دانستنی های ورزشی (تاثر و نقش ورزش در زنان)



    آيا بين مردان و زنان ورزشكار اختلافات فيزيولوژي وجود دارد؟
    
    بله ، اين اختلافات در زمينه سيستم اسكلتي و عوامل بيومكانيكي نمود دارند. ورزشكاران زن به طور معمول (ولي نه هميشه) كوچكتر و كوتاهتر بوده، لگني پهن تر دارند، زانوها به داخل متمايل شده و ساق پاها انحناي كمتري دارند. اين خصوصيات از جمله مواردي است كه احتمال ايجاد بعضي از آسيب ها مانند دردهاي كشككي - راني را بالا مي برد. ورزشكاران زن درصد بالاتري از چربي بدن داشته و حدود 30 درصد قدرت عضلاني كمتري نسبت به مردان دارند كه خصوصاً مربوط به اندام فوقاني است. اما در هر صورت به رشته ورزشي خاص است تا اينكه جنسي خاص عاملشان باشد.
    
    
    آيا ورزش كردن براي زنان سودمند است؟
    
    تمرينات منظم ورزشي داراي فوايد مشابهي در زنان و مردان است، يعني كاهش فشار خون، پايين آوردن تعداد ضربان قلب و افزايش ظرفيت هوازي همراه با كاهش درصد چربي بدن،تمام موارد فوق به پيشگيري از آترواسكلروز و بيماريهاي قلبي كمك مي كنند. به علاوه ورزش هاي توام با اعمال وزن روي بدن، سبب تقويت استخوان ها و جلوگيري از پوكي استخوان مي شوند.
    
    
    در چه مواردي بانوان نبايد ورزش كنند؟
    
    زماني تصور مي شد كه ورزش شديد به سيستم توليد مثل زنان آسيب وارد مي كند در ضمن عقيده داشتند كه زنان خصوصا در جريان عادت ماهيانه نبايد ورزش كنند. امروزه خلاف هر دوي اين موارد ثابت شده است.
    
    
    اثرات ورزش روي قاعدگي
    
    ورزشكاران زن مستعد اختلالات قاعدگي از جمله تاخير در شروع آن، فقدان اوليه و ثانويه، افزايش فاصله بين دو سيكل قاعدگي و فقدان تخمك گذاري مي باشند. مثلا فقدان قاعدگي در 3 تا 5 درصد كل جمعيت رخ مي دهد. اما در 15 تا 60 درصد زنان ورزشكار مشاهده مي شود. از جمله علل آن وزن پايين بدن،از دست دادن سريع وزن ، شروع سريع ورزش هاي سنگين، تغذيه ناكافي در مقايسه با احتياج به انرژي و وجود استرس هاي فيزيكي و رواني است.
    
    
    خطر فقدان قاعدگي در چيست؟
    
    در صورت فقدان قاعدگي به مدت طولاني، خطر كاهش دانسيته استخواني و ايجاد پوكي استخوان زودرس وجود دارد به نظر مي رسد ساير اختلالات قاعدگي ناشي از ورزش هم در كاهش دانسيته استخوان در دراز مدت موثر باشد. فقدان هورمون استروژن، لااقل به صورت تئوريك سبب بالا رفتن چربي هاي خون و ايجاد آتروسكلروز زودرس مي شود پس درمان مناسب اختلالات قاعدگي اهميت بسزايي دارد.
    
    
    بهترين راه جلوگيري از حاملگي در يك زن ورزشكار در سنين باروري چيست؟
    
    در كل، روش هاي متعددي براي جلوگيري از بارداري وجود دارد. يكي از قابل پذيرش ترين اين روش ها، استفاده از قرص هاي ضد بارداري است كه با توجه به نسل جديد آنها كه داراي تعادل مناسبي از هورمون هاي استروژن و پروژسترون است داراي عوارض كمتري مي باشند. از جمله فوايد ديگر آنان مي توان به رفع علائم دردناك پيش از شروع قاعدگي، كاهش آني فقر آهن، ضايعات خوش خيم سينه، بيماري هاي التهابي لگن، كيست هاي تخمداني و رماتيسم مفصلي اشاره كرد. به هر حال در صورت نياز از طريق مشاوره با پزشك نوع و نحوه مصرف دارو معلوم خواهد شد.
    
