صادرات محصولات کشاورزی


20 میلیارد تومان وام قرض الحسنه برای کشاورزان فارس

وزیر جهاد کشاورزی ظهر جمعه گذشته در جمع کشاورزان مرودشت (روستای ده چاشت) با ابراز نگرانی از وضعیت معیشتی کشاورزان تاکید کرد: متاسفانه تعدادی از کشاورزان امسال حتی توان خرید بذر مورد نیاز کاشت را ندارند که با هماهنگیهای انجام شده برخی از هزینه های خرید بذر آنها از طریق تعاون روستاییها تامین می شود.

خلیلیان ادامه داد: خشکسالی در فارس که مهمترین استان در تولید محصولات کشاورزی است معیشت کشاورزان را به خطر انداخته است که می بایستی با حضور نمایندگان مجلس جلساتی ویژه و تصمیماتی کارساز برای حل این مشکلات گرفت.

وی خاطرنشان ساخت: امسال در استان فارس 20 میلیارد تومان وام قرض الحسنه 500 هزار تومانی به کشاورزانی که توان پرداخت اقساط خود را ندارند اعطا می شود و این وامها شامل کشاورزانی که بدهکار بانک کشاورزی هستند نیز می شود.

 

باید جلوی واردات بی رویه و نامعقول محصولات کشاورزی را گرفت

وزیر جهادکشاورزی به همراه 4 معاون خود طی سفری به فارس از نزدیک با وضعیت بخش کشاورزی استان آشنا شد. در این سفر دو روزه، وزیر جهادکشاورزی در چند شهرستان حضور یافت و معاونین وی نیز از شهرستانهای دیگری بازدید کردند.

صادق خلیلیان در حاشیه بازدید از شهرستان داراب، خشکسالیهای پی در پی در چند سال اخیر را بی سابقه خواند و از خشکسالی شدید در هفت استان کشور خبر داد.

وی گفت: اگرچه تبعات خشکسالیهای پیاپی، رمق از جان کشاورزان گرفته، اما کشاورزان با وجود همه این مشکلات و بحرانهای ناشی از خشکسالی، همچنان در تالش و کوشش برای بهبود کیفی و کمی محصولات کشاورزی هستند به گونه ای که هم اکنون بالغ بر 100 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کنند.

وی در ادامه به روند تجهیز اراضی به سامانه نوین آبیاری اشاره کرد و گفت: از 5/8 میلیون هکتار اراضی آبی کشور، فقط 12 درصد آن یعنی در حدود 113 هزار هکتار به این سیستم مجهز است که باید تا پایان سال این رقم به 200 هزار هکتار و تا پایان برنامه پنج ساله به 500 هزار هکتار افزایش یابد.

به گفته خلیلیان، در زمینه تجهیز اراضی باید به گونه ای عمل شود که ضمن بهره برداری از شیوه های نوین علمی، از میزان آب کمتری نیز استفاده شود.

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص وضعیت دشت داراب هم گفت: با اقداماتی همچون آبخیزداری، تغذیه مصنوعی و ... باید وضعیت آب در دشت داراب را ساماندهی کرد تا کشاورزان این شهرستان بتوانند بیشترین بهره را ببرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از اعطای اعتبارات ویژه برای فرآوری محصولات کشاورزی در فارس خبر داد و تأکید کرد: با اختصاص این اعتبار، قابلیتهای فارس در این زمینه شکوفا خواهد شد.

صادق خلیلیان همچنین در خصوص ساماندهی واردات گفت: بزرگترین مشکل بخش کشاورزی وجود دلالها و واسطه گرهاست. متأسفانه برخی از دلالان و واسطه ها، فقط برای مکیدن خون مردم دندان تیز کرده اند و با واردات نامتناسب، علیه مردم مرتکب جنایت می شوند.

وی با بیان اینکه با همه این بحثها قرار نیست واردات محصولات کشاورزی متوقف شوند، گفت: با اصل واردات مخالف نیستیم بلکه معتقدیم باید جلوی واردات بی رویه و نا معقول محصولات کشاورزی را گرفته و کمبود برخی از محصولات را در صورتی که تولید داخل لطمه نخورد، با واردات جبران کنیم.

وی اظهار داشت: امیدوارم بر اساس برنامه ای که ظرف یک ماه گذشته در این زمینه تدوین شده موضوع واردات محصولات کشاورزی سامان یابد تا دیگر شاهد واردات این گونه از محصولات در زمان تولید و بروز خسارت بیشتر به کشاورزان نباشیم.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در جهرم و در بین کشاورزان این شهرستان از افزایش سطح تخفیفات بیمه کشاورزی خبر داد و گفت: با بیمه بخش کشاورزی باید خسارتها به صورت واقعی پرداخت شود که برای این منظور چند راهکار اساسی اجرا خواهد شد.

به گفته وی، بر این اساس کشاورزانی که تا دو سال از بیمه محصولات کشاورزی استفاده نکنند از تخفیف 40 درصدی حق بیمه برخوردار می شوند.

وی همچنین به اختصاص یک هزار و 350 میلیارد تومان اعتبار به توسعه زیرساختهای کشاورزی اشاره کرد و گفت بخشی از این اعتبار به فارس و شهرستانهای این استان اختصاص می یابد.

