تاریخچه مدارس تیزهوشان : دبیرستان علامه حلی تهران
تاریخچه دبیرستان علامه حلی
مشخصات مدرسه
نوع مدرسه: سمپاد
سالهای تحصیلی :۹ تا ۱۲
سال بنیانگذاری :۱۳۶۴
نشانی: تهران- خیابان کارگر جنوبی - خیابان کمالی - خیابان غفاری - دبیرستان علامه حلی
تعداد دانشآموزان : حدود ۸۵۰ نفر
تعداد کلاسها : ۴۰
رشتههای تحصیلی : ریاضی-تجربی
دبیرستان علامه حلی تهران قدیمیترین مرکز آموزشی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان یا به اختصار سمپاد در کشور است. این سازمان همه ساله از طریق آزمونی عمومی اقدام به پذیرش دانشآموز از پایههای اول راهنمایی و اول دبیرستان مینماید. تعداد مراکز این سازمان در سطح کشور تا کنون افزون بر ۱۷۰ مرکز است.
علت نامگذاری مدرسه به این نام:
علامه حلی از علمای شیعهٔ قرن هشتم هجری و متولد حله در عراق است و روایت شده که آنقدر تیزهوش بوده که در نه سالگی به مقام اجتهاد رسید. به دلیل تیزهوش بودن این عالم شیعه، نام وی را بر این مرکز آموزشی گذاشتهاند. در هنگام نامگذاری این دبیرستان به نام او عدهٔ زیادی اعتراض کردند که چرا نام این دبیرستان باید نام یک عراقی باشد در صورتی که ایران عدهٔ زیادی تیزهوش و نابغه دارد اما جواد اژهای ریاست وقت سمپاد گفته بود همان طور که علامه حلی از عراق به ایران مهاجرت کرد و توانست اندیشهٔ خود (شیعه) را در ایران گسترش دهد ما نیز امیدواریم که نخبگان ایران بتوانند اندیشههای ما را به جهان صادر کنند و نشانواره (لوگو) سمپاد هم بر همین اساس یعنی صدور اندیشههای جمهوری اسلامی به دیگر نقاط جهان طراحی شدهاست. این در جواب عدهای بود که این نشانواره و نامگذاری را به معنی صادر کردن تیزهوشان ایران به دیگر کشورها میدانستند یعنی همانطور که علامه حلی برای گسترش تشیع به ایران مهاجرت کرد نخبگان ایران هم باید برای صدور تفکرات جمهوری اسلامی به دیگر کشورها مهاجرت کنند در صورتی که منظور اژهای این نبود.
دربارهٔ مدرسه:
این مدرسه شامل سه طبقه برای کلاسهای درس و آزمایشگاههای گوناگون برای پایههای متفاوت است. کتابخانهٔ این مدرسه از جمله بزرگترین کتابخانههای مدرسهای کشور است. این کتابخانه بیش از ۲۰۰۰۰ جلد کتاب فارسی و انگلیسی دارد.
تعداد دانش آموزان مدرسه در سال تحصیلی ۹۰-۹۱از ۸۵۰ نفر بیشتر شدهاست.
این دبیرستان در چهارراه لشکر، خیابان غفاری، پشت بیمارستان روزبه قرار دارد و مکان آن سابقا متعلق به بیمارستان روزبه بودهاست.
بخش عمدهای از معلمان و سایر کادر آموزشی این دبیرستان را فارغ التحصیلان آن تشکیل میدهند.
در سالهای گذشته تعدادی از دانشآموزان این دبیرستان موفقیتهایی در مسابقات علمی (مانند المپیادهای علمی کشوری یا جهانی) بهدست آوردند. این دبیرستان یکی از مراکز نخبهپرور دانش آموزی در سطح کشور است. موفقیتهای علمی و پژوهشی این دبیرستان بسیاری از دانشآموزان را مشتاق شرکت در آزمونهای ورودی این دبیرستان کردهاست.
