مکان های دیدنی استان خوزستان
مکان های دیدنی شهر اهواز:
1-ساحل زیبای رود خانه بزرگ کارون
2-باغ پرندگان
3-اولین پل ایران(پل سفید)
4-پارک جنگلی گمبوئه
5-دومیت پل کابلی ایران و خاورمیانه
6-خانه ماپار
7-دانشگاه ادبیات معروف به سه گوش
8-دانشسراي مقدماتي پسران متعلق به دوره پهلوي اول (در سال 1314)
===================
مکان های دیدنی شهر خرمشهر :
1-مسجد فاطمه زهرا (س)
2-پل نو
3-نخلستان های منیخ
4-جزیره ی مینو
5-پل شناور
6-کار خانجات صابون سازی
7-پل جهان آرا
8-میدان مقاومت
=====================
جاهای دیدنی شهرستان بندر ماهشهر
-صنایع عظیم پتروشیمی, منطقه ویژه اقتصادی
-زیارتگاه شاهزاده حمزه
-خور اسماعیلی
-جدیداً هم مسئولین مشغول ساخت بزرگترین و زیباترین منطقه تفریحی خوزستان در جاده ماهشهر - سربندر(بندر امام) هستند
==============================
چغازنبیل چُغازَنبیل نیایشگاهی است باستانی که در زمان ایلامیها ساخته شده است. چغازنبیل بخش باقی مانده از شهر دوراونتاش است.
این نیایشگاه توسط اونتاش گال (پیرامون 1250 پ.م.)، پادشاه بزرگ ایلام، و برای ستایش ایزد اینشوشیناک، نگهبان شهر شوش، ساخته شده است.
مکان جغرافیایی چغازنبیل در 45 کیلومتری جنوب شهر شوش در نزدیکی منطقه باستانی هفت تپه می باشد . ( در محور اصلی شوش به اهواز ) بلندی آغازین آن 52 متر و 5 طبقه بوده است. امروزه ارتفاع آن 25 متر و تنها 2 طبقه و نیم از آن باقی مانده است. چغازنبیل واژهای محلی به معنای زنبیل واژگون است و نام باستانی این بنا بشمار نمیآید. همچنین زیگورات در زبان عیلامی به معنای نیایشگاه است. این مکان نزد باستانشناسان به دور اونتاش معروف است که به معنای شهر اونتاش است. اونتاش گال پادشاه عیلامی است که دستور ساخت این شهر مذهبی را داده است. بنای چغازنبیل در میانه این شهر واقع شده است و مرتفعترین بخش آن است. بلندی آغازین این بنا 52 متر در قالب 5 طبقه بوده است. امروزه ارتفاع آن 25 متر و تنها 2 طبقه و نیم از آن باقی مانده است. مسیر دستیابی به چغازنبیل از طریق جاده اهواز به شوش است اما مکان آن دقیقاً بین شوشتر و شوش در کناره رود دز قرار دارد و این خود حکایت از این دارد که در زمان ایجاد زیگورات شهرهای شوش و شوشتر هر دو وجود داشته اند. این نیایشگاه توسط اونتاش ناپیریش (حدود 1250 پ.م.)، پادشاه بزرگ عیلام، و برای ستایش ایزد اینشوشیناک، الهه نگهبان شهر شوش، ساخته شده است. و در حمله سپاه خونریز آشور بانیپال به همراه تمدن عیلامی ویران گردید. قرنهای متمادی این بنا در زیر خاک به شکل زنبیلی واژگون مدفون بود تا اینکه به دست رومن گیرشمن فرانسوی در زمان پهلوی دوم از آن خاکبرداری گردید. گرچه خاکبرداری از این بنای محدب متقارن واقع شده در دل دشت صاف موجب تکمیل دانش دنیا نسبت به پیشینه باستانی ایرانیان گردید اما پس از گذشت حدود 50 سال از این کشف، دست عوامل فرساینده طبیعی و بی دفاع گذاشتن این بما در برابر آنها آسیبهای فراوانی را به این بنای خشتی - گلی وارد کرده و خصوصا باقیمانده طبقات بالایی را نیز دچار فرسایش شدید کرده است. چغازنبیل جزوه معدود بناهای ایرانی است که در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.ضمنا در بعضی از کتب تاریخی نام قدیمی شوش (چغازنبیل)نامیده شده است
بند میزان بند میزان سدی است در شوشتر و ساخته دست انسان مربوط به دوره ساسانیان که تا امروز پابرجاست. این سد آب کارون را به نسبتهای ۲ و ۴ بین رودهای گرگر و شطیط تقسیم میکند. رود گرگر را دودانگه یا مسرقان نیز گویند و رود شطیط را چهاردانگه هم خوانند. مصالح بکار رفته در بند میزان سنگ(تراشیده شده شوشتر) و ساروج هستند. در توصیف اهمیت این سد کافیست تاریخ شوشتر را مرور کنیم این سد بهمراه دیگر سازههای آبی تاریخی شوشتر باعث آبیاری دقیق ۴۰هزار هکتار دشت میاناب شوشتر بوده است. بند میزان شوشتر راشاپور اول ساسانی بنا نهاده است.
