اقامه دعوی بهداشت و محيط زيست اراک علیه آلودگی نیروگاه شازند

n00087910-s.jpg   براساس مصوبه شورا بهداشت و محيط زيست موظف شدند در محاكم قضايی در خصوص آلودگی هوا توسط نيروگاه اقامه دعوی كنند
هفته نامه «عطر یاس» - گروه جامعه، مريم عرفانيان: دكتر رجايي در جلسه علني شوراي اسلامي شهر اراك با اشاره به كمبود جايگاه CNG در اراك گفت: يك سوم جايگاه ها مدام خراب هستند و مسائل تحريم نيز مشكلي مضاعف در جامعه ايجاد كرده است.
جامعه ما در بسياري از مسائل به دليل كوتاه نظري هاي مسئولان با مشكل مواجه مي باشد كه اگر اين مسئله ادامه يابد مطمئنا با مشكلات عديده اي مواجه مي شويم. فريبا آباقري، رئيس كميسيون خدمات شهري شوراي اسلامي شهر اراك نيز با انتقاد از سياست هاي اعمال شده در مورد نيروگاه گفت: اگر شركت گاز محدوديتي در تامين گاز نيروگاه دارد، مطرح كند وگرنه دلايل عدم تامين گاز را به مردم اعلام نمايد. چگونه است كه نيروگاه در بسياري از ماه هاي سال از سوخت مازوت استفاده مي كند.

