نقش غلامحسین کوهی و محمدعلی محمدی دوچرخه سواران آچاچی در تاریخ دوچرخه سواری

دوچرخه سواری ایران در بازی های آسیایی

دوچرخه سواری از جمله رشته‌هایی است كه همواره در بازیهای آسیایی حضور فعالی داشته است و از اولین دوره ان كه در سال 1351 میلادی در دهلی‌نو (هند) برگزار شد، دوچرخه‌سواری جزو رشته‌های اصلی شركت‌كننده در بازیهای آسیایی بود. در دوره اول این بازیها ایران موفقیتی نداشت. در دومین دوره در سال 1954 ورزش ایران در بازیهای آسیایی شركت نكرد اما در سومین دروه بازیهای آسیایی به سال 1958 كه در توكیو ژاپن برگزار گردید، جعفر گل طلب تنها دوچرخه‌سوار شركت كننده ایرانی در این بازیها به دو مدال نقره در مواد یك كیلومتر تایم تریل و 200 متر اسپرینت دست یافت.
بازیهای آسیایی 1962 جاكارتا توسط ایران تحریم شد و دوچرخه‌سواران ایرانی فرصت حضور نیافتند. چهار سال بعد در بازیهای آسیایی 1966، تیم ایران شامل حسن روستایی، مهدی دوكچی، داود اخلاقی و اسماعیل حسینی به مدال برنز یك صدكیلومتر تایم تریل تیمی دست یافت. در مسابقات انفرادی تنها اسماعیل حسینی توانست در چهارهزارمتر تعقیبی و هزارمتر تایم تریل انفرادی به مقام پنجم برسد.
در بازیهای آسیایی 1970 بانكوك تیم دوچرخه‌سواری ایران به یك مدال نقره و یك نشان برنز دست یافت. اعضای تبم ایران شامل اصغر درودی، حسین بهارلو، منوچهر دانشمند، حسن فرد و خسرو حق‌گشا به نتایج زیر دست یافتند:
- صدكیلومتر تایم تریل تیمی با زمان 2:13:57 ساعت (مدال نقره)
- چهار كیلومتر تعقیبی تیمی با زمان 5:08 دقیقه (مدال برنز)

بازیهای آسیایی 1974 به میزبانی تهران برگزار شد و تیم دوچرخه‌سواری ایران به دو مدال طلا، یك نقره  و سه برنز ارزشمند دست یافت. تیم ایران متشكل از خسرو حق‌گشا، حسین بهارلو، غلامحسین كوهی، بهروز رهبر، منوچهر دانشمند  و علی پورمهر به نتایج زیر دست یافت:
- در 180 كیلومتر جاده تیمی (مدال طلا)
حسن فرد با زمان 5:16:12 ساعت، غلامحسین كوهی با زمان 5:16:13 ساعت و بهروز رهبر با زمان 5:16:13 ساعت
- در 100 كیلو متر تایم تریل تیمی (مدال طلا)
حسین بهارلو، اصغر درودی، حسن فرد و خسرو حق‌گشا با زمان 2:17:04 ساعت
- 400 متر مختلط تیمی (مدال برنز)
- 4000 متر تعقیبی تیمی (مدال نقره ) با زمان 5:01:10 دقیقه
- خسروحق گشا در 4000 متر انفرادی (مدال برنز)

ایران در بازیهای آسیایی 1978 بانكوك حضور نداشت. در بازیهای آسیایی 1982 تیم دوچرخه‌سواری ایران به دو برنز تیمی دست یافت:
- در 100 كیلومتر تایم تریل تیمی، تیم ایران متشكل از علی زنگی آبادی، محمد علی محمدی، مهرداد افشاریان و ابوالفضل خندقی به مدال برنز دست یافت.
- در 185 كیلومتر جاده تیمی هم تیم ایران متشكل از خندقی، زنگی آبادی، باجول و افشاریان یك نشان برنز دیگر كسب نمود.

در بازیهای آسیایی 1986 سئول، تیم ایران برای نخستین بار در قسمت انفرادی توسط علی زنگی آبادی به مدال طلا رسید. علی زنگی آبادی در 30 كیلومتر تعقیبی انفرادی با 34 امتیاز به مدال طلا رسید. مهرداد افشاریان دیگر عضو تیم دوچرخه سواری ایران با زمان 4:55:38 دقیقه در 4 كیلومترانفرادی پیست صاحب مدال برنز شد.
پس از چند دوره درخشش و كسب مدال های متعدد، دوچرخه سوارن ایران در بازیهای آسیایی 1990 پكن از دست‌یابی به مدال محروم ماندند. در این بازیها نتایج زیر توسط تیم ایران به دست آمد:
- در 100 كیلومتر تایم تریل تیمی (ششم)
- در 185 كیلومتر انفرادی جاده - مجید ناصری (مقام چهارم)
- در یك كیلومتر تایم تریل انفرادی - سعید زارعیان (دوازدهم) و جلیل افشاری (چهاردهم)
- در 4 كیلومتر انفرادی در پیست - مهرداد افشاریان (مقام چهارم)
- در 50 كیلومتر دور امتیازی در پیست - ابوالقاسم رحمانیان (هفتم) و علی زنگی آبادی(هشتم)
- در 4 كیلومتر پیست تیمی (مقام پنجم)