==================
ارمگاه یعقوب لیث آرامگاه یعقوب لیث صفاری، در روستای شاهآباد در ده کیلومتری دزفول، سمت راست جاده دزفول به شوشتر قرار دارد. در کنار این آرامگاه بازماندههای شهر گندی شاپور دیده میشود.یعقوب لیث صفاری، سرسلسله صفاریان بود که بر علیه ظلم و ستم خلفای عباس قیام نمود. این آرامگاه در میان اهالی به نام "شاهزاده ابوالقاسم" شناخته شده است
======================
تالاب شادگان تالاب بین المللی شادگان یکی از تالبهای بزرگ ایران است.
این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شدهاست. در همایش تالابهای جهان که در رامسر برگزار شد تصمیم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسی و خور الامیه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود. این تالاب با مساحتی در حدود 400 هزار هکتار، دارای گونه های جانوری فراوان و بعضا نادری است که همین امر باعث گردیده تا این تالاب در شمار مناطق حفاظت شده ایران ذکر شود.
========================
شوشتر مکانهای دیدنی شوشتر
تاریخی:
مجموعه آبشارهای شوشتر
مسجد جامع شوشتر
پل و سد شادروان شوشتر
قلعه سلاسل
بند میزان
دخمههای زرتشتی شوشتر
کاروانسراهای شوشتر
چشمه سیزنگر
توکمری
تو عاشقون
بافت قدیم شوشتر
بند ماهی بازان شوشتر
پل بند لشکر
بند خاک
بند برج عیار
بند شرابدار
پلهای حاج خدایی باطنی و مستوفی، پل شاه علی،
و...
اماکن زیارتی:
بقعه امامزاده عبدالله شوشتر
مقام صاحب الزمان شوشتر
مقام حضرت عباس شوشتر
مرقد علامه شیخ شوشتری
بقعه براءبن مالک انصاری
بقعه سید محمد بازار شوشتر
بقعه سید محمد ماهرو شوشتر
بقعه سید محمد گلابی شوشتر
بقعه شعیب نبی شوشتر
و...
دیدنیهای دیگر
بازار سنتی شوشتر
پل کابلی شوشتر، اولین پل کابلی خاورمیانه و ایران
پارکهای ساحلی داریون، هرمزان، شهید همت پور، شهید مطهری و سیکا
پارک طبیعت آبشار شوشتر، پارک جنگلی شوشتر
باغهای شوشتر
شهرک شوشترنو، برنده جایزه جهانی معماری در سال ۲۰۰۰
سواحل رودخانه کارون و شاخههای متعددش در شوشتر
تپههای سرسبز و دیدنی جاده شوشتر-[عقیلی] در بهار
بیشه زارهای موجود در جزایر و سواحل رودخانههای کارون و دز
کوه فدلک
==================
شوشتر شهرستان شوشتر از جمله شهرهای مهم استان خوزستان به شمار می رود که در 90 كیلومتری شمال اهواز واقع شده است. شوشتر در قدیم مركز استان خوزستان بود و هم اكنون یكی از شهرهای آباد، با اهمیت و تاریخی این استان به شمار میرود.
شوشتر هم در دوران پیش از اسلامی و هم پس از اسلام رونق فراوانی داشته و همچون دزفول به لحاظ معماری و بافت سنتی شهر و ویژگی های بومی در معماری محلی، می تواند نقش مهمی را در جلب تور گردشگری داشته باشد. بافت سنتی معماری این شهر کاملا متراکم و فشرده است و کوچه های باریک و دیوارهای بلند و گذرگاه های تنگ که همگی با گذر از "سباط" ها به میدانچه های اصلی شهر ختم می شوند، زیبایی کم نظیری دارند. همه این گذرگاه ها با پیچ و شکستگی های مختلف ضمن آنکه چاره ای برای گریز از گرما و هدایت جریان باد به کوچه پس کوچه ها و دهلیز و خانه ها بوده، محلات مختلف شهر را با پرداختی زیبا و دلفریب به دروازه ها و مدخل های ورودی شهر مرتبط می ساخته است. شوشتر به لحاظ به کارگیری معماری آجر و آسیاب های آبی ابداعات ویژه ای را در خود دارد.
