شرايط شرکت در آزمون جامع ويژه قضات
شرايط شرکت در آزمون جامع ويژه قضاتمديرکل برنامهريزي ونظارت آموزشي معاونت آموزش و تحقيقات قوهقضاييه و دبير کميتهبرگزاري آزمون جامع ويژه قضات شرايط شرکت در آزمون جامع ويژه قضات را تشريح کرد.
به گزارش خبرنگار مأوي، سيد احمد سلطاني در نشست خبري خود از برگزاري اين آزمون در روز جمعه، 30 ارديبهشت خبر داد و گفت: تاکنون 612 نفر شرايط شرکت در آزمون نوبت دوم را احراز کردهاند.
وي با بيان اينکه برنامهريزي دورهها براي قضات توسط حوزه معاونت آموزش و تحقيقات تدوين ميشود، اظهار داشت: در سال 1383 بحثي درخصوص اقتضائات ويژهآموزشهاي قضايي مطرح شد و موافقتنامهاي نيز در تاريخ 12 خرداد83 بين معاونت آموزش و تحقيقات قوهقضاييه با سازمان مديريت و برنامهريزي وقت کشور امضا شد و به تصويب رييس وقت قوه قضاييه رسيد.
وي دربارهشرايط شرکت قضات در اين آزمون گفت: شرط اول، دارا بودن دانشنامهکارشناسي يا معادل حوزوي آن است که به استناد مصوبهشوراي عالي انقلاب فرهنگي توسط مديريت حوزهعلميهقم صادر شده باشد.
دبير کميتهبرگزاري آزمون جامع ويژه قضات، شرط دوم را گذراندن حداقل 400 ساعت آموزش دورههاي شغلي دانست و خاطرنشان کرد: آموزش دورههاي شغلي با ترکيبي از آموزشهاي عمومي به ميزان 80 ساعت، 20 ساعت آموزشهاي بهبود مديريت و بقيه از نوع آموزشهاي شغلي اعم از مشترک، اختصاصي و تخصصي شامل 140 ساعت آموزشهاي شغلي مشترک بين تمامي قضات، 200 ساعت آموزشهاي شغلي اختصاصي براي گروههاي خاص و 60 ساعت آموزشهاي شغلي تخصصي از مجموع 800 ساعت آموزشهاي پودماني مشتمل بر 200 ساعت دورههاي آموزشي عمومي، 400 ساعت دورههاي آموزش شغلي، 100 ساعت آموزشهاي بهبود مديريت و 100 ساعت پاياننامه است.
سلطاني افزود: از ابتداي سال 1381 با دريافت گواهينامه قبولي يا کارنامهآموزشي با امضاي مشترک رييسکل دادگستري استان و مديرکل آموزش قضات يا دبير کميتهمعادلسازي کارهاي تحقيقاتي در خصوص کارهاي تحقيقي معادلسازي شده با فعاليتهاي آموزشي به ازاي هر سال حداکثر 160 ساعت محاسبه ميشود.
دبير کميتهبرگزاري آزمون جامع ويژه قضات در توضيح شرايط افرادي که آمادهگذراندن دورهپاياننامه هستند، اظهار کرد: انتخاب موضوع پاياننامه زماني ممکن است که فرد اولا آموزشهاي شغلي خود را به پايان رسانده باشد، ثانيا در آزمون جامع قبول شده باشد، ثالثا ساير شرايط مربوط به انجام پروژهتحقيقي را مطابق ماده 3 آييننامه طبقهبندي آموزشهاي قضايي رعايت کند.
سلطاني ادامه داد: مطابق تذکر ذيل بند 6-3-3 اقتضائات ويژهآموزش مشاغل قضايي، همکاران قضايي ميتوانند به ازاي ارائه پيشنهادات جديد، ابتکار، تاليف و ترجمهکتاب و مقالاتي که موجب افزايش بهرهوري کار و بهبود عملکرد فردي و سازماني ميشود، حداکثر تا معادل 200 ساعت از آموزشهاي شغلي خود را به عنوان کار تحقيقي ارائه کنند. بهمنظور توسعه و ترويج تحقيقمحوري در آموزش، دستورالعمل معادلسازي کارهاي تحقيقي با فعاليتهاي آموزشي ابلاغ شده است.