در بازیهای آسیایی 1994 هیروشیما، هم تیم دوچرخه‌سواری ایران موفق به كسب مدال نشد. در این دوره از بازیها نتایج خوبی هم حاصل نگردید:
- در 169 كیلومتر جاده انفرادی - حسین عسگری با زمان 4:52:53 ساعت به مقام بیست و ششم رسید.
- در 4 كیلومتر انفرادی در پیست - مجید ناصری به دور یك چهارم نهایی راه یافت كه در آن مرحله به مقام پنجم رسید.
- در 4 كیلومتر تعقیبی تیمی - تیم ایران به مقام ششم دست یافت.
- در یك كیلومتر تایم تریل انفرادی بهرام شفیع زاده با زمان 1:10:46 دقیقه به مقام پانزدهم رسید.

بالاخره پس از دو دوره ناكامی دوچرخه سواری ایران در بازیهای آسیایی، در بازیهای آسیایی 1998 كه در بانكوك برگزار شد، قادر میزبانی برای ایران مدال طلا به ارمغان آورد و امیر زرگری صاحب نشان برنز شد.
- در 50 كیلومتر تایم تریل انفرادی - قادر میزبانی (مدال طلا)
- در 4 كیلومترتایم تریل انفرادی - امیرزرگری (مدال برنز)

در بازیهای آسیایی 2002 بوسان، تیم ایران تنها صاحب یك مدال نقره تیمی شد و دوچرخه سواران ایران در قسمت انفرادی به هیچ مدالی دست نیافتند.
- در 4 كیلومتر تایم تریل تعقیبی تیمی، تیم ایران متشكل از علیرضا حقی، عباس سعیدی تنها، حسین عسگری و امیر زرگری با زمان 4:23:10 دقیقه به مدال نقره رسید.
- در 30 كیلومتر دور امتیازی - عباس سعیدی تنها (مقام پنجم)
- 30 كیلومتر جاده انفرادی - سیدمعزالدین سیدرضایی (هفتم) و عباس سعیدی تنها (هشتم)
- در 48 كیلومتر تایم تریل انفرادی - قادر میزباین با زمان 1:05:38.39 ساعت (مقام پنجم)

- در 169 كیلومتر انفرادی جاده - قادر میزبانی (هفتم) و احد كاظمی (هفدهم)
- در 4 كیلومتر تایم تریل انفرادی - حسین عسگری (مقام چهارم)
- در یك كیلومتر تایم تریل انفرادی - حسنعلی ورپشتی (پنجم)