قدیمترین آثار بدست آمده نشان میدهد كه شوشتر در زمان ساسانیان نیز وجود داشته است. در سال 260 میلادی؛ "والرین" قیصر روم، اسیر شاپور اول گردید و در مدت 7 سال اسیری به ساختن سد عظیم شادروان در نزدیك شوشتر مشغول بود. سد شادروان را از عجایب ابنیه جهان میشمردند. هنوز آثاری از این سد عظیم باقی مانده است.
شوشتر در گویش و اصطلاحات محلی به شهر "چهل پیر" معروف است. زیرا در آن بقاع متبرکه، امامزاده ها و مساجد و تکیه های بسیار به چشم می خورد. قلعه سلاسل، بند میران، كلاهفرنگی، پل شادروان، بند برج عیار، آبشارهای متعدد، نهر بزرگ داریون، مسجد جامع و خانه مستوفی كه به اداره میراث فرهنگی تبدیل شده؛ از مهمترین دیدنیهای شهرستان شوشتر به شمار میآیند.
مسجد سلیمان را شاید بتوان اولین شهر پارسی در خوزستان و جنوب غرب ایران نامید. این منطقه در 145 كیلومتری شمال شهر اهواز قرار دارد و نام آن برگرفته از تختگاه تاریخی سر مسجد و آتشكده است.
در این منطقه؛ آثار كهن مربوط به زندگی غار نشینی و دوران ماقبل تاریخ كشف شده است و طبق تحقیقات انجام شده؛ آثار به جا مانده از این ناحیه حداقل به هزاره پانزدهم پیش از میلاد برمیگردد. گفته میشود كه در همین مكان هوشنگ پیشدادی در اثر برخورد دو سنگ چخماق شعله آتش را برای اولین بار كشف كرده است.
در دوره عیلامیان؛ این منطقه "آساک" نامیده می شده و احتمالا جزیی از ایالات سیماش بوده است. بعدها به واسطه ضعف عیلامیان مسكن پارسیان شده و در دوره هخامنشیان با نام پارسومانش یا پارسوماش شناخته شده است. مسجد سلیمان در زمان كیانیان، عیلامیها، مادها، پارس ها، سلوكیان، اشكانیان و ساسانیان اهمیت فراوانی داشته است و آثار برجا مانده از آن دوران ها شاهد این ادعاست. مسجد سلیمان همچنین زادگاه چیش پیش پارسی؛ پدربزرگ کوروش کبیر بوده است. در قرون وسطی این شهر به نام "تُلْغُر" نامیده میشده، سپس به "جهانگیری" و "میدان تفتون" معروف گردید. بعد از اینكه آثار آتشكده سرمسجد برای همگان مشخص شد، بنا به تصویب مجلس شورای ملی در سال 1305 خورشیدی به "مسجد سلیمان" تغییر نام یافت.
صفه سر مسجد، بردنشانده، چهارطاقی سیم بند در اندیكا، قلعه های لیت و بردی در اندیكا، نقش برجسته های بیشمار، قبرستان انگلیسی ها و ارامنه، چاه شماره یك، پالایشگاه، شهر بنوار، بقعه امامزاده شاه ابوالقاسم، بقعه امامزاده بابااحمد و بقعه هفت شهیدان از جمله مهمترین دیدنی های شهرستان مسجد سلیمان به شمار میآیند.
ابادان شهرستان آبادان در 116 كیلومتری اهواز، در دهانه ورودی خلیج فارس و در همسایگی كویت و عراق قرار دارد. آبادان جزیره است به طول 46 كیلومتر و عرض بین 32 تا 20 كیلومتر كه در دلتای اروند رود بین رودهای بهمنشیر و كارون و اروند واقع است.
تاریخ زندگی در این منطقه را میتوان از دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی تاكنون در نظر گرفت. این مكان هم زمان با ظهور اسلام شهری آباد بوده است. یاقوت حموی جزیره بزرگ را كه بین دو شط یعنی اروند رود و كارون واقع شده، "میان رود" نام داده است.
