واقعیتهایی از یک روایت
آن سوی پرونده آلونک ننه علی
نوه ننه علی می گوید: ما با نام ننه علی دنبال هیچ نبودیم در حالی که عدهاي قصد چسباندن خود را به ننه دارند و سایت ننه علی نیوز را ساخته اند؛ افراد خانواده من به مشاغل آزاد مشغول هستند و هيچيك بهدنبال استفاده از نام ونشان ننه و دايي نيستيم
وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران - «ننه علی» یا همان «ننه بانو فتح اللهی» نامی آشنا در تاریخ مقاومت ایران از روزهای انقلاب تا دفاعمقدس است که برپیکره ایثار ثبت شده است. اگر حدود 10سال قبل گذرتان به گلزار شهدای بهشت زهرا(س) افتاده باشد، ممکن است نام «ننه علی» را برای یکبار شنیده باشید. مادری که 33 سال قبل میان قطعه ۲۴نزدیک مزار شهید ۱۳ ساله حسین فهمیده، اتاقکی کوچک با دیوارهای فلزی ساخت تا باقی عمرش را مهمان مزار فرزند شهیدش «شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست» باشد.
آری این حقیقت دارد، مادر شهید قربانعلی رخشانی از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۸ تك و تنها در این اتاقک فلزی زندگی کرد. به گفته برخی از کارکنان قدیمی بهشت زهرا(س) تا مدت ها این اتاقک برق نداشت، وسیله گرمایشی و سرمایشی نداشت و ننه علی در تاریکی شب میان قبور شهدا زندگی ميكرد.
ننه علی در روزهای آخر زندگی به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود و در سن 100 سالگی هنوز هم چهره نورانی داشت و اين نورانيت گواه میداد مادری شهیدی صبور و مهربان است تا اینکه در فروردین ماه سال 1391 این اسوه صبر و مقاومت و عشق به فرزند و پسر شهیدش پیوست. بعد از مرگ ننه علی ماجراهایی رخ داد که دستمایه تولید اخباری در برخی از رسانههای داخلی و حتی خارجی شد. از تخریب آلونک ننه علی در بهشت زهرای تهران تا آتش زدن آلونک و گفتههای ضد و نقیص از سوی مسئولان و خانواده مادر شهید. خانواده ننه علی با حضور در روزنامه تهرانامروز پاسخگوی سوالات متعدد شهروندان و قضایای رخ داده شدند.
«قاسم ملكزاده» نوه ننهعلي با ديدن عكسهاي شعلهور اتاقك ننه علي در روز تخريب متعجب شد و اذعان كرد: تمام اتاقك از آهن بوده، به وسیله هوابرش بریده شده و قابليت اشتعال ندارد. اين آتشها كي و چگونه عكسبرداري شده من مطلع نيستم. ملكزاده تاكيد كرد: بگويم از شروع تخريب تا پايان آن من بارها بالاي سر كارگران حاضرشدم تا به محض آماده شدن قبر پيكر ننه را براي خاكسپاري از غسالخانه بياورند. زود به غسالخانه رفته بوديم در حالی که کار تخریب طول ميكشید؛ ننه با دست خود اتاقك را خيلي محكم ساخته بود. ميگفتند که قرآن و چادر ننه آتش گرفته در حالی که هر دوی آن را خود به موزه بهشت زهرا(س) اهدا کردم و ميتوانید آنها را در آنجا ببینید.
چرا آلونك ننه تخريب شد؟
نوه این مادر شهید بيان داشت: «اكبر توکلی» رئيس سازمان بهشتزهرا در يكي از ديدارهايش در زمان حيات ننه علی از او میپرسد چه خواستهای از سازمان بهشت زهرای تهران دارید؟ ننهعلي در پاسخ يادآور شد: دوست دارم کنار فرزند شهیدم خاکم کنند. «اکبرتوکلی» رئيس سازمان بهشت زهرا، گفته بود من پسر ننه علی هستم هر اتفاقی برای ننه افتاد به من خبر دهید؛ 6 صبح با او تماس گرفتم و موضوع فوت ننه را گفتم و خود شخصاً کارهای سازمان را پیگیری کرد.