http://www.parssport.ir/cycling/asian%20games/asian_games_iran.htm

دوچرخه سواری در ایران


در سال های خیلی دور، ده دوازده دکان بالاتر از شمس العماره، یعنی در مجاورت وزارت دارایی فعلی در تهران، یک مستراح عمومی بود که جنب آن اولین دکان دوچرخه سازی و دوچرخه فروشی ایران تأسیس شد. صاحب این دکان شخصی بود به نام «حسین آقا شیخ» که نخستین بار در کشور ما به کرایه دادن دوچرخه و تعمیر کردن دوچرخه‌های معیوب پرداخت و در واقع شغل و ورزشی جدید را بنیان نهاد. دوچرخه‌سواری از مشاغلی بود که تا آن زمان در تهران و ایران بی سابقه بود و مردم به آنهایی که سوار بر این وسیله دوچرخ می شدند، «بچه شیطان» و «بچه جن» می گفتند. چرا که معتقد بودند که آنها از طرف شیاطین و جن و پری کمک می شوند که اگر جز این باشد، کسی نمی تواند روی دو چرخ حرکت کند! دلیل هم می آوردند و می گفتند وسیله‌ای که اگر کسی آن را نگه ندارد، خودش نمی تواند خودش را نگه دارد، چگونه می تواند یکی را هم بر بالای خود بنشاند و راه ببرد؟ مخصوصاً که از هر دونده ای جلو بزند و از هر طرف هم پیچ و خم بخورد. پس این نیست مگر اینکه خود روروئک را جن و شیطان ساخته باشند و راننده‌اش هم بچه جن و بچه شیطان باشد.
اما، اولین باری این وسیله به تهران آمد و مردم آن را دیدند، زمانی بود که دو پسر بچه انگلیسی در میدان مشق با شلوارهای کوتاه سوار آنها شدند. وقتی پسر بچه‌های مو بور و چشم زاغ و شلوار کوتاه پوش روی این وسیله نقلیه نوظهور می نشستند و به هر سو می تاختند، پیرهای ساده دل و سالمندان آن روزگار به تماشای آنها می رفتند، «بسم‌الله» گویان و «لاحول» گویان با شگفتی هر چه تمامتر زیر لب دعا می خواندند و آمدن آنها را یکی از دلایل وقوع آخر زمان می پنداشتند.
در چنین اوضاع و احوالی بود که «حسین آقا شیخ» جسارت ورزید و با شهامت فراوان چند دستگاه دوچرخه خرید و دکان دوچرخه‌سازی باز کرد. استقبال جوانان و نوجوانان از این دوچرخه‌ها چنان زیاد بود و به قدری کار و بار «حسین آقا» گرفت که یک نفر ارمنی به نام «دادیک» در میدانگاهی اول سفارت انگلیس در خیابان منوچهری، اقدام به تأسیس دومین دوچرخه‌سازی تهران کرد و مشتریان شمال تهران و فرزندان ارمنی ها را در اختیار خود گرفت. در هر حال، با گذشت زمان انواع دوچرخه های معمولی و کورسی و سه چرخه در تهران عمومیت یافت و از تهران به شهرستانها راه گشود و حتی به عنوان یک وسیله نقلیه ساده و ارزان سر از روستاها درآورد.
فدراسیون دوچرخه سواری ایران در سال 1946 تشکیل شد و احمد ایزدپناه نخستین رئیس آن بود. یک سال بعد این فدراسیون به فدراسیون جهانی دوچرخه سواری ملحق شد. در سال 1951 در بازیهای آسیایی دهلی نو، جاسم جاسم زاده از ایران حضور یافت تا نخستین دوچرخه سوار ایرانی باشد که در رقابتی بین المللی شرکت می کند. هفت سال بعد در بازیهای آسیایی 1958، جعفر گل طلب به دو مدال نقره دست یافت تا ورزش دوچرخه سواری بیش از پیش جدی گرفته شود. حسین اسماعیلی، خسرو حق گشا، حسین بهارلو، حسن فرد، اصغر درودی، منوچهر دانشمند، غلامحسین کوهی، بهروز راهبر، علی زنگی آبادی از جمله قهرمانان بزرگ دوچرخه سواری ایران بودند که افتخارات فراوانی کسب نمودند. نخستین بار در المپیک 1972 مونیخ دوچرخه سواری ایران این بازیها را تجربه نمود.

http://www.gtalk.ir/t18649/


مطالب مشابه :


سفر به بانه قسمت اول

شدیدی مصادف شدیم که بی سابقه بود یعنی از ابتدای پل فردیس ازدحام سواری زنجان ، حدود50




نیسان بارازادی بامجوزوانت بار66005004

اغلب مردم به هنگام نیاز به کرایه خودروی سواری بی درنگ تهران کرج تهران زنجان




اعلام جزییات برنامه ششمین صعود قلم

كوهنوردان مترو گروه کوهنوردی هفت خوان کرج زنجان (حبیبه علوی بوده و کرایه سواری تا محل




نقش غلامحسین کوهی و محمدعلی محمدی دوچرخه سواران آچاچی در تاریخ دوچرخه سواری

کوهی و محمدعلی محمدی دوچرخه سواران آچاچی در تاریخ دوچرخه سواری کرایه دادن کرج وزنجان




تهران، سلطانیه، اردبیل، سرعین، آستارا، گیسوم و منجيل، مرداد 1386

توقف بعدی برای ناهار ساعت دو و نیم بود در زنجان. کرایه ش میشه کردیم و قایق سواری با




محور قدیم مرزن‌آباد-چالوس هم مسدود شد/ محدودیت‌‌ ترافیکی جاده‌های منتهی به شمال تا شنبه

تردد همه خودروها از ساعت 15 تا 24 روز جمعه 1 اسفند‌ماه 93‌ از کرج به مرزن آباد ممنوع بوده و با




گزارش برنامه طارم به ماسوله

طارم در استان زنجان به ماسوله در زود با کرایه یک دستگاه مینی سواری در طارم




گزارش اولین تلاش زمستانه برای صعود دیواره شمالی آزادکوه

سنگنوردی در دیواره آزاد زنجان با دو خودروی سواری هزینه کرایه ماشین از پیل به کرج:




صعود به قله علم کوه

تومان 2- سواری شخصی ریو زنجان، قزوین و کرج و طی جاده کرایه ای برای




برچسب :