حمله شیمیایی به نودشه
دادگاه ویژه عراق، هنگامی که صدام دیکتاتور معدوم این کشور و حسن المجید پسر عمویش را محاکمه می کرد، آنها را به ارتکاب جنایات علیه انسانیت متهم کرد.
دادستان وقت عراق بیش از 500 سند از جنایاتی را که رژیم صدام معدوم مرتکب شد، در جریان محاکمه صدام ارائه کرده بود.
صدام در دوران حکومت سرتاسر ظلم و خفقان و سرکوب و فساد، مرتکب جنایات وحشیانه فراوانی شد، دستور استفاده از سلاح شیمیایی اوج جنایات دیکتاتور معدوم عراق بود.
در یکی از سندهای ارائه شده در جریان محاکمه صدام، سندی خوانده شد که تصریح می کرد صدام به سازمان اطلاعات نظامی خود، دستور داده است امکان ضربه غافلگیرکننده علیه رزمندگان ایرانی و نیروهای کردی را با استفاده از سلاح شیمیایی بررسی کنند.
بر اساس یادداشت دیگری که در دادگاه محاکمه صدام ارائه شد، صدام مجوز استفاده از سلاح شیمیایی را صادر کرده بود.
صدام در هجدهم دسامبر 2006 میلادی در جریان جلسات دادگاه محاکمه خود گفته بود که اگر هر مسئول نظامی یا غیرنظامی ادعا کند که صدام دستور استفاده از سلاح غیر متعارف یا سلاح ویژه یعنی شیمیایی را علیه ایران صادر کرده است، من با افتخار مسئولیت آن را برعهده می گیرم.
استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی اهدایی مدعیان دفاع از حقوق بشر
رژیم معدوم صدام در طول جنگ تحمیلی هشت ساله علیه جمهوری اسلامی ایران، به طور گسترده از سلاح های شیمیایی علیه مردم و رزمندگان اسلام روی آورد و بمباران شیمیایی شهرستان سردشت، به یکی از جنایات هولناک دیکتاتور معدوم تبدیل شد.
دیکتاتور معدوم عراق از حدود 37 سال پیش با جمع آوری برخی از اساتید دانشگاه و صرف مبالغ هنگفت به جمع کردن اطلاعات درباره سلاح های شیمیایی، میکروبی و رادیواکتیو پرداخت و در هر سه زمینه موفقیت هایی کسب کرد.
صدام از سال 1984 به بعد، به استفاده گسترده از تابون روی آورد، بعدها به سراغ گاز وی ایکس رفت که از قدرت و دوام بیشتری برخوردار بود، دیکتاتور جنایتکار در سال 1988 حدود چهار تن از این ماده شیمیایی را در اختیار داشت
با این حال یک نوع ماده شیمیایی که به وفور برای صدام وجود داشت، گاز سارین بود، صدام به گاز خردل هم علاقه مند بود، زیرا این گاز اثرات درازمدتی مانند کوری، انواع سرطان، ناباروری و نقص عضو پیش از تولد داشت.
استفاده گسترده رژیم بعثی سابق عراق از انواع سلاح های شیمیایی در سایه حمایت های مدعیان دفاع از حقوق بشر از جمله آمریکا در طول جنگ تحمیلی هشت ساله علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، استفاده از گاز اعصاب، گاز تاول زا و گازهای عامل خون اثرات مرگباری بر روی قربانیان گذاشت.
صدام معدوم حتی به مردم کشورش هم رحم نمی کرد و آنها را با سلاح های شیمیایی مورد حمله قرار می داد که تنها در یکی از این حملات، در اسفند 1366، بیش از پنج هزار شهروند بیگناه عراقی کشته و هفت هزار نفر هم مجروح شدند.
دیکتاتور معدوم پیش از آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران، از سلاح شیمیایی علیه کردهای عراق استفاده کرده بود.
رژیم بعثی سابق عراق از همان ابتدای جنگ، در مهر ماه 1359 از سلاح های شیمیایی در جنگ تحمیلی هشت ساله استفاده کرد، جمهوری اسلامی ایران به این جنایت غیر انسانی اعتراض کرد، اما رادیو رسمی رژیم بعثی، استفاده از این سلاح را انکار کرد، اما در طول جنگ به ویژه در عملیات رمضان و خیبر، بمب های شیمیایی تولید رژیم معدوم صدام که با توپخانه و جنگنده فرو می ریخت، به طور گسترده از سوی رژیم مورد استفاده قرار گرفت. در واقع باید گفت که نیروهای بعثی نه تنها خط دفاعی رزمندگان ایرانی را با سلاح های شیمیایی هدف قرار می دادند، بلکه از انواع این سلاح های مرگبار و دارای اثرات ویرانگر ماندگار علیه غیرنظامیان هم استفاده می کردند.
