شهداي آذربايجان،
اجناب ا حمدي نژاد:
شهدايآذربايجان، مشعل داران پيروزي، آزادي و استقلال كشورند
رئيس جمهور شهداي سرو قامت ديار بلند آوازه آذربايجان را مشعل داران پيروزي،آزادي و استقلال كشور دانست.
دفاع مقدس، دفاع از ارزش ها و اسلام و قرآن بود
استان آذربایجان شرقی میزبان 108 شهید گمنام دوران دفاع مقدس است
108 شهید گمنام دوران دفاع مقدس در 18 نقطه از زمان جنگ تحمیلی تا ابتدای مهر ماه سال 87 در سراسر استان آذربایجان شرقی تدفین شده اند.
"شهرستان تبریز" به عنوان نخستین نقطه استان آذربایجان شرقی در زمان جنگ تحمیلی 40 شهید گمنام را در خود جای داده است که این شهدا در گلزار وادی رحمت تبریز دفن شده اند و مزار این شهدا دارای سنگ مزار و به صورت مستقف است.
"شهرستان تبریز" برای دومین بار پس از پایان جنگ تحمیلی میزبان هشت شهید گمنام بود که این شهدا در سال 1380 و در ارتفاعات "عون بن علی" به خاک سپرده شده اند که این شهدا هم دارای یادمان هستند.
"صبحگاه ستاد لشکر 31 عاشورای شهرستان تبریز" سومین نقطه ای است در این استان که در تاریخ 20 تیر ماه سال 84 دو شهید گمنام را در خود جای داده است که این دو شهید بزرگوار نیز دارای سنگ مزار می باشند.
"دانشگاه سراسری و علوم پزشکی تبریز" چهارمین نقطه این شهرستان است که در تاریخ ششم آبان ماه سال 87 پنج شهید گمنام را در ضلع شمالی دانشکده نجوم خود جای داده که این شهیدان نیز دارای سنگ مزار هستند.
«شهر سردرود» پنجمین نقطه استان آذربایجان شرقی است که در گلزار شهدای خود میزبان پنج شهید به خون خفته دوران دفاع مقدس است که مزار این شهدا نیز دارای سنگ مزار است.
«شهرستان اسکو» (شهر جدید سهند) ششمین نقطه استان آذربایجان شرقی است که در تاریخ 19 تیر ماه سال 84 تعداد پنج شهید گمنام رادر «مجموعه فرهنگی مذهبی مسجد جامع شهر» جای داده است و در مزار این شهیدان عزیز هم اکنون در حال ساخت یادمان است.
«پادگان آموزشی وظیفه شهید قاضی طباطبایی (شهرستان خسروشهر)» به عنوان هفتمین نقطه استان آذربایجان شرقی یک شهید گمنام را در تاریخ 22 تیر ماه سال 84 در خود جای داده است که محل دفن این شهید عزیز «مقابل حسینیه پادگان آموزشی» است که یادمان آن ساخته شده است.
«پادگان آموزشی کادر سید الشهدا (ع)» «شهر خاصبان» هشتمین نقطه این استان است که در تاریخ 28 تیر ماه سال 84 تعداد دو شهید گمنام را در «میدان صبحگاه» خود جای داده است که یادمان ویژه این شهدا ساخته شده است.
نهمین نقطه استان آذربایجان شرقی «شهرستان عجب شیر» است که در تاریخ 19 تیر ماه سال 84 تعداد چهار شهید گمنام را در «بالای تپه در خروجی شهر بطرف بناب» را در خود جای داده است که یادمان این شهدا در حال ساخت است.
«شهرستان ممقان» دهمین نقطه این استان شمال غربی کشور است که در تاریخ 18 بهمن ماه سال 84 پذیرای پنج شهید گمنام است که این شهدا در تپه های «پیر حیران» به خاک سپرده شده اند و دارای سنگ مزار هستند.
« پادگان تیپ دو امام زمان (عج) سپاه عاشورا » شهرستان شبستر یازدهمین نقطه استان آذربایجان شرقی است که در تاریخ 17 بهمن 84 یک شهید گمنام را مقابل حسینیه این پادگان در خود جای داده است و یادمان این شهید در حال ساخت می باشد.
