مقايسه تندر90 و ريو
نمای ظاهری
نمی توان هیچ کدام از این دو خودرو را زیبا دانست. ضعف های طراحی در هر دو خودرو مشهود است ولی شاید تعجب کنید اگر بشنوید که تندر در تاریخ طراحی صنعتی جایگاهی در خور و در حد خودروهایی همچون بیتل، مینی و ... دارد. دانستن این موضوع شاید بتواند چهره قوطی کبریتی آن را برایتان تحمل پذیرتر کند.
هدف گذاری طراحان تندر خودرویی با قیمت زیر 8000 یورو بوده که در ضمن ،جا دار و امن هم باشد. این رویه بیشترین تاثیر منفی را در ظاهرخودرو داشته است. طراحان برای کاهش هزینه تولید از هیچ کوششی فروگذار نکرده اند ،کاهش انحنای قالبها باعث کاهش مستقیم هزینه تولید قالب ها شده ، اما ظاهر خودرو را قوطی کبریتی کرده است.دلیل بدون انحنا بودن شیشه ها و در های جانبی هم همین صرفه جویی است نه کج سلیقگی طراح . از طرف دیگر تولید قرینه قطعاتی چون آیینه جانبی و زه های خودرو نیاز به ساخت قالب های مجزا را منتفی کرده اما ماحصل همه ی این نوآوری ها کاهش ارزشهای زیبایی شناختی این خودرو بوده است.با این که این داستان برای طراحان خودرو جالب است ولی نمی تواند خریداران را دربارهی ظاهر نامعقول این خودرو مجاب کند.
ظاهر ریو نیز اگرچه بی نقص نیست اما این نقایص را میتوان در بسیاری از خودروهای این رده پیدا کرد که بی تردید حساسیت زیادی را در مصرف کننده عام بر نمی انگیزد.
طراحی خودرو
با باز کردن درب دو خودرو ، ورق کاملا بر می گردد . راننده در دو خودرو با دو فضای متفاوت مواجه است . صندلی های تندر طراحی به مراتب بهتری از ریو دارند ،تنظیم صندلی ها راحت است وبه خاطر ارتفاع زیاد سقف افراد بلند قد را به راحتی در خود جای میدهند . جنس داشبورد حس کیفیت یک خودروی اروپایی را به شما منتقل میکند اما در این بین قطعات نقره ای وصله هایی نا همخوان هستند.استفاده از نشانگر های الکترونیکی بنزین و دمای آب در نوع خود و در خودروهای داخلی بی نظیر است ولی من شخصا به گِیج های مکانیکی اعتماد بیشتری دارم و مطمئنا هزینه تعمیر احتمالی آنها بسیار ارزان تر هم خواهد بود. اما نکته اعجاب برانگیز نبود منطقه قرمز دور موتور در تندر است که جای تعجب دارد.
در نقطه مقابل جنس داشبورد ریو بسیار ضعیف تر می باشد صندلی ها خشک ترند ، اگرچه سقفش از تندر کوتاه تر است ، با این حال ارتفاع سقف برای جامعه ایرانی قابل قبول است.به مدد حذف کیسه هوا ، ریو فضای بیشتری در داشبورد برای گذاشتن اشیاء دارد .در هر دو این خودروها در هنگام گرفتن فرمان فاصله دستگیره های درب از شما آنقدر زیاد است که نمی توانید از آن به عنوان تکیه گاه آرنجتان استفاده کنید و این موضوع در مسافرت های طولانی بسیار دردناک خواهد بود. وجود تنظیمات دما و کولر در هر دو این خودروها در پشت دسته دنده در جای خود توجیه ناپذیر است.
بزرگترین ضعف ریو در طراحی ارگونومیک کابین است که بیشتر به درد کره ای های ریزاندام می خورد .در همین راستا سر دنده بسیار کوچک طراحی شده که شاید فقط به درد خانم های ایرانی بخورد . گریپ اهرم های راهنما نامناسب است و شعاع حرکتی آن نسبت به خودروهای دیگر بسیار کم است ، به طوری که اولین بار راننده را غافلگیر میکند .البته غربیلک فرمان نیز از این قاعده مستثنا نیست و به دلیل ضخامت کم، از خوشدستی آن کاسته شده است .
هرچند در درون تندر حس بهتری دارید ولی با نگاهی به آیینه های جانبی در یک لحظه تمام تصورات خوب شما مانند آوار بر سرتان خراب می شوند . آیینه هایی کوچک با نقاط کور فراوان که در ترافیک تهران راننده را تا مرز جنون پیش خواهند برد ، البته این همه ماجرا نیست هنگامیکه خودرو را در دنده عقب قرار می دهید تازه متوجه می شوید که ارتفاع زیاد درب بار عملا دیدی برای شما باقی نگذاشته است . این مسئله زمانی کفر شما را در میاورد که متوجه می شوید با وجود ارتفاع زیاد درب بار که منجر به افزایش اسمی حجم صندوق عقب شده ، فضای صندوق بار به دلیل طراحی ضعیف درب و طاقچه عقب کارایی نداشته و شما برای جا دادن 2 چمدان معمولی هم نیاز به کشتی گرفتن با چمدان ها دارید.البته برای باز کردن همین درب مجبورید حتما موتور را خاموش کنید چون درب حتما با کلید باز میشود !
