آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

استان لرستان سرزمینی زیبا با آب و هوای دلپذیر و محصوردرکوههای مرتفع و صعب العبور است که بین ۴۶درجه و۵۱دقیقه تا ۵۰ درجه و۲۲ دقیقه عرض شمالی درسلسله جبال زاگرس میانی واقع شده است. این استان از شمال به استانهای مرکزی و همدان ,از شرق به استان اصفهان ,از جنوب شرقی به چهار محال وبختیاری ,از جنوب به استان خوزستان و از غرب به استان کرمانشاه و ایلام محدود است.

استان لرستان با مساحت ۲۸۰۶۴ کیلومتر مربع در غرب کشور پهناور ایران واقع و۷/۱ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است . این استان با بیش از ۱۶۰۰۰۰۰ نفر جمعیت ۶/۲ درصد جمعیت کشور را دارا می باشد . بنابراین استان لرستان از حیث مساحت و نیز جمعیت رتبه چهاردهم را بین استانهای کشور حائز گردیده است.

اشترانکوه با ۴۱۵۰ متر ارتفاع بلندترین نقطه استان لرستان است.پست ترین نقطه در جنوبی ترین نقطه استان واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا ۵۰۰ متر است .

بر اساس آخرین تقسیمات کشوری استان لرستان، دارای ۱۰ شهرستان،۲۳ شهر، ۲۷ بخش، ۸۴ دهستان و ۲۷۵۰ آبادی دارای سکنه بوده ومرکز سیاسی واداری آن شهر خرم آباد است .

شهرستان های استان عبارت اند از:خرم آباد ، بروجرد،الیگودرز ،دورود ،ازنا ،کوهدشت ،دلفان، سلسله، پلدختر و دوره.

آب وهوای لرستان

استان لرستان دارای آب وهوای متنوعی است، این تنوع از شمال به جنوب و از شرق به غرب کاملا محسوس می باشد.

زمستان هنگامی که در شمال لرستان برف و کولاک ادامه دارد قسمتهای جنوبی آن دارای هوایی مطبوع و بارانی است . بخشهای غربی مانند سفید کوه نسبت به قسمتهای شرقی ، یعنی دورود و الیگودرز،نزولات جوی بیشتری دارد .

تنوع آب وهوایی در شهر های استان مشاهده می شود به طوری که خرم آباد از اعتدال زمستانی و گرمای تابستانی،بروجرد از سرمای زمستانی واعتدال تابستانی،و الیگودرز از آب وهوای بسیار سرد در زمستان و معتدل در تابستان برخوردار است.علل تنوع آب وهوای لرستان عبارتند از:

۱- موقعیت رشته کوههای زاگرس نسبت به جهت وزش بادهای مرطوب غربی

۲- ارتفاع نسبتا زیاد این منطقه از سطح دریا

۳- فشردگی کوهها

۴- واقع شدن در عرض جغرافیایی متوسط

۵- اثر بادهای گرم جنوبی ایران به طوری که اختلاف بین حداکثر و حداقل مطلق دما به بیش از ۰۸ درجه سانتیگراد رسیده است .حداکثر دمای ثبت شده ۴/۴۷ وحداقل دمای مطلق ثبت شده ۵۳- است.

تفرجگاه های طبیعی

۱-تفرجگاه تخت شاه

۲- تفرجگاه شیرز

۳-تفرجگاه مخمل کوه (تنگه شبیخون)

۴-تفرجگاه بابا عباس

۵-دره حوض موسی

۶-تفرجگاه نوژیان

۷-تفرجگاه شهنشاه (گوشه )

۸-تفرجگاه تنگه چمشک

 آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار شوی یا تله زنگ درجنوب شهرستان دورود ودر بین کوههای سر تنگ شوی در حوالی روستای شوی و در ۱۰ کیلومتری ایستگاه راه آهن آبشار شوی واقع شده است . این آبشار که به قولی زیباترین آبشار ایران است. آبشار شوی آبشاری زیبا ودلنشین است که از غاری بیرون می جهد و از گردنه ای بلند به پایین سرازیر میشود . ارتفاع آبشار ۱۰۰متر وعرض آن ۴۰ متر است که زیبایی وچشم انداز ی کم نظیر را به طبیعت میدهد اطراف آبشار مملو از درختان بلوط ،بادام وپوشش گیاهی بسیار مناسب است در فصل بهار از سراسر کشور مردم علاقمند برای تفریح به سوی این آبشار روی می آورند و بخشی از اوقات خود را در پیرامون زیبای آن سپری می کنند . این آبشار در گویش محلی به (طاف شوی ) معروف است . راه دسترسی به آن از طریق ایستگاه راه آهن تله زنگ است.

