شرح تمرین 3

به نام خدا

دانشجویان گرامی

با توجه به موضوع پروژه تعریف شده در تمرین 1 و مطالب عنوان شده در درس هفته سوم و چهارم برای تمرین 3 موارد زیر را ارائه فرمایید:

1 - تدوین سند منشور پروژه برای پروژه انتخابی طبق قالب فرم استاندارد مربوطه

(فرم های استاندارد را از این لینک دانلود بفرمایید)

2- - ارائه فرمتها و نمونه هایی از منشور پروژه مربوط به پروژه های مشابه خارجی (یا مطالبی که به نحوی در منشور پروژه ارائه می شوند مثلا اختیارات مدیر پروژه، اهداف زمانی، هزینه ای و کیفی پروژه به صورت کلان و ...)

3 - تدوین بیانیه محدوده طبق فرمت استاندارد فرم های ذکر شده

- به این ترتیب شما برای بخش اول و سوم تمرین دو فرم منشور پروژه، و بیانیه محدوده پروژه را طبق فرمت ارائه شده تکمیل می فرمایید.

در این رابطه توجه به موارد زیر ضروری خواهد بود:

1- مهلت ارسال تمرین 3 تا ساعت 23 روز 12 خرداد ماه خواهد بود.

2- توجه کنید که این تمرین در ادامه تمرینات قبلی است و تغییر موضوع و تغییر گروه در آن منوط به ارائه تمرینات قبلی هست.

3- قالب ارائه تمرین را در بخش مربوطه در وبلاگ مرور بفرمایید.

4- لطفاً ارائه مناسبی از تمرینات خود داشته باشید نحوه ارائه مطالب و آیتم وار کردن مطالب و سلسله مراتب مطالب دقت داشته باشید. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

همانطور که در PMBOK مشخص شده، فرایند تعریف بیانیه محدوده در حوزه مدیریت محدوده است و در واقع بعد از منشور پروژه و قبل از WBS هست. در منشور پروژه اهداف و الزامات کلان کارفرمایی وارد میشه، اما در بیانیه محدوده که بعد از منشور پروژه و بعد از ثبت ذینفعان انجام میشه، علاوه بر اینکه الزامات کارفرمایی با جزئیات بیشتری مشخص میشه، الزامات سایر ذینفعان مهم و اثرگذار نیز وارد پروژه میشه.

توی کتاب روشهای مختلفی برای این موضوع معرفی کرده، یعنی روشهایی که میشه این الزامات رو از ذینفعان اخذ کرد، مثلا یکیشون بررسی نمونه موردی یا نمونه برتر هست. که مثلا بخشهایی از اون نمونه یا مشابه اون نیز به عنوان الزام باید در این پروژه وجود داشته باشه.

درواقع این ثبت الزامات برای اینه که ذینفعان مختلف با هم طرف بشن تا هماهنگیهای اساسی در مورد پروژه و مشخصات اون انجام بشه و در اینده در این رابطه مشکلی پیش نیاد. مشخص ترین اونها هم الزامات هزینه ای، کیفی، زمانی، پشتیبانی های ذینفعان، محدودیت ها و ... و اولویت بندی آنها هست.

با توجه به اینکه منشور پروژه عمدتا سوالاتی رو ایجاد خواهد کرد مثل اینکه "این بخش هم جزو پروژه هست؟" این ردیابی الزامات بسیار مهمه تا اینکه مواردی که در محدوده پروژه هستند و به ویژه مواردی که نیستند مشخص بشه.

پساز مشخص شدن الزامات باز هم تیم پروژه و کارفرما در فرایند تعیین محدوده باید مشخص کنند که محدوده واقعی پروژه چیه. در مرحله قبل سایر ذینفعان و سیاستهای اونها در مورد پروژه مشخص شدند و در این مرحله باید تیم پروژه الزامات سایر ذینفعان مهم رو با همکاری خود کارفرما در کنار خواسته های کلان کارفرما قرار بده تا محدوده اصلی مشخص بشه.

توی بیشتر فرم های منشور پروژه بخش محدودیتها و فرضیات هم وجود داره که در تعیین محدوده اونها اثر خودشون رو بر اهداف و محدوده پروژه مشخص می کنند.

یک مثال ساده اینه که در یک مجتمع صنعتی ممکنه کارفرما در منشور پروژه و اهداف کلان خودش بحثهای زیست محیطی و الاینده ها رو اصلا وارد نکنه... اما در ردیابی الزامات سازمان محیط زیست در این رابطه محدودیت هایی رو وارد میکنه. بنا بر این تیم پروژه با همکاری خود کارفرما مجبورن در بیانیه محدوده این موضوع رو وارد کنند که طراحی و اجرا باید مطابق با شرایط زیست محیطی باشه، این مهر تأییدیه که اگر هزینه ای در این رابطه در پروژه اتفاق بیفته با تأیید کارفرما بوده... اونوقت هم توی استانداردهای کیفی، هم توی طراحی و سایر چک لیستها حتما ایتمی با این مضمون قرار خواهد گرفت.