استفاده رژیم بعثی صدام از سلاح های شیمیایی علیه ایران از زمان عملیات پیروزمندانه آزادسازی خرمشهر به طور محدود آغاز شد، اما پس از پیروزی های بزرگ ایران و شکست نیروهای بعثی در عملیات های والفجر2، والفجر 4، خیبر و بدر، رژیم بعثی صدام به استفاده گسترده از این سلاح ها روی آورد.
شش ماه از جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران نگذشته بود که نیروهای بعثی صدامی به استفاده از گلوله های شیمیایی روی آوردند که اغلب ترکیبات اشک آور و تهوع زا و عصبی بود.
مناطقی که هدف حملات شیمیایی رژیم بعثی صدام قرار گرفت شامل مناطق عملیاتی شمال غرب(عملیات والفجر 2)، روستاهای مجاور و حاج عمران،نساردیره، نساردیره سفلی، شاهماردیره، باباجانی، سومار، مریوان، بانه و روستاهای مجاور دودان و شیخ صله، پیرانشهر، نودشه، سردشت، جزایر مجنون، منطقه عملیاتی طلائیه بود، صدام شهر حلبچه در داخل عراق را هم هدف حملات شیمیایی قرار داد تا نشان دهد دیکتاتور جنایتکار به ملت خود هم رحم نمی کند.
نیروهای رژیم بعثی صدامی در عملیات های زیر از بمب شیمیایی علیه رزمندگان اسلام استفاده کردند :
-در عملیات والفجر 2، گاز خردل با بمباران هوایی مواضع رزمندگان ایران
-در عملیات والفجر 4، ماده شیمیایی به کارگرفته شده، گاز خردل بود که با استفاده از بمباران هوایی انجام شد.
- عملیات والفجر 8(فتح فاو توسط رزمندگان ایرانی)، بعثی ها از گاز خردل با استفاده از توپخانه و بمباران هوایی، مرتکب جنایت شدند.
- عملیات کربلای هشت
-در عملیات خیبر، بعثی ها از گاز خردل، گاز اعصاب و گاز خفه کننده از طریق بمباران هوایی و توپخانه، جنایت دیگری را مرتکب شدند.
-بعثی های جنایتکار در عملیات بدر، علیه رزمندگان ایرانی از گاز خردل، گاز اعصاب، سیانور از طریق بمباران هوایی و توپخانه استفاده کردند.
هفتم تیر 1366 هجری شمسی، جهان شاهد یکی از هولناک ترین جنایات دست پرورده مدعیان دفاع از حقوق بشر بود، به دستور صدام جنایتکار، هواپیماهای عراق چهار نقطه شلوغ شهر سردشت در استان آذربایجان غربی را با سلاح شیمیایی بمباران کردند که در این جنایت هولناک، 110 نفر به شهادت رسیده و هشت هزار نفر دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و مسموم شدند.
حمله شیمیایی به نودشه از توابع پاوه
صدام که در جنگ تحمیلی یارای مقاومت با رزمندگان دلاور و شجاع ایران را نداشت، تلاش کرد با بمباران شیمیایی شهرها و روستاهای ایران، موازنه های قوا را به نفع خود تغییر دهد.
بمباران شیمیایی شهرستان نودشه از توابع پاوه واقع در استان کرمانشاه در طول جنگ تحمیلی یکی دیگر از جنایات هولناک صدام بود، این شهر در سه نوبت هدف حملات شیمیایی بعثی ها قرار گرفت که بر اثر آن بیش از یکصد نفر از مردم که بیشتر آنها زن و کودک بودند، به شهادت رسیدند و تعداد زیادی هم مصدوم شدند.
بر اساس آمارهای اعلام شده، رژیم بعثی صدام در مجموع در طول جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران،378 حمله شیمیایی علیه ایران انجام داد که بر اثر آن بیش از 50 هزار نفر شهید و زخمی شدند.
حمله شیمیایی به شهر حلبچه در داخل عراق هم در روزهای پایانی جنگ تحمیلی علیه ایران، اوج قساوت و بی رحمی صدام معدوم را نشان داد که یک نسل کشی تمام عیار به شمار می آید.
