اخبار تحصیلی(معرفی رشته تجارت بین الملل)

بسمه تعالی

گفتگویی دوستانه با آقای میثم یاری دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین­الملل دانشگاه شهید بهشتی

با عرض سلام خدمت شما از اینکه وقتتون را در اختیار ما قرار دادید از شما ممنون هستیم، امیدوارم که گفتگوی ما جهت معرفی رشته حقوق تجارت بین الملل مورد استفاده مخاطبین قرار بگیرد و ابهامات دانشجویان عزیزی که به این رشته علاقه مند شدن و مایل هستند که درکنکور کارشناسی ارشد در این رشته شرکت کنند مرتفع گردد.

رشته خود را چگونه توصیف می کنید؟

واقعیت این است که رشته ای که هم اکنون تحت عنوان حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه شهید بهشتی و بعد از آن در دانشگاه علامه طباطبائی تعریف شده است به نظر من باید تحت عنوان حقوق بازرگانی فراملی از آن نام برده شود که معادل انگلیسی آن همان international business law می باشد. در همین ابتدای کار یک رفع ابهامی نسبت به عنوان داشته باشیم؛ به نظر بنده باید از عنوان حقوق بازرگانی فراملی که بر گرفته از حقوق بین الملل خصوصی است و در واقع روابط خصوصی تجاری افراد را از ملل مختلف تنظیم می نماید، صحبت کنیم که دولت در آن دخالت کمتری دارد و تفاوت آن با تجارت در همین است؛ چرا که، در تجارت بین الملل، این دولت است که تنظیم کننده روابط هست و حال آنکه در رشته ای که موضوع بحث ما می باشد دولت کمترین دخالت را دارد.

سابقه این رشته برای اولین بار در دانشگاه بهشتی با همکاری وزارت نفت و با هدف تربیت نیروی متخصص برای کارهای حقوقی وزارت نفت تعریف شد که البته دانشجویان پس از گذراندن برخی دروس مدتی حدود 6 ماه برای تکمیل مطالعات خود و آمادگی جهت تدوین پایان نامه خود به یکی از دانشگاه های انگلستان می رفتند که در سالهای اخیر به موجب موافقت نامه میان دانشکده انرژی و سیاست دانشگاه داندی اسکاتلند و بهشتی به این دانشگاه می روند. این رشته که در ایران مشتمل بر 28 واحد درسی و 4 واحد پایان نامه است بر گرفته از یک دوره 80 واحدی دانشگاه داندی اسکاتلند می باشد.

در این رشته به علت مطرح شدن مباحث نوین، هم در عرصه نظر و هم در عرصه عمل، فرصت مطالعات و تحقیقات متنوعی فراهم است و علاقه بنده به همین بحث های جدید و عملی حقوق، باعث شد که به سمت این رشته بروم.

آینده شغلی رشته حقوق تجارت بین الملل را چگونه ارزیابی می کنید؟

در مقایسه با سایر گرایش های حقوق، این گرایش همانطور که از عنوانش بر می­آید، به مسائل تجاری می پردازد و آینده عالی و روشنی دارد؛ چرا که امروزه یکی از عناصر و مؤلفه هایی که دولتها و بویژه مردم ملل گوناگون را به هم مرتبط می سازد، بحث تجارت و روابط تجاری است. عمده مسائل مطروحه در این رشته همه جدید و عملی و کاربردی هستند که دادگاه­های ما با این موضوعات بیگانه اند. اما بیگانه بودن سیستم قضایی نمی تواند مانعی بر راه روند رو به افزایش نفوذ این رشته باشد. در واقع، اقتضائات جدید تجاری در عرصه بین الملل، کشور ما را مانند دیگر کشورها بی نیاز از داشتن متخصص در تمام زمینه های متعدد و مختلف این گرایش نمی سازد. از این رو خواه ناخواه در آینده نزدیک کشور ما به شدت درگیر مباحث نظری و عملی این رشته خواهد بود. هم اکنون بسیاری از فارغ تحصیلان این رشته به سرعت جذب شرکتهای تجاری سرمایه گذاری می شوند. در بحث نظری نیز به جهت اینکه نیاز به گسترش این رشته هست نیاز شدیدی به داشتن متخصصین این رشته راداریم. ولی متأسفانه در حال حاضر دوره دکتری این گرایش در دانشگاههای ایران موجود نمی باشد، اما در دانشگاه شهید بهشتی در صدد راه اندازی دوره دکتری می باشند. دوره دکتری حقوق نفت و گاز در بهشتی تعریف شده و احتمالاً از سال آینده دانشجو می پذیرد. به نظر بنده بهترین گرایش در حقوق از نظر آینده شغلی همین گرایش می باشد.

تسلط بر زبان خارجی در این رشته تا چه حد اهمیت دارد؟

به جهت اینکه منابع درسی در این رشته تماماً به زبان انگلیسی می باشند و در اوایل کاملاً به انگلیسی تدریس می شد بنابراین تسلط کامل به زبان انگلیسی ضروری است. دانشجویانی که در این زمینه ضعیف هستند، با مشکل مواجه خواهند شد. بنابراین تسلط بر زبان انگلیسی پیش از ورود به این رشته توصیه می شود.

