بی توجهی فرهنگیان به صندوق ذخیره؛ بی اعتمادی یا بی اطلاعی!
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، در بخشنامه 17 شهریور 1393 معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی آمده است: از آن جایی که در نظر است تمامی کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش به عضویت صندوق ذخیره فرهنگیان درآیند، از مهرماه ١٣٩٣ فرهنگیان غیرعضو نیز به خانواده اعضای صندوق ملحق خواهند شد تا از مزایای متعدد این سرمایه گذاری بهره مند شوند. بدیهی است معادل سرمایه گذاری فرهنگیان سهم دولت و سود متعلقه به فرهنگیان اختصاص خواهد یافت.
بر اساس این بخشنامه، هر یک از اعضای جدید که تمایل به عضویت در صندوق ذخیره نداشتند می توانستند انصراف خود را کتبا تا 10 مهر امسال به ادارات مربوطه اعلام کنند.
به دنبال بازتاب های مختلف انتشار این خبر، صندوق ذخیره فرهنگیان در اطلاعیه ای اعلام کرد: عضویت تمام فرهنگیان رسمی و پیمانی وزارت آموزش و پرورش در صندوق ذخیره فرهنگیان اختیاری است.
در این اطلاعیه آمده است: برخی از افراد و رسانه ها اقدام به انتشار مطالب کذبی با عناوین اجبار به عضویت فرهنگیان در موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان کردند و برخی از افراد ناآگاهانه در دام آن افتادند.
در ادامه اطلاعیه آمده است: تصمیم مدبرانه وزارت آموزش و پرورش برای صدور بخشنامه عضویت تمامی فرهنگیان در صندوق ذخیره فرهنگیان، نشان از توجه ویژه این وزارتخانه به ارتقای وضعیت معیشتی معلمان دلسوز دارد؛ زیرا بکارگیری ظرفیت های متقابل صندوق ذخیره فرهنگیان و جامعه آموزش و پرورش کشور در جهت بهبود معیشت فرهنگیان، مستلزم بهره مندی تمام معلمان از خدمات و مزایای مورد نظر است.
اطلاعیه آورده است: دلایل متعددی باعث شد تا مدیران ارشد موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، پیشنهاد عضویت تمامی فرهنگیان در این موسسه اقتصادی و رفاهی را مطرح کرده و تمامی معلمان را به جمع خانواده بزرگ صندوق ذخیره فرهنگیان دعوت کنند.
این اطلاعیه با بیان اینکه این اقدام پس از یک کار کارشناسی و با در نظر گرفتن تمامی جوانب این امر بویژه در ارتباط با جامعه هدف و مجموعه وزارت آموزش و پرورش صورت گرفت، یادآورشده است: از آنجایی که دولت متعهد شده سهم خود را به طور کامل پرداخت کند و همچنین سود موسسه برای نخستین بار در تاریخ فعالیت آن از مرز 10 هزار میلیارد ریال عبور کرد، منافع قابل توجهی در انتظار فرهنگیان قرار گرفته که به عقیده وزیر آموزش و پرورش و مدیران ارشد موسسه، باید تمام فرهنگیان مشمول چنین منافعی شوند.
اطلاعیه می افزاید: از آنجایی که بخشی از برنامه های رفاهی وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید با در نظر گرفتن ظرفیت های بالفعل و بالقوه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی شده، لذا عدم بهره مندی جمعیت 20 درصدی فرهنگیانی که هنوز به این موسسه نپیوسته بودند، عادلانه نبود.
اطلاعیه تصریح کرده است: بنابراین لازم بود تا تمامی فرهنگیان در جریان این اقدامات قرار گرفته تا در نهایت خودشان درباره عضویت و یا عدم عضویت خود در این موسسه تصمیم گیرند.
