ورزشگاه ویمبلی لندن
ورزشگاه ویمبلی لندن:
معماری در طول قرن های متمادی، یکی از ابزارهای هنری قابل اطمینان به شمار می رفت که در قالب علم و تکنولوژی، بسته پیام های فرهنگی و انسانی را به اهالی یک جامعه منتقل می کرد و با کمک ابزارهای نوین زمان، در جهت تحکیم ارتباط های فردی و اجتماعی تاثیرگذار بوده است.
از آنجایی که بناها و سازه های شهری مانند ساختمان ها، تئاترها، سینماها، خیابان ها، ستون ها، تقاطع های غیرهمسطح، اتوبان ها و متروها، استادیوم های ورزشی، مدارس، محل های عبادت (شامل مساجد و کلیساها)، مراکز فرهنگی و حتی دیوارها، هر کدام می توانند به تنهایی حامل یک پیام فرهنگی باشند و علاوه بر کارکردهای تجاری، آموزشی، اقتصادی و ارتباطی، در شکل دادن به بخشی از تمدن بشری نقش بازی کنند، در نتیجه از آنها به عنوان شاخص های توسعه یافتگی نام می برند. هر اندازه که این گونه فضاها با معماری نوین و اصیل گسترش بیشتری پیدا کند، یک محیط شهری یا فضای زندگی جمعی را بیشتر با تمدن و فرهنگ منطبق می دانند.
از همین رو به نظر می رسد با توجه به جایگاه دیرینه و مستحکم معماری در کشور ما (که با دارا بودن هشت اثر معماری ثبت شده به عنوان میراث بین المللی یونسکو شامل تخت جمشید، میدان نقش جهان، شهر سوخته، تخت سلیمان، بیستون کرمانشاه و... همواره مردمانی متخصص و صاحب ذوق در عرصه معماری و شهرسازی داشته است) گسترش آموزش های فنی و علمی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
فن معماری که فعالیت خود را از این هفته شروع می کند، در هر شماره به معرفی و بررسی یکی از بناهای فاخر و آثار معماری نوین در بخش های مختلف دنیا می پردازد. این بناها و آثار معماری می تواند شامل خرابه های یک بنای عظیم و باشکوه به جای مانده از عصر باستان باشد یا اثری که به تازگی و توسط جدید ترین شیوه های شهرسازی توسط آرشیتکت هایی از سراسر دنیا خلق شده است.
بررسی فناوری و تکنولوژی به کار رفته در خلق آثار، وجه غالب سخنگاه «فن معماری» محسوب می شود که در گفت وگوها و معرفی ها، مغفول می ماند. اولین گام، معرفی ورزشگاه مدرن و نوساز «ویمبلی» لندن است. در حال حاضر ویمبلی بزرگ ترین استادیوم فوتبال در انگلستان محسوب می شود و با گنجایش ۹۰ هزار نفر تماشاگر در زمره ۱۰ ورزشگاه بزرگ دنیا نیز جای می گیرد.
این استادیوم که از سال ۱۹۲۳ تا ۲۰۰۶ بازسازی نشده بود، سرانجام با همکاری اتحادیه فوتبال انگلیس و یک شرکت خصوصی، دوباره تاسیس و نوسازی شد و هزینه یی بالغ بر ۷۷۸ میلیون پوند (معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان) مصرف کرد.
وجه غالب و بارز این ورزشگاه آن است که در آن برای همه ۹۰ هزار تماشاگر، صندلی وجود دارد و بر اساس ادعای روزنامه «دیلی میل» انگلیس، گران ترین ورزشگاهی است که تا به امروز در دنیا ساخته شده است. سقف این ورزشگاه در نوع خود بی نظیر است و یکی از بزرگ ترین سقف های متحرک در ورزشگاه های دنیا محسوب می شود و قرار است به عنوان یکی از استادیوم های اصلی المپیک ۲۰۱۲ لندن نیز مورد استفاده قرار بگیرد. سقف این ورزشگاه در کاسه یی دایره یی شکل قرار گرفته و به دلیل اینکه روی هیچ حفاظ یا ستونی قرار نگرفته، تعجب و شگفتی معماران جهان را برانگیخته است.