تنظیم آیینه های ریو کمی سخت است چون اهرم تنظیم به صورت خطی به فرامین شما عمل نمی کند. نقطه کور خطرناکی در آیینه راننده وجود دارد که دیدن خودرویی که 1.5 تا 2 متر عقب تر از شما در خط سبقت حرکت می کند را غیر ممکن می کند ، البته این مشکل با کمی دقت مشکلی پیش نخواهد آورد . دید عقب خوب است و فضای بار نه تنها بزرگ است بلکه به دلیل اینکه درب مساحت زیادی را از روی صندوق باز می کند ابتدای مسافرت را دلپذیرتر می کند.
سیستم صوتی ریو قابلیت پخش فایل های MP3 را دارد ، این در حالی است که سیستم صوتی تندر 90 آن هم در 2 تیپ آخرش تنها قابلیت پخش فایل های AUDIO را دارد .
تجربه رانندگی
دو خودرو از نظر قابلیت های موتوری به هم بسیار نزدیک اند . نفوذ صدا به داخل کابین ریو بیشتر است و سواری خشک تری را برای راننده به ارمغان می آورد که البته به لطف همین سیستم تعلیق ایمنی بالا تری را در پیچها و تغییر مسیرهای ناگهانی دارا است . ترمزها عملکرد خوبی دارند ولی در ترمزهای شدید یک جور واپس زنی را از خود نشان میدهند که مطمئنا به دلیل عدم نصب سیستم ضد قفل ترمزهاست. اما آزار دهنده ترین ویژگی ریو تیزی بیش از حد پدال گاز است به طوری که اگر در سطح کفی گاز را برای چند ثانیه رها و دوباره بگیرید خودرو به اصطلاح لگد می زند. ابتدا فکر کردم مشکل با کمی تنظیم سیم گاز حل خواهد شد ولی در عمل این طور نبود و همچنان گرفتن یک سواری نرم از این ماشین چموش غیر ممکن بود.ریو علی الظاهر شتاب و سرعت بیشتری از تندر دارد ولی این تفاوت آن قدر زیاد نیست که بتوانید از قابلیت های راننده در یک مصاف رو در رو چشم پوشی کنید.
در مقابل، تندر سواری نرمتری دارد .واکنش ترمزها به لطف سیستم ضد قفل بسیار دقیق و قابل اعتماد است به شرط آنکه در پیچ ها به ارتفاع غیر عادی خودرو توجه داشته باشید و از تغییر مسیرهای ناگهانی بپرهیزید.وجود یک کیسه هوا در مدل مورد آزمایش و نتایج آزمایش های اروپایی همگی بیانگر ایمنی بیشتر تندر نسبت به ریو هستند..
نتیجه گیری
ما در یک جهان نسبیتی زندگی می کنیم . این نظریه ای است که انیشتین به جهانیان ارایه کرد. تا قبل از این تست در نظر خود من تندر شانسی در مقابل ریو نداشت ولی زمانی که قابلیت های این خودروها نسبت به یکدیگر مقایسه می شوند ، تندر نشان می دهد که چه حرف هایی برای گفتن دارد.
نکات مثبت ریو قدرت بالاتر موتور و شتابگیریه بهتر نسبت به تندر است و صد البته ظاهر بهترش .
تندر خودرویی با استانداردهای به مراتب بالاتر از ریو است . سواری نرمتری از ریو دارد و اتاق ( نه صندوق بار ) جا داری را برای مصرف کننده فراهم کرده . اما تمام اینها و حتی ایمنی ان باعث نمی شود که خریدار ظاهرش را با اکراه نپذیرد.
منبع: کاريران
مطالب مشابه :
مقايسه سيلو با سمند و ريو
تست فني-تيونينگ-عكس-قيمت خودرو - مقايسه سيلو با سمند و ريو - تست فني-تيونينگ-عكس-قيمت خودرو
مقایسه سمند و ریو
خودرو سمند با بهره وری از آپشن های بیشتر همچون شیشه بالا بر برقی عقب و یا سیستم گویای
مقايسه تندر90 و ريو
مقايسه تندر90 و ريو با باز کردن درب دو خودرو ، ورق کاملا بر می گردد . سمند رانا مقايسه.
مقایسه چند خودرو
در حال حاضر پرايد صبا كه تيراژ بيشتري در مقايسه با مدل هاي در سمند عملکرد آن با
مقایسه خودروهای بازه ی قیمتی 10 تا 18 میلیون
همانند بسیاری دیگر از محصولات داخلی بنزین سوز میباشد ، حجم باک سمند در مقایسه با دیگر
تحليل مقايسه اي ايران خودرو و سايپا.
تحليل مقايسه اي در دو گروه پژو و سمند را با افزايش قطعات ريو و تيبا، هزينه ها
پژو 206 صندوقدار V20 بخرم يا ريو؟(عکس+مشخصات فنی)
پژو 206 صندوقدار v20 بخرم يا ريو؟ امروز به مقايسه ريو تنها هماكنون ريو با قيمت
در تازهترين ردهبندي سطح كيفي خودروهاي توليد داخل :
كرد، اما سمند با افزايش شان در مقايسه با مهرماه ريو محصول
مجموعه فیلم های آموزشی مکانیک و تعمیرات خودرو در 18 دی وی دی
كسب خوداشتغالي با پكيج كامل آموزش تعميرات - مقايسه هزينه هاي بنزين با cng سمند - ريو
برچسب :
مقايسه سمند با ريو