مقاله ترک مواد...
ترک مواد یا درمان بیماری اعتیاد ؟؟!!..
واژه ی ترک اعتیاد خیلی در جامعه متداول گشته و جالب اینکه آنطور که انتظار عموم و حتی مسئولین امر می رود , به نقطه ی روشنی نرسیده و جالبتر اینکه همچنان بر روی این روش های عموما" نادرست پافشاری می شود و بودجه های کلان استانی و ملی خرج این امر واهی می گردد و نتیجه ا ی نمی گیرند و طبق روال سیستم معیوب مدیریتی در ایران , همیشه افغانی های بخت برگشته را مقصر می دانیم که اگر افغانستان همسایه شرقی ما نبود و ترانزیت برای غربی ها از کشور ما نبود و . . . وضع ما این نبود. و وقتی کلی بودجه خرج بتون ریزی دیوارهای شرقی مرز و سگ های تربیت شده , ماشین های پیشرفته ،اسلحه های مدرن،دوربین های فوق پیشرفته، پلیس آموزش دیده ، همایش های خنده دار , فیلم ها و تصاویر منزجر کننده و . . . شد و باز هم نتیجه ای حاصل نشد تازه می آییم تمام کاستی های مدیریتی و عدم آگاهی خود در زمینه ی اعتیاد و روش حل این مسئله را خراب می کنیم بر سر بیماران ناتوان و سرگردان اعتیاد و آنها را تنها معضل و مشکل جامعه می خوانیم و روی این نادانی شعار هم می دهیم و فریاد هم می زنیم وبعد می آییم زنداها را بیشتر می کنیم و کمپ های اجباری کار می سازیم و سالی چند بار طرح های مختلف جهت جمع آوری معتادین راه می اندازیم و هر چی آدم چشم قرمز که احتمالا" کمرش هم خمیده است و کمی هم خودش را می خاراند را به اسم معتاد و انگل جامعه جمع می کنیم و کلی هم مانور خبری می دهیم و چند گونی هم . ؟ . ؟ . می سوزانیم و بعد هم آمارهای "کاملا دقیق و سالم" می دهیم و بیلان بودجه ی تصویب شده و حیف و میل شده را جمع و جور می کنیم و تحویل مدیران خود می دهیم و صبر می کنیم تا سال دیگر و بودجه ی بیشتر و ندانم کاری های مضاعف !!!
شاید از درک پایین نگارنده این مقاله باشد که در این پروسه ی پرهزینه و بی هدف , ترک کجا قرار دارد و اصلا" معنی و مفهوم عزیزان از ترک چیست ؟؟؟ !!! ...
اصلا" چه چیزی را باید ترک کنیم ؟؟ کشت خشخاش و شاهدانه در افغانستان را ترک کنیم ؟؟ کشت کوکائین و مارجوانا در کلمبیا را ترک کنیم ؟؟ تولید انواع مشروبات الکلی در آسیا و اروپا و آمریکا را ترک کنیم ؟؟ تولید و فروش انواع دارو ها و قرص ها روانگردان و مسکن وآرام بخش توسط شرکت های معتبر دارویی و فروش راحت و بی نظارت آن در اکثر داروخانه ها را ترک کنیم ؟؟ خرید و فروش انواع مواد مخدر در این دنیای وانفسا و بازار مکاره و پرسود را ترک کنیم ؟؟ حمل و نقل و ترانزیت مواد را به جای جای این خاک پاک و تمام دنیا را ترک کنیم ؟؟ تجارت مواد توسط دلالان گردن کلفت داخلی و خارجی را ترک کنیم ؟؟ خرید و فروش توسط فروشندگان خرده پا ( ساقی ) که اکثرا" خودشان مصرف کننده هم هستند و از بی پولی کاسبی می کنند را ترک کنیم ؟؟ اخراج کردن بیماران از مدارس و ادارات و جامعه را ترک کنیم ؟؟ خرید و مصرف مواد توسط بیمار درمانده از لطف و درک درست جامعه و مسئولین را ترک کنیم ؟؟ . . . یا اصلا" فکر درمان را ترک کنیم و دوباره با کمال تفاخر اعلام کنیم که اعتیاد یک بیکاری لاعلاج و عود کننده است و درمان آن محال است و چنین و چنان و معتادان باید غیرت و اراده داشته باشند و مواد را ترک کنند و اگر نکردند بگیریم و ببندیم و بزنیم و اخراج کنیم و تهمت بزنیم و تحقیر کنیم و . . . صورت مسئله را پاک کنیم !!!!!!