در تجزیه و تحلیل واژه آبادان می توان به معنی "محلی برای پاسداری و نگهبانی از آب" رسید و بطلیموس پدر جغرافیای یونان نام "آرپفانا" و "آپفادانا" را برای آبادان به کار می برد. واژه "عبادان" که در دوره های اخیر به آبادان استناد می شد معرب همان واژه است. برخی نیز وجه تسمیه عبادان را به دلیل عبادت زیاد مردم این دیار ذکر کرده اند. در زمان سلطنت رضا شاه پهلوی نام عبادان به آبادان تغییر یافت.
در آبادان، عمارت و آبادانی زیادی به چشم می خورد که می توان به رباطها و خانقاه و مدرسه ها و مساجد متعدد اشاره کرد. همچنین مقبره ای منسوب به حضرت خضر و الیاس در اطراف رود بهمنشیر وجود دارد که به همین سبب، عرب زبانان آبادان را "جزیره الخضر" می گفته اند. مدرسه مهرگان، بقعه خضر، موزه آبادان، مسجد رنگونیها، سینما نفت و ساختمان آموزشگاه فرهنگ برخی از مكانهای دیدنی و تاریخی شهرستان آبادان را تشكیل میدهد.
==================
ایذه ایذه از جمله شهرهای قدیمی و مهم استان خوزستان است که در 205 كیلومتری شهر اهواز قرار دارد. ایذه منطقهای است كه به واسطه كوهستانی بودن، همواره مورد توجه بوده و اهمیت آنرا در پناهگاههای سنگی و سنگ نگارهایی با قدمتی بسیار طولانی می توان دید.
ایذه در دوران عیلامیان "آیاپیرو" نامیده می شده که از اهمیت و اعتبار بسیاری برخوردار بوده است. در دوران هخامنشیان این منطقه انزان (انشان)، در عهد ساسانی ایذه و در زمان اتابكان؛ لرمال و مالمیر نامیده شده است. ایذه از نظر تاریخی دارای فرهنگ غنی است که نشانه بازر آن را می توان آثار تاریخی متعددی مثل اشکفت سلمان (مربوط به دوره عیلامیان)، بنای طاق طویله (دوره اتابکان لر) و کول فرح (دوره عیلامیان) برشمرد که در آنها علاوه بر کتیبه هایی به خط میخی می توان به سنگ نگاره های مهم و تاریخی آن اشاره کرد.
از دیدنی های تاریخی و هنری منطقه میتوان به خنگ اژدر، كول فرح، اشكفت سلیمان، خنگ یار علی وند، خنگ كمالوند، شیوند، طاق طویله و كوشك نورآباد، اشاره نمود. مجسمه مفرغی "مرد پارتی" که هم اکنون در موزه ایران باستان نگهداری می شود، از منطقه "شمی" واقع در این ناحیه به دست آمده است. علاوه بر آثار ذکر شده؛ آثار پلی سنگی در این شهر دیده می شود که طبق گفته یاقوت حموی از عجایب جهان شمرده می شده است. این پل كه خرابههای آن هنوز دیده میشود، بنام مادر اردشیر بابكان (خزهزاد) نامیده میشده و گفته می شود که پایه های این پل از سرب بوده است.
===========================
بهبهان شهرستان بهبهان یكی از شهرستان های استان خوزستان است كه از شمال غربی به شهرستان رامهرمز، از شرق به شهرستان گچساران، از جنوب به بندر دیلم و از غرب به بخش هندیجان محدود می شود. بهبهان در جنوب شرقی خوزستان، در 205 كیلومتری اهواز و در نزدیكی شهر تاریخی ارجان واقع شده است.
بهبهان با صحراهای حاصلخیز و تپه ماهورها و ارتفاعات بلند و کوتاه و بخش های کوهستانی و جلگه ای، شهری قدیمی است که سابقه آن به دوران های عیلامی و پس از آن به دوره ساسانی می رسد. نخستین نشانههای حضور انسان در این دشت به هزاره ششم پیش از میلاد باز میگردد. شهر "ارگان" یا "ارجان" یا "ابرقباد" ، که به وسیله قباد پادشاه ساسانی برپا شده، در ده کیلومتری شهر بهبهان فعلی قرار داشته است. کشف جام برنزی "کیدین هوتران" موسوم به "جام زندگی" با 16 لایه متفاوت و نقوش داستانگویی در حفاریهای باستان شناسی در سالهای اخیر در این منطقه، سابقه این دیار را آشکارتر می سازد.
