روش عملی لحیم کاری
لحیم کاری مهمترین عملی است که هر فرد باید در الکترونیک به آن مسلط بوده و تنها این کار است که قطعات الکترونیکی روی یک فیبر را معنی دار کرده و به هم مرتبط میسازد .
همان طور که می دانید لحیم کاری عملی است که با استفاده ابزاری به نام هویه صورت می گیرد ولی وسایل و مواد دیگری هم مورد استفاده قرار می گیرد که ما این ها را در زیر به طور اجمالی اشاره کردیم .
ابزار لحیم کاری
هویه :
هویه مهمترین وسیله لحیمکاری میباشد که معمولا به دو صورت قلمی و تفنگی در بازار موجود میباشد . هویه های تفنگی یا تپانچه ای گران و سنگین بوده و برای شما توصیه نمیشود و شما باید از نوع هویه های قلمی استفاده کنید . هویه ها از نظر استفاده از نیروی برق (توان الکتریکی ) به دو نوع وات بالا و وات پایین تقسیم میشود که از نوع وات بالا آن در الکترونیک صنعتی استفاده شده و از وات پایین آن در لحیم کاری استفاده میشود .برای کار شما باید هویه های 30 و یا 40 وات انتخاب شود و نباید بیشتر از اینها باشد . زیرا اگر وات آن بالا باشد موجب سوختن قطعات حساس میشود . همچنین نوک هویه در هنگام خریداری باید مورد توجه قرار گیرد که از نوع فلز برنج بوده و نسوز باشد . هویه گرمای کافی برای لحیم کردن را فراهم می آورد.
سیم لحیم :
سیم لحیم آلیاژی از دو فلز سرب و قلع میباشد و به شکل یک سیم مفتولی و با قطرهای مختلف در بازار موجود میباشد . سیم لحیم از نظر قطر یا ضخامت آن میتواند نازک و یا ضخیم باشد که نوع ضخیم آن در کارهای صنعتی و ورقکاری استفاده شده و از نوع نازک آن در الکترونیک استفاده شده که معمولا یک تا 5/1 میلی متر قطر دارد . در داخل سیم لحیم مغزی از روغن لحیم وجود دارد که باعث بهتر شدن لحیم کاری میشود . سیم لحیم هر چه قلع بیشتری داشته باشد جنس آن مرغوبتر است و درصد قلع معمولا در حدود 60 درصد میباشد . هویه با گرم کردن سیم لحیم و ذوب کردن آن بر روی فیبر اتصال بین خطوط کیت را برقرار میسازد .
روغن لحیم :
روغن لحیم امروزه استفاده کمتری در کارهای ما دارد ولی به هر حال در پاک کردن چربیها و کثیفی های روی فیبر مسی مورد استفاده قرار میگیرد . روغن لحیم نوعی گریس است که میتواند اثرات اکسیدی روی نوک هویه و فیبر را از بین ببرد . ولی معمولا بخار حاصل از برخورد نوک هویه به آن سمی میباشد .
پایه هویه :
برای جلوگیری از خطرات سوزاندن سیم ، فرش ، دست و ... توسط هویه معمولا از وسیله ای به نام پایه هویه استفاده میشود . این وسیله دارای سی پیچ مسی برای قرار دادن هویه و معمولا دارای اسفنجی نسوز برای تمیز کردن نوک هویه که باید قبل از استفا ده از اسفنج آن را با آب خیس کرد . در بعضی مواقع به جای اسفنج محلی را برای قرار دادن قطعات روی آن ایجاد کرده اند . البته شما هم میتوانید مثل من آن را با مقداری سیم مفتولی مسی ، مقداری سیمان و یک کاسه پلاستیکی یا جای تن ماهی بسازید .
سیم چین :
سیم چین جزء ابزارهای مکانیکی میباشد که برای بریدن پایه اضافی قطعات مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد فراوانی دارد . در الکترونیک از سیم چین های مینیاتوری و کوچک استفاده میشود . که شما میتوانید مثل من از یک ناخن گیر کهنه استفاده کنید .
میز لحیم کاری :
در بازار میزهای فلزی کوچکی وجود دارد که دارای یک گیره است و با فیکس کردن (محکم کردن ) فیبر روی آن میز میتوانید به راحتی و بدون دردسر لحیم کاری کنید . شما دوباره میتوانید مثل من این میز را با چند قطعه چوب و یک گیره بسازید و برای تهیه گیره میتوانید از دو قطعه جوب صاف نازک و یک پیچ نوک تیز (پیچ خودکار) استفاده کنید .
وسایل دیگر :
شما می توانید در هنگام کار از وسایل دیگری مانند سمباده برای تمیز کردن فیبر و پیچ گوشتی برای خم کردن پایه قطعات استفاده کنید و یا ابزار دم پهن برای صاف کردن پایه قطعات.
روش لحیم کاری :
- ابتدا هویه را گرم میکنیم و بر روی پایه هویه یا جای مطمئنی قرار میدهیم و قبل از این کار با سمباده ضایعات نوک هویه را پاک میکنیم .
