گفتگو با رتبه 3 کنکور هنر 91 ، پیمان صفری

برنامه فرصت برابر

چهارشنبه  29/6/91

مهمان برنامه: دکتر محمد رضا شفيعي

کارشناس و برنامه ريز تحصيلي کانون فرهنگي آموزش

گفت و گو با رتبه برتر کنکور سراسري 1391

پيمان صفري – رتبه 24 کشوري – رتبه 3 منطقه دو – گروه هنر

---------------------------------------------------


مجري برنامه: شما امسال کجا قبول شديد؟

پيمان صفري:متمرکز را در سينماي دانشگاه هنر تهران قبول شدم و نيمه متمرکز هم که مهر ماه اعلام مي شود.

مجري برنامه:آقاي دکتر همان طور که مي دانيد آزمون ها براي دانش آموزان خيلي اهميت زيادي دارد و فقط جنبه سنجش را ندارد و به نوعي جنبه آموزش را دارد و برنامه اي است و خيلي هم به دانش آموزان کمک مي کند.

لطفاً براي دانش آموزان توضيح دهيد که آيا بايد از هم اکنون در آزمون ها حضور داشته باشند؟ آيا شرکت در آزمون ها يک ضرورت است؟

محمد شفيعي:اين آزمون ها بايد يک جنبه راهبردي براي داوطلب داشته باشد،اگر بخواهم آزمون هاي راهبردي کانون را براي شما توضيح دهم بايد بگويم اين آزمون ها شامل 8 پروژه است و به دانش آموزان کمک مي کند تا درس هايشان را تقسيم بندي کنند و به نحوي بخوانند که عقب نيوفتند و اگر احتمالاً عقب اُفتادند بتوانند جبران کنند.

اگر پنج آزمون تابستان را کنار بگذاريم و بگوييم 5 آزمون تابستان تمام شده است، البته مي توان گفت"داوطلباني که در اين پروژه شرکت کردند يک موفقيت هايي را به دست آوردند. "

در هر صورت تابستان گذشته و برنامه الان شامل 8 پروژه است:

پروژه اول شامل تعيين سطح و پروژه دوم و سوم دانش آموزان شامل 6 آزمون است.

اين 6 آزمون شروع از پايه و نيم سال اول است، نکته جالب اين است که آزمون هاي برنامه اي نمي گويد برويد همه پايه ها را بخوانيد.

آزمون هاي برنامه اين حق انتخاب دروس پايه را به دانش آموز مي دهد به عنوان مثال به دانش آموز مي گويد شيمي يک يا شيمي دو را مي خواهيد و يا فيزيک 1 و 2 را مي خواهيد و يا فيزيک 3 و يا اين که به داوطلب مي گويد در خصوص اين نيم سال کدام يک از اين درس ها براي شما مناسب است يعني به تناسب انتخابي که مي کنند آزمون مي دهند. پروژه اول که در 7 مهر ماه برگزار مي شود آزمون تعيين سطح است، يعني دانش آموزان تعيين سطح مي شوند و در پايان مهر ماه شروع نيم سال اول را دارند.

ما 3 آزمون در پروژه دوم و 3 آزمون در پروژه سوم داريم ، شروع پايه، ادامه پايه، شروع پيش يک ، که پايه ها را متناسب با پيش مي خوانند و در پروژه چهارم 2 آزمون داريم يعني داوطلب را براي امتحانات نيم سال اول آماده مي کنند.

اين پروژه در 2 قسمت به دانش آموزان کمک مي کند، يکي قبل از امتحانات و يکي بعد از امتحانات نيم سال اول يعني يک جمع بندي روي دروس پايه دارند و يک جمع بندي هم روي پيش يک که خوانده اند، پس در واقع داوطلب نيم سال اول خود را به آرامي تقسيم بندي مي کند. 

پوئن مثبت برنامه هاي کانون اين است که تقريباً 10 تا 15% از برنامه مدرسه عقب است يعني وقتي مدرسه از اول مهر شروع به تدريس مي کند کانون 2 تا 3 هفته بعد اين امتحان را از دانش آموزان مي گيرد.

در پروژه 5،6،7،8 دو تا از پروژه ها قبل از عيد است و دو تا از پروژه ها بعد از عيد است، پروژه 8 که آخرين پروژه است ، کل دروسي را که داوطلب خوانده است را جمع بندي مي کند.

پروژه 5 آغاز نيم سال دوم همراه با 3 آزمون است، يک آزمون در بهمن ماه و دو آزمون در اسفند ماه داريم و بعد از آن ما يک دوراني داريم به نام دوران طلايي نوروز ، يعني کانون براي دوران طلايي نوروز برنامه داده است يعني در آن زماني که دانش آموزان ديگر درس نمي خوانند و تفريح مي کنند دانش آموزان کانوني درس مي خوانند.

دانش آموزان در دوران طلايي نوروز 2 آزمون مي دهند، يکي در هفته اول و آزمون دوم در پايان هفته دوم و در اين آزمون ها دروس پايه و دروس پيش يک را جمع بندي مي کنند.