دکتر خلیلیان با انتقاد از وضعیت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی گفت: متأسفانه با وجود تصویب پرداخت 25 درصد از کل تسهیلات بانک ها به بخش کشاورزی، این میزان در حد 17 درصد متوقف مانده که باید به این مهم رسیدگی شود.

وی افزود: اگر چه معتقدم برخی از کشاورزان به سبب بحرانهای ناشی از خشکسالی، توان پرداخت تسهیلات دریافتی را ندارند و به همین دلیل احتمال ورشکستگی و تعطیلی و رکود در برخی از آنها دور از انتظار نیست، اما باز هم انتظار می رود بانکها نسبت به اجرای مصوبات دولت، پایبند باشند.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در جمع خبرنگاران از اختصاص 800 میلیارد تومان اعتبار به سازمان تعاونی روستایی کشور برای خرید تضمینی محصولات خبر داد و گفت: به نظر می رسد این اعتبار برای خرید تضمینی محصولات در سال جاری کفایت کند اما لازم است شرکتهای تعاونی روستایی به سمت کاهش هزینه ها گام بردارند.

وی همچنین افزایش 2 هزار و 400 میلیارد  تومانی اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی نسبت به سال قبل را عاملی برای جبران بخشی از معضلات کشاورزان دانست و گفت: به جز اعتبار 2 هزار و 700 میلیارد تومانی در ابتدای سال، 1350 میلیارد تومان دیگر نیز برای ایجاد زیرساخت در بخش کشاورزی به منظور جبران بخشی از خسارتهای خشکسالی اختصاص یافت.

وی افزایش 100 میلیارد تومانی اعتبارات عشایر، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به متقاضیان ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و استمهال وام کشاورزان خسارت دیده را از دیگر عوامل مؤثر برای حمایت از کشاورزان و تولید کنندگان برشمرد.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤال علت عدم ابلاغ 50 درصد از اعتبارات خشکسالی سال 87 و کل اعتبارات سال 88 در سال جاری گفت: دلیل عدم ابلاغ 50 درصد از اعتبارات برای جبران خشکسالی سال 87، کاهش 28 درصدی اعتبارات عمرانی تمام وزارتخانه ها بود. اعتبارات جبران خشکسالی سال گذشته نیز هنوز از سوی دولت ابلاغ نشده و ارتباطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد.

وی تأکید کرد: برای روشن سازی اذهان هم ذکر این نکته لازم است که هنوز اعتبار 5 وزارتخانه ای که به گونه ای با بحث خشکسالی در ارتباط هستند ابلاغ نشده و این معضل تنها مختص وزارت جهاد کشاورزی نیست.

وی در پاسخ به دیگر سؤال یکی از خبرنگار مبنی بر عدم تناسب اعتبارات بخش کشاورزی فارس با تولید محصولات در این استان گفت: تلاش می شود سهم فارس از اعتبارات ملی متناسب با تولید محصولات در این استان باشد و به همان میزان که محصول کشاورزی در فارس تولید می شود، اعتبارات ملی به استان اختصاص یابد.

لازم به ذکر است در حالی که فارس 11 درصد از تولید محصولات کشاورزی را بر عهده دارد اما سهمش از اعتبارات ملی وزارت جهاد کشاورزی کمتر از هفت درصد است.



مطالب مشابه :


دغدغه های جلالیان به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران

آلاینده ها و پساب صنعتی کارخانه آبزی دریای خلیج فارس و عمان جهاد کشاورزی




خبر های کوتاه از لارستا،خنج و گراش

ها و دهیاری های جهاد کشاورزی استان فارس نامه به جمعیت بخش و




جدیدترین ابلاغیه های سموم و آفتکش ها

فروش در بخش کشاورزی خصوصا طی نامه های آزمایش ها و بررسی های لازم




استانداری کرمانشاه مهندس صفری را برای ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان معرفی کرد

ها و بخش ها ارسال نامه ای به استانداری کرمانشاه و وزارت جهاد کشاورزی خواستار




کشاورزی خوزستان و فرصت‌های سوخته

رئیس سازمان جهاد کشاورزی تمام بخشها و از ضمانت نامههای درخواست




حمایت تشکل‌های کشاورزی از وزیر جهاد پیشنهادی دولت روحانی

تشکل‌های کشاورزی در نامه جهاد سازندگی و کشاورزی ها و اتحادیه‌های بخش




قائم مقام دبیرکل خانه کشاورز در گفت‌وگو با فارس:۹۵ درصد بخش کشاورزی خصوصی است/ تقویت اقتصاد مقاومتی

با فارس:۹۵ درصد بخش کشاورزی در مورد بخش کشاورزی و نقش نامه ها و بخشنامه های




پتانسیل های بخش کشاورزی باید فعال شود

مرکز جهاد کشاورزی امسال وضع تولید در بخش کشاورزی خوب است و برچسب‌ها: پتانسیل های بخش




درخواست عضويت-تعهد نامه

نظام صنفي کارهای کشاورزی بخش جهاد کشاورزی در گفت‌وگو نامه ها و بخشنامه های




صادرات محصولات کشاورزی

لیست سایتهای کتابخانه ها و کتاب های فارس. وزیر جهاد کشاورزی بخش کشاورزی فارس




برچسب :