مردم , جامعه , مسئولین , صدا وسیما , مدارس , ادارات , مساجد و دانشگاه ها و تمام ارگان های دولتی و خصوصی در مورد بیماری هایی مثل وبا , فلج اطفال , سرطان سینه , پوکی استخوان , پدیده ی گرد و غبار , آلودگی هوا , بحث حیوانات موذی (موش) , آنفولانزا نوع آ و سایر بیماری هایی که بالقوه تهدید کننده جامعه بودند چه کردند ؟؟؟ ترک کردند ؟؟؟ !!!
پس چرا همگان سعی در ترک اعتیاد داریم ؟؟ از مسئول و جامعه و پزشک و خانواده ها گرفته تا خود بیمار مواد مخدر !! مگر شخص مصرف کنند چند روزه و یک شبه و چند ساعته بیمار (معتاد) شده که توقع داریم چند روزه و یک شبه و چند ساعته با چند روز خوابیدن و چند تا قرص خوردن و چند ساعتی گپ و گفت و بااصطلاح روان درمانی ترک کند و تازه از فردای ترک انسانی مفید برای جامعه باشد , کسی که حتی نمی تواند کوچکترین مسائل شخصی خود را حل کند !!!
مگر نه اینکه همه شعار می دهیم اعتیاد یک بیماری است !!! پس چرا مانند دیگر بیماری ها به فکر درمان قطعی آن نیستیم و تنها به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستیم ؟؟؟ !!! اعتیاد یک بیماری است و مانند تمام بیماری ها درمان آن مستلزم صرف زمان و هزینه لازم و بالابردن سطح آگاهی خود , خانواده , جامعه و تمام مسئولین در زمینه انواع مواد مخدر و تخریب های آن و رابطه آن با انسان هستیم , چرا که اعتیا د از پیوند بین انسان و مواد مخدر بوجود می آید.
ما باید به موضوع انسان و مواد مخدر کامل و جامع بنگریم و بشناسیم , تا بتوانیم به رابطه ی این دو پی ببریم و مانع از پیوند نامشروع آنها شویم !!!
متاسفانه خیلی ها اعتیاد را تنها یک بیماری جسمی می دانند و اعتقاد به سم زدایی و ترک های سریع و خوردن چند تا قرص دارند. البته با نیروی غیرت و اراده !!! عده ای دیگر که اعتقادی به جسم ندارند و اعتیاد را یک خلاء روحانی می دانند و خود را می سپارند دست خدا تا خلا روحانی شان را پر کند , جالب ااینکه تمام عمر خود را معتاد و بیمار می نامند و ترس از مواجه شدن با مواد و معتاد دارند. تا جائیکه عقل نویسنده یاری می کند توکل چیز دیگری است !!!
