دزد گیر اتومبیل چگونه کار میکند؟

دزد گیر اتومبیل چگونه کار میکند؟

امروزه اتومبیل ها به عنوان یک هدف عادی برای سارقین تبـــدیل شده اند. اتومبیل ها باارزش هستند، بـــــــه آسانی به فروش می رسند و حتی خود آنها هم وسیله ای برای فرار هستند! امروزه تنها در ایالت متحده هر ۲۰ ثانیه یک ماشین به سرقت می رود، این آمار تکان دهنده باعث شده که برخی شرکت ها، به فکر یافتن سیستم هشدار دهنده سرقت اتومبیل بیفتند. امروزه اتومبیل ها به حسگر های الکترونیکی پیچیده ، آژیرهای هشدار دهنده و سیستم کنترل از راه دور مجهز هستند. با تمام این تجهیزات ، اغلب سارقین راهی برای دزدیدن ماشین می یابند !
در این بخش ، نگاهی به سیستم های پیشرفته دزدگیر اتومبیل می اندازیم.
مغز سیستم:
سیستم هشدار دهنده تشکیل شده از تعدادی حسگر که به یک سری آژیر متصل هستند. مثلا” اگر درب یک اتومبیل را بخواهید بدون کلید باز کنید یا بشکنید، آژیر گوش خراشی شما را لو خواهد داد!
اغلب دزدگیرهای مدرن شامل بخش های زیر هستند:
- یک سری حسگر : شامل حسگر سوئیچ اتومبیل ، حسگر ضربه و حسگر حرکت اتومبیل
- یک آژیر که توانائی پخش صداهای مختلف را دارد.
- یک گیرنده رادیوئی که قادر است با سیستم کنترل از راه دور کار کند.
- یک باطری کمکی تا اگر باطری اصلی از کار افتاد، برق سیستم را تامین کند.
- بخش کنترل کامپیوتری که همه چیز را کنترل می کند و آژیرهای متفاوت را پخش می کند.
مغز سیستم دزدگیر در اصل یک کامپیوتر کوچک است که وظیفه قفل سوئیچ و چرخها و فعال کردن سیستم های هشدار دهنده (آژیر) را بر عهده دارد. سیستم کنترل و هشدار دهنده دزدگیر از برق اتومبیل استفاده می کنند ولی اگر کسی باطری اتومبیل را از کار بیندازد، سیستم از یک باطری کمکی که جای پنهان شده ، برای هشدار دادن استفاده می کند.
حسگر روی درب ها:
اغلب دزدگیرها شامل سیستم هشداردهندهء درها هستند. اگر کسی بخواهد درهای طرفین یا کاپوت جلو و عقب را باز کند، مغز دزدگیر فعال می شود و آژیر را به صدا در می آورد. درهای اتومبیل های مدرن ، توسط مکانیزمی به یک سری چراغ متصل هستند. بطوری که اگر در اتومبیل باز باشد ، چراغ باز بودن در روشن می شود. در این شیوه، کلیدی بصورت توکار، داخل در تعبیه شده که هرگاه در باز شد، مداری فعال می شود و چراغ هشدار دهنده روشن می شود. حال اگر یک حسگر، به این مدار اضافه شود و به بخش کنترلی دزدگیر وصل شود، با باز شدن در ، باعث به صدار در آمدن آژیر اتومبیل می شود. درضمن این سیستم هشداردهنده، بطور مداوم برق اتومبیل را کنترل می کند، هرگاه تغییری در ولتاژ مدار برق ایجاد شد، باز هم سیستم هشدار دهنده فعال می شود. حسگر درهای اتومبیل، بسیار فعال هستند ولی باید سیستم های کنترلی دیگری برای هشدار دادن شکسته شدن پنجره هاو بکسل شدن آن وجود داشته باشد. در قسمت های بعدی به سیستم های هشدار دهنده پیشرفته تری می پردازیم.
حسگرهای ضربه :
امروزه فقط اتومبیل های ارزان قیمت هستند که از حسگرهای روی درب ، به تنهائی بعنوان هشدار دهنده استفاده می کنند. اغلب سیستم های هشدار دهنده به سیستم حسگر ضربه هم مجهز هستند. اگر کسی به ماشین شما ضربه بزند یا بخواهد آن را هل دهد، یکسری علائم به مرکز کنترل فرستاده می شود و بسته به شدت ضربه، آژیر مخصوص را به صدا در می آورد. یک پیشنهاد این است که بر سطح ماشین یک سیستم تماس فلزی تصب شود که هر گاه وسیله ای هادی به آن برخورد کرد، مدار طراحی شده متصل شود و آژیر به صدار در آید. ولی مشکل این شیوه آن است که شدت ضربه را نمی توان اندازه گیری کرد و با کوچکترین تماسی آژیر بلندی به صدا در می آید.
برای حل این مشکل سیستم کارآمدی طراحی شده که دارای سه بخش مختلف است :
• یک اتصالی الکتریکی مرکزی که در سیلندر تعبیه شده.
• چندین اتصالی الکتریکی کوچکتر که در زیر سیستم تعبیه شده.
• و یک توپ فلزی که آزادانه می تواند در سیلندر حرکت کند.
هرگاه توپ فلزی به هر دو اتصالی کوچک و بزرگ متصل شود، مدار الکتریکی تعبیه شده کامل می شود و جریانی به مغز سیستم ارسال می شود. با برخورد ضربه به اتومبیل، توپ داخل استوانه حرکت می کند و مدار الکتریکی قطع و وصل می شود . مغز سیستم با توجه به شدت قطع و وصل شدن، مدار آژیر ضربه را به صدا در می آورد تا توپ از حرکت بایستد. سیستم های مختلف، روشهای متفاوتی برگزیده اند ولی اساس کار همه آنها یکی است.