 

آبشار بیشه: این آبشار یکی از زیباترین آبشارهای کآشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستانشور است در ایستگاه راه آهن بیشه در شهرستان دورود واقع شده است آب و هوای مناسب وسرسبزی اطراف آبشار وچشم انداز کوههای اطراف سالیانه پذیرای مهمانان ومسافران زیادی از مناطق مختلف کشور شده واین منطقه دیدنی را به عنوان یکی از مناطق توریستی وگردشگری استان تبدیل نموده است. فاصله این آبشار تا شهرستان دورود که یکی از مسیرهای ارتباطی آن است ۳۵ کیلومتر می باشد. ارتفاع آبشار ۴۸ متر تا نقطه برخورد با زمین و ۱۰متر نیز از آنجا تا وصل شدن به رودخانه سزار می باشد . از شهرستان دورود به طرف ابشار مناطق دیدنی در کنار رودخانه سزار وجود دارد که می توان به آبشار های فصلی و دائمی ،آبشارهای یخی در زمستان و در ختان متنوع نام برد. فاصله آن تا خرم آباد از طریق جاده ۶۴ کیلومتر –عرض تاج آبشار ۲۰ متر می باشد .۱۷ پلاژ،۷ چادر ،بازار چه محلی ،تلفن ،آب ،برق،خانه بهداشت وپاسگاه انتظامی در کنار آبشار دایر می باشد.

 

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار آب سفید: این آبشار زیبا ودیدنی در منطقه ذلقی الیگودرز وبه فاصله حدود ۵۰ کیلومتری واقع شده است، ارتفاع این آبشار حدود ۶۵ متر و عرض تاج آبشار آن در فصل پر آبی حدود ۸ متر می باشد . این آبشار از دل کوه صخره ای به بیرون سرازیر می شود وسپس در مسافت کوتاهی به یک حوضچه تبدیل می شود . این آبشار در فصل بهار پذیرای گردشگران زیادی است وپوشش جنگلی وگیاهی در اطراف آبشار زیبایی وطراوت خاصی به این منطقه توریستی داده است.مسیر الیگودرز تا آبشار جاده آسفالته می باشد.

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار نوژیان: آبشار نوژیان در ۳۸ کیلو متری جنوب شرقی خرم آباد (بخش پاپی ) به ارتفاع ۹۵ متر وعرض تاج ۵ متر واقع شده است .این آبشار یکی از زیبایی های طبیعت لرستان است که هر ساله ،بسیاری از مردم را به سوی خود جلب می کند .گردشگاه جنگلی نوژیان بالای کوه تاف قرار دارد .در کوه (تاف )انواع گیاهان دارویی می رویند و طبیعت و آبشار زیبای آن شگفت انگیز و دیدنی است .همواره بسیاری از مردم برای تماشای این آبشار زیبا و هم چنین برای جمع آوری گیاهان دارویی به این ناحیه می آیند و اوقات فراغت خود را در آنجا می گذرانند . . راه ارتباطی آن از طریق خرم آباد به گردنه نوژیان جاده آسفالته ویا از راه آهن به ایستگاه کشور و از آنطرف هم با یای پیاده حدود ۲ساعت پیاده روی به سمت آبشار است.

 

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار چکان: این آبشار در جنوب غربی الیگودرز در دامنه ارتفاعات مشرف بر دره چکان در فاصله ۱۴۱ کیلومتری شهرستان خرم آباد به ارتفاع ۳۰ متر وعرض تاج ۴ متر قراردارد.این آبشار از درون غاری مشرف بر زمینهای زراعی چکان بیرون می جهد و طول فوران آن به دهها متر میرسد .اطراف آبشار منطقه ای وسیع با فضایی مطلوب و دل انگیز است که در دو الی سه کیلو متری آن امام زاده ای به نام (ابو علی (ع))واقع شده است .آب این آبشار در اواخر پاییز به مرور خشک می شود و در روز های اولیه شروع فصل بهار مجددا با همان فوران به بیرون می جهد، این آبشار یکی از عجایب و زیبایی های طبیعت استان لرستان محسوب می شود . در کنار آبشار پوشش گیاهی ودرختانی همانند گردو ،زالزالک،گلابی ،چنار ،کیکم،بید،بلوط،و… وجود دارد. راههای ارتباطی : ۱-دورود به ایستگاه راه آهن سفید دشت به طرف شول آباد با جاده آسفالته ۲-دورود به شاپله –تنگ ناله شنه چکان این جاده مالرو ومخصوص کوهنوردی است . ۳-الیگودرز با اتومبیل به طرف شول آباد بهار کار .چکان که با اتومبیل تا چند کیلومتری آن جاده وجود دارد .