بیماری اعتیاد , بیماری است که جسم , روان و جهان بینی شخص بیمار را مختل می کند و برا ی درمان آن می بایست بطور کامل و جامع وارد عمل شد. شخصی که در روزهای ابتدا به مصرف هر نوع ماده ای می پردازد از نظر جسمی مشکل خاصی ندارد ولی چون آگاهی و جهان بینی کم و نادرستی دارد به هر دلیل به مصرف مواد می پردازد .(قابل یادآوری است که هر ماده ای که روی آگاهی و دانایی شخص اثر بگذارد و او را از تعادل طبیعی خارج کند ماده مخدر محسوب می شود). و این مصرف در روزهای نخستین برعکس تعاریف غلطی که در جامعه رواج دارد لذت و انرژی خاصی به همراه دارد که شخص را به سمت مصرف دوباره و بیشتر مواد و حتی تجربه مواد جدید یا مقدار مصرف بیشتر سوق می دهد و معمولا افراد هیچ وقت باور ندارند که این کسب لذت بجایی ختم شود که روزی معتاد شود !!! چرا که در بدن بصورت طبیعی و خدادای سیستمی وجود دارد بنام سیستم ایکس که سیستم بیوشیمی و ضد درد بدن است و بطور طبیعی مخدر ناب , خالص و خدادای تولید و ترشح می کند و شخصی که در گذر زمان و طی چند سال مواد مصرف می کند موجب بی نظمی این سیستم و در نهایت قطع کامل آن می شود و چاره ای جز مصرف مواد ندارد و رها شدن از این وضعیت " هیچ " ربطی به غیرت و اراده ندارد , بلکه نیاز به کسب آگاهی لازم جهت درمان مانند تمام بیماری ها دارد , آن هم بدست راهنما و کارشناس حوزه ی اعتیاد !!!
قطع ناگهانی یا باصطلاح ترک مواد موجب بوجود آمدن مسائل و ناراحتی های زیادی برای بیمار می شود (که بارها و بارها منجر به بیمار های شدید جسمی و روحی و حتی مرگ شده است) و تعدادی از مسائل در فیزیولوژی و جسم بیمار پدید می آید که با برطرف شدن ظاهری آن و بااصطلاح بعد از دوره ی سم زدایی شخص ترک مواد کرده ولی غافل از اینکه بسیار از مسائل تازه بعد دوران بااصطلاح سم زدایی یا ترک فیزیکی بوجود می آید و این مشکلات عموما" قابل رویت نیست و همین مسائل از علت های اساسی برگشتن شخص بیمار بسوی مصرف دوباره مواد می باشد و چون دیگران این ضایعه ی بوجود آمده از قطع ناگهانی را با چشم نمی بینند خیلی راحت می گویند: بی غیرت , بی اراده و . . . عوارضی مانند ؛ احساس پوچی , نا امیدی شدید , میل شدید به خودکشی , بی قراری , ترس , عصبانیت , مشکلات شدید جنسی مانند زود انزالی , عدم تعادل در سکس (میل شدید به سکس با وجود ناتوانی و یا بیزاری نسبت به سکس) , بد بینی , توقع از جامعه و . . . این باور را تقویت می کند که: زمانی که مصرف می کردم این همه مشکل نبود یا اگر بود با مصرف مواد مقطعی برطرف می کردم ولی حالا که مواد مصرف نمی کنم چرا باید این مشکلات را داشته باشم ؟؟؟ و این ها سوالاتی است که کسی نمی تواند جواب درستی برای آنها به بیمار بدهد بجز یکسری حرف های کلیشه ای که در کتب خارجی آمده و اینجا تنها ترجمه شده و هیچ وقت تجربه درست نشده !!!
بحث مصرف انواع قرص و دارو به بهانه ترک مواد هم معظل دیگری است که بیمار درمانده را تنها از چاله به چاه می اندازد و به عقیده نویسنده یک نوع اعتیاد مدرن و با مجوز است و مصرف کنندگان آن در اکثر خانواده ها حضور دارند !!! (البته نظر نویسنده مصرف دارو زیر نظر پزشک و متخصص نیست بلکه سوء مصرف دارو می باشد). چرا که بیمار جهت درمان بیماری اعتیاد خود به کلنیک ها و عطاری ها می رود و کپسول ها , آمپول ها و داروهایی برای ترک مواد او تجویز می شود که هیچکدام چاره ی کار نیستند و بیمار پس از مدتی علاوه بر مصرف مجدد مواد سابق به مواد جدید هم اعتیاد پیدا می کند که یکی از آنها اعتیاد به همان داروهایی است که برای ترک مصرف می کرده و اگر هم قرص و داروی خود قطع کند سالیان سال از ناراحتی های روحی و روانی و خلاء های مواد رنج می برد و هیچ لذتی از زندگی جدیدش نمی برد !!!