چه کشورهایی سلاح شیمیایی در اختیار صدام قرار می دادند
بدیهی است که صدام به تنهایی نمی توانست انواع سلاح شیمیایی را تهیه کند به همین سبب اربابان اروپایی آمریکایی وی با دلارهای نفتی بادآوری رژیم های مرتجع عرب، انواع سلاح های مرگبار از جمله شیمیایی و میکروبی را در اختیار صدام گذاشتند. داده های موجود از مشارکت 85 شرکت آلمانی، 19 شرکت فرانسوی، 18 شرکت انگلیسی و 18شرکت آمریکایی در تهیه سلاح شیمیایی برای رژیم صدام حکایت می کند، البته رژیم صدام در بمباران شیمیایی شهر حلبچه از بمب هایی که برخی از آنها ساخت شوروی سابق بود، استفاده کرد.
اسناد افشاکننده نقش آمریکا در حملات شیمیایی صدام به ایران
آگوست سال 2013 بود که اسناد جدیدی از حملات شیمیایی رژیم صدام ضد جمهوری اسلامی ایران و همکاری آمریکا با دیکتاتور معدوم در انجام این حملات هولناک فاش شد.
بر اساس این اسناد جدید که متعلق به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سی آی ای) است، ایالات متحده آمریکا، اطلاعاتی را به رژیم بعثی سابق درباره مکان استقرار رزمندگان ایرانی تقدیم کرده بود و واشنگتن از حملات موشکی صدام کاملا مطلع بود.
این اسناد نشان می دهد که واشنگتن به صدام دیکتاتور معدوم عراق برای انجام حمله شیمیایی با استفاده از گاز اعصاب علیه رزمندگان ایرانی در طول جنگ تحمیلی هشت ساله کمک کرده بود.
مجله فارین پالیسی ، یک سال پیش نوشته بود آمریکا در حالی در اندیشه حمله نظامی به سوریه در واکنش به حمله شیمیایی به نزدیک دمشق است که چندین سال پیش در برابر حملات با گاز اعصاب علیه ایران سکوت کرده و هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نداده بود.
آگوست سال 2013 بود که آمریکا مدعی حمله شیمیایی ارتش سوریه علیه مواضع گروه های مخالف در حومه دمشق شده بود و با همین دستاویز از تصمیم خود برای حمله نظامی به سوریه خبر داده بود.
بر اساس گزارش فارین پالیسی، در سال 1988 میلادی در جریان جنگ هشت ساله تحمیلی رژیم صدام علیه ایران، آمریکا با استفاده از تصاویر ماهواره های خود به تعیین مواضع سربازان ایرانی پرداخت و صدام را در جریان آن قرار داد و ارتش بعثی هم از سلاح شیمیایی مانند گاز سارین به رزمندگان ایرانی حمله کرد.
تصاویر ماهواره های آمریکایی در برگیرنده نقشه های مربوط به تحرکات نیروهای ایرانی و تاسیسات خدمات لجستیکی و دفاع هوایی آنها بود، هدف از حمله شیمیایی، وادار کردن دولت ایران به نشستن در میز مذاکرات بود این در حالی بود که دولت رونالد ریگان برای پیروزی رژیم صدام تلاش می کرد.
این در حالی بود که مقامات آمریکایی در طول این سال ها همواره دست داشتن خود در حملات شیمیایی رژیم بعثی صدام علیه ایران را انکار می کردند و مدعی می شدند که هیچ اطلاعی از تصمیمات صدام برای دست زدن به چنین حملاتی نداشتند.
رایک فرانکونا افسر بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که در آن زمان یعنی زمان جنگ تحمیلی رژیم بعثی صدامی علیه ایران در ارتش خدمت می کرد، اظهارات افشاگرانه ای را در گفت و گو با فاریس پالیسی درباره هماهنگی رژیم بعثی صدام با آمریکا برای حمله شیمیایی به رزمندگان ایرانی مطرح کرده بود.
این افسر بازنشسته نیروی دریایی آمریکا گفته بود عراقی ها ما را از تصمیم خود برای استفاده از گاز اعصاب در آن زمان(جنگ تحمیلی) مطلع نکرده بودند، زیرا ما همه چیز را می دانستیم.
بر اساس اسناد منتشر شده از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا( سی آی ای)، دلیل و مدرک ملموس دیگری مبنی بر اطلاع قبلی آمریکا از تصمیم صدام برای حمله شیمیایی در سال 1983 میلادی وجود دارد، در آن زمان جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد غیر قانونی بودن این حمله را نزد سازمان ملل متحد نشان دهد، اما امکان رسیدن به ادله و مدارک لازم را نداشت، زیرا این ادله کاملا سری بود.