برخی مطالب تازه ترین شماره عطریاس

قائم مقامي، رئيس كميسيون حقوقي شوراي اسلامي شهر اراك نيز با اشاره به اين مطلب كه به دليل در نظر نگرفتن استانداردهاي لازم براي جايگزيني جايگاه هاي CNG به جايگاه هاي بنزين، خسارت هاي سنگيني به مردم وارد شده است، گفت: در جايگاه هاي دوگانه نكات ايمني رعايت نشده و تداخل صفوف بنزين و گاز، موجب درگيري مردم مي شود.
اما از سوي ديگر صادقيان، مديرعامل شركت پخش و فرآورده هاي نفتي استان گفت: وضعيت LPG در استان مركزي به گونه اي است كه بخشي از آن توسط استان هاي همجوار تامين مي شود و بخش كوچكي از آن سهم استان است. در صورت فراهم آمدن زمينه هاي مناسب اولين جايگاه LPG را در اراك احداث خواهيم كرد.
صادقيان اظهار داشت: براي نصب جايگاه هاي CNG در اراك با محدوديت زمين مواجهه ايم كه اگر اين مسئله مرتفع شود، قطعا ما مشكلي نداريم. پس از آزادسازي بنزين، قيمت CNG به يك چهارم قيمت نهايي بنزين مي رسد. وي در مورد گاز نيروگاه گفت: ما هيچ برنامه اي از انرژي نيروگاه در دست نداريم اما بايد بگوييم براي تامين جايگاه نفت كوره، نيروگاه با مشكلي مواجه نيست. در واقع بايد گفت پروژه نيروگاه، پروژه اي ملي است و ما در برنامه ريزي هاي آن دخالتي نداريم اما احتمال دارد در فصل سرما به ما اعلام كنند كه روزانه ده ميليون ليتر فرآورده نفتي به نيروگاه تزريق كنيم.
«حسن احمدي»، عضو شوراي اسلامي شهر اراك نيز اظهار داشت: مراكز CNG موجود در اراك پاسخگوي نياز مردم نيست.
احمدي افزود: قبلا جايگاه هاي دو منظوره، از نظر مكاني و وسعت براي بنزين طراحي شده بودند اما در حال حاضر فضاي موجود، امكان استفاده از CNG را براي ساير خودروها فراهم نمي آورد. اين عضو شوراي اسلامي شهر اراك تصريح كرد: اصل توسعه مراكز CNG در اراك علاوه بر سياست هاي دولت به دليل كاهش آلودگي هواي اراك بوده كه در اثر احتراق مصرف بنزين توسط خودروها، از ورود آلاينده هاي بيشتر به شهر خودداري شود و در حقيقت توسعه اين مراكز بايستي به رفع آلودگي كمك كند.
احمدي افزود: مراكزي چون نيروگاه حرارتي با مصرف روزانه بيش از 8 ميليون ليتر مازوت، روزانه 320 تن آلاينده به هواي شهر اراك وارد مي كند.
وي در ادامه گفت: نيروگاه فاقد سيستم كنترل آلودگي است، ما در اراك شاهد رشد سرطان بوده ايم و اينكه اراك رتبه اول را در اين زمينه به خود اختصاص داده است. بنابراين بايد با اتخاذ تدابير لازم از اين روند جلوگيري شود.
وي اظهار داشت: توسعه اين مراكز با رعايت استانداردهاي موجود، بايد در دستور كار قرار گيرد و تمامي مسئولان و دستگاه ها بايد تلاش كنند تا با رعايت استانداردها آلودگي هاي زيست محيطي كمتر شود و در اين زمينه بايد به كمك محيط زيست و دستگاه هاي قضايي در راه انسداد مراكزي كه توليد آلايندگي دارند، گام برداشت . شهردار اراك نيز اظهار داشت: تا نيمه اول سال گذشته تعداد جايگاه هاي CNG اراك 4 جايگاه بوده كه از اواسط سال گذشته شهرداري با همكاري شركت پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي 6 قطعه زمين ديگر براي احداث جايگاه تحويل داده است. در اين راستا زمين ها تحويل و 2 جايگاه به بهره برداري رسيده و مابقي از پيشرفت فيزيكي خوبي برخوردار مي باشند كه اميد است تا 2 ماه آينده اين جايگاه ها به بهره برداري برسند.
ميري از اضافه شدن 4 جايگاه ديگر خبر داد و گفت: زمين هاي آنها در حال تحويل است و ظرف 6-5 ماه آينده به بهره برداري خواهد رسيد كه با اين وجود تعداد جايگاه هاي اختصاصي CNG به 18 جايگاه خواهد رسيد.
وي در پاسخ به اينكه آيا نيروگاه عوارض شهري پرداخت مي كند كه آلاينده هايش وارد اين شهر مي شود، گفت: از محل آلايندگي ها مبلغي در نظر گرفته شده است اما نيروگاه را در محدوده شهري شازند به حساب مي آورند و عوارضي به شهر اراك پرداخت نمي شود.
كاظمي، نايب رئيس شوراي اسلامي شهر اراك نيز اظهار داشت: آلودگي هواي اراك باعث بسياري از بيماري هاي تنفسي در شهر شده است.
وي با اشاره به آلودگي نيروگاه گفت: نيروگاه حرارتي مجددا مازوت استفاده مي كند كه مسئولان بايد نسبت به جلوگيري اين مسئله پافشاري كنند و با جديت بايستند تا سوخت مازوت به گاز تبديل شود. اين امر حمايت نمايندگان و مسئولان را مي طلبد تا آلودگي هوا كمتر شود. رئيس كميسون برنامه و بودجه شورا گفت: درست است كه نيروگاه در شازند واقع شده اما آلودگي آن، وارد هواي اراك مي شود كه مي توان در اين مكان ها آلودگي را محدود كرد. وي افزود: همچنين وجود كوره هاي آجرپزي هر چند كه ممكن است در محدوده شهر اراك نباشند اما آلودگي هايي را وارد اين شهر مي كنند.
اين عضو شوراي اسلامي شهر اراك گفت: بايد مسائل ايمني و حفاظتي در جايگاه ها رعايت شود. به راحتي در كنار پمپ هاي بنزين، گاز نيز مورد استفاده قرار مي گيرد كه ممكن است اتفاقات جبران ناپذيري به وجود آورد.
كاظمي افزود: جهت احداث جايگاه هاي CNG بايد فضايي بزرگتر با امكانات مناسب در نظر گرفته شود. نايب رئيس شوراي اسلامي شهر اراك تصريح كرد: براي احداث جايگاه CNG زمين كافي وجود دارد و موقعيت خوبي نيز فراهم است و بهتر است به جاي 4 نيروگاه مجوز 10 نيروگاه داده و جانمايي شود.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان نيز اظهار داشت: مصرف گاز در نيروگاه شازند نسبت به ساير نيروگاه هاي كشور بيشتر است.
جلالوندي گفت: ما نبايد تابع سياست گذاري هاي ملي باشيم و بايد به سمتي حركت كنيم تا حقمان را بگيريم و با توجه به مصوبه طرح جامع كاهش آلودگي هوا در صورت پيگيري مستمر دستگاه هاي اجرايي، وضعيت بهبود خواهد يافت.
وي اظهار داشت: نيروگاه اراك مدتي است كه مازوت مصرف مي كند و در صورت پيگيري مستمر دستگاه هاي اجرايي وضعيت بهتر خواهد شد. اما هنگامي كه ما پيگيري مي كنيم اظهار مي دارند كه چرا خدمات نيروگاه را ناديده مي گيريد و همچنين مسئولان مربوطه مي گويند آلايندگي نيروگاه به هواي اراك وارد نمي شود.
جلالوندي تصريح كرد: نيروگاه شازند بايد به سيستم كنترل آلودگي هوا مجهز و ملاحظات زيست محيطي اجرا شود.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان ضمن ابراز نارضايتي از مسئولان بهداشتي گفت: در بخش بهداشتي معتقدند كه آلودگي هوا مضر است و بيماري هاي بسياري به دنبال دارد اما دريغ از اينكه پزشكي اين امر را مكتوب كند تا ما بتوانيم در دستگاه هاي قضايي با استناد به اين مدارك ادعا كنيم.
وي در پايان گفت: در طرح كاهش آلودگي هواي اراك جايگاهي براي بهداشت در نظر گرفته نشده است، در صورتي كه اين مسئله زيست محيطي نبوده و به بخش بهداشتي مربوط مي شود.
در پايان اين جلسه براساس مصوبه شوراي اسلامي شهر اراك، مركز بهداشت و محيط زيست موظف شدند در محاكم قضايي در خصوص آلودگي هوا توسط نيروگاه حرارتي اقامه دعوي كنند همچنين گروهي مركب از شركت نفت و شورا و شركت گاز جهت بررسي وضعيت شركت هايي كه نسبت به نصب دستگاه گاز روي خودروها تشكيل شده و در اين راستا اقدامات لازم انجام شود.
همچنين 4 مكان جديد جايگاه CNG توسط شهرداري مكان يابي و اقدام شود و از سوي ديگر جايگاه دو منظوره خيابان طالقاني و شريعتي كه مشكلات زيادي در ترافيك و ايمني اين خيابان ايجاد كرده اند، فقط به منظور ارائه بنزين فعال شوند.