ساعت 8 صبح روز دفن از بهشت زهرا(س) با منزل ما تماس گرفتند واعلام شد بنا به خواسته ننه علي كه وصيت كرده بود كنار فرزند شهيدش به خاك سپرده شود براي آماده كردن قبر مجبور به تخريب اتاقك ننه علي هستيم، آيا اجازه اين كار را ميدهيد؟ وي ادامه داد: من در پاسخ گفتم بايد از مادرم اجازه بگيرم و مادر با استقبال از اين موضوع گفت: اگر اينكار را بكنند خدا خيرشان بدهد، فكر انجام اين كار نگرانم كرده بود كه چطور بايد آن را برداريم، من به اين امر رضايت كامل دارم و اينگونه اتاقك را كاركنان شهرداري برداشتند.
صحت عكسهاي آتشسوزي آلونك
صحت عكسهاي منتشر شده با گفتههاي ملكزاده رد ميشود، چرا كه در تمام زمان تخريب حضور داشته و او لاجرم ميبايست شاهد آتش سوزي ميبود و از سوي ديگر زمانهايي هم كه در غسالخانه و جاهاي ديگر حضور داشته خواهرزادهاش كنار اتاقك بودهاند. او تمام عكسها را تكذيب كرد و گفت: عكسهاي زمان حيات ننه علي توسط روابطعمومي سازمان بهشت زهرا(س) گرفته شده و كسي که متولي نشر عکسهای جعلی شده ظاهرا با سازمان بهشتزهرای تهران خصومت داشته است.
نوه ننه علی اذعان داشت: ما با نام ننه علی دنبال هیچ نبودیم در حالی که عدهاي قصد چسباندن خود را به ننه دارند و سایت ننه علی نیوز را ساخته اند؛ افراد خانواده من به مشاغل آزاد مشغول هستند و هيچيك بهدنبال استفاده از نام ونشان ننه و دايي نيستيم، ما سازنده اين سايت خبري را نميشناسيم و اين افراد از جمله سياوش اميري از منظر من تنها يك خصومت شخصي با شهردار و سازمان بهشت زهرا(س) دارند كه اقدام به این کار کردهاند.
نوه ننه علي گفت: وقتي قبر آماده نبود پيكر ننه را از غسالخانه براي چه بايد خارج ميكرديم؟ من خود از خواهرزادهام خواستم كه جنازه را در غسالخانه نگه دارند تا محيط از آهن پارهها زدوده شود و براي تشيع كنندهها مشكل ايجاد نكند و اين در حالي بود كه توكلي مدام به تعداد نيروها براي انجام سريع و كاستن از انتظار حاضران ميافزود، اين مسئله تشكر دارد يا بازخواست؟ چرا عدهاي ندانسته مطلبي را بيان ميكنند و به راحتي انتشار ميدهند؟
ميراث بانو ننه
در ابتداي گفتوگو نوه ننه علي اظهار كرد: ما خود به بهشت زهرای تهران اجازه داديم تا دستور تخريب اتاقك را صادر كنند، اتاقک مانع کنده شدن قبر و مراسم تشيع بود. هماكنون سازه يادبودي كه بر مزار مطهر شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست و مرحومه بانو ننه فتحاللهی نصب شده، به در خواست خانواده اين مادر شهيد قرار است طاقي به ياد كلبه نور ننه علي براي آن درست شود.
نماينده خانواده فتحاللهي درباره يادبودي كه مورد تاييد خانواده است گفت: پس اتمام مراسم ختم به تنها يادگار او يعني مادر من، براي تسكين غم يك سفر به مشهد مقدس هديه ميشود چرا كه مادر، ننه علي، بركت زندگي خانواده را از دست داده بود. وي در ادامه اذعان كرد: ننه علي به عنوان يك مادر شهيد بركت زندگي ما بود و زماني كه رفت تازه متوجه شديم چه نعمتي داشتهايم.