در حالی که رژیم صدام به حملات پیاپی خود علیه ایران ادامه می داد، آمریکا و دولت وقت آن به ریاست رونالد ریگان هیچ تلاشی برای توقف این حملات انجام نداد.
این مدارک نشان می دهد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اعلام کرده است که نباید ایران به ادله و مدارکی که استفاده رژیم صدام از سلاح شیمیایی را اثبات کند، دست یابد.
اسناد فاش شده نشان می دهد که آمریکا اطلاعات کافی را در اختیار عراق قرار داده و این اسناد همچنین به میزان اطلاع آمریکا از چگونگی و زمان استفاده رژیم بعثی عراق از سلاح شیمیایی اشاره کرده و همچنین تصریح می کند که مقامات آمریکایی از این حملات، کاملا مطلع بودند.
بر اساس آنچه این اسناد فاش کرده اند، برخی مقامات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مانند رئیس آن که روابط نزیکی با رونالد ریگان رئیس جمهور وقت این کشور داشتند، از به کارگیری سلاح اعصاب علیه نیروهای ایرانی و غیر نظامیان از سوی رژیم صدام اطلاع داشتند، این در حالی بود که این رژیم تلاش می کرد حمایت ایتالیا برای افزایش ساخت سلاح شیمیایی را به دست آورد.
صدام معدوم که مرتکب جنایات بی شمار و هولناکی از جمله استفاده از سلاح شیمیایی علیه رزمندگان ایرانی شده بود، در دسامبر سال 2006 پس از محکوم شدن در پرونده کشتار مردم روستای الدجیل عراق به اعدام محکوم و به دار مجازات آویخته شد.
اعتراف رسانه های غربی به استفاده صدام از سلاح شیمیایی
حدود دو ماه پیش بود که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، در گزارشی با عنوان مواد شیمیایی از دوران رژیم بعثی سابق عراق فاش کرده بود که طی سال های 2004 تا سال 2011 (پس از سقوط صدام)، نظامیان آمریکایی در چندین مورد با مواد شیمیایی به جا مانده از رژیم سابق عراق برخورد کرده و در مواردی هم مجروح شدند، اما به دستور وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) از افشای این مساله خودداری کردند.
بر اساس اعتراف روزنامه نیویورک تایمز، این مواد شیمیایی از زمان جنگ عراق علیه ایران به جا مانده است و جالب اینکه مجروح شدن برخی نظامیان آمریکایی بر اثر بمب های شیمیایی به جا مانده از دوران صدام بوده، بمب هایی با مشارکت آمریکا و اروپا طراحی و ساخته شده و در اختیار رژیم بعثی سابق عراق قرار می گرفت .
بر اساس گزارش این روزنامه، بر اثر برخورد نظامیان آمریکایی با ذخایر شیمیایی به جا مانده از دوران رژیم بعثی سابق، پس از سال 2003(سال سقوط صدام مزدور معدوم)، دست کم 17 نفر از آنها و پنج نیروی پلیس عراقی مجروح شدند و بیش از پنج هزار بمب یا موشک حامل مواد شیمیایی نیز شناسایی شده بودند.
این روزنامه غربی در گزارش خود به این مساله اشاره کرده است که صدام در جنگ تحمیلی پس از ناامید شدن از پیروزی و شکست های پیاپی، به سلاح های شیمیایی روی آورد و غربی های مدعی دفاع از حقوق بشر که به زعم خود می خواستند جمهوری اسلامی ایران را به زانو درآورند، از هیچ کمکی به صدام معدوم دریغ نکردند .
مانع تراشی "سیا" در برابر انتشار مستندات حملات شیمیایی رژیم صدام معدوم به ایران
تلاش غربی ها به ویژه آمریکایی ها برای سرپوش گذشتن بر حملات شیمیایی نیروهای رژیم بعثی سابق عراق به ایران در طول جنگ تحمیلی هشت ساله در حالی بوده است که اخیرا یک خبرنگار آلمانی فاش کرده بود که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) مانع انتشار مستندات حملات شیمیایی صدام به ایران شده است.
"اودو اولف کوت" در گفت و گو با یک رسانه روسی با تاکید بر حمایت های غرب به ویژه آمریکا از صدام و اینکه دیکتاتور معدوم، مهره و متحد وفاداری برای غربی ها قلمداد می شد، تصریح کرده بود که سیا و دیگر نهادهای اطلاعاتی غربی به وی اجازه ندادند مستنداتش درباره حملات شیمیایی صدام معدوم به ایران منتشر شود.