سياست کانون اين است که وقتي 2 ماه از نيم سال اول طي شده است، درس هاي نيم سال اول فراموش نشود.

پس هدف آزمون هاي برنامه اي کانون اين است که فکر و توانايي و روحيات دانش آموز را مي گيرد و در قالب آزمون ها به آن ها آموزش مي دهد.

در عيد نوروز پايه و پيش يک را دوباره مرور مي کنند تا فراموش نکنند ، بعد از فروردين ماه ما 2 آزمون داريم که پيش 2 را دسته بندي مي کند ، بعد از آن دانش آموزان به امتحانات نيم سال دوم مي رسند و بعد از آن هم با پروژه هشتم همه دروس را جمع بندي مي کنند.

***

"ارتباط تلفني برنامه با کاظم قلم چي مدير کانون فرهنگي آموزش"

کاظم قلم چي: آقاي صفري شما فاصله آزمون ها را که 2 هفته يک بار است را چگونه ارزيابي مي کنيد؟

به نظر من 2 هفته زمان بسيار مناسبي است ، مخصوصاً براي گروه هنر که بيشتر دروس حفظي است و نياز بيشتري به زمان دارند. در گروه هنر هم به دليل اين که هم حجم درس ها زياد است و هم درس ها حفظي مي باشد و نياز به مرور بيشتري دارد، در هر 2 هفته هر آن چه که خوانده ايم را در آن آزمون امتحان مي دهيم ، برنامه راهبردي را که از کانون مي گرفتيم و برنامه ريزي شخصي خودم را طبق برنامه راهبردي براي اين 2 هفته مي چيدم، يعني در هر روز مشخص مي کردم که کدام درس را در چه مدت زماني بخوانم.

يعني کانون يک برنامه کلي به ما مي داد و و خودمان آن برنامه را خورد مي کردم تا در آن زماني که داريم فرصت کنيم دروس مشخص شده را بخوانيم و جمع بندي کنيم.

آيا شما براي هفته اول و هفته دوم استراتژي متفاوتي داشتيد؟ 

آيا توانستيد براي درس خواندن خود روش مشخصي را به دست بياوريد و در همان قالب درس بخوانيد؟

آيا در اين 2 هفته تعادل ها را بين دروس عمومي و دروس خصوصي حفظ کرديد؟

من شخصاً در اين 2 هفته 10 روز اول را به درس خواندن مي پرداختم و 4 روز آخر بيشتر براي من حالت جمع بندي داشت و بيشتر سعي مي کردم همه ي دروس را در اين 2 هفته به صورت موازي پيش ببرم.

همه آدم ها مثل هم نيستند، يک اصلي را که ما براي دانش آموزان در همه ي مقاطع در آزمون ها در نظر گرفتيم اين است که دانش آموز ذهن منظم داشته باشد و با مدرسه هماهنگ باشد در ضمن دانش آموز بايد خودش هم شرايط خود را در نظر بگيرد، هر دانش آموزي بايد مهارت هاي شناختي و فراشناختي خود را داشته باشد.

من به بينندگان اين برنامه يک توصيه اي را مي کنم: شما در حالي که بايد از دانش آموزان رتبه برتر ياد بگيريد در عين حال هم بايد خودتان باشيد يعني هر فردي خودش را بهتر مي شناسد و ضمن اين که برنامه و نقشه راه و هدف مشخص است بايد برنامه ريزي شخصي خود را داشته باشند.

يعني ضمن اين که به برنامه مدرسه توجه مي کنند و با برنامه راهبردي کانون و آزمون هاي برنامه اي پيش مي روند بايد برنامه شخصي خود را هم داشته باشند .

بينندگان اين برنامه بايد به صحبت هاي رتبه برتر توجه کنند، ممکن است يکي يا دو تا و يا سه تا از اين ايده ها به درد آن ها هم بخورد و براي بقيه آن هم بايد ايده هاي خودشان را داشته باشند و يک بخش عمده را هم با برنامه مدرسه و برنامه راهبردي و برنامه کلي همراه شوند.  

آقاي صفري آيا شما به صورت پيوسته در آزمون ها حضور داشتيد؟

آيا در آزمون ها غيبت هم داشتيد؟

من در سال گذشته فقط در يک آزمون غيبت داشتم و دليل آن هم سرخوردگي من بود که اصلاً نمي توانستم در آزمون ها شرکت کنم، يعني بعضي اوقات فکر مي کردم من که درس را نخوانده ام چه فايده دارد که در آزمون ها شرکت کنم چون هم از لحاظ روحي اُفت مي کنم و ممکن بود اين اُفت در روزهاي آينده اي که مي خواستم درس بخوانم اثر داشته باشد، امّا با توصيه هايي که پشتيبانم به من داشتند مي رفتم و در آزمون ها شرکت مي کردم و بعد از آزمون از اين که در آزمون شرکت مي کردم احساس رضايت مي کردم.