"شهرستان مراغه" دوازدهمین نقطه آذربایجان شرقی است که میزبان شش شهید گمنام است که این شهدا در گلزار شهدای مراغه آرام گرفته اند و مزار آنها دارای سنگ مزار و ساماندهی شده است.
"شهرستان بستان آباد" سیزدهمین نقطه آذربایجان شرقی است که 19 تیرماه سال 84 تعداد پنج شهید را در خود جای داده که این شهدا در بالای تپه ای در پارک جنگلی شهر آرام گرفته اند و دارای یادمان هستند.
"شهرستان هریس" (روستای اندیس) چهاردهمین نقطه آذربایجان شرقی است که یک شهید گمنام را در اواسط جنگ در خود جای داده است که مزار این شهید دارای سنگ مزار و سایه بان برای استفاده هرچه بهتر بازدیدکنندگان است.
"شهر مهربان" پانزدهمین نقطه آذربایجان شرقی است که در سال 1382 پنج شهید گمنام را در خود جای داده که این شهیدان در "ارتفاعات حاج علمدار" این شهر آرام گرفته اند و مراحل احداث یادمان آنها درحال محوطه سازی و ساماندهی است.
"شهرستان میانه" شانزدهمین نقطه آذربایجان شرقی است که در سال 83 پنج شهید گمنام را در خود جای داده است که این شهیدان در "بوستان جنگلی میانه" آرام گرفته اند که این شهدا دارای یادمان هستند.
"شهرستان جلفا" هفدهمین نقطه آذربایجان شرقی است که در سال 83 میزبان پنج شهید گمنام دوران دفاع مقدس است و این شهیدان در "محوطه حیاط مسجد جامع" به خاک سپرده شدند و دارای یادمان هستند.
"شهرستان اهر" به عنوان هجدهمین و آخرین نقطه استان آذربایجان شرقی در تاریخ اول مهرماه سال 87 میزبان سه شهید گمنام دوران پرشور دفاع مقدس بود که این شهدا در پارک "شیخ شهاب الدین اهری" به خاک سپرده شده اند و دارای سنگ مزار هستند.
گفتنی است که به همت سازمان های فرهنگی و هنری استان آذربایجان شرقی و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس این استان برنامه های فرهنگی و هنری شامل زیارت عاشورا، دعای عرفه، دعای کمیل و برنامه هایی از این دست با حضور مردم استان، خصوصا جوانان و نوجوانان برگزار می شود
ااگر وصیت نامه این شهیدها را مرور کنیم خواهیم دید که نقش این سرداران آاذربایجان در پیشبرد دفاع مقدس به چه شکلی بوده
بسم رب المجاهدين فی سبيل الله
علي تجلايي به عنوان دلاور مرد حماسه سوسنگرد و نبرد دهلاويه، در عملياتهاي مختلفي حماسه آفريد و يادگارهاي زيبايي برجاي گذاشت. آخرين سمت وي فرمانده طرح و عمليات قرارگاه خاتم
وصیت نامه
بسم رب المخلصين
... برادران پاسدارم! اميدوارم با بزرگواري خودتان اين بنده ذليل خدا را عفو كنيد. سفارشي چند از مولايمان علي (ع) براي شما دارم. در همه حال پرهيزگار باشيد و خدا را ناظر و حاضر بر اعمال خود بدانيد. ياور ستمديدگان و مستمندان جامعه و ياور تمامي مستضعفان باشيد، مبادا يتيمان و فرزندان شهدا را فراموش كنيد. سلسله مراتب و اطاعت از مسئولين را با توجه به اصل ولايت رعايت كنيد. در هر زمان و هر مكان، با دست و زبان و عمل، امر به معروف و نهي از منكر كنيد. برادران مسئول! كه به طور مستمر در جهت پيشبرد اهداف انقلاب، شبانهروزي فعاليت ميكنيد، به عدالت در كارهايتان و تصميمگيريهايتان به عنوان يك مرز ايمان داشته باشيد. عدالت را فداي مصلحت نكنيد، پرحوصله باشيد و در برآوردن حاجات و نيازهاي آنها بكوشيد. در قلب خود، مهرباني و لطف به مردم را بيدار كنيد و طوري رفتار نكنيد كه از شما كراهت داشته باشند. برايم الهام شده كه اين بار اگر خداوند رحمان و رحيم بخواهد، به فيض شهادت نائل خواهم آمد.