جهت آشنایی با مفاد این رشته ممکن است برخی از دروس مهم رشته خود را نام ببرید؟

دروس متنوع و جذابی در این گرایش ارائه می شوند که هم به لحاظ نظری و هم عملی از اهمیت بالایی برخوردارند از جمله می توان به حقوق بیع بین المللی کالاها، حقوق سرمایه گذاری بین المللی، حقوق رقابت در تجارت بین الملل، حقوق نفت وگاز، حقوق حمل و نقل بین المللی کالاها از طریق دریا، هوا، ریل و جاده، داوری تجاری بین المللی در حل اختلافات، حقوق شرکتهای چند ملیتی، حقوق قراردادهای دولتی، تعارض قوانین و صلاحیت دادگاهها، حقوق تجارت الکترونیک و... را نام برد.

در خصوص بورس تحصیلی اعطایی توسط دانشگاه بهشتی به دانشجویان این رشته توضیح می­دهید؟

همانطور که در بالا نیز اشاره ایی کوتاه داشتم فرایند بورسیه دانشجویان این رشته بر اساس نیاز وزارت نفت بود که آن وزارتخانه هزینه دانشجویان را که البته تعهد به خدمت داشتند بر عهده داشت. در سالهای اخیر وزارت نفت تمایل چندانی برای بورس نمودن ندارد از این رو ادامه تحصیل در خارج پس از اخذ مدرک ارشد و با هزینه شخصی یا گرفتن بورس امکان پذیر است. البته در گذشته که این مزیت برای دانشجویان این رشته وجود داشت چندان مورد استقبال دانشجویان قرار نمی گرفت زیرا پس از فراغت از تحصیل با عنوان کارمند در وزارت نفت به کار گرفته می شدند. به هر حال اکنون چنین بورسی وجود ندارد.

منابع آزمون کارشناسی ارشد این رشته چه کتبی است؟

بطور خلاصه و پایه عبارتند از:

1-     حقوق مدنی1 و 2 دکتر سید حسین صفایی

2-    حقوق مدنی 3 اعمال حقوقی دکتر کاتوزیان

3-     حقوق مدنی 4 وقایع حقوقی دکتر کاتوزیان

4-     حقوق مدنی 5 مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی و امامی

5-     حقوق مدنی 6 و 7 دوره 2 جلدی عقود معین (دوره مقدماتی) دکتر کاتوزیان

6-      حقوق مدنی 8 ارث دکتر شهیدی و ارث، شفه و وصیت دکتر کاتوزیان

7-     قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دکتر ناصر کاتوزیان

8-     حقوق تجارت دوره 5 جلدی دکتر ربیعا اسکینی

9-     قانون تجارت در نظم حقوقی کنونی دکتر دمرچیلی

10- حقوق بین الملل عمومی دکتر بیگدلی و جزوات حقوق بین الملل عمومی 1 و 2 دکتر بیگ زاده (زیراکس دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی)

11- حقوق بین الملل خصوصی دکتر الماسی (کتاب تعارض قوانین) و کتاب حقوق بین الملل خصوص 1 و 2 دکتر نصیری

در خصوص زبان انگلیسی به نظر بنده، داوطلبان باید دامنه زبان عمومی خود را تقویت نمایند: با کتبی نظیر 504 واژه toefl essential words, ، grammer in use، و اگر می خواهند زبان تخصصی خود را تقویت نمایند، کتاب law made simple برای شروع بسیار مفید است. اما توصیه بنده این است که دانشجویان حتماً برای تقویت چهار مهارت اصلی در یادگیری هر زبان خارجی از جمله زبان انگلیسی (خواندن، شنیدن، نوشتن و گفتن) باید حتماً به یکی از مؤسساتی که در زمینه آموزش انگلیسی فعالیت دارند، مراجعه نمایند.

در پایان امیدوارم توانسته باشم کمکی به دانشجویان علاقه مند به این رشته کرده باشم و برای علاقه مندان آرزوی توفیق و موفقیت دارم.

[email protected]


مطالب مشابه :


معرفی گرایش های رشته ی حقوق

الملل که یکی از شاخه‌های رشته‌ی علوم سیاسی در دوره‌ی کارشناسی ارشد در گرایش حقوق




با چه درصدی در کارشناسی ارشد گرایش حقوق خصوصی قبول میشویم

وکیل برتر,منابع حقوق,بهترین تست مدنی,بهترین تست ارشد گرایش حقوق




جدیدترین منابع آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی با تاکید بر منابع اصلی همراه با تذکرات

منابع كارشناسي ارشد حقوق جزا و جرم حقوق جزاي اختصاصي (جرايم عليه اشخاص)




اخبار تحصیلی(معرفی رشته تجارت بین الملل)

گفتگویی دوستانه با آقای میثم یاری دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بهترین گرایش در حقوق از




منابع کارشناسی ارشد حقوق گرایش حقوق جزا

منابع کارشناسی ارشد حقوق گرایش حقوق جزا . دروس گرایش جزا :




(بهترین روش برای نوشتن پایان نامه حقوق)

(بهترین روش برای ذکرنام گرایش کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه




منابع ارشد فقه و مبانی حقوقی در آزمون سال 92

دانلود رایگان یوالات کارشناسی ارشد حقوق گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، وظایف و




نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد حقوق

نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد حقوق ارشد در کلیه گرایش های حقوق توسط بهترین




با بهترین کیفیت ضبط کنید گوش فرا دهید

مدیر سایت: علیرضا باقری (دانشجوی دوره کارشناسی ارشد گرایش حقوق جزا و جرم شناسی )




برچسب :