آشنایی با فرهنگسرای هنر ( ارسباران )
فرهنگسرای هنر (اسباران) در آبان ماه سال 1374 گشایش یافت. این فرهنگسرا به عنوان یكی از مراكز مهم و تأثیرگذار در عرصهی فرهنگ و هنر، مفتخر میزبانی هنرمندان فرهیخته و استادان، پژوهشگران و دوستداران هنر است.
برنامهها و فعالیتهای متنوع و متعدد فرهنگسرای هنر در حوزههای ملی (محلهای، منطقهای، فرامنطقهای) و بینالمللی از طریق كانونهایش نمایش، موسیقی، هنرهای تجسمی، ادبی و معماری همراه با واحدهای روابط عمومی، آموزش، امور اجتماعی و مذهبی، كتابخانهی تخصصی، نگارخانه و ... به شهروندان تهرانی خدمترسانی میكند.
- سالن نمایش فرهنگسرای هنر با ظرفیت 297 صندلی با امكانات و تجهیزات پیشرفتهی نوری و صوتی (صدای دالبی) و امكان پخش فیلمهای 35 میلیمتری و ویدیویی، پذیرای هنرمندان و علاقهمندان است. این سالن از قابلیت اجرای موسیقی، تئاتر و برگزاری همایشها و سمینارها برخوردار میباشد.
- سالن «هنر و تجربه»ی فرهنگسرای هنر با هدف برپایی كارگاههای تخصصی هنر، اجرای نمایش و موسیقی تجربی، نمایش فیلم، برپایی همایشها و نشستهای اختصاصی به ظرفیت 45 نفر فعال و از امكاناتی مناسب برخوردار است.
- سالن «كوچك» فرهنگسرای هنر با ظرفیت 30 نفر، به منظور نمایش فیلمهای هنری كوتاه و تجربی برای مخاطبان خاص، فعال است.
- راهاندازی استودیوی صدای دیجیتالی به منظور صدابرداری و صداگذاری و ضبط موسیقی از جمله امكانات فرهنگسرای هنر است.
- كتابخانهی تخصصی هنر با مساحتی بالغ بر 300 متر مربع، دارای سالن قرائت برای خانمها و آقایان و با مخزنی با قریب به 17000 جلد كتاب به زبانهای فارسی و لاتین، در زمینههای متنوع هنری (معماری، نقاشی، گرافیك، سینما، تئاتر، مجسمهسازی، سفالگری و ...)، ادبیات، تاریخ، روانشناسی و ... فعالیت می كند همچنین نشریات مختلف فرهنگی و هنری در اختیار اعضا قرار دارد. و راهاندازی "بانك موسیقی چند رسانهای فرهنگسرای هنر" اقدامات در حال اجرا است.
- واحد آموزش فرهنگسرای هنر با بهرهگیری از توان علمی استادان و مربیان برجسته، دورههای آموزشی را در زمینههای تخصصی و فوق تخصصی هنر طرح ریزی و به صورت فصلی برگزار میكند. همچنین سالانه در كنار برپایی دو نمایشگاه از آثار هنرمندان رشتههای مختلف حوزهی هنرهای تجسمی و چندین كنسرت آموزشی از هنرجویان رشته موسیقی، كارگاههای آموزش work shop متعددی را نیز برگزار میكند.
- واحد روابط عمومی فرهنگسرای هنر با فعالیت حوزههای ارتباطی، تبلیغاتی، گردآوری اطلاعات، آمار و تهیهی گزارش عملكرد، سمعی و بصری و ارتباطات مردمی فعال میباشد.
- تبلیغات محیطی
- انتشارات اقلام تبلیغی (پوستر، بروشور، كارت دعوت و ...)
- پاسخگویی به مراجعان و مخاطبان فرهنگسرا
- طرح، برنامهریزی و اجرای برنامههای تخصصی و مناسبتی روابط عمومی
- مستند سازی برنامهها و فعالیتهای فرهنگسرا
و پرداختن به مقوله مشاركت جویی از جمله فعالیتهای روابط عمومی است. - سایت فرهنگسرای هنر به نشانی www.arte.ir در دو بخش ثابت (Static) و متغیر (Dynamic) در بهار سال 1381 بر روی شبكهی جهانی اینترنت قرار گرفت.