اطلاعیه با تاکید بر اینکه با تغییر اساسنامه موسسه و تغییر رویکرد آن به سمت ارایه خدمات رفاهی حین خدمت، لازم بود تمامی فرهنگیان نسبت به این مساله اطلاع پیدا کنند، آورده است: بهره مندی از مزایایی مانند طرح فرهنگ، کارت متوازن، خودرو لیزینگی، خدمات بیمه ای، بانکی و گردشگری حق تمامی فرهنگیان است و این امر فقط به واسطه عضویت تمامی معلمان امکان پذیر است.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش در این رابطه به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: به نظر می رسد بخشنامه وزارت آموزش و پروش از نوع اجبار صادر شده به گونه ای که اصل را بر عضویت قرار داده و سپس اعلام کرده کسانی که مایل نیستند باید ظرف 10 روز و تا 10 مهرماه کتبا انصراف دهند.
علی پورسلیمان افزود: این در حالی است که صندوق ذخیره فرهنگیان دوم مهرماه در اطلاعیه ای و ضمن عقب نشینی از مواضع قبلی خود ، عضویت در این صندوق را به روال قبلی اعلام کرد.
کارشناس حوزه آموزش و پرورش به برخی نکات اطلاعیه صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و گفت: در ابتدای این اطلاعیه آمده که برخی افراد و رسانه های معاند اقدام به انتشار مطالب کذبی با عناوین اجبار به عضویت فرهنگیان در موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان کردند که در تعداد اندکی از رسانه های داخلی نیز بازتاب داشت و برخی از افراد ناآگاهانه در دام آن افتادند.
پورسلیمان تصریح کرد: این نحوه پاسخگویی و ادبیات حاکم بر این اطلاعیه نه در شان یک دستگاه فرهنگی است و نه با نفس حاکم بر اصل پاسخگویی تناسب دارد.
وی ادامه داد: متهم کردن کسانی که خواهان پاسخگویی و شفاف سازی در مورد عملکرد صندوق هستند به صفاتی چون معاند و یا ناآگاهی با هیچ منطقی سازگار نیست و از آن جا که این حرکت در دولت تدبیر و امید اتفاق می افتد، نیاز به عذر خواهی مسوولان این موسسه اقتصادی دارد.
این کارشناس مسایل آموزش و پرورش توضیح داد: حرکت صندوق ذخیره فرهنگیان خلاف قانون بوده است و این حرکت اگر از روی دلسوزی و یا دلایلی چون کارشناسی نیز صورت گرفته باشد، نامش دور زدن قانون و عضویت اجباری است.
پورسلیمان اظهار داشت: مسوولان صندوق ذخیره فرهنگیان، مهم ترین دلیل برای عدم بهره مندی جمعیت 20 درصدی فرهنگیانی که هنوز به این موسسه نپیوسته بودند را عدم اطلاع از وجود و یا حضور چنین موسسه ای با فعالیت بیش از دو دهه اعلام کرده اند.
وی با طرح این سوال که آیا واقعا مشکل در عدم اطلاع فرهنگیان از وجود چنین موسسه ای است ؟، افزود: این در حالی است که بخشنامه های صندوق ذخیره در مدارس بر تابلو اعلانات نقش می بندد و حتی در پرتال های رسمی ادارات و دوایر در سراسر کشور، نام و یا لینک این موسسه به چشم می خورد.
کارشناس حوزه آموزش و پرورش همچنین این سوال را مطرح کرد که مسوولان صندوق در راستای جلب رضایت آن 80 درصد چه اقدام و یا اقدامات خاص و در خوری انجام داده اند که نگران 20 درصد بقیه هستند؟
پورسلیمان با بیان اینکه مشکل اصلی در بی اعتمادی است و نه بی اطلاعی، یادآورشد: هنوز فعالیت این صندوق برای فرهنگیان شفاف سازی نشده است و تمام اطلاع معلمان از عملکرد و یا فعالیت این صندوق همان یک صفحه ای است که گاهی اوقات و یا سالانه برای آن ها ارسال می شود و حاوی اطلاعات کلی است.