اعتراف رسمی بین المللی به متجاوز بودن رژیم بعثی سابق عراق
هجدهم آذر ماه 1370 هجری در حالی که سه سال و نیم از پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل متحد از سوی ایران می گذشت، با پیگیری های جدی و مستمر ایران که همواره بر آغاز جنگ از سوی رژیم بعثی سابق عراق تاکید می کرد و تلاش های خاویر پرز دکوئیار دبیرکل وقت سازمان ملل متحد، عراق رسما به عنوان مسئول و آغازگر جنگ علیه ایران معرفی شد که این اقدام بر اساس بند شش قطعنامه 598 انجام شد که دبیرکل سازمان ملل متحد موظف بود تا متجاوز و آغازگر جنگ را به شورای امنیت معرفی کند.
بی شک جنگ تحمیلی هشت ساله علیه جمهوری اسلامی ایران نمی توانست بدون حمایت های همه جانبه و نامحدود غربی ها و متحدان منطقه ای شان آغاز شود و صدام در این مدت از انواع سلاح های ویرانگر و مرگبار و در راس آنها سلاح های شیمیایی برخوردار شد و با چراغ سبز و سلاح های اهدایی آمریکا و اروپای مدعی دفاع از حقوق بشر بارها از این سلاح ها علیه مردم بیگناه ایران و همچنین در جبهه های جنگ علیه رزمندگان ایرانی استفاده کرد.
معرفی صدام به عنوان آغازگر جنگ و اعتراف آشکار مهمترین نهاد بین المللی یعنی سازمان ملل متحد و شورای امنیت به این مساله در حقیقت اعتراف به دست داشتن غربی ها و متحدان آنها در به راه انداختن جنگ بی رحمانه و نابرابر علیه جمهوری اسلامی ایران است که در طول هشت سال، رزمندگانش تنها با تکیه بر ایمان و اراده و توکل و پشتیبانی همه جانبه مردم و رهبری هوشمندانه و قدرتمندانه امام خمینی(ره)، توانست در این جنگ جهانی نابرابر مقاومت جانانه ای از خود نشان دهد و در نهایت با معرفی صدام به عنوان آغازگر جنگ، مهر تاییدی بر حقانیت و مظلومیت ایران از سوی سازمان ملل متحد و شورای امنیت زده شد و روسیاهی و شرمساری برای مدعیان دفاع از حقوق بشر به دنبال داشت که همچنان با وجود سال ها از پایان این جنگ، نتوانسته اند لکه ننگین حمایت های نامحدود خود از صدام و جنایاتش را پاک کنند و افکار عمومی هر سال با ابعاد جدیدی از جنایات ضد بشری مهره و مزدور آمریکا آشنا می شوند و دروغ بودن ادعاهای آنها درباره دفاع از حقوق بشر بیش از پیش آشکار می شود.
مطالب مشابه :
بیانات رهبری شروع حرکتی نو در پاسداشت میراث طبیعی کشورمان باشد.
خبر نودشه - بیانات رهبری شروع حرکتی نو در پاسداشت میراث طبیعی کشورمان باشد. - زریوار خبر.
مدیری نمونه و اولیایی دلسوز
خبر نودشه - مدیری نمونه و اولیایی دلسوز - - خبر نودشه. صفحه زریوار خبر. خبری تحلیلی هزار
حمله شیمیایی به نودشه
خبر نودشه - حمله شیمیایی به نودشه - - خبر نودشه. صفحه اول زریوار خبر. خبری تحلیلی هزار
بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه تته از 25 اسفند ماه آغاز می شود
خبر نودشه - بازگشایی مسیر ارتباطی گردنه تته از 25 اسفند ماه آغاز می شود - زریوار خبر.
گاز رسانی نودشه و نوسود به صورت CNG است
خبر نودشه - گاز رسانی نودشه و نوسود به صورت cng است - - خبر نودشه. صفحه اول زریوار خبر.
وقف یک قطعه زمین به ارزش 300 میلیون تومان در نودشه
خبر نودشه - وقف یک قطعه زمین به ارزش 300 میلیون تومان در نودشه - زریوار خبر.
گاز کشی به نودشه هنوز در مرحله مطالعه و بررسی اقتصادی
خبر نودشه - گاز کشی به نودشه هنوز در مرحله مطالعه و بررسی اقتصادی - زریوار خبر.
برچسب :
زریوار خبر