وي همچنين يادآور شد: با توجه به تأکيدات رئيس قوه قضاييه درخصوص اهميت آن و با نظر معاون آموزش و تحقيقات قوه قضاييه، بحثي تحت عنوان اناطه آموزشي مطرح شده است؛ به اين نحو که همکاران قضايي براي تغيير گروه و سمت ملزم به گذراندن دورههاي خاص هستند. مراحل تهيه اين طرح در حال اتمام است و به محض نهايي شدن، ابلاغ خواهد شد.
مديرکل برنامهريزي و نظارت آموزشي معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه دربارهمسئوليت احراز و انطباق شرايط قضات جهت شرکت در آزمون پودماني نيز گفت: اين مسئوليت به عهدهمعاونتهاي آموزش دادگستري استانها، اداره کل آموزش قضات و واحدهاي ستادي قوه به عنوان واحد مجري آموزش قضات است که بايد در مهلت مقرر، پروندهآموزشي کليهقضات شرکتکننده در آموزشهاي پودماني را بررسي، جمعآوري و پس از تکميل فرمهاي مربوطه مراتب را به همراه مستندات به دبيرخانه شوراي نظارت بر آموزش استانها ارسال کند.
سلطاني افزود: سوابق آموزشي پس از دريافت توسط دبيرخانه کميتهبرگزاري آزمون جامع با کنترل مستندات موجود در دبيرخانهشوراي نظارت بر آموزش استانها و ضوابط و دستورالعملها مورد بررسي و تطبيق قرار ميگيرد و چنانچه در بررسيهاي به عمل آمده داوطلبان حداقل 400 ساعت آموزشي مصوب يا منطبق با مقررات را گذرانده باشند، واجد شرايط شناخته شده و ضمن تاييد سوابق آموزشي، اسامي آنها به معاونت آموزش استان مربوطه اعلام ميشود و مجاز به شرکت در اين آزمون هستند. در صورت وجود نقص در سوابق آموزشي يا عدم احراز شرايط نيز مراتب به حوزهمربوطه اعلام خواهد شد.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: از واجدان شرايط در گروه آزمون شغلي مرتبط با سمت قضايي آنها ثبتنام به عمل آمده و منابع تعيينشده توسط گروه علمي کميتهآزمون جامع براي هر گروه اعلام و به استانها ارسال ميشود تا واجدان شرايط با مطالعهمنابع با آمادگي هرچه بيشتر در آزمون شرکت کنند. مديرکل برنامهريزي و نظارت آموزشي معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه دربارهسوابق برگزاري آزمون جامع نيز تصريح کرد: در 8 خرداد سال 88 اولين نوبت آزمون جامع با 653 نفر واجد شرايط به صورت غيرمتمرکز توسط معاونتهاي آموزش 14 استان و با نظارت معاونت آموزش و تحقيقات قوهقضاييه به صورت تشريحي و در دو بخش تخصصي و عمومي برگزار شد که 466 نفر در چهار گروه دادسرا، محاکم کيفري، محاکم عمومي حقوقي، و دادگاههاي خانواده و تجديدنظر از 21 استان شرکت کرده و 352 نفر پذيرفته شدند.
سلطاني دربارهدومين مرحله از آزمون جامع گفت: اين آزمون بر اساس ماده 3 دستورالعمل برگزاري آزمون جامع مصوب 28/6/89 شوراي مشورتي معاونت آموزش و تحقيقات که در تاريخ 4/7/89 به تصويب معاون آموزش و تحقيقات قوهقضاييه رسيده است، روز جمعه 30 ارديبهشت به صورت متمرکز در تهران برگزار ميشود که با بررسي سوابق آموزشي قضات تا کنون 612 نفر شرايط شرکت در آزمون نوبت دوم را احراز کردهاند. بررسي سوابق آموزشي اين عده از قضات بيش از شش ماه به طول انجاميد و دهها جلسه با صرف بيش از 400 ساعت زمان توسط گروههاي علمي جهت نحوهبرگزاري، تعيين منابع و طراحي سوالات تشکيل شد.
دبير کميتهبرگزاري آزمون جامع ويژه قضات همچنين دربارهتفاوتهاي آزمون نوبت دوم با آزمون نوبت اول خاطرنشان کرد: آزمون نوبت دوم به صورت متمرکز در تهران برگزار ميشود و بر خلاف آزمون نوبت اول که تشريحي بود، اين آزمون به صورت تستي مي باشد.