سوال 1:

از اونجا که منشور پروژه دستاورد فرایند های آغازین هستش باید اول ما فرایند های آغازین رو برای پروژمون تعریف کنیم و بعد منشور رو از اون نتیجه گیری کنیم ؟
اگر ما فرایند های آغازین رو باید انجام بدیم آیتم هایی از جمله تعریف بودجه ، تعیین منابع سطح کیفیت و .... رو باید مطرح کنیم و بعضی از این آیتم ها برای پروژه در دسترس نیست میشه به صورت تخمینی یا از روی نمونه های دیگه استفاده کرد؟
درمورد بیانیه محدوده پروژه هم همینطور ما باید مراحل قبل رو توضیح ونتیجه بگیریم؟(این مراحل رو به تفضیل در جوابی که میدیم ارائه کنیم؟)

پاسخ:

نیازی نیست شما همه فرایندهای اغازین رو تحلیل کنید، شما اطلاعاتی که در منشور خواسته شده هست رو ارائه بفرمایید، مقداری از اطلاعات رو در تمرین 1 ارائه کردید و مابقی را هم درج بفرمایید.

منشور پروژه اطلاعات خیلی کلان رو نیاز داره و تخمینی هست نسبتاً اگر اطلاعات زمانی و هزینه ای ندارید از چند نمونه مشابه استفاده کنید.

بیانیه محدوده شامل همه کارهایی هست که باید انجام بشه. نظرات ذینفعان دیگه هم داخل میشه در اون. نیازی نیست همه فرایندهای پیشین اون رو تحلیل کنید و فقط خروجی را ارائه بفرمایید. طبیعتاً بیانیه محدوده به لحاظ جزئیات دقیق تر و متفاوت از منشور هست.


سوال 2:

ذكر يك نمونه منشور پروژه مشابه خارجي كافي است؟ آيا بايد اين نمونه را ترجمه نمود و در تمرين 3 آورد؟

 

پاسخ:

به طور کلی هدف از مرور نمونه های خارجی این هست که اولا به نحوه ارائه گزارشهای حرفه ای اشنا بشوید، ثانیاً جنبه های متفاوت پروژه هایی که به لحاظ موضوع مشابه با پروژه شما هستند را از لحاظ اهداف، نیازهای ذینفعان، معیارهای سنجش و برنامه ریزی سطوح مختلف پروژه اشنا شوید. به همین جهت نیازی به ترجمه دقیق محتوا نیست ولی در حد یک یا دو پاراگراف توضیح دهید که چرا این نمونه را انتخاب و ارائه کرده اید و نکات متفاوت یا اموزنده ان از لحاظ محتوا و شرایط پروژه نسبت به پروژه خود شما چه چیز بوده است.

برای جستجو هم می توانید واژگان زیر را سرچ کنید:

project charter

project scope statement

scope management plan

project management plan

+

واژگانی که معمولا در منشور یا بیانیه محدوده رایج هستند:

acceptance criteria

project requirements

و ... در کتاب پی ام باک می توانید موارد دیگر را هم ببینید.



مطالب مشابه :


شرح تمرین 3

وبلاگ درس استانداردهای مدیریت پروژه - شرح تمرین 3 - به نام خدا. دانشجویان گرامی . با توجه به




تهيه منشور براي پروژه

مدیریت و كنترل پروژه - تهيه منشور براي پروژه - مدیر وبلاگ : محسن کهتری pishgamiran.rozblog.com




پروژه پیشگیری از اعتیاد ( طرح cb پیشگیری اجتماع محور )

بی رمان - پروژه پیشگیری از اعتیاد ( طرح cb پیشگیری اجتماع محور ) - رمانها و ترانه های ایرانی




6674 پروژه پیشگیری از اعتیاد | طرح cb پیشگیری اجتماع محور

پروژه های از مشارکت مردم بر گسترش سلامتی ، ودر 1984 در اتاوای کانادا ، باتدوین منشور فرمت




پروپوزال چیست؟

متداول متعددی وجود دارد و برخی از سازمانها و موسسات آموزشی فرمت - منشور و پروژه دقت




اصول اندازه گيري فاصله

مرکز دانلود فایل(مقاله,پروژه،تحقیق و ) - اصول اندازه گيري فاصله - بزرگترین مرکز دانلود فایل




برچسب :