    
    فوايد فعاليت بدني و ورزش در زنان باردار
    
    انجام تمرينات منظم بدني در طي حاملگي سبب بهبود خواب، بالا رفتن حس اعتماد به نفس، كاهش شدت و يا بروز درد كمر و وريدهاي واريسي، جلوگيري از افزايش بيش از حد وزن و حفظ سطح آمادگي بدني مادر مي شود. اگر چه از لحاظ تئوريك ورزش شديد در جريان حاملگي مي تواند سبب ايجاد آسيب هايي به نوزاد و يا مادر شود با توجه به تحقيقات انجام شده لزومي به كاهش شدت وزن در زن باردار حس نمي شود.چه ورزش هايي در يك حاملگي سالم و بي خطر توصيه مي شوند؟ از انجام چه ورزش هايي بايد خودداري كرد؟ آيا شكل ورزش براي تمام زنان باردار يكسان است؟در جريان حاملگي، ورزش هاي با شدت كم تا متوسط انجام مي شود، ورزش منظم (حداقل 3 بار در هفته) به شكل هاي مقطع ترجيح داده مي شود.بعد از سه ماه اول حاملگي از ورزش در حالت خوابيده به پشت خودداري ورزند. چرا كه اين حالت سبب كاهش برونده قلبي در بعضي زنان مي شود. در ضمن دوره هاي طولاني مدت ايستادن هم توصيه نمي شود.در صورت احساس خستگي بايد ورزش را قطع كنند. اصولاً فعاليت تا حدي توصيه مي شود كه به خستگي نينجامد. ورزش هاي بدون وزنه مثل دوچرخه سواري و شنا با حداقل خطر آسيب به مادر و جنين همراه بوده و مي توانند تا پايان دوران حاملگي ادامه يابند.انجام هرگونه ورزش كه با خطر برخورد ضربه و آسيب به شكم همراه باشد، ممنوع است. خصوصاً در سه ماه آخر حاملگي، با توجه به وزن رحم حامله و نيز اضافه وزن، مادر بايد مراقب از دست دادن تعادل بدن، ناشي از تغيير در محور ثقل باشد.بايد رژيم غذايي مناسب در جريان حاملگي و ورزش تامين شود، به علاوه تامين آب مورد نياز بدن داراي اهميت است.ورزش هاي دوران حاملگي وابسته به وضعيت هر فرد تفاوت خواهد كرد. نوع اين ورزش ها بسته به سطح آمادگي بدني قبلي خانم باردار، وضعيت پزشكي وي، در دسترس بودن وسايل تمريني و ترجيح خود وي است.قطع ورزش در صورت وجود هر يك از علائم زير توصيه مي شود، تنگي نفس، سردرد، ضعف عضلاني، تهوع، خستگي، درد قفسه سينه، درد پشت، درد لگن، اشكال در راه رفتن، كاهش فعاليت جنين، انقباضات متوالي رحم، خونريزي از واژن و ترشح مايع آمنيوتيك.منع مطلق انجام ورزش در حين حاملگي شامل موارد زير است: خونريزي هاي اخير رحمي، ديسترس جنيني، بيماري هاي قلبي، سابقه سقط يا زايمان زودرس (بيش از يكبار)، فشار خون حاملگي، ديابت و بيماري كليوي كنترل نشده، پارگي اخير پرده ها. از شيرجه زدن در آب، رفتن به مكان هاي با ارتفاع زياد و اكسيژن كم، شنا در آب بسيار گرم يا بسيار سرد و اسكي روي آب نيز خودداري شود.

با توجه به اين که زنان نيمي از جامعه بشري را تشکيل ميدهند از جهات مختلف داراي اهميت بوده و در برنامهريزيهاي گوناگون جامعه بايد در نظر گرفته شوند .
يکي از اموري که براي زنان مطرح است ورزش ميباشد، امروزه زنان زيادي در  جهان به ورزشهاي مختلف اشتغال دارند.
همان طور که ميدانيم زندگي فعاليت است و مبناي به اصطلاح مواد دروني موجودات زنده نيز فعاليت است.
صاحبنظران امروزه بر اين عقيده اند که تمرينهاي حرکتي و ورزشي براي اکثريت مردم اعم از زن و مرد داراي ارزش بسيار است .
دختران و زنان در سنين مختلف به حرکات مختلف ورزشي نياز دارند هر چند در بعضي از کارهاي خانه تا حدودي اين فعاليتهاي بدني تامين مي شود.

اثرات تربيت بدني و ورزش بر زنان 

يکي از مزاياي عمده تمرينهاي ورزشي براي زنان بهبود کارايي عملکرد سيستم ارگانيک بدن است.
شخصي که از لحاظ بدني تربيت يافته است در مقايسه با فردي که فعاليتها و تمرينات ورزشي نداشته روزانه انرژي کمتري مصرف ميکند و فشار کمتري بر بدن خويش وارد مي سازد .
اثر کلي ديگر تمرينهاي منظم کمک به رشد و تکامل اجزاي مختلف بدن است.
تمرينات منظم براي زنان سبب بهبود تنفس، سيستم هاضمه، سيستم تخليه بدن و بهبود ماهيچهها و قوي تر شدن آنها مي شود.
ورزش به زنان و دختران اجازه مي دهد خود را از عواطف انباشته شده در درون رها سازنند، و ورزش همچنين افزايش قدرت تحمل مشکلات در زندگي و بهتر روبرو شدن را به آنها مي دهد .
تاثير ورزش
در زندگي اجتماعي

از نظر اجتماعي بشر طبيعتا موجودي اجتماعي است که مي خواهد با ديگران رابطه داشته باشد و ديگران هم به طور متقابل با او ارتباط داشته باشند. اين غريزه اجتماعي را مي توانند از طريق ورزش بر آورده سازند با  ورزش در زمينه نيل به ارزش هاي اجتماعي ديگري نيز چون کار گروهي، وفاداري و روحيه ورزشکاري مي توان توفيق يافت.
محيط صميمانه و مطلوب ورزشي اغلب فرصتي مناسب براي ايجاد روابط انساني و شکل گيري روحيات است و محيط  ورزشي مناسب باعث مي شود زنان و دختران که ترسو و کم رو هستند به اين گرو ه هاي ورزشي روي آورند تا بتوانند از اين طريق با آنها ارتباط داشته باشد و همچنين در زندگي روزانه خويش با افراد مختلف بهتر سازگاري يابند .

