ويژگيهاي طبيعي بالاتجن «قائمشهر»
ويژگيهاي طبيعي بالاتجن «قائمشهر»
بالاتجن يكي از دهستانهاي بخش مركزي شهرستان قائمشهر ميباشد كه از شمال به دهستان تالارپي، از جنوب به شهرستان سوادكوه، از غرب به شهرستان قائمشهر و از شرق به شهرستان بابل محدود ميشود. اين دهستان در ارتفاع 100 متري از سطح دريا قرار گرفته و شيب عمومي آن از جنوب به شمال ميباشد. متوسّط بارش باران آن سالانه 724 ميليمتر، درجه متوسّط حرارت سالانه2/17 درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي آن حدوداً 80 درصد است.
مساحت بالاتجن بالغ بر 7/97 كيلومتر مربّع ميباشد، يعني، 21% از كل مساحت شهرستان قائمشهر را شامل ميگردد. دهستان بالاتجن در 48/52 طول شرقي و 28/36 عرض شمالي قرار گرفته است. اين دهستان از 38روستا تشكيل شده كه به ترتيب حروف الفبا عبارتاند از 1- افرا 2- باغدشت 3- بايكلا 4- بي بيكلا 5- پاشاكلا 6- تركمنخيل 7- تيلخاني8- جنيد و لاكپل 9- چفتكلا 10- چمرانده 11- حاجيكلا اَرزِلو 12- حاجيكلا صَنم 13- حاجيكلا قلزم 14- خرماكلا 15- خطيركلا 16- ديزآباد 17- رنگريزكلا
18- سوختهكلا 19- شيخگلي 20- شاميركلا 21- صنم 22- تارسيكلا 23- فندري
24- قراخيل 25 - قلزمكلا 26- كاردگر خطير 27- كشكا 28- كلار درّه 29- كمانگر كلا 30- گاوانآهنگر 31- ملكخيل 32- موسيخيل 33- ميكلا 34- ميدانسر 35- نماوركلا 36- نوكلا 37- نوگيري 38- واكي كلا
ويژگيهاي اقتصادي بالاتجن
به طور كلي منطقه بالاتجن از وضعيت اقتصادي مناسبي برخوردار بوده و در حقيقت قطب اقتصادي شهرستان قائمشهر محسوب ميگردد. خاك حاصلخيز، آب و هواي معتدل، وفور منابع آبهاي سطحي و زيرزميني سبب شده است تا انواع محصولات كشاورزي با كيفيّت عالي به دست آمده و بازار كشاورزي از رونق خاصّي برخوردار گردد.
عمدهترين محصولات اين منطقه مركّبات و برنج است كه نقش مهمّي در اشتغال و درآمد مردم ايفا ميكند.
وجود مناظر طبيعي، پارك جنگلي، چشمانداز طبيعي جادهي نظامي، باغات مركبات، شاليزارها و آببندانها و رودخانهي تالار سبب شده است تا اين منطقه از مناطق مستعد اقتصادي و گردشگري استان به شمار آيد و باعث جذب گردشگران و مسافران شود و هر ساله مسافران زيادي جهت تفرّج و استراحت و كسب و كار به اين منطقه بيايند.
اماكن مذهبي و تاريخي منطقه:
1- مقبره علاّمهي طبرسي در افرا و شيخكلي 2- آقا سيّد حيدر و آثار باستاني قلعهكتي در باغدشت 3- مزار آقا سيّد حسن، كيجا زيارت، ونوشدار بن در خطيركلا
4- سيّد زين العابدين در ديزآباد 5- امامزاده يعقوب در سوختهكلا 6- آقا سيّد ميرزا قراخيل، فندري، نماوركلا و امامزاده طاهر در قراخيل 7- آقا سيّد عبدا… در كشكا 8- جفت سيّد در موسيخيل 9- آقا سيّد صالح در واكيكلا 10- سيّد روحا… در تارسيكلا و شيخگلي
11- امامزاده يحيي در جنيد 12- درويش علي رضا در حاجيكلاقلزم
ويژگيهاي سياسي و اجتماعي بالاتجن:
بر اساس آخرين سرشماري عمومي نفوس و مسكن در سال 1385 منطقه بالاتجن داراي 7243 خانوار و 28042 نفر جمعيّت بوده است و 14120 نفر مرد و 13922 نفر زن بوده كه 17/8 درصد جمعيّت شهرستان را دارا می باشد.