مقدسی در وصف این منطقه نوشته است: "ارجان ولایتی است بس مهم، دشتی، كوهستانی و دریایی، پر از درختان نخل، انجیر و زیتون، نعمتهای آن فراوان است". یاقوت حموی درباره ارجان مینویسد: "نخستین كسی كه ارجان را احداث نمود؛ قباد ابن فیروز بود، زمانی كه با رومیان جنگید دستور داد شهری در مرز فارس و خوزستان احداث كنند و آن را ابرقباد نام نهاد". پس از ویرانی ارجان، مردم آن در محل "بهو"، شهر جدید را بنا كردند. از جاذبه های تاریخی این منطقه میتوان: آرامگاه ارجان، نقش برجسته های دوره اشكانی در تنگ سروك، حمام دوره سلجوقی، خرابه های دو پل و یك بند، خرابه های آتشكده خیرآباد و راسته بازار را نام برد.
خرمشهر خرمشهر از جمله شهرهای مهم استان خوزستان است که در 120 كیلومتری جنوب غربی شهرستان اهواز و 14 كیلومتری شمال غربی آبادان قرار دارد. میگویند؛ از ده شهری كه اردشیر در خوزستان و بین النهرین ساخته است، یكی بهمن اردشیر است كه گویا امروزه سرزمین خرمشهر و آبادان را در بر می گیرد. برخی این شهر را به نام بندگبان، بندجبان، پیان و بیان نیز گفته اند. این منطقه پس از مهاجرت اعراب به خوزستان به محمره تغییر نام پیدا کرد و وجه تسمیه آن نیز از آنجا ناشی می شد که برنج سرخ در آن محل کشت و زرع می شده و موقعیتی سوق الجیشی و اقتصادی به لحاظ ارتباطات آبی در منطقه داشته است.
از محوطههای تاریخی منطقه میتوان به بندرسرق كه مركز صادرات شیشه و مصنوعات سفالی و دستی است؛ اشاره كرد. مسجد ولی عصر، كاخ فیلیه و مسجد جامع خرمشهر از جمله آثار دیدنی شهرستان خرمشهر به شمار میآیند.
========================
رامهرمز رامهرمز در 95 كیلومتری شرق اهواز قرار گرفته و منسوب به هرمز ساسانی است. شهرستان رامهرمز در شرق استان خوزستان واقع شده؛ از شمال به باغملک، ایذه و مسجد سلیمان، از شرق به بهبهان، استان کهکیلویه و بویر احمد، از غرب به اهواز، و از جنوب به بندر ماهشهر محدود است.
بررسی های باستانشناسی استقرار انسان در دشت رامهرمز را حداقل تا هزاره ششم پیش از میلاد مشخص نموده است. علاوه بر كشف آثاری مربوط به دوره عیلامی شواهد مربوط به شكوفایی منطقه در دوره ساسانی و اسلامی نیز یافت شده است. شهرستان رامهرمز در سال های اخیر مجددا اهمیت گذشته خود را به دست آورده و رو به توسعه و ترقی نهاده و امروزه از شهرستانهای مهم استان خوزستان به شمار میرود.
دهخدا در توصیف این شهر آورده است: "رامهرمز نام شهری است از بناهای هرمز پادشاه در اهواز در حوالی شوشتر و آن را رامز گویند و منسوب بدانجا را رامزی و رامی گویند و در قدیم آن را سمنگان میگفتهاند".
از آثار منطقه رامهرمز می توان تل گستر، تل برمی، قلعه داو دختر، قلعه عظیم یزدگرد و مختارك، سد تاریخی جره (سارو)، بقعه علمدار و قدمگاه امام رضا (ع)، باغ صمیمی، خانه امیر مجاهد و بقعه سید حسین زاهدون را نام برد.قلعه دا و دختر (مادر و دختر) در شمال شهر رامهرمز در دامنههای میانی کوه گچی بر روی تپهای قرار دارد. شکل دایره مانند هر دو واحد قلعه، معماری قلعه سازی رومی را می رساند و همانند آثار باقیمانده قلعههای رومی جنوب مدیترانه است. این قلعه احتمالا دژِی از دوره ساسانی است.آرامگاه هرمز ساسانی در کنار یکی از خیابان های اصلی شهر رامهرمز در باغ برده شور واقع است. طاق نصرت ساسانی در مدخل شهر رامهرمز قرار دارد. این بنا مربوط به دوره ساسانی و یا اوایل اسلام است و بارها تعمیر شده.