مورد دیگری که در بحث انواع بیمار ها و سایر مسائل مبتلا به جامعه مطرح است جمله زیبا و دهان پرکن "پیشگیری بهتر از درمان است" می باشد. وقتی شخصی اطلاعی از مواد مخدر , بیماری ها مربوطه , تخریب های آن , انواع مواد موجود , نحوه ی مصرف آنها و . . . ندارد از چه چیزی باید پیشگیری کند ؟؟ !! چرا نباید تابو مسائلی چون سکس و اعتیاد (که اتفاقا" رابطه ی نزدیکی هم با هم دارند) در جامعه شکسته شود و به فرد فرد جامعه در حد سن و سال و سطح آگاهی و جنسیت شان , شرایط اجتماعی شان , باور های اعتقادی شان، آموزش و دانایی لازم داده نشود تا بتوانند با عقل سلیم و تفکر سالم از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند ؟؟!! مگر در مورد آنفولانزا از مدارس ابتدایی و حتی مهد کودک ها شروع نکردیم و این بازه را تا ادارات , مساجد , رسانه ها , تریبون های رسمی و غیر رسمی و حتی نماز جمعه ها ادامه ندادیم و همین آموزش و فرهنگ سازی تمام سلول های جامعه را نسبت به این بیماری بسیار خطرناک که خیلی از کشورها را زمین گیر کرد هوشمند نکرد و با قوت توانستیم از بحران خارج شویم !!!
نگارنده این مقاله با بضاعت اندک خود سعی کرده حرف هایی از جنس دل بزند تا شاید بر دل نشیند. چرا که بیش از یک دهه از زندگی و جوانی خود را پای بیماری اعتیاد از دست داده و خدا می داند که از همان ابتدای ابتلا، به فکر فرار از این سیاهی شیطانی بوده و اکثر روش های مرسوم و عموما" نادرست ترک را آزموده و هر بار ناامید تر از قبل و سرخورده از توانایی خود و لطف خدای متعال به تاریکی اعتیاد با تخریب بیشتر برگشته و باورش شده بود که اعتیاد درمان ندارد و او هم تا آخر عمر محکوم و مجبور به مصرف مواد است تا بمیرد !!! تا اینکه با جمعیت احیاء انسانی (کنگره 60)آشناشده و تازه فهمید که چرا اعتیاد؟ و چگونه درمان !! و آنجا فهمید که اعتیاد یک بیماری قابل درمان است و الان بیش از 4 سال و نیم از رهایی اش می گذرد و با لطف خدا و تلاش , خودش تبدیل به راهنما ی حوزه ی اعتیاد شده و به دیگر عزیزانی که درگیر اعتیاد هستند و خواهان رهایی اند رایگان و با افتخار کمک می کند و در زندگی شخصی و اجتماعی اش موفقیت های زیادی را کسب کرده که همه را مدیون عنایت الهی است. زمانی به قول معروف دزد دست او نمی دادند که به کلانتری بدهد, ولی امروز خودش صاحب یک زندگی خوب , آرام و سالم با همسفر و فرزندی مهربان می باشد و مشغول ادامه تحصیل در رشته ی آی تی (فنآوری اطلاعات و ارتباطات) می باشد و در محیط کاری هم در جایگاه کارشناس فروش در حال فعالیت می باشد. ( این یعنی درمان , نه اینکه به هر قیمتی مواد نزد)
کنگره60 یک سمن (سازمان مردم نهاد) می باشد و بیش از یک دهه است که در زمینه ی آموزش , پیشگیری , مهار و درمان اعتیاد با همت جناب مهندس حسین دژاکام پایه گذاری و راه اندازی گردیده و بیش از چند هزار نفر از بیماران اعتیاد با انواع مصرف و تخریب را صحیح و سالم و محکم و سربلند به خودشان , خانواده شان و جامعه برگردانده. کلیه مراحل مشاوره و درمان در کنگره 60 کاملا" رایگان می باشد و اعضاء بصورت رایگان و داوطلبانه در حال خدمت به دیگر عزیزان هستند. پروسه ی درمانی در کنگره 60 حدود 11 ماه زمان می برد و روش درمانی در کنگره 60 متد دی – اس – تی یا کاهش تدریجی مواد به همراه گذراندن کارگاههای آموزشی و جهان بینی می باشد و شخص بعد از طی کردن درست و کامل این پروسه برای همیشه پرونده ی اعتیاد را در زندگی اش می بندد و دیگر ترسی از مواد و مواد فروش ندارد. چراکه تا وقتی جنس فلز ما از آهن باشد هر چه سعی کنیم باز هم براده ها به سمت خود جذب می کنیم و یا ما جذب آنها می شویم ولی زمانیکه جنس فلز ما تغییر کند اگروارد کارخانه ذوب آهن با تمام بزرگی و قدرتش شویم نه جذب می شویم و نه جذب می کنیم !!!