از نظر تراكم جمعيّت دهستان بالاتجن پر تراكمترين دهستانهاي قائمشهر است در سرشماري سال مذكور جمعيّت بين صفر تا 14 سال 9942 نفر و جمعيّت بين 15 تا 64 سال 15473 نفر و جمعيت بالاي 65 سال 1381 نفر بوده است.
تعداد افراد با سواد 18981 نفر كه از اين ميان 9957 نفر مرد و 9024 نفر زن
بوده است.
مردم منطقه بالاتجن دوشا دوش ساير مردم سلحشور ايران سهم بزرگي در پيروزي انقلاب اسلامي داشتهاند. اجتماع پور شور مردم منطقه در عاشوراي سال 1357 در مزار علاّمه طبرسي، عليه رژيم ستم شاهي يكي از جلوههاي زيباي حركت انقلابي مردم اين منطقه محسوب ميگردد.
همزمان با شروع جنگ تحميلي مردم غيور و با ايمان بالاتجن براي دفاع از دين و ناموس و ميهن عزيز خويش به دفاع برخاسته و همچون ديگر مناطق ايران هر كس كه توان جنگيدن داشت كولهبار عشق و شهادت را به دوش كشيد و عازم جبهههاي نبرد حق عليه باطل گرديد. مردم فداكار و با ايمان منطقه با غرور و افتخار تمام حماسه جاوداني را خلق كردند كه اوج اين شكوه حماسي، تقديم يكصد و پنجاه لالهي سرخ شهيدان خونين كفن به انقلاب اسلامي ايران بوده است.
مطالب مشابه :
پارک های جنگلی مازندران نگین طبیعت گردی ایران
از پارك جنگلي تلار قائم شهر به مساحت حدودا 160هكتار و در كيلومتر 16 جاده نظامي قائمشهر و
دانش آموختگان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع استان مازندران
قائمشهر جاده نظامي قائمشهر ابتداي جاده كياكلا روبروي هنرستان شهيد
معرفی شهرستان قائمشهر
میراث فرهنگی و گردشگری مازندران - معرفی شهرستان قائمشهر - مرکز تحقیقات میراث فرهنگی و
قائمشهر در یک نگاه
ايران,سرزمين من - قائمشهر در یک نگاه - بگذار آدم ها تا مي توانند سنگ باشند/تو از نژاد چشمه باش
درودگر:مسئولین همت نکنند اتفاقات نساجی دوباره تکرار می شود
پایگاه خبری قائمشهر. مدرسه فوتبال شهدای دانش آموز
قائمشهر در یک نگاه
قائمشهر از دلاواله جهانگرد فرانسوي در سال 1205 از جاده در تپه مركزي بعنوان قلعه نظامي
ويژگيهاي طبيعي بالاتجن «قائمشهر»
وجود مناظر طبيعي، پارك جنگلي، چشمانداز طبيعي جادهي نظامي، باغات قائمشهر روستای
در سالگرد فاجعه «فروغ»
محمود قائمشهر كه (ماشين نظامي) فرمان داده شد كه از ماشين ها پياده شويم و در كنار جاده
روستای ملک خیل شهدای بالا تجن قائهشهرشهيد علي گرائيلي ملكخيلي
وي براي ادامهي تحصيل به دبيرستان والفجر جادّه نظامي قائمشهر روستای
برچسب :
جاده نظامي قائمشهر