===============
دزفول شهر دزفول در 142 كیلومتری شمال اهواز قرار دارد. دزفول یا "دژپل" و به روایت محلی "دس بیل"، یکی از آبادترین شهرهای استان خوزستان می باشد که چه به لحاظ تاریخی و چه به لحاظ اقتصادی و کشاورزی؛ رونق و رواج شایان توجهی در این استان داراست. وجه تسمیه "دزفول" به سبب پلی ذکر شده که در این شهر با دوازده طاق و چشمه بر روی رودخانه دز به روزگار شاپور اول ساسانی بنا شده است. البته محققینی همچون "اصطخری" آنرا پل "اندامش" نیز نام نهاده اند که وجه تسمیه شهر اندیمشک کنونی را تشکیل می دهد.
در قرن چهارم هجری قمری شهر دزفول به "قصر روناش" معروف بوده و "مقدسی" مورخ سرشناس از آن به نام شهر "قنطره" یعنی "پل" یاد می کند. شبکه های عالی آبیاری و به کارگیری و مهار آب در جهت تولید انرژی به زیباترین شکلی برای آسیاب کردن غذای عشایر و ساکنین منطقه در بستر رود خروشان دز در نزدیکی پل، خلاقیت های ویژه معماری این منطقه را می رساند. علاوه بر این معماران دزفولی در ساخت قلعه شوش و قلاع دیگر استان سرآمد بوده اند. دزفول به زراعت "نیل" جهت رنگ آمیزی و پرورش قلم نی شهره بوده که این فرآورده تا هند و قسطنطیه نیز صادر می شده است. این شهر برای برقراری ارتباط بین پایتخت جدید یعنی جندی شاپور و شوشتر ساخته شد و پل آن بر رودخانه دز هم اکنون نیز قابل استفاده است و مردم این شهر هنوز از آن آمد و شد می کنند.
از قدیمیترین آثار تاریخی شهر می توان به محوطه های پیش از تاریخ، شهر قدیمی جندی شاپور (اولین مركز دانشگاهی ایران)، پل ساسانی (با 14 دهانه اصلی و 12 دهانه فرعی)، بافت زیبای معماری سنتی و بناهای قدیمی اشاره نمود. آسیاب های دزفول، مسجد جامع، بقعه سبز قبا، بازار قدیم شهر، مسجد لب خندق، بقعه شاه ابوالقاسم، مجموعه تاریخی شاه ركنالدین، بقعه محمد بن جعفر طیار، بقعه رودبند و خانه تیز نو (اداره میراث فرهنگی دزفول)؛ از جمله مناطق دیدنی و تاریخی این شهرستان به شمار میآیند.
شوش شوش از جمله شهرهای مهم استان خوزستان است که در 118 كیلومتری شمال اهواز واقع شده است. محوطه باستانی شوش بخش بزرگی به وسعت تقریبی 400 هكتار را در بر می گیرد كه در میان دو رود كرخه و دز واقع شده است. این محوطه از اوایل هزاره چهارم پیش از میلاد تا اوایل دوره اسلامی، یكی از مهمترین شهرهای تاریخ بشر بوده است. در نتیجه كاوشهای باستانشناسی آثار و بقایایی در آن یافت شده است كه قدمت آن را به دوران ماقبل تاریخ مرتبط میسازد. عیلامیها اولین قومی هستند كه شوش را رونق بخشیدند. در دوران تسلط این قوم، شوش آنچنان اعتباری یافت كه به پایتختی برگزیده شد.
شوش، شوشیانا یا سوزیانا مرکز حکومت شهر عیلام بوده که بنای عظیم معبد پنج طبقه "زیگورات چغازنبیل" در نواحی این شهر هم اکنون یکی از بناهای عظیم خاور میانه است که با دیوارهای تو در تو و هزاران خشت و آجر بر تپه ای بنا شده و کتیبه های آجرین با خط میخی عیلامی قدمت این بنا را آشکار می سازد.
این بنا که معبدی مذهبی برای نیایش بوده به یاد "اینشوشیناک" خدای حامی شهر شوش ساخته شده است. شهر عظیم شوش به وسیله پادشاه آشوری، "آشوربانی پال" ویران گردید تا آنکه با تلاش هخامنشیان و برپایی کاخ های زمستانی به عنوان پایتخت، بار دیگر رونق گذشته خود را به دست آورد و تا اوائل تسلط عرب همچنان رونق داشت. از سده دوم تا هفتم ه. ق. نیز دوباره رونقی نصیب این شهر گشت ولی با حمله مغولان، عظمت و شكوه آن از میان رفت.