مدالهای کسب شده در المپیادهای علمی جهانی توسط این دبیرستان از ۱۲۰ مدال فراتر رفتهاست.
از سال تحصیلی ۹۱-۹۲، مقرر شد که پایههای اول و دوم در ساختمان اصلی مرکز به تحصیل بپردازند و پایههای سوم و چهارم در ساختمان دیگری که واقع در خیابان سردار جنگل است مشغول تحصیل شوند. این ساختمان «دبیرستان علامه حلی - واحد شهید همت» نام دارد و توسط مسئولین دبیرستان از آن به عنوان «واحد شهید همت» یاد میشود.
گفته میشود این تفکیک به این دلیل بوده است که پایهی سوم و چهارم از محیط پژوهشی ساختمان اصلی دبیرستان دور باشند و بیشتر درگیر مباحث درسی و کنکور شوند. همچنین احتمال داده میشود که افزایش ظرفیت پایهها و لزوم حضور همهی افراد یک پایه در یک ساختمان هم دلیلی برای این کار بوده باشد.
افتخارات:
برخی معتقدند دبیرستان علامه حلی تهران معتبرترین دبیرستان قارهٔ آسیا است . معیار این اعتبار تعداد جوایز و افتخارات معتبر بینالمللی است. این افتخارات عبارتاند از: کسب مدالهای المپیادهای جهانی ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر، زیستشناسی و نجوم به اضافهٔ مسابقات جهانی روبوکاپ. دبیرستان علامه حلی تهران اولین دبیرستان شرکت کننده در مسابقات روبوکاپ جهانی بوده که موفق به کسب کاپ (مقام اول تا سوم) شدهاست. (رتبهٔ دوم در این خصوص متعلق به دبیرستان شهید اژهای اصفهان است.) با این توضیح تعداد مدالهای المپیادهای جهانی دبیرستان علامه حلی تهران تا پاییز ۱۳۸۶ شامل ۱۱۸ مدال بودهاست: ۳۴ طلا، ۵۱ نقره و ۳۳ برنز. تعداد کل مدالهای کسب شده توسط تیمهای المپیاد ایران تا این تاریخ (پاییز ۸۶) جمعاً ۲۸۳ مدال است که ۲۷۳ مدال آن توسط دانشآموزان سمپادی کسب شده.
بر این اساس، حدود ۴۲ درصد کل مدالهای کشور، توسط دبیرستان علامه حلی تهران کسب شده در حالی که هیچ دبیرستانی در قارهٔ آسیا تا کنون موفق به کسب ۱۱۸ مدال المپیاد جهانی نشدهاست.
از سال ۶۴ (سال تاسیس) تا سال ۸۹ بیشترین تعداد پذیرفتهشدگان در مرحلهٔ مقدماتی و مرحلهٔ دوم دورهٔ باشگاه دانش پژوهان جوان و انتخاب تیم المپیاد هر ۶ المپیاد متعلق به دبیرستان علامهحلی تهران است. رتبهٔ بعدی مشترکاً متعلق به فرزانگان تهران و شهید اژهای اصفهان است. (در آمار فوق روبوکاپ و المپیاد ادبی شمارش نشدهاست)
علاوه بر این دبیرستان علامه حلی با توجه به عناوین داخلی از جمله جشنواره خوارزمی، المپیادهای داخلی و رتبههای یک رقمی کنکور پرافتخارترین موسسهٔ آموزشی داخل کشور نیز هست.
سمینار علوم و فنون:
زنده بودن و پویایی دبیرستان علامه حلی منوط به سمینار علوم و فنون است.
آغاز این سمینارها باز میگردد به سال ۱۳۶۲ که اولین دوره بعد از انقلاب دانش آموزان سمپاد مشغول به تحصیل بودند. این سمینار با نام سمینار ریاضی و فیزیک آغاز شد و پس از چند سال با نام سمینار علوم و فنون ادامه یافت. از آغاز تا دورة ۱۸ام سمینار در قالب ارائه کنفرانسهای آموزشی که توسط اساتید مختلف از دانشگاهها و مراکز سمپاد و فارغالتحصیلان ارائه میشد، برگزار میگردید.