- فیبر الکترونیکی را هم با سمباده و یا شستن با مایع ظرفشویی و خشک کردن آن پاک کرده و روی میز لحیم کاری و یا در جای مناسبی محکم میکینیم
- هر گروه از قطعه ها را در یک جا جمع میکنیم و به ترتیب هر گروه را لحیم میکنیم . توجه داشته باشید که قبل لحیم کردن هر قطعه را طبق نقشه در جای مناسب آن قرار دهیم.باید هر قطعه را به طور کامل لحیم کرد تا سراغ قطعه دیگر برویم.
- یک قطعه را برداشته و پایه های آنرا با دست یا دم پهن صاف میکنیم . و بعد پایه های آنرا به طور صحیح در سوراخ ها قرار میدهیم وپایه آن را در پشت فیبر با یک سیم چین یا ناخن گیر می بریم به طوری که مقداری خیلی کوتاهی از آن حدود 1 یا 2 میلی متر باقی بماند و بعد همان پایه ها را بااستفاده از دست یا وسیله ای مانند پیچ گوشتی خم میکنیم و باید توجه داشت که قطعه بر روی فیبر به طور محکم قرار داشته باشد .
- بعد هویه را در محل پایه قرار داده و سیم لحیم را به نوک آن می رسانیم . توجه داشته باشیم که نباید سیم لحیم را زیاد مصرف کنیم و هر چه آن را کمتر و ظریف تر بکار ببریم ، لحیم کاری ما بهتر خواهد بود . و نکته ی مهم دیگر این است که نباید در این عمل هویه را به مدت طولانی در محل پایه ها قرار داد و این کار باید بین 2 تا 6 ثانیه باشد و باید در مورد قطعات حساسی مثل آی سی ، ترانزیستور ، دیود و ... این زمان را کمتر کرد .
- بعد از ذوب کردن سیم لحیم در محل پایه باید با هویه سیم لحیم را در تمام قسمت آن پایه به طور کامل پخش کرد و این مرحله را باید در حین همان 2 تا 6 ثانیه انجام داد .
- بعد کمی صبر میکنیم که سیم لحیم ذوب شده در محل به طور کامل سفت شود .
- تمام قطعات و پایه ها را به همین صورت لحیم میکنیم
- فقط باید توجه کنیم که گرمای زیاد به قطعات نداده و در قرار دادن صحیح آنها بر روی فیبر دقت کرده و قطعه ها را روی کیت فیکس کنیم .
- بعد از لحیم کاری با یک سنباده نرم میتوانیم کاملا اکسیدها و چربیها را از روی آن پاک کنیم .
- بعد از پایان کار نوک هویه را با ذوب کردن مقدار کمی روغن لحیم تمیز کرده و پس از خنک شدن آن با یک سنباده اکسیدها را از نوک آن پاک میکنیم . در هنگام لحیم کاری هویه نباید زیاد از حد در برق باشد و باید هر 40 دقیقه یا نیم ساعت به آن استراحت داد.
- در بین لحیم کاری از روغن لحیم استفاده نکنید زیرا باعث نچسبیدن قلع بر نوک هویه میشود و کار شما را مختل می کند.
برگرفته از:وبلاگ کار و فناوری آزادگان گچساران
مطالب مشابه :
کتاب استانداردهای ساخت و نازک کاری معماری داخلی
آموزش,معماری,مقاله,دانلود - کتاب استانداردهای ساخت و نازک کاری معماری داخلی - مقاله و پروژه
نازک کاری ساختمان
دانلود رایگان کتاب -دانلود نقشه-دانلود پایان نامه و مقاله معماری -اموزش اتوکد-اموزش طراحی
کتاب استانداردهای ساخت و نازک کاری معماری داخلی (مهندس حسن فراهانی)
کتاب استانداردهای ساخت و نازک کاری معماری داخلی
روش عملی لحیم کاری
روش عملی لحیم کاری - آموزش کتاب سیم لحیم از نظر قطر یا ضخامت آن میتواند نازک و یا
فاز2 مدرسه
کتاب آموزش نرم افزار ۳ds Max کتاب آموزش نرم افزار AutoCad 2011 کتاب اسکیس و پلان نازک کاری
دانلود فایل اکسل برآورد قیمت واقعی یک سازه در مرحله نازک کاری و سفت کاری
منبع : ایران سازه. دانلود فایل اکسل برآورد قیمت واقعی یک سازه در مرحله نازک کاری و سفت کاری
دانلود نقشه کتابخانه شامل نما ، برش ، جدول نازک کاری
مرکز طراحی و آموزش دانلود نقشه کتابخانه شامل نما ، برش ، جدول نازک کاری. دانلود کتاب.
دانلود پلان جزئیات عمومی به همراه جدول نازک کاری
دانلود پلان جزئیات عمومی به همراه جدول نازک کاری دانلود کتاب مرجع آموزش نرم
برچسب :
کتاب اموزش نازک کاری