آكروپل، شهر شاهی، آپادانا، شهر پیشه وران، قلعه دمورگان، آرامگاه دانیال نبی، كاخ شائور و شهر باستانی چغازنبیل از مهم ترین دیدنی های تاریخی و باستانی شهرستان شوش به شمار میروند. محوطه باستانی هفت تپه حدود 15 كیلومتری جنوب شرقی شهر شوش واقع شده و همانطور كه از نام آن پیداست از تپه های متعددی تشكیل شده است. در تاریخ آمده بین شوش و چغازنبیل مكان مقدسی وجود داشته كه احتمالا هفت تپه امروز است.
======================
ارامگاه دانیال نبی دانیال نبی" از پیامبران بنی اسرائیل، معاصر و مورد توجه کوروش هخامنشی بوده که در زمان داریوش به وزارت رسیده است. دانیال نبی هنگامی که به خواست داریوش برای بازدید و زیارت به بیت المقدس می رفت در در دامنه های تپه "آکروپولیس" بر کنار رود "شاوور" درگذشته و در شهر شوش به خاک سپرده شد.
==============
هفت تپه محوطه باستانی هفت تپه در 9 كیلومتری جنوب شرقی شوش و در مجاورت مزارع نیشكر طرح هفت تپه واقع شده است. كاوشهای این محوطه باستانی از سال 1344 تا 1357 ه. ش. در چهارده فصل توسط هیئت باستانشناسان ایرانی انجام شد و آثار معماری وسیع و گستردهای، شامل آرامگاهها و زیگورات خشتی و یك گور جمعی، مشتمل بر 21 جسد و نیز آثار مكتوب شامل لوحههای گلی و یك سنگ نبشته به خط بابلی كه روشنگر بخشی تاریك از تاریخ عیلام، در فاصله سالهای 1500 تا 1300 پیش از میلاد است كشف گردید
اندیمشک اندیمشك از شهرهای مهم استان خوزستان به شمار می رود که در 158كیلومتری شمال اهواز واقع شده است. اندیمشک با داشتن دو سد عظیم کرخه (بزرگترین سد خاکی کشور) و سد دز با 206 متر ارتفاع اهمیت ویژه ای در تولید انرژی در منطقه دارا است.
این شهر در دامنههای جنوبی زاگرس و در كناره خرابه های شهر قدیمی "لور" واقع شده است. لور شهری آباد بوده كه جغرافی نویسانی چون اصطخری و مقدسی از آن نام بردهاند. گویا شهر لور تا قرون وسطی از آبادی بهرهمند بود و پس از آن رو به ویرانی نهاده است. بنای اولیه اندیمشک در زمان قاجاریه ایجاد شد که به صالح آباد مشهور و بعدها به اندیمشک تغییر نام پیدا کرد.
از آثار تاریخی اندیمشك می توان به ویرانه های شهر ساسانی لور، پل صیحه، بقعه شاهزاده احمد درمازو، قلعه رزه و ویرانههای شهر ایلامی زعفران دشت اشاره نمود.
============================
بهبهان:
بِهبَهان یکی از شهرهای استان خوزستان در ایران است. شهر بهبهان با ۹۹٬۲۰۴ نفر جمعیت (بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵) مرکز شهرستان بهبهان نیز است. این شهر از دیرباز مرکزیت منطقه ارگان و کهگیلویه را بر عهده داشته است. منطقهای که این شهر در آن قرار گرفته در روزگاران گذشته ارگان نام داشته که در پی زمینلرزه شدیدی ویران شده بود. گویا بازماندگان ارگان با مهاجرت به محل فعلی بنام «کوشک دشت» نقل مکان میکنند.
امروزه جمعیت بهبهان را ترکیبی از فارسهای بهبهانی و لرها تشکیل میدهند. مردم بهبهان به لهجه محلی بهبهانی صحبت می کنند.