 تاثير ورزش در خانواده

سلامت هر يک از اعضاي خانواده به ويژه زن مستقيما بر تصوير کلي سلامت خانواده تاثير مي گذارد .
نگرش کلي زن نسبت به جسم و عملکرد فيزيکي بدنش در نگرش هاي کلي او تاثير مستقيم دارد زيرا سلامت جسم و روان او، روابط اجتماعي وي با ديگران را شکل مي دهد. 
امنيت عاطفي او بر امنيت کلي خانواده مي افزايد و بهترين نشانه رشد و پختگي عاطفي او بر هوش و توانايي سازگاري با موفقيت هاي جديد، هنگام مواجه با فشارها و ناراحتي ها با حداقل آسيب پذيري فرد و گروهي است .
تامين بهداشت جسم و روان براي زنان که در دوره ها و مراحل مختلف زندگي بر مسووليت خويش مراحلي چون بارداري، زايمان و از همه مهمتر پرورش و تربيت فرزندان را پشت سر مي گذارند از اهميتي والا برخوردار است.
شخصيت کودک با نگرش هاي مادر در دوران بارداري آغاز و از آن پس در آغوش و در کنار او از نظر جسماني، رواني، اخلاقي، اجتماعي و معنوي رشد و تکامل مي يابد.
بدون شک مادر سالم و با نشاط بهتر از انجام اين مسووليت بر مي آيد و خود نيز الگوي عملي و طبيعي سالمتري براي فرزندان خويش خواهد بود .
زنان با ورزش کردن مي توانند خصوصيات رفتاري، اخلاقي و شخصيتي مطلوب براي يک زندگي سالم و شاداب را کسب کنند .

 

 

علاوه بر اثرات مفيد ذكر شده كه به طور مشترك در زنان و مردان ورزشكار وجود دارد ، اثرات اختصاصي براي زنان ورزشكار به شرح ذيل است:

• 1- زنان ورزشكار در مقايسه با زنان غير ورزشكار كمتر دچار دردهاي دوره قاعدگي مي‌شوند.

• 2- سرطان سينه در زنان فعال كمتر از زنان غير فعال است.

• 3- زنان فعال (با ورزش‌هاي مناسب) به دليل فعاليت جسماني و آمادگي اسكلتي عضلاني كمتر دچار كمردرد مي‌شوند.

• 4- زنان ورزشكار دچار نرمي و پوكي استخوان نمي‌شوند .

علاوه بر اثرات مفيد ذكر شده كه به طور مشترك در زنان و مردان ورزشكار وجود دارد ، اثرات اختصاصي براي زنان ورزشكار به شرح ذيل است:

• 1- زنان ورزشكار در مقايسه با زنان غير ورزشكار كمتر دچار دردهاي دوره قاعدگي مي‌شوند.

• 2- سرطان سينه در زنان فعال كمتر از زنان غير فعال است.

• 3- زنان فعال (با ورزش‌هاي مناسب) به دليل فعاليت جسماني و آمادگي اسكلتي عضلاني كمتر دچار كمردرد مي‌شوند.

• 4- زنان ورزشكار دچار نرمي و پوكي استخوان نمي‌شوند .

چه افرادي نبايد ورزش كنند؟

• 1- بيماراني كه نارسايي قلبي درمان نشده دارند.

• 2- بيماراني كه آريتمي (بي نظمي ضربان قلب) كنترل نشده دارند.

• 3- بيماراني كه درد قفسه سينه (آنژين) شديد و ناپايداري دارند.

همه بيماران قلبي براي شروع ورزش بايد با پزشك خود مشورت نموده و در صورت تجويز پزشك به طور مستقل يا با مانيتورينگ قلبي ورزش كنند .


مطالب مشابه :


عوارض و خطرات ترامادول

قرص های ترامادول را نباید خرد کرد (از پودر قرص خرد شده نباید به صورت استنشاقی یا رقیق شده با




قرص لاغر کننده 100 درصد گیاهی+عصاره زیره و لیمو

این قرص لاغری ازمیوه دراگون تشکیل شده که بعنوان میوه فوق العاده موثر در چربی سوزی مطرح می




دانستنی های ورزشی (تاثر و نقش ورزش در زنان)

اریا دراگون اسپرت - دانستنی های ورزشی (تاثر و نقش ورزش در زنان) - در میان امواج سهمگین




رهایی ها . . .

آقا فرهاد رهجوی آقای وحید جاسبی، مصرف: دراگون، طول درمان حشیش, قرص, شیره, دراگون,




برچسب :