گزارش دانشجویی از محرومیت بوشهر (ابوشهر)

گزارش دانشجویی از محرومیت بوشهر (ابوشهر)

گزارش دانشجویی از محرومیت بوشهر

حسین شیرکانی
دانشجوی ارشد فیزیک - دانشگاه صنعتی شریف
خلاصه:موردي که مي توان آن را از عواملي دانست که در همه ی زمينه ها اثرگذار است، استفاده از مديران غير بومي در زمينه های مختلف و در سطوح بالاست. در کنار همه اين عوامل نبايد فراموش شود که استان بوشهر بيشترين منابع فسيلي کشور را داراست و همچنين با داشتن مرز آبي بسيار زياد و موقعيت استراتژيک ويژه، اين همه عقب افتادگي در زمينه هاي مختلف جاي تعجب دارد.براي بررسي محروميت هاي موجود، ما به بررسي محروميت ها در بخش ها مختلفي که اهميت بيشتري دارند مي پردازيم. اما نبايد فراموش شود که همه اين عوامل در کنار هم و مرتبط با همديگر اثراتي مانند بيکاري زياد، عدم استفاده درست از منابع، فقر مادي و مهم تر از همه فقر فرهنگي را ايجاد مي کنند.

بهداشت و درمان 
محروميت ها در اين زمينه هم به شکل عدم وجود امکانات کافي و هم عدم وجود متخصصين و کارشناسان است. بسياري از بيماران استان براي ساده ترين موارد پزشکي و حتي عمل هايي ساده به استان های مجاور مي روند، اين اتفاق هم به دليل امکانات کم و هم نبود متخصصين لازم است. در شهر هاي ديگر جز بوشهر و روستاهاي استان اين شرايط بسيار بدتر است، حتي مواردي مانند بيمارستان خورموج وجود دارد که امکانات نسبتا مناسبي دارد اما به علت نبود متخصصين کافي بسياري از بخش هاي اين بيمارستان بدون استفاده است. در روستاها وضعيت اکثر خانه هاي بهداشت جالب نيست و در اکثر مواقع به علت نبود بهيار و يا نبود دارو، روستاييان مجبورند براي کوچک ترين بيماري ها به شهرها مراجعه کنند.
در کنار اين موارد بايد به مشکلات مشابه زياد در بهداشت دام ها نيز اشاره کرد.

فرهنگ ديني و مذهبي
از لحاظ فرهنگ مذهبي استان در جايگاه خوبي قرار دارد. اما به علت بافت سنتي استان اين فرهنگ در بسياري از موارد با تعصبات خورده که مشکلات خاص خود را دارد. از ديگر مشکلات که بسيار هم به چشم مي خورد، کم اثر بودن فضاهاي مذهبي مانند مساجد است. به نحوي که به علت نبود فعاليت هاي مفيد و جاذب کمتر جوان ها و نوجوانان به اين مکان ها علاقه نشان مي دهند. مي توان از به روز نبودن و آشنا نبودن مبلغان ديني با مسائل و چالش هاي جديد در اين زمينه به عنوان مشکلات عمده نام برد که باعث عدم آشنايي خانواده ها با مسائل فرهنگي و تربيتي ديني مطابق با شرايط فعلي جامعه شده است. اين عوامل باعث يک شکاف عميق بين نسل ها در زمينه فرهنگ ديني شده است.


آموزش و پژوهش
به دليل آنکه تقريبا تمام خانواده ها با با نهادهايي مانند آموزش و پرورش و دانشگاه ها در ارتباط هستن، مي توان از اين بخش به عنوان اساسي ترين و زيربنايي ترين قسمت براي توليد علم، کارآفريني و مولد فرهنگي جامعه نام برد. اين بخش يکي از پر مشکل ترين و محروم ترين مسائل استان است که بحث درباره آن در قالب اين گزارش نمي انجامد. اما به صورت تيتروار به برخي از اين مشکلات اشاره مي کنيم.
- قديمي و کم اثر بودن شيوه هاي تدريس و آموزش در اکثر مدارس استان و حتي در اکثر دانشگاه ها (به ويژه دانشگاه هاي آزاد و علمي کاربردي و پيام نور)
- عدم استفاده از کادر آموزشي حرفه اي (به خصوص در دانشگاه ها)، که مي توان از دلايل اصلي به عدم ايجاد امکانات و موقعيت هاي کاري خوب براي اين افراد اشاره کرد. که اين حتي باعث فرار مغزهاي بومي استان به جاهاي ديگر با امکانات و موقعيت هاي بهتر شده است.
- دخالت هاي سليقه اي و انتصابات با دلايل غير حرفه اي، به خصوص در آموزش و پرورش
- فضاهاي نامناسب آموزشي، چه از لحاظ امکانات و چه از لحاظ اخلاقي و فرهنگي
- انجام پروژه هاي پژوهشي سطحي و با بار علمي کم، که البته دليل آن را بايد در موارد بالا جستجو کرد.