: استحكام و قدرت روزافزون جبهه اسلام و انقلاب اسلامي و ضعف، استيصال و دستپاچگي و سراسيمگي جبهه استكبار از نكات برجسته بعد از گذشت بيش از سه دهه از پيروزي انقلاب اسلامي است.
مردم انقلابي ايران اسلامي باتوجه به آموزههاي اسلام و قرآن در طول دفاع مقدس توانستند با حداقل امكانات در نبردي ناعادلانه پيروز شوند.
دشمن با تمام توان وارد عرصه جنگ شده بود، ولي جوانان با حضور معنوي و شجاعانه در مقابل تسليحات نامتقارن دشمن ايستادگي كرده و دشمنان را با عجز و ناتواني مجبور به شكست كردند.
هشت سال دفاع مقدس موجب شد تا جوانان به خودباوري و خوداتكايي رسيده و در تمام زمينهها پيشرفت چشمگيري را نصيب ميهن اسلامي كنند.
جوانان با تكيه بر خودباوري، انقلاب اسلامي را در تمام زمينهها غني ساختند
: به بركت خون شهدا، جوانان پايههاي ايران اسلامي را با تكيه بر تقوي و اخلاص در برابر توطئههاي بيگانگان بيمه كردهاند.
ترويج فرهنگ دفاع مقدس تضمينكننده بقاي نظام جمهوري اسلامي است.
نبايد فكر كنيم كه جنگ پايان يافته بلكه بايد هوشيارتر از قبل پاسخ دندانشكني به جنگ فرهنگي و اعتقادي كه دشمن آغاز كرده است، بدهيم و با پاسداري از درخت انقلاب كه با خون هزاران شهيد آبياري شده است، سربلند و با افتخار شاهد به بار نشستن ميوههاي استقلال و آزادي ناشي از اسلام باشيم.
مطالب مشابه :
بررسی نقش روزنامه اطلاعات در تامین امنیت ملی در دوران جنگ ایران و عراق، ش 4
بررسی نقش روزنامه اطلاعات در تامین امنیت ملی در دوران جنگ ایران و عراق، ش 4.
نقش جنگ تحمیلی در بیداری اسلامی منطقه
نقش جنگ تحمیلی در بیداری در دوران دفاع مقدس، مازندران علاوه بر شهدای قراملک تبریز
شهداي آذربايجان،
108 شهید گمنام دوران دفاع مقدس در 18 نقطه از زمان جنگ تحمیلی تا ای در پارک جنگلی شهر
نقش تبلیغات در جنگ از دیدگاه امام خمینی
و قراباغ، شهر تبریز و قسمت در خلال جنگ تحمیلی، صدام طی نقش تبلیغات در جنگ از
مقاله دفاع مقدس
و عاملین این جنگ به نقش مردم در جریان در جنگ تحمیلی جنگ ما دفاع تبریز شهر
بازخوانی تاریخ : روابط نظامی ایران و لیبی در دوران جنگ تحمیلی
روابط نظامی ایران و لیبی در دوران جنگ تحمیلی شک نقش کلیدی در رخدادهای شهر یاسوج
مختصری از زندگی دکتر شهرام دبیری اسکویی
دکتر شهرام دبیری در دوران جنگ تحمیلی رژیم 1379 در شهر تبریز گام در راهی آن نقش دارند
برگزاری مراسم گرامیداشت روز دانشجو
شهر تبریز در جبهه های جهاد در دوران دفاع مقدس اشاره نمود و افزود : در جنگ تحمیلی
خواندنی های جنگ تحمیلی
بر ضد ایران در طول هشت سال جنگ تحمیلی، ایران یکی شیراز و تبریز می دهند نقش به
برچسب :
نقش شهر تبریز در دوران جنگ تحمیلی