وی ادامه داد: در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است که فارغ از میزان کارآمد بودن موسسه در طول دو دهه اخیر، میزان اعتماد فرهنگیان به این مجموعه و مدیران مختلف آن همواره بسیار زیاد بوده است و بر اساس آخرین نظرسنجی روابط عمومی و امور بین الملل، هیچ کدام از مصاحبه شوندگان نسبت به فعالیت ها و اقدامات موسسه اظهار بی اعتمادی نکرده اند و در مجموع میزان اعتماد به مجموعه آموزش و پرورش به واسطه نظارت های دقیق بر فعالیت شان در چارچوب قانون اداری کشور، بسیار زیاد است.
این کارشناس مسایل آموزش و پرورش افزود: این که یک دایره دولتی عملکرد دایره دیگر را در درون یک زیر مجموعه که همه اعضای هیات مدیره آن توسط یک مقام دولتی انتخاب می شوند تایید کند، چیز عجیبی نیست.
پورسلیمان تصریح کرد: برای نظر سنجی و افکار سنجی روش های مختلفی است و بهترین منبع برای اطلاع از وضعیت یک بخش دولتی، استناد به نظر سنجی یک بخش غیر دولتی است که ارتباط اداری و تشکیلاتی با آن ندارد.
وی اظهار داشت: در جلسه ای که سال گذشته با حضور نمایندگان تشکل های معلمان و مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان برگزار شد، بحث نظارت بر این صندوق و انتخاب سه بازرس از میان سهامداران صندوق مطرح شد.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش توضیح داد: نحوه انتخاب بازرس می تواند اینگونه باشد که از میان نمایندگان معلمان در مدارس که عضو این صندوق هستند دعوت شود تا نمایندگان معلمان در هر استان در یک سیستم از پایین به بالا که قاعده هرم در مدرسه است انتخاب شده و سرانجام در مجمع کشوری و پس از انتخابات آن سه نفر بازرس تعیین شوند.
پورسلیمان افزود: برای آنکه همه ساز و کار دولتی نباشد، تشکل های معلمان و نهادهای مدنی آموزش و پرورش نیز بر این پروسه نظارت داشته باشند که هنوز پاسخی از سوی مسوولان صندوق به این پیشنهاد داده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: شاید بتوان با انجام چنین فرآیندی و نیز اصلاح اساسنامه، گامی در راه اعتلای موضوع اقتصاد و معیشت فرهنگیان و معلمان برداشت.
اطلاع رسانی و شفاف سازی فعالیت ها و برنامه های صندوق ذخیره فرهنگیان می تواند برخی سوء برداشت ها را برطرف و فرهنگیان را با چگونگی عملکرد این صندوق آشنا کند تا اعتماد آنان بیش از پیش جلب شود.
مطالب مشابه :
اعضای جدید شورای شهر اسلام آباد بخوانند: نگاهی به پاره ای از نارسایی ها و ظرفیت های اسلام آباد
متمادی به چنین جایگاه و خواستگاهی که لایق مردمان این دیار و مرز (کارت شناسایی مزایای
فرش ترکمن ؛ اوج هنر و هویت ترکم
تاکنون برای سه هزار هنرمند فرش دستبافت ترکمن در این شهرستان کارت مرز شمالی نشینی و
فرش استان مرکزی ، تلفیق هنرمندانه طرح و رنگ در گره تار و پود
این آثار بی بدیل معرف فرهنگ و تمدن این مرز و بوم و آپارتمان نشینی و کارت شناسایی
«شهرهوشمند، تکوین انقلاب شهری نوین» ، «شهر الکترونیک و اقعیت شهرهای فردا»
در کنار مزایای شهر هوشمند استفاده از اصول شهر نشینی آنتورپ شهری بی حدو مرز
بی توجهی فرهنگیان به صندوق ذخیره؛ بی اعتمادی یا بی اطلاعی!
کند و همچنین سود موسسه برای نخستین بار در تاریخ فعالیت آن از مرز 10 کارت متوازن نشینی
شروع ورزش
کار پشت میز نشینی یا کارگری از هر نوعی که باشه مزایای گرم کردن بدن به خريد کارت
چرا باید ساختمانهای عمومی مجهز به سیستیم حرارت مرکزی باشند ؟
جهت استفاده از مزایای فنآوریهای جدید قوانینی است که مرز میان انسانها را معین
برچسب :
مزایای کارت مرز نشینی