قابل ذکر است که بیش از 400 نفر از عزیزانی که خود روزی درگیر بیمای اعتیاد بوده اند پس از درمان , طی یکسری آزمون های علمی , ورزشی , جهان بینی و ورزشی به مرتبه ی والا و ارزشمند کمک راهنمایی رسیده و در حال خدمت و کمک به بیماران خواهان رهایی هستند. کنگره 60 در بیش از 15 رشته ی ورزشی بالغ بر 1500 نفر ورزشکاردارد که خیلی از این عزیزان بصورت حرفه ای کار می کنند و دو تیم تیر اندازی با کمان و راگبی در لیگ حرفه ای کشور بصورت باشگاهی مشغول فعالیت هستند. کنگره 60 بالای 20 نمایندگی در تهران و شهرستان های اصفهان , سمنان , مشهد , اراک , زنجان , شهر کرد دارد که به امر درمان و خدمت مشغولند. همچنین خیلی از عزیزان داخل و خارج از کشور که امکان دسترسی حضوری به نمایندگی های کنگره60 را ندارند از طریق سایت کنگره 60 و بصورت آنلاین پروسه درمانی خود را طی می کنند و عزیزانی از انگلیس , سوئد , کانادا به رهایی رسیده اند و عزیزان زیادی هم در حال درمان در داخل و خارج از کشور هستند.
*** چون عقاب همیشه در اوج باشید ***
نگارش:مسافر حسن بابائی
مطالب مشابه :
مقاله ای در مورد اعتیاد
مقاله ای در مورد اعتیاد هایی برای پیشگیری از گسترش اعتیاد و تولید مواد مخدر به کار
پژوهشهایی درباره مواد مخدر .16 مقاله PDF
پژوهشهایی درباره مواد مخدر .16 مقاله در مورد مبارزه با مواد به مواد مخدر را كه در
اعتياد چيست؟ عنوان مقاله اي است از دكتر صحرايي محقق اعتياد
اصول درمان اعتیاد به مواد مخدر عنوان مقاله اي است از یک نکته در مورد دستگاه عصبی مهم
پایان نامه در مورد اعتیاد
پایان نامه در مورد اعتیاد مقاله، پایان نامه بر گرایش به مواد مخدر در بین
بدانیم که متادون چیست ؟
اصول درمان اعتیاد به مواد مخدر از 16 مورد در سال به 131 در پايان مقاله خود كه تحت
علل گرايش به سوء مصرف مواد مخدر
نگرش مثبت يا گرايش به مصرف مواد مخدر در باورهاي غلط در مورد مواد مخدر در اعتیاد و
مقاله ترک مواد...
خرید و فروش انواع مواد مخدر در این در مورد بیماری سابق به مواد جدید هم اعتیاد
اعتیاد و مواد مخدر (2)
برای مقاله و اعتیاد به مواد مخدر می توان به مقدار مورد نیاز مواد موجود در
3492 علل گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر
ترجمه مقاله در جوانان به مصرف مواد مخدر در این تحقیق در مورد اعتیاد و مواد
اعتیاد
مقاله. اعتیاد درمان اعتیاد به مواد مخدر . در ابتدا لازم است و اشتباه در مورد اعتیاد به
برچسب :
مقاله در مورد اعتیاد به مواد مخدر