- كانون نمایش از سال 1380 رشد قابل ملاحظه و فزایندهای یافت از جمله فعالیتها میتوان به كشف و شناسایی استعدادهای تازه در میان علاقهمندان تئاتر، ارایهی آموزشهای لازم، ساماندهی و حمایت از گروههای دانشجویی، نیمه حرفهای و آماتور، اختصاص محل تمرین و اجرا و ارایهی نظرات كارشناسانه در خصوص متن و اجرا، تولید و اجرا نمایشهای مختلف برای كودكان و نوجوانان، تولید نمایشهای حرفهای، برگزاری دورههای مختلف نمایشنامه خوانی و كارگاههای تخصصی نمایش.
- برگزاری جشنوارههای گوناگون نمایشی همچون جشنوارهی تئاتر كانونهای نمایش سازمان، جشنوارهی تئاتر باران، مشـاركت در برگزاری سوگوارههـای تعزیه، جشنوارههای تئـاتر بانوان، دفاع مقدس، بینالمللی پانتومیم، بینالمللی تئاتر فجر تئاتر بسیج دانشآموزی و ... مسابقهی بزرگ نمایشنامه نویسی برای كودكان و نوجوانان اشاره كرد.
- كانون فیلم فرهنگسرای هنر(ارسباران) از سال 1380 در ارایهی خدمات آموزشی و هنری تلاش كرده است. رویكرد این كانون به افزایش دانش تخصصی جوانان و اعضای كانون است. همچنین شهروندان تهرانی به ویژه ساكنان منطقهی شمال تهران از مجموعه خدمات سینمایی این كانون بهرهمند شدهاند.
- برنامهها و فعالیتها كانون فیلم فرهنگسرا به شرح زیر فهرست میشود:
ـ نمایش و نقد فیلم با حضور كارشناسان و منتقدان و نیز جلسات پرسش و پاسخ با حضور عوامل و دستاندركاران فیلم در «باشگاه فیلم تهران».
- برگزاری سمینارهای تخصصی آموزشی.
ـ برخورداری از همیاری انجمن های صنفی و هنری و ارایهی خدمات هنری به اعضاء و خانوادههای ایشان.
ـ انتخاب بهترین آثار سینمای ایران و نمایش آن برای خانوادهها و گفت و شنود با هنرمندان.
ـ مشاركت با جشنوارههای دولتی و خصوصی به ویژه سازمانهای غیر دولتی فرهنگی و هنری (NGO) و حمایت از فعالیتهای تخصصی اینگونه مراكز:
ـ مشاركت و حمایت از جشنواههای فیلم موضوعی.
ـ برگزاری كلاسهای فیلمنامه نویسی در سطوح مختلف.
ـ حمایت از ساخت و تولید فیلمهای مستند و داستانی با موضوع شهر و شهرنشینی.
ـ تولید فیلمهای مستند ـ پژوهشی در حوزهی خدمات شهری.
ـ همكاری و مشاركت با نهادهای صنفی در حوزهی فیلم و سینما. - فرهنگسرای هنر به عنوان یكی از مراكز فعال موسیقی در شهر تهران شده است. كانون موسیقی این مجموعه با هدف اشاعه موسیقیهای سنتی، ملی، كلاسیك و مناطق ایران از سال 1380 فعالیت خود را آغاز كرده است.
از فعالیتهای این كانون میتوان موارد زیر را بر شمرد:
- برگزاری جشنواره های گوناگون همچون تكنوازان جوان، موسیقی انوان، موسیقی مناطق ایران.
- مشاركت در برگزاری جشنوارههای موسیقی فجر، موسیقی آیینی، موسیقی دانشجویی و ...
- كنسرتهای مختلف.
- تشكیل اركسترهای زهی، سنتی.
- تشكیل گروه كر
- تأمین محل تمرین برای گروههای موسیقی به منظور حمایت از فعالیت و تشكیل گروههای موسیقی.
- مشاركت در برگزاری بزرگداشت استادان موسیقی ایران و پیشكسوتان عرصهی موسیقی.
- برگزاری نمایشگاه تخصصی كتابهای موسیقی.