کشاورزي
با اينکه پتانسيل بالايي براي ماهي گيري، باغداري و کشاورزي در استان وجود دارد و تعداد زيادي از اين راه معيشت خود را کسب مي کنند و همچنين داشتن رتبه اول توليد خرما در کشور، به دليل عدم توجه و برنامه ريزي درست در سطح مديريتي، در اين زمينه استان با مشکلات عمده اي رو به رو است. ازجمله اين مشکلات نداشتن پشتوانه مالي کافي است که باعث شده بسياري از زمين هاي کشاورزي و باغي تغيير کاربري دهند. از ديگر مشکلات اين زمينه مي توان به عدم استفاده از سيستم های مکانيزه کشاورزي اشاره کرد، که البته با وجود دانشکده کشاورزي در استان و تعداد زياد فارغ التحصيلان رشته کشاورزي اين امر جاي تعجب دارد و بايد به دنبال دلايل اين امر بود. مي توان از نبود بسته بندي مناسب و کارخانه هايي براي استفاده از محصولات با کيفيت خوب جهت صادرات به عنوان يکي از مشکلات عمده در اين بخش نام برد.
در زمينه شيلات و کشاورزي نيز مشکلاتي مانند سنتي بودن روش ها و نبود لنج ها و کشتي هاي کوچک مکانيزه شده جهت ماهي گيري از دلايل اصلي بازده کم در اين بخش است. ارتباط ضعيف نهادهاي مربوطه با صيادان نيز عاملي است که در ناآشنايي صيادان با شيوه هاي جديد و همچنين حمل و نقل و بسته بندي غير حرفه اي اثر بسيار زيادي دارد.
موردي که مي توان آن را از عواملي دانست که در همه ی زمينه ها اثرگذار است، استفاده از مديران غير بومي در زمينه های مختلف و در سطوح بالاست. در کنار همه اين عوامل نبايد فراموش شود که استان بوشهر بيشترين منابع فسيلي کشور را داراست و همچنين با داشتن مرز آبي بسيار زياد و موقعيت استراتژيک ويژه، اين همه عقب افتادگي در زمينه هاي مختلف جاي تعجب دارد.


مطالب مشابه :


نورچین دانشگاه های پیام نور خلخال و خرمشهر

نورچین دانشگاه های پیام نور خلخال و خرمشهر نرم افزار برنامه ريزي آموزشي




پيوستن دانشگاه پيام نور مركز زرين شهر به نورچين

پيوستن دانشگاه پيام نور مركز زرين شهر به نورچين نرم افزار برنامه ريزي آموزشي




جزئیات دفترچه فراگیر پیام نور و رشته های جدید اعلام شد

(دانشگاه پيام نور مرکز بوشهر) نرم افزار برنامه ريزي آموزشي نورچين (بوشهر) معصوم




سایت دانشگاههای پیام نور وسایر دانشگاهها

راهنمای سیستم گلستان دانشجویان پیام نور لینگ دسترسی به کلیه برنامه امتحانات




نور چگونه حرکت می کند؟

گروه آموزشي زبان انگليسي پيام مديريت وبلاگ : نـــور. يكي از بزرگ




راهنمای آمادگی آزمون دکتری جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی"درس نظریه های جامعه شناسی

7-عضوهسته علمی مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج پيام نور برنامه ریزی




زمین لرزه بوشهر را لرزاند

اين وبلاگ به هيچ ارگان، مؤسسه، مركز آموزشي، پژوهشي و يا ساير پيام نور پیام نور




رزومه

دانشگاه پيام نور پژوهش و برنامه ريزي آموزشي، شركت شهر خورموج بوشهر




گزارش دانشجویی از محرومیت بوشهر (ابوشهر)

(به ويژه دانشگاه هاي آزاد و علمي کاربردي و پيام نور) آموزشي حرفه اي (به و برنامه ريزي




برچسب :