مطالب مشابه :


نيروگاه شازند در آستانه تعطيلی

Arak-Online اراک آنلاین - نيروگاه شازند در آستانه تعطيلی - اولین و پربیننده ترین پایگاه خبری




بازی کارخانه آلومینیوم و نیروگاه شازند اراک با جان مردم اراک

کتابدار دیجیتالی اراک - بازی کارخانه آلومینیوم و نیروگاه شازند اراک با جان مردم اراک




عباس رجایی : نيروگاه شازند آلودگي هواي اراك را بغرنج تر كرده است

Arak-Online اراک آنلاین - عباس رجایی : نيروگاه شازند آلودگي هواي اراك را بغرنج تر كرده است - اولین




آب سنگین چیست؟/ تفاوت راکتور آب‌سنگین اراک با نیروگاه بوشهر، فردو و نطنز

صباباران اراک - آب سنگین چیست؟/ تفاوت راکتور آب‌سنگین اراک با نیروگاه بوشهر، فردو و نطنز




اندر احوالات جایزه صنعت سبز نیروگاه آلاینده شازند اراک

اسدالله رضایی - اندر احوالات جایزه صنعت سبز نیروگاه آلاینده شازند اراک - مطالب روزانه اجتماعی




تفاوت راکتور آب‌سنگین اراک با نیروگاه بوشهر، فردو و نطنز/آب سنگین چیست؟

رئیس کمیته هسته‌ای مجلس تعریف ساده آب سنگین، تفاوت راکتور آب‌سنگین اراک با نیروگاه بوشهر




شازند کار می خواد نه شعار ٬ دلسوز می خواد نه دامن سوز

شازند کار می خواد نه شعار ٬ دلسوز می خواد نه دامن سوز: به این کلمه ها دقت کنید : شازند اراک




اقامه دعوی بهداشت و محيط زيست اراک علیه آلودگی نیروگاه شازند

Arak-Online اراک آنلاین - اقامه دعوی بهداشت و محيط زيست اراک علیه آلودگی نیروگاه شازند - اولین و




برچسب :