حسگر تغییر فشار :
حسگری که برای شکسته شدن پنجره ها بکار می رود. در داخل اطاق تعبیه شده و براساس تغییر فشار هوای داخل اطاق اتومبیل کار می کند. هر گاه شیشه اتومبیل شکسته شود، هوای بیرون به داخل می آید و فشار هوای داخل تغییر می کند. این تغییر فشار باعث می شود که حسگر تغییر فشار یک سیگنال به مغز دزدگیر بفرستد و آژیر خطر به صدا در آید.
نحوه کار این حسگر برعکس کار بلندگو است. برای فهم بهتر ابتدا نگاهی به ساختار بلندگو بیاندازیم.
هر بلندگو تشکیل شده از :
یک سیم پیچ که آزادانه می تواند داخل یک حلقه آهن ربا جلو و عقب برود و یک پرده ضخیم دیافراگم که به سیم پیچ و بست محافظ بسته شده است.
با ورود سیگنال های الکتریکی متناوب به سیم پیچ ، خاصیت مغناطیسی در سیم پیچ بوجود می آید و تبدیل به یک آهن ربا می شود. به خاطر خاصیت دفع قطب های همنام و جذب قطب های غیر همنام در آهن رباها ، با تغییر جهت جریان ، سیم پیچ داخل حلقه آهن ربا دائما جلو و عقب می رود و دیافراگم متصل را می لرزاند . بسته به شدت جریان الکتریکی ، لرزش دیافراگم هم کم و زیاد می شود و صداهای متفاوتی تولید می گردد.
نحوه عمل حسگر تغییر فشار بر عکس بلندگو به این صورت است که با تغییر فشار هوا ، دیافراگم متصل به سیم پیچ می لرزد و سیم پیچ داخل حلقه آهن ربا جلو و عقب می رود. همانطور که در قوانین الکترومغناطیس فراگرفته اید ، با حرکت سیم پیچ داخل حلقه آهن ربا ، میدان مغناطیسی حول سیم پیچ تغییر می کند و این تغییر میدان باعث ایجاد جریان الکتریکی القایی در سیم پیچ می شود. این تغییر جریان بصورت یک سیگنال به مرکز کنترل فرستاده می شود و آژیر به صدا در می آید.
حسگر حرکت و کج شدن :
برخی از دزدان و سارقان اتومبیل های گرانقیمت نمی خواهند به ماشین آسیبی برسانند ، آنها مایلند تا با یک جرثقیل ماشین را یکجا بلند کنند و ببرند! حسگری بر روی برخی اتومبیل ها نصب شده که بهنگام حرکت یا کج شدن اتومبیل صدای آژیرشان در می آید. نحوه کار بسیار ساده است. استوانه ای که حاوی مقداری هادی مایع بنام جیوه است و دو سیم که از داخل آن به مرکز کنترل وصل می باشد. در انتهای سیم B یک توپ فلزی وصل است که توسط جیوه هادی با سیم A یک مدار را تشکیل می دهند. هنگامی که اتومبیل کج می شود یا تکان می خورد، جیوه داخل آن هم کج و راست می شود و جریان مدار، قطع و وصل می گردد و مرگز کنترل پی می بردکه ماشین حرکت می کند و آژیر خطر را به صدا در می آورد.
هنگامی که سارقی می خواهد اتومبیل شما را ( خدای نکرده !) سرقت کند، ممکن است چند حسگر با هم تشخیص دهند و علائمی را به مرکز کنترل ارسال کنند. در این صورت مرکز کنترل به آژیر اطلاع می دهد تا آژیر ترکیبی را به صدار درآورد. همچنین مرکز کنترل های پِیشرفته می توانند بجای آژیر، صدای ضبط شده را پخش کنند. مثلا” اگر کسی به ماشین نزدیک شد، صدائی پخش شود که فرد را مجبور کند از اتومبیل دور شود و حتی توسط فرستنده ای به صاحب ماشین اطلاع دهد که کسی قصد بازکردن درها را دارد.
گیرنده رادیوئی :
اغلب سیستم های هشدار دهنده، در بخش کنترلی خود مجهز به سیستم گیرنده رادیوئی هستند که قادر است امواج کنترل از راه دور را دریافت و به آن عمل کند. نحوهء کار سیستم کنترل از راه دور در این کتاب در یک فصل جداگانه توضیح داده شده است. هدف از بکار بردن دستگاه کنترل از راه دور این است که شما فرصت کافی داشته باشید تا سیستم کنترل دزدگیر را بعد از خروج از ماشین فعال کنید یا قبل از ورود به ماشین غیر فعال کنید.
سیستم های کنترلی پیشرفته قادرند توسط کنترل از راه دور با شماارتباط برقرار کنند و اعلام خطر نمایند. مثلا” اگر درها باز مانده باشند و شما سیستم هشدار دهنده را فعال نکرده باشید، آنها به شما اطلاع خواهندداد و شما حتی می توانید بهنگام روشن شدن اتومبیل، دستور خاموشی موتور را هم صادر کنید.
از یک دهه قبل تاکنون سیستم های هشدار دهنده تکامل زیادی یافته اند. ما مطمئن هستیم که در ۱۰ سال آینده بکمک سیستم GPS پیشرفته (سیستم ردیابی توسط ماهواره) امنیت اتومبیل به حداکثر برسد و حتی اگر سارقان حرفه ای اتومبیل شما را بدزدند،
منبع : سایت الکتونیکا