سلطاني در ادامه به بيان تفاوتهاي دو آزمون پرداخت و افزود: آزمون نوبت دوم در مقايسه با نوبت اول، يکسانسازي در اجرا، سرعت عمل در تصحيح و جلوگيري از اعمال نظرات متفاوت را به همراه خواهد داشت. همچنين در نوبت اول، قضات به چهار گروه تقسيم شده بودند ولي در نوبت دوم به هفت گروه شامل قضات دادسراي عمومي و انقلاب، قضات محاکم عمومي جزايي، محاکم حقوقي، محاکم خانواده، محاکم کيفري استان، محاکم تجديدنظر با گرايش حقوقي و محاکم تجديدنظر با گرايش کيفري تقسيم شدهاند. وي ادامه داد: در نوبت اول اين آزمون، قضات 21 استان شرکت کردند ولي در نوبت دوم حائزان شرايط مربوط به 26 استان هستند که بالاترين آمار شرکتکنندگان مربوط به استان کرمان با 63 نفر است. مجموعه سوالات نوبت اول نيز 57 سوال بود ولي در نوبت دوم 135 سوال است.
مديرکل برنامهريزي و نظارت آموزشي معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه، «امکان ارتقاي سطح علمي کليهقضات به مقاطع فوق ليسانس و دکتراي حرفهاي با اعطاي گواهينامههاي تخصصي پژوهشي و بهرهمندي از مزاياي آن»، «برخورداري از مزاياي يک ماه حقوق و فوقالعاده شغل»، «برخورداري از افزايش 10 واحد به عدد مبناي حقوق»، «نظاممند ساختن و ساماندهي ساختار و نظام آموزشي کارکنان قضايي»، «توسعه آموزشهاي کاربردي و ارتقاي دانش قضايي و تجربي قضات»، «بهروزرساني محتواي دورههاي آموزشي قضات و تخصصي کردن آموزشها با استفاده از ابزار و روشهاي نوين و تجربيات قضات مجرب و تعامل با ساير دستگاههاي مرتبط با قوه»، «ايجاد انگيزه براي شرکت قضات در برنامههاي آموزشي» و «تاثيرگذاري در روند جلوگيري از اطاله دادرسي» را از مزاياي گذراندن دورههاي آموزشي و موفقيت در آزمون جامع عنوان کرد.
سلطاني در پاسخ به اين سوال که آيا تستي شدن سوالات موجب کاهش کيفيت آزمون نخواهد شد، اظهار کرد: سوالات اين آزمون، تجربي است و احتمالا ختلاف نظر درخصوص تصحيح سؤالات تشريحي نوبت اول وجود داشت.
وي قبولي در آزمون را منوط به کسب معدل 75 از 100 نمره در کل گروه آزمون و کسب حد نصاب 65 از 100 براي هر يک از گروههاي آزمون دانست.
سلطاني اظهار داشت: رويکرد مسئولان قضايي به اين سمت است که خود قاضي ضرورت و نياز آموزشي را حس کند.
منبع: ماوی
مطالب مشابه :
فرم خبره و عالی
دبير. سابقه خدمت *مستندسازي تجربيات « کارمند محترم لطفاٌ درخصوص جهت ارتقاء رتبه شغلي
مقاله: تجربیات مدون یک معلم از رفتار دانش آموزان در ارزشیابی
معلم به معني كلي كه شامل آموزگار ، دبير است ؛ نقش وجايگاه شغلي و با توجه به تاريخ
اساسنامه انجمن علمـي جغرافيا وبرنامه ريزي شهري دانشگاه پيام نور رشت
تعداد 15 نفر هيئت موسس در تاريخ 1/3/87 با پرداخت پذيره اقدام از تجربيات و بار شغلي براي
آيين نامه شوراي بهورزان
بهبود وضعيت شغلي اطلاعات و تجربيات و ثبت شماره و تاريخ در دفتر
شرايط شرکت در آزمون جامع ويژه قضات
قضاييه و دبير کميته دورههاي شغلي هاي نوين و تجربيات قضات مجرب و
آموزش و پرورش در کشور سوئد
کارگزاران حقوقي که به عنوان دبير کل در طبق تجربيات گذشته ام رئيس شغلي من که يک
طرح نظام پیشنهادات
بردن سطح علمي كاركنان به روشي غير مستقيم بالا بردن سطح ارتقاء شغلي تاريخ دريافت دبير
برچسب :
تجربيات شغلي دبير تاريخ