- اجرای موسیقی در حوزههای موسیقی سنتی، كوبهای، كلاسیك، مناطق مختلف ایران ملی، آموزشی، ملل جهان. - كانون ادبی فرهنگسرای هنر از كانونهای تخصصی فعالیت در شهر تهران است. برگزاری نشستهای هفتگی شعر، كارگاه ادبیات و تجربه، كارگاه داستان نویسی، آموزش فلسه، كلاس شاهنامهخوانی و حافظشناسی و برگزاری شبهای شعر از جمله فعالیتهای هفتگی و ماهانهی این كانون به شمار میرود.
برخی از برنامههای ثابت فرهنگسرای هنر كه با مشاركت دیگر مدیریتهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار میشد به شرح یر است:
1 – نشستهای ماهانهی "شب شعر طنز شكرخند"
2 – نشستهای ماهانهی "شب شعر و ترانه"
3– نشستهای ماهانهی "آوای دوست" (تجلیل از استادان موسیقی ایران)
4 - نشستهای ماهانهی تخصصی هنر كودك و نوجوان
5 – نشستهای ماهیانه مراسم نكوداشت و نمایش فیلمهای مستند سینمای ایران.
6 – نشستهای هفتگی شعرخوانی و نقد شعر
7 – نشستهای هفتگی حافظشناسی و شاهنامهخوانی و ...
8 – كارگاه داستان نویسی.
9 – كارگاه بازیگری. - برپایی نمایشگاههای مختلف در این مجموعه فعال است. برگزاری كلاسهای متنوع در رشتههای هنرهای سنتی ایران، طراحی، نقاشی، خوشنویسی، موسیقی، نمایش، ورزش، ادبی، قرآنی، تذهیب، سفال و معرق از فعالیتهای واحد آموزش این فرهنگسرا میباشد.
این سایت كه متشكل از دو بخش ثابت است با هدف معرفی و برطرف ساختن نیازهای مجموعه بارگذاری شد.
- بخش ثابت (Static) حاوی اطلاعات پایه از ساختار و فعالیت بخشهای مختلف مجموعه شامل كانونهای نمایش، سینما و سیما، موسیقی، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، ادبی، قرآن و ورزش و همچنین واحدهای روابط عمومی، آموزش و كتابخانه است.
- بخش متغیر (Dynamis) نیز متشكل از اخبار و اطلاعات فرهنگسرای هنر و واحد آموزش است. همچنین یكی از مهمترین بخشهای این سایت، راهاندازی كتابخانهی مجازی است كه با توجه به تخصصی بودن آن در زمینههای متنوع رشتههای هنری، از اهمیتی به سزا برخوردار است
مطالب مشابه :
ضوابط و معیارهای طراحی فرهنگسرا
طراحی و اصول و ضوابط پل + ضوابط و معیارهای طراحی فرهنگسرا. نوشته شده در ساعت : 23:56 :
مفاهیم طراحی ، ضوابط و استانداردهای خانه فرهنگ
طرح یک معماری - مفاهیم طراحی ، ضوابط و استانداردهای خانه فرهنگ - طراحی معماری ؛ با هدف تمرين
ظوابط و معیارهای طراحی فرهنگسرا
هماهنگي اصول آكوستيكي با خصوصيات معماري از يكسو مربوط به سبك اصول و ضوابط طراحی فرهنگسرا
استانداردهای لازم برای طراحی فرهنگسرا
استانداردهای لازم برای طراحی فرهنگسرا: را با توجه به اصول هدايت كننده مي توان
پاورپوینت فرهنگسرای خاوران ( جوان )
طراحی و اصول و ضوابط پل + طراحی و اصول و ضوابط طراحی فرهنگسرا. نوشته شده در ساعت : 9:52
آشنایی با فرهنگسرای هنر ( ارسباران )
طراحی و اصول و ضوابط پل + ارسباران, طراحی و اصول و ضوابط فرهنگسرا. نوشته شده در ساعت :
عوامل موثر بر کانسپت در طراحی
عوامل موثر بر کانسپت در طراحی: هدف – تحلیل سایت و مکان یابی ساختمان – عوامل فرهنگی اجتماعی
استاندارد و ضوابط طراحی فرهنگسرا
ضوابط و معیارهای طراحی فرهنگسرا. ساختمانها را با توجه به اصول هدایت کننده می توان به
استاندارهای طراحی فرهنگسرا
استاندارهای طراحی فرهنگسرا نگاهی گذراء بر اصول و معماری مراحل اصلی طراحی یک
برچسب :
اصول طراحی فرهنگسرا