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار وارک : این آبشار درغرب گردنه نوژیان ، بخش پاپی در جنوب شرقی خرم آباد قرار دارد ویکی از زیباترین آبشارهای کشور است . فاصله آن تا شهر خرم آباد حدود ۵۰ کیلومتر می باشد . سرچشمه آبشار یک صخره سنگی است و پس از طی حدود ۱۵ متر از صخره دوم فرو ریخته و آبشار دوم را به وجود می آورد . آبشار وارک در نزدیکی آبشار نوژیان قرار دارد. در فصل کم آبی ارتفاع قسمت اول ۷ متر با عرض حدود ۱۲ متر و قسمت دوم ۱۵/۵ متر با عرض ۵/۵۶ متر یکی از زیباترین منظره ها را در این منطقه می توان دید . حداکثر ارتفاع آن به ۵۷ متر می رسد و عرضی معادل ۵۰ متر را در بر می گیرد . اطراف این آبشار پوشیده از درختان ،بلوط،گلابی،زالزالک و…. وجود دارد.

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار سرکانه: این آبشار درروستای گریت بخش پاپی در فاصله ۵۰ کیلومتری شهرستان خرم آباد به ارتفاع ۱۵ متر وعرض تاج ۱۷ متر قرار دارد واز جمله جاذبه های طبیعی وگردشگری دیدنی استان محسوب می گردد فاصله این آبشار تا بخش پاپی حدود یک ساعت پیاده روی می باشد. این آبشار در گویش محلی به تاف هفت چشمه معروف است .پوشش جنگلی اطراف آبشار را در ختان بلوط ،زالزالک.و مو وجود دارد.

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

آبشار افرینه: آبشار افرینه در کنار روستایی به همین نام در مسیر جاده بین المللی خرم آباد به اندیمشک قرار دارد . آین آبشار زیبا در فصل بهار وتابستان علاقه مندان وگردشگران زیادی را به خود جلب می کند.

 

تونل برفی: تونل برفی بصورت طبیعی در برف ویخ های دامنه زیبا وسر به فلک کشیده اشترانکوه در منطقه کمندان شهرستان ازنا بوجود آمده است که طول این تونل بالغ بر ۸۰۰ متر وارتفاع آن از کف تونل تا سقف بین ۵/۲ تا ۳متر می باشد .این تونل برفی را فقط در فصول بهار وتابستان می توان بازدید نمود.

 

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

دریاچه گهر: درشرق استان لرستان ودر دامنه ارتفاعات اشترانکوه ، دریاچه های دائمی و شیرین ((گهر بالا)) و((گهر پایین )) قرار دارند.دریاچه گهر یکی از زیباترین دریاچه های کوهستانی کشور می باشد این دریاچه از ذوب برف های اشترانکوه و انباشت آب آن در پشت سد یا آب بندی که از ریزش کوه پدید آمده است . فراوانی نسبی آب های ورودی به این دریاچه باعث می شود ، سر ریز آب آن به دریاچه پایینی (بزرگ ) بریزد . طول دریاچه اصلی گهر را ۵/۱ کیلومتر و عرض متوسط آن را ۶۰۰ متر برآورد کرده اند . حداکثر عمق دریاچه ۲۸ متر و مساحت آن در حدود ۱۰۰ هکتار و در ارتفاع ۲۴۰۰ متری ازسطح دریا وتنها دارای یک راه مالرو وصعب العبور به دامنه آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستاناست . دریاچه گهر مانند آبگیری است که از چشمه ها ، آبشارها و سراب های اشترانکوه پر شده و آب آن در تابستان و زمستان ثابت است . بیش تر سطح دریاچه گهر در زمستان یخ می بندد . 