قاسم ملك زاده در ادامه بيان كرد: مسئولان بهشت زهرا(س) در طول حيات ننه به او رسيدگي ميكردند و از او در طول بيماري بارها عيادت كرد. توكلي بارها گفته بود كه من پسر کوچک ننه هستم و دراولين ساعت مراسم خاكسپاري، مدیرعامل بهشتزهرای تهران عابربانك شخصي خود را در اختيار خواهر زادهام گذاشت تا براي برگزاري مراسم نگراني نداشته باشيم؛ حال اين آقاي «سیاوش امیری» از كجا پيدا شده كه حتي در روز سوم ننه علي از ما خواست از مسئولان بهشت زهرا(س) شكايت كنيم و ما را نيز پشتيباني ميكند! آن هم در امري كه خود برآن رضايت كامل داشتيم.
نوه ننه علي با بيان اينكه تحقيقات اين شخص منبعي نميتواند جز خانواده ننه داشته باشد تمامي اظهارات وي را تكذيب كرد و گفت: او در مراسم ختم به همراه مادرش حضور پيدا كرد و ما نيز به حكم ادب و مهماننوازي پذيراي حضورش شديم، شايد در آن زمان كه همه عزادار بوديم مطالبي بيان شده باشد و اين شخص از بيانات ما تعبيرات سوءاستفاده گونهاي كرده است كه همه را تكذيب ميكنم. ننه نه اهل سیاست و حزب بود و نه بهدنبال چیزی بود، اتاقک را برای حفاظت از گرما و سرما ساخته بود تا در کنار فرزندش بماند.
حال عده ای پیدا شدهاند که برای منافع شخصی خود را به ننه علی چسباندند، ما با ننه علی زندگی کرده ایم چگونه کسی مدعی شده درباره او کتاب مینویسد؟ دختر ننه علی، «عالیه رخشانی مهماندوست» در تماس تلفني به تهران امروز گفت: در آن روز گفتم سنم بالا رفته، فرزندانم هم نميتوانستند مامور اتاقک باشند برای همین و نیز ارادتی که اکبر توکلی به ننه علی داشت همه چيز را به او سپردیم. مادر و برادر من از امام حسین(ع) بالاتر نیستند.
ما از این موضوع رضایت داریم چون مردم به راحتی ميتوانند زیارت کنند و فاتحه ای به روح برادرم بدهند و الان شهید ما آزاد است تا هرکسی بر سر مزارش فاتحه دهد. وي اذعان كرد: مادرم میگفت هرکس یک خوبی کند صدتا برداشت میکند و من دختر همان مادر هستم، نميتوانم خوبیهای اکبرتوکلی را نبینم و بهدنبال کسانی بروم که تنها از نام مادر میخواهند به نفع خود استفاده کنند.
مطالب مشابه :
انتشار کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا(س)
انتشار کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا(س) انتشار کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا(س)
هدیه شهید پلارک به کسی که او را شستشو داد/
معرفی کتاب ایثاروشهادت و دفاع خاطرات دفاع سازمان بهشت زهرا
داستانهای بهشت زهرا:
داستانهای بهشت زهرا: خاطرات مندرج در این کتاب به همه کارکنان سازمان بهشت زهرا
شهدای انقلاب اسلامی، مظلومترین شهدای تاریخ ایران؛
همچون نشریات، کتابها، اسناد، خاطرات، اخذ اسامی قانونی و برخی کارکنان بهشت زهرا.
تجدید میثاق کارکنان ناجا با شهدا و امام شهدا/
تجدید میثاق کارکنان ناجا با شهدا و امام شهدا/ خاطرات دفاع سازمان بهشت زهرا
واقعیتهایی از یک روایت
اگر حدود 10سال قبل گذرتان به گلزار شهدای بهشت زهرا از کارکنان قدیمی بهشت زهرا خاطرات
معرفی کتاب در خصوص شهر نراق(28)
معرفی کتاب در خود در آورده و کارکنان جاسوس قطعه 24 گلزار شهدای بهشت زهرا
برچسب :
کتاب خاطرات کارکنان بهشت زهرا