همچنین کمان قوسی شکل شبکه بندی شده و متحرک این ورزشگاه که ۷ متر قطر داخلی و ۳۱۵ متر طول دارد، با زاویه یی ۲۲ درجه نسبت به زمین قرار گرفته و در دو سوی استادیوم کشیده شده است که برای تبدیل کردن استادیوم به زمین راگبی یا محل برگزاری کنسرت، می تواند دومین لایه سقف ورزشگاه را نیز از خود عبور دهد.
در این ورزشگاه ۹۰ هزار تماشاگر در سه ردیف به شکل غیرمساوی تقسیم می شوند و می توان با حرکت دادن آرک یا کمان فلزی اصلی و کاهش دادن یکی از ردیف ها برای مسابقاتی که اهمیت کمتری دارند، آن را به یک استادیوم ۶۰ هزار نفری تبدیل کرد که شگفت انگیز است،
سقف استادیوم ویمبلی لندن که از عجایب آن به شمار می رود، معادل ۶ هزار و ۳۵۰ تن جرم دارد و فضایی بالغ بر ۴۵ هزار متر مربع را پوشش می دهد که حدود ۴ هزار متر مربع آن قابل ارتقا به لایه بالاتر است وحدود ۵۲ متر از سطح زمین ارتفاع می گیرد. جالب اینجا است که در ساخت این ورزشگاه حدود ۹۰ هزار متر مربع مس و ۲۵ هزار تن فولاد استفاده شده و همچنین به عنوان اسکوربورد یا تابلوی اعلام نتایج در آن از دو تلویزیون غول پیکر با ابعادی معادل ۶۰۰ تلویزیون متوسط خانگی استفاده شده است.
همچنین گفته می شود که طول محیط این ورزشگاه یعنی دور تا دور آن مقداری بیش از حدود یک کیلومتر است. در مدت بازسازی این ورزشگاه بیش از سه هزار و پانصد کارگر در مدت چهار سال فعالیت کردند.
به لحاظ گنجایش تعداد تماشاگران، ورزشگاه ملی جمهوری چک نیز با ظرفیت با بیش از ۱۵۰ هزار نفر تماشاگر، یکی از بزرگ ترین استادیوم های فوتبال دنیا است و البته مدت هاست که هیچ دیداری را میزبانی نمی کند همچنین بد نیست بدانیم که در این ورزشگاه بیش از دو هزار اتاق برای استراحت و تغذیه تماشاگران تعبیه شده و این در نوع خود بی نظیر است.
مطالب مشابه :
معماری ورزشگاه
Architecture - معماری ورزشگاه - گذری بر معماری مركز خبری استاديوم كريكت لندن، انگليس، 1994 - 1999
ورزشگاه آزادی
وبلاگ معماری ایرانی - ورزشگاه آزادی - وبلاگ معماری ایرانی-PostDate->-PostTitle->-PostContent-> برچسب
ورزشگاه کیپ تاون (Green Point Stadium)
معماری مدرن - ورزشگاه کیپ تاون (Green Point Stadium) - DECORATION-CIVIL-ARCHITECT - معماری - عمران - دکوراسیون
ورزشگاه ملی یویوگی توکیو / کنزو تانگه
آتلیه دانش و هنر معماری Architecture - ورزشگاه ملی یویوگی توکیو / کنزو تانگه - این وبلاگ برای
ورزشگاه 27 هزار نفری فولاد
مهندسان عمران و معماری ارومیه - ورزشگاه 27 هزار نفری فولاد - دانلودمقاله مهندسی معماری
ورزشگاه ویمبلی لندن
ورزشگاه ویمبلی لندن: معماری در طول قرن های متمادی، یکی از ابزارهای هنری قابل اطمینان به
نکات فنی ورزشگاه رضازاده – اردبیل
ورزشگاه از ۴ گالری (طبقه) تشکیل شده است : گالری اول: زیر زمین. شامل: سرویس بازیکنان (تعداد:۴
ورزشگاه ملی یویوگی: شاهکار سازه و ابتکارِ دهه ی ۶۰
ورزشگاه ملی یویوگی (YoYogi) یکی از ساختمان های معروفِ معمار ژاپنی، کنزو تانگه است که برای
برچسب :
ورزشگاه معماری