انواع بوته ها ، درختان تنومند بید ، گیاهان و گلهای زیبای پیرامونی ، اطراف دریاچه را به صورت یک پارک طبیعی شگفت انگیز در آورده است . زیبایی خیره کننده و چشم اندازهای بدیع دریاچه سبب شده است هر ساله ، با وجود سختی راه ، انبوهی از مردم لرستان ، استانهای اطراف و دیگر نقاط کشور ، با پای پیاده یا سواره به دیدن دریاچه و زیبایی های آن بروند و چند روزی از اوقات فراغت خود را در آنجا سپری کنند .

 

آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان
دریاچه کیو: در مرکز شهر خرم اباد در کنار پارک کیو دریاچه بسیار زیبای کیو قرار دارد این دریاچه به شهر جلوه خاصی داده ودر کنار جاذبه های تاریخی فراوان در دره خرم آباد وچشمه های پر آب دره خرم آباد شهر را در ردیف یکی از شهر های زیبا ی توریستی قرار داده است . آب آن از چشمه تامین می شود .. مساحت آن هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است . این دریاچه از ارزش های توریستی درون شهری بر خوردار است وبه لحاظ ویژگیهای خاص خود می تواندبه عنوان یکی از مراکز جذب توریست تبدیل شود .ودر کنار این دریاچه امکانات تفریحی ،شهربازی و چشم انداز زیبایی وجود دارد.

 

چشمه ها وسراب ها: ازجمله مواهب طبیعی و اکوتوریستی در لرستان وجود چشمه هاوسرابهای متعدد در سطح این استان است.این سرابها وچشمه ها شرایط مناسبی را جهت جذب جمعیت توریستی داخل استان وخارج از استان را در روزهای تعطیل فراهم می نماید . سراب هنام ، سراب کهمان در الشتر ،سراب چگنی ،کیو و چشمه های گلستان، ،گرداب دارایی در خرم آباد ، سراب جانیزه ، زرشکه ، سفید ،زارم ،کرتول ،و چشمه های ونایی ، دره خونی ، هفت چشمه و اسل در بروجرد و اشترینان ، سراب غارتمندر و گردکانک ،ماهی چال ، فرسیان، گایکان ،سر دره ،رود آب در الیگودرز ، سراب چشمه و رودک در دو رود ،و چشمه فلفلی در ازنا ، اطراف برخی از این چشمه ها و سرابها از پوشش گیاهی نادری برخوردار بوده و در طول فصول مساعد شرایط مناسبی را جهت جذب گردشگران فراهم می نماید.

 

تالابهای لرستان

تالابهای لرستان از جمله جاذبه های طبیعی بویژه در فصل بارندگی زیبای خاصی به منطقه می دهد .علاوه بر این تالابها مامن وزیستگاهی مناسب برای انواع پرندگان ، آبزیان و پرندگان بومی ومهاجر می باشد . در این میان هفت تالاب در منطقه آهکی در شرق رودخانه کشکان کبیر کوه قرار دارند همچنین تالاب بیشه دالان در جنوب شهرستان بروجرد وتالاب سیلاخور در شمال غربی شهرستان دورود قرار دارد.


مطالب مشابه :


گزارش تصویری از تمرینات تیم گهر دورود در اردوی تهران

گهر دورود لرستان - گزارش تصویری از تمرینات تیم گهر دورود در اردوی تهران - تیم دلیرو گهر دورود




کوه پیمائی در لرستان (دریاچه گهر - آبشار بیشه پوران)

دریاچه گهر (استان لرستان) ساعاتی را در کناره های رود سزار و اطراف آبشار معروف بیشه که




لرستان با جاذبه های طبیعی بسیار

آبشار بیشه - لرستان با جاذبه های طبیعی بسیار - دوست داران دریاچه گهر. آبشار تله زنگ




احداث جاده آسفالته در گهر ، تخريب كننده اكوسيستم منطقه است

اخبار لرستان در گهر ، تخريب در راستاي ساماندهي آبشار بيشه وجمع آوري زباله




آشنایی با جاذبه های طبیعی استان لرستان

دریاچه گهر مانند آبگیری است که از چشمه ها ، آبشارها و سراب های اشترانکوه لرستان, آبشار




ابشار زيباي بيشه لرستان

ابشارهای لرستان و طبیعت ایران سفر به دریاچه گهر لرستان سفر به ابشار اب سفید




آبشار وارک لرستان

جهان نما - آبشار وارک لرستان - - جهان دریاچه ی گهر. بهترین نوازنده ی




10 جاذبه‌تابستاني‌لرستان

اين آبشار كه به عنوان دهمين دليل سفر به لرستان در از گهر قرار گيرد. آبشار نوژيان




برچسب :