بهبهان بغ بغان و بغبغو، بمعنای محل ستايش خدای خدايان است بهبهان فعلی محل عبادت و محل يکی از دو معبد اسرار آميز اولين ساکنين دشت بهبهان و محل عبادت بغ بغان يعني خداي خدايان (عهد باستان) است که در طول تاريخ با گذشت زمان و تاثير فرهنگ ها به گويش محلي بعبعو گفته شده و اين لفظ در اثر تکرار در طول زمان به بهبهو و سپس بهبهون يا بهبهان بيان شده و در اصل وجه تسميه اصلی کلمه بهبهان است که به اشتباه يا به عمد توسط افرادی و به دلايل خاصی مورد تحريف واقع شده است و وجه تسميه بهبهان با اين پيشينه تاريخ پر عظمت را با يک تحريف ساختگی به سياه چادر ايلاتی تنزل داده اند. و اميد است مردم بهبهان جايگاه خود را شناخته و تمدن کهن خود را بشناسند و نگذارند با شايعه و داستان سازی عده ای دانسته يا دانسته تاريخ و تمدن پر عظمت آنها را کوچک و پوچ جلوه دهند. که متاسفانه خيلی به اصطلاح اهل فکر و قلم و تحصيل کرده نيز بدون مطالعه و تحقيق و فقط بخاطر مسايلی به آن دامن می زنند بياييد با روشن نمودن واقعيت ها پنهان شده بهبهان، گذشته شکوه مند تمدن بهبهان را زنده کنيم .
جاذبههای گردشگری
مکانهای تاریخی بهبهان شامل آتشکده چهار طاقی(ساسانی) ، پل و بند ارجان(ساسانی)حمام بکان(ساسانی) و مدرسه خیرآباد(صفوی) ، ویرانه های شهر باستانی ارگان(آریاگان) ، تنگ سورک (اشکانی)، قلعه ارگان و خانه ی نجف خان میباشند. در سالهای اخیر سازمان میراث فرهنگی اقدام به مرمت خانه محسنی ها کرده است که متعلق به زمان پهلوی اول است. از دیگر جاذبه های بهبهان می توان به موزه مردم شناسی اشاره کرد. همچنین بهبهان با وجود آب و هوای گرم وخشک منطقه ، از مناظر طبیعی و بکری بخصوص در فصل بهار بر خوردار است.
پل قدیم دزفول مهم*ترین اثر تاریخی دزفول پل قدیم آن است که شاپور اول ساسانی آن را بر روی رود دز بنا کرد.ساختمان فعلی آن در دوران صفویه بنا شده است
قلعه*ای را نیز برای حفاظت از آن عمارت کرد که در محل قدیمی آن محله*ای به همین نام (قلعه) وجود دارد. این پل برروی رودخانه دز واقع شده است
نکته قابل توجه آن دهانه*های بسيار زیبای آن است که از زیبا*ترین طاقهای دوره اسلامی است. البته به دلیل تخریب دهانه*های ميانی آن در دورانهای اخير بر روی آن دو دهانه بتونی احداث نموده*اند که آن را قابل تردد می کند
مقبره علی بن مهزیار اهوازی - خوزستان مقبره علی بن مهزیار اهوازی در خز علیه( خرم کوشک) واقع است. این مقبره بارها خراب وتعمیرشده است.
منبع : www.sat2me.org
مطالب مشابه :
نام جاهای دیدنی خوزستان
نام جاهای دیدنی از دیدنی های تاریخی و هنری دیلم و از غرب به بخش هندیجان
شهرستان هندیجان
هندیجان تحت رودسر در زمان قدیم تصاویر از طبیعت گیلان روستاهای رودسراشکورات جاهای دیدنی
جاهای دیدنی مازندران
رودسر در زمان قدیم تصاویر از طبیعت گیلان روستاهای رودسراشکورات جاهای دیدنی هندیجان
مکان های دیدنی استان خوزستان
world of discovery & data - مکان های دیدنی استان خوزستان - جهانی از جستجو اطلاعات
جاهای دیدنی استان کرمان
نقاط دیدنی کرمان: شهر كرمان سابقا شش دروازه و حصاري دور تا دور داشت . بيرون حصار به فاصله
هندیجان دانلود برتر سه نوع دانلود عالی
**دانشگاها زاد هندیجان** عکس های ارسالی از هندیجان و جاهای دیگه 2. دانلود وپخش فیلم اسان
دانشگاه ازاد هندیجان و دانلود...جرات دارید...؟!
**دانشگاها زاد هندیجان** عکس های ارسالی از هندیجان و جاهای دیگه 2. دانلود وپخش فیلم اسان
هندیجان دانلود بازي" Despicable Me"
**دانشگاها زاد هندیجان** عکس های ارسالی از هندیجان و جاهای دیگه 2. مطالب دیدنی حتما کلیک
برچسب :
جاهای دیدنی هندیجان