مطالب مشابه :


ماشین های رادیو کنترلی سوختی

اخبار ماشین های کنترلی و دیگری به صورت کیت (Kit) . این ماشین ها ، دارای گیربکس ، دیفرانسیل




ماشین کنترلی حرفه ای

ماشین کنترلی BuggyGT ماشینی بزرگ ، زیبا و با قابلیت حرکت در چهار جهت مختلف میباشد که میتوانید




سایت و وبلاگ اصلی ایران سرگرمی

- سایت و وبلاگ اصلی ایران سرگرمی, <-BlogAbout->, مرکز فروش و تعمیر انواع هلیکوپتر کنترلی و هواپیما




محصولات ویژه

- محصولات ویژه , <-BlogAbout->, مرکز فروش و تعمیر انواع هلیکوپتر کنترلی و هواپیما کنترلیمرکز فروش و




گفتگویی با مردی از تبار هیجان

چرا ماشین کنترلی رو هم در کنار رشته یک سری از اتومبیل ها که کیت بدنه فابریک کمپانی و




انواع کیت های تبدیل

1-کیت نسل اول. 2 کیت انجام مي­گردد و هيچ سيستم کنترلی مداربسته­ و بازخوردي از ماشین های




دزد گیر اتومبیل چگونه کار میکند؟

حال اگر یک حسگر، به این مدار اضافه شود و به بخش کنترلی اگر کسی به ماشین شما کیت می باشم




برچسب :