي مي گويد : آشنايي از شهر مياندوآب که دختر جوان است و پس از پايان تحصيلات دانشگاهي در دانشگاه تربيت معلم آذربايجان به عنوان معلم ، استخدام دستگاه آموزش و پرورش استان شد و به ناچار به رهن يک آپارتمان مجردي در تبريز روي آورده است .
خانم دکتر فرهادي روانشناس و استاد دانشگاه هاي تبريز نيز با اشاره به اينکه روي آوردن به زندگي مجردي در ميان برخي فرزندان خانواده هاي ثروتمند در تبريز در حال رواج است مي گويد: خانواده هاي ثروتمندي به ما مراجعه مي کنند و مي گويند به سبب کوچکترين نصيحت ، پسر بزرگمان خانه را ترک کرد و دم از استقلال زد و ما مجبور شديم يک آپارتمان را در جاده ائل گلي تبريز رهن و اجاره کنيم و واقعيت اين است که امروز بي حوصلگي و گوشه نشيني و گستاخي بيش از حد متاسفانه در بين برخي جوانان رواج پيدا کرده است و کوچکترين دلسوزي و نصيحت بزرگان باعث رنجش خاطر آنان و بهانه اي است که جوانان براي زندگي مجردي کشيده شوند.
او گفت : البته طبق پژوهش هايي که برخي مراکز آموزش حساس در خود کلانشهر تبريز صورت گرفته نشان مي دهد که برخي از علل روي آوردن جوانان دختر و پسر به زندگي مجردي به علل درسي ، کاري و دور بودن از خانه و منزل بوده است .
در کلانشهر تبريز 150 هزار دانشجو مشغول به تحصيلند و دانشجويان مرفه دختر و پسر دنبال خانه هاي مجردي اند تا راحت درس بخوانند .
کارشناسان مي گويند افزايش اشتغال زنان در کلانشهر تبريز که زمينه استقلال آنان را فراهم مي نمايد و دختران و پسران که به بهانه ادامه تحصيل به تبريز مي آيند و در اين ميان برخي مردان پولدار و متاسفانه شهوت ران هم به خانه هاي مجردي روي مي آورند که طبق اعلام معاونت اجتماعي ناحيه انتظامي آذربايجان شرقي در کلانشهر تبريز روزانه چند گزارش مردمي درباره وجود انحرافات اخلاقي و بزهکاري اجتماعي و پارتي شبانه و خانه فساد و استعمال مشروبات الکلي و مواد مخدر براثر اين خانه هاي مجردي به پليس 110 گزارش مي شود.
به اعتقاد پليس ، کنترل بيشتر دختران و پسران غيربومي و تشويق به ازدواج در سنين پايين و ساخت خوابگاه هاي دانشجويي و ترويج فرهنگ اصيل اسلامي و ايراني و شرقي مي تواند بزهکاري اخلاقي و اجتماعي را در خانه هاي مجردي کاهش دهد .
حجت الاسلام شعباني مدير سازمان جوانان آذربايجان شرقي هم چاره توقف شکلگيري خانه هاي مجردي را در آسان سازي ازدواج ، تامين شغل و حتي تامين مسکن زوجين دانست.
او گفت : هر چقدر جوانان ما از هويت ديني و ملي دور شوند ازدواج ، اين سنت حسنه به تعويق مي افتد و نبود نشاط اجتماعي در جامعه و محيط هاي آموزشي هم موجب سرخوردگي جوانان شده است.
او گفت : در حوزه فرهنگ و هنر ديني و علمي هم کارهاي ماندگار در کشور چندان صورت نمي گيرد و اکثر جوانان ايران الگوهاي غربي را امروز به عنوان نماد و الگو انتخاب مي کنند و ما نتوانستيم نخبگان علمي ، قهرمانان ملي و تاريخي خود را به عنوان الگو براي جوانان قرار دهيم.
مطالب مشابه :
آدرس خانه های معلم سراسر کشور
بهاریه معلم - آدرس خانه های معلم سراسر کشور - یا علی گفتیم و عشق آغاز شد
تجدید قوای اصلاح طلبان تبریز برای فتح شورای شهر/ گزارش جلسه اخیر خانه آذربایجان
یک معلم ورئیس گزارش جلسه اخیر خانه سحاب در تهران و تبريز و با حضور صاحبنظران
تاريخ مكتبخانه و مدارس نوين
تاريخ مكتبخانه او سيد هادي حسيني، از نخستين دانش آموختگان دانشگاه تربيت معلم تبريز
آدرس ستادهاي اسكان فرهنگيان كشور(استانها)
تبريز ـ خيابان طالقاني ـ تقاطع 17 شهريور ـ جنب خانه سنندج ـ خيابان پاسداران ـ جنب خانه معلم:
خانه هاي مجردي
خانه هاي مجردي در کلانشهر تبريز به علل بافت سنتي و در دانشگاه تربيت معلم آذربايجان به
کارت های بیمه طلایی فرهنگیان توزیع و فرایند استفاده ازآن ابلاغ شد.
هاي بيمه استان آذربايجانشرقي در مركز آموزشي رفاهي شماره 1 تبريز (خانه معلم آقا معلم
اهر با آموزش و پرورش یکصد ساله خانه معلم ندارد
یوخا - اهر با آموزش و پرورش یکصد ساله خانه معلم ندارد - یوخا، نانی است که دیرزمانی سفره ها
آدرس خانه های معلم سراسر کشور
بهاریه معلم - آدرس خانه های معلم سراسر کشور - یا علی گفتیم و عشق آغاز شد
تجدید قوای اصلاح طلبان تبریز برای فتح شورای شهر/ گزارش جلسه اخیر خانه آذربایجان
یک معلم ورئیس گزارش جلسه اخیر خانه سحاب در تهران و تبريز و با حضور صاحبنظران
تاريخ مكتبخانه و مدارس نوين
تاريخ مكتبخانه او سيد هادي حسيني، از نخستين دانش آموختگان دانشگاه تربيت معلم تبريز
برچسب :
خانه معلم تبريز