اين بود که متوجه شدم ممکن است هميشه شرايط مساعد براي آزمون دادن نداشته باشيم و ممکن است اگر اين شرايط را بخواهم هيچ وقت نتوانم به آن شرايط عالي و ايده آل برسم و يا ممکن است در روز کنکور هم آن شرايط ايده آل را نداشته باشم و به همين دليل سعي کردم خودم را به اين که در شرايط بد هم در آزمون ها شرکت کنم، عادت دهم.

شما اين روحيه مشاوره کردن با پشتيبان را از کجا آورديد؟ آيا نمي گفتيد فقط هر چه خودم مي گويم و هر چه خودم تصميم مي گيرم؟

به هر حال ما 12 سال درس خوانده ايم و خيلي از اين 12 سال تجربه به دست آورديم که خيلي از اين تجربيات به ما کمک مي کرد به همين دليل من مي دانستم که مشورت در موفقيت من خيلي تأثير گذار است و به اين خاطر هم با والدين ، هم با معلمان مدرسه و در سال آخر هم با پشتيبان و مشاور خودم هميشه تعامل و هم فکري و مشورت را داشتم و هم براي ايده هاي خودم و هم نظرات آن ها ارزش قائل بودم.

به نظر من داوطلبان اول بايد نظرات مختلف را خوب گوش کنند و به يک نتيجه برسند و و در آخر نظرات ديگران را با ايده هاي خود مقايسه کنيد و با توجه به شناختي که از خود داريد يک برنامه ريزي مناسب و درست را براي خودتان انتخاب کنند.

اگر قرار باشد شما به دانش آموزان توصيه کنيد که براي آزمون هاي برنامه اي ثبت نام کنند فکر مي کنيد از چه وقت بهتر است که به کانون بياييند و در آزمون ها شرکت کنند؟

البته در رشته هنر فقط در مقطع پيش دانشگاهي آزمون هاي برنامه اي برگزار مي شوند، اما من در سال دوم دبيرستان تجربه شرکت در آزمون هاي برنامه اي کانون را در رشته رياضي داشتم  چون رشته من رياضي بود و در آزمون ها شرکت مي کردم.

به نظر من مقطع دبيرستان مقطع مناسبي است براي شرکت در آزمون هاي برنامه اي ، چون در سال اول و دوم دبيرستان آزمون ها خيلي حالت رقابت را ندارد و دانش آموزان فرصت دارند تا از آزمون ها تجربه کسب کنند که چگونه دفتر برنامه ريزي را پُر کنند و چگونه تايم درس خواندن خود را افزايش دهند و آن 2 سال به کسب تجربه از آزمون ها مي گذرد و در سال سوم و سال پيش دانشگاهي مي توانند از تجربيات آن 2 سال استفاده کنند و سال سوم و چهارم را با موفقيت بگذرانند.

درصدهاي شما در کنکور چند بوده است؟

من در دروس عمومي معارف را 80%، ادبيات 48%، زبان 50% و عربي را هم 70% زدم.

دروس اختصاصي را هم درک عمومي هنر 38% ، خلاقيت تصويري 40%، ترسيم فني 60% درس رياضي فيزيک 50% ، خلاقيت موسيقي 35%، خواص مواد 35% و خلاقيت نمايشي 15% زده ام. 


مطالب مشابه :


سوالات کنکور آزمایشی کانون (قلم چی )و گاج

دانش - سوالات کنکور آزمایشی کانون (قلم چی )و گاج - وبلاگ آموزشی (زبان-فیزیک-کامپیوتر-پزشکی




کتاب های برگزیده کنکور93

کانون فرهنگی آموزش( قلم چی) ورزنه گاج های میکرو که علیرغم غنی بودن کنکوری نیست.




قیمت کتابهای زرد کانون و سنجش آخر گاج

کانون فرهنگی آموزش گاج (سنجش آخر) جلد اول تجربی ۹۵۰۰ تومان جلد دوم ۹۵۰۰ تومان .




سوتی کانون فرهنگی آموزش و گاج

nazanin - hima و عکسها و مطالب جالب نوشته شده توسط وحید در دوشنبه بیست و دوم شهریور ۱۳۸۹ و ساعت 16:58 |




طرح طلایی گاج چیست ؟

دفتر برنامه ریزی و مشاوره تحصیلی کانون فرهنگی شهید هادیزاده آمل . طرح طلایی گاج .




دروس اختصاصی(زیست)

سایت کانون فرهنگی آموزش. سایت مبتکران. سایت گاج. آرشيو




دروس اختصاصی(ریاضی)

بهترین کتاب تست برای ریاضی عمومی پیش تجربی هم میکرو طبقه بندی گاج سایت کانون فرهنگی




دروس اختصاصی(فیزیک)

سایت کانون فرهنگی آموزش. سایت مبتکران. سایت گاج. آرشيو




گفتگو با رتبه 3 کنکور هنر 91 ، پیمان صفری

کانون فرهنگی کارشناس و برنامه ريز تحصيلي کانون فرهنگي گاج مبتکران




برچسب :