معلم هنر؛ شغلی برای آدمهای بیکار؟!
محمود والیزاده - هنرمند نقاش - در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، دربارهی مشکلات موجود در ارائهی درس هنر در آموزش و پرورش، اظهار کرد: من بارها بر سر این موضوع که ساعت هنر به دروسی مانند ریاضی اختصاص داده شود، با مدیران مدرسه بحث و اعتراض کردهام که چرا به زنگ هنر اهمیت لازم را نمیدهند. در بسیاری از موارد نیز جلو این کار را که ساعت هنر با دروس دیگر پر شود، گرفتهام. اگر کسی به نام «معلم هنر» استخدام شده، باید به او اجازه داده شود که حداقل هفتهای یک ساعت را به ارائهی درس هنر بپردازد.
این معلم نقاشی که سالها در شهرستان و مدتی هم در تهران در مدارس مختلف به آموزش دادن هنر پرداخته است، ادامه داد: در مدارس، از شاخههای مختلف هنری، فقط نقاشی و خوشنویسی در زنگ هنر ارائه میشوند و بسیاری از شاخههای هنری، حتی فرصت مطرح شدن در مدارس را ندارند. بنابراین مدارس این موقعیت را برای دانشآموزان فراهم نمیکنند که شاخههای مختلف هنر را بشناسند. البته چند دهه پیش، رشتههای مختلف هنر مانند موسیقی در مدارس ارائه میشد، ولی حالا چنین وضعیتی وجود ندارد و رفتهرفته هم شرایط بدتر شده است.
این هنرمند توضیح داد: در سالهای 70 تا 75 که معلم درس هنر در مدارس ابتدایی بودم، میتوانستم در جشنهایی مانند مراسم 22 بهمن و اعیاد شعبانیه، با دانشآموزان مقطع ابتدایی، نمایشی را تمرین و اجرا کنم، ولی اکنون برگزاری این برنامههای هنری با کودکان بهصورت نادر رخ میدهد.
او در بخشی از سخنانش، با بیان اینکه در بسیاری از مواقع، معلم هنر در مدارس، مهارت لازم را در زمینهی آموزش هنر به دانشآموزان ندارد، گفت: تعداد زیادی از معلمهای هنر حتی در زمینهی هنر تحصیل نکردهاند. چندی پیش، معلم هنری را دیدم که تحصیلاتش در رشتهی علوم معارف بود، ولی در مدرسه بهعنوان معلم هنر استخدام شده بود. این در حالی است که هر درسی باید معلم متخصص در حوزهی خود را داشته باشد.
والیزاده بیان کرد: در موارد بسیاری، نیروی غیرمتخصص بهدلیل اینکه حقوق کمتری میگیرد، استخدام میشود. در موردی شنیدم که مدیری در توجیه استخدام نیروی غیرمتخصص برای زنگ نقاشی میگفت، افرادی هستند که برای اینکه سرشان گرم شود، میخواهند کار کنند و حاضرند با مبلغ کمی به دانشآموزان، هنر آموزش دهند. در نتیجه، با حدود 200 هزار تومان کمتر از حقوق معلمها، استخدام میشوند و ساعت هنر دانشآموزان را میگذرانند.
او همچنین به نبودن مکان مناسب در مدارس برای ارائهی درس هنر اشاره کرد و گفت: مدارس به کارگاه هنر نیاز دارند، ولی اینگونه کارگاهها برای دانشآموزان تدارک دیده نمیشود؛ مدارس دولتی که اساسا زیر بار چنین کاری نمیروند و مدارس غیرانتفاعی هم مکان لازم را برای ایجاد کارگاه ندارند. در حالی که آموزش هنر باید در یک کارگاه انجام شود.
این هنرمند افزود: در بسیاری از مواقع، کودکان به انجام کار هنری اشتیاق دارند و اولیای آنها نیز از انجام کارهای هنری فرزندانشان استقبال میکنند. مثلا در اغلب مواقع، وقتی من از والدین دانشآموزان میخواهم که تختهشاسی، مداد 36 و 48 رنگ برای کودکان تهیه کنند، این کار با اشتیاق انجام میشود. البته من در مدارس غیرانتفاعی درس میدادم و شرایط رفاهی کودکان در این مدارس کمی متفاوتتر از سایر مدارس است.
مطالب مشابه :
استخدام دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه در همدان
برای تدریس در دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه،از افراد دارای مدرک لیسانس و بالاتر استخدام,
عدالت گمشده در استخدام معلمان مدارس غیرانتقاعی صومعهسرا
پس از گذشت دو سال هنوز وضعیت استخدام نیروهای شرکتی مدارس غیرانتفاعی صومعهسرا مشخص نشده
جزییات استخدام معلم در مدارس دولتی و خصوصی در سال 93
جزییات استخدام معلم در مدارس دولتی و مدارس تبدیل به مدرسه غیرانتفاعی شده و از
تأثیر ویژگیهای فردی منابع انسانی بر اثربخشی مدارس غیرانتفاعی
مدیریت منابع انسانی مشاوره مدیریت استخدام مدارس غیرانتفاعی. در مدارس غیر
استخدام مربی قرآن در آموزش و پرورش
دانشگاه غیرانتفاعی استخدام مربی قرآن تهران جهت تدریس قرآن کریم در مدارس قران
معلم هنر؛ شغلی برای آدمهای بیکار؟!
کمتری میگیرد، استخدام میشود. در موردی شنیدم که در مدارس غیرانتفاعی درس میدادم
اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)و نمونه دولتی در سال91 استان لرستان
مشاوره تحصیلی به اینجانب مراجعه می نمایند و به دلیل اشتغالم در استخدام نیروهای مدارس
آزمون جدیدی برای استخدام نداریم/ با مازاد نیروی انسانی در آموزش و پرورش روبرو هستیم
میلیون دانشآموز در مدارس غیرانتفاعی در مورد استخدام تابع شاخصهایی
واکنش وزیر آموزش و پرورش در مورد استیضاح
از این دانش آموزان نیز در مدارس غیرانتفاعی ما برای استخدام معلمین پیش
برچسب :
استخدام در مدارس غیرانتفاعی