از سمینار ۱۸ام تا کنون در کنار سمینار، علاوه بر کلاسهای آموزشی نمایشگاهی از دستاورهای دانشآموزان به صورت پوستر یا ارائه پروژه عملی برگزار میگردد.
در هر سمینار نزدیک به ۲۸۰ تا ۳۰۰ طرح و پروژه مختلف از دانشآموزان به نمایش گذاشته میشود و بازدیدکنندگان از مدارس مختلف سطح شهر، اولیاء دانشآموزان، سازمانها و نهادهای مختلف آموزشی و پژوهشی و... از این سمینار دیدن میکنند.
از مهمترین ویژگیهای سمینار این است که تماماً دانشآموزی بوده و همه کارهای آن اعم از هماهنگی، برنامهریزی، تزئینات، برنامه مراسم و... توسط خود دانشآموزان انجام میشود. در این سمینارها گروههای دانش آموزی مختلفی در رشتههای زیست، ریاضی، فیزیک، شیمی، رایانه، مکانیک و... به ارائهٔ گزارش پژوهشهای خود میپردازند.
رسم بر این است که هر ساله دانشآموزان پایـه دوم دبیـرستــان مسؤول برگزاری این سمینار میشوند و تواناییهای خود را به نمایش میگذارند و بقیه دانشآموزان مدرسه پروژهها و طرحهای خود را ارائه میدهند. در خلال برپایی سمینار، تمامی پروژهها توسط داوران به طور نامحسوس محک زده میشوند و از بازدیدکنندگان نیز نظرخواهی میگردد و طرحهایی به عنوان پروژه برتر برگزیده میشوند و به طراحان آن جوائزی تعلق گرفته و این طرحها برای ارسال به جشنواره جوان خوارزمی آماده میشوند.
گروه پژوهشی نانوفناوری نیز در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ به عنوان زیر مجموعهای از گروه زیست شناسی به گروههای پژوهشی این دبیرستان افزوده شدهاست.
برخی از فارغ التحصیلان:
1-آرش(سید رضا)افراز دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران، دکترای روانشناسی از دانشگاه هاروارد و از همکاران دکتر استکی در نوشتن مقاله معروف تشخیص چهره در مغز در مجله نیچر
2-ایمان افتخاری دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران، رشتهٔ ریاضی دانشگاه صنعتی شریف و دکتری دانشگاه پرینستون است که دورهٔ پست دکتری خود را در در زمینهٔ توپولوژی ابعاد پایین و هندسهٔ شمارشی در دانشگاه هاروارد گذراندهاست. وی در حال حاضر معاون دپارتمان ریاضی پژوهشگاه دانشهای بنیادی است.
3-رضا امیرخانی نویسندهٔ ایرانی، دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران و دانشکدهٔ مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف است.
4-محمد شمالی اولین دانش آموز شرکت کننده در مسابقات روبوکاپ جهانی و دارای اولین مدال جهانی روبوکاپ دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران و دانشکدهٔ مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
5-روزبه پورنادر دانشآموختهٔ سال ۱۳۷۵ از دبیرستان علامه حلی تهران است و در رشتهٔ مهندسی رایانهٔ دانشگاه صنعتی شریف به تحصیل پرداخته.
6-الشن مرادی استاد بزرگ شطرنج ایرانی دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران و دانشکدهٔ مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف است.
7-امیرحسین فشنگچی دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران، و بازیکن سابق تیم فوتبال پرسپولیس تهران.
نکته :اضافه شدن علوم انسانی به این دبیرستان تا کنون انجام نشده است.
موفق باشید. لطفا نظر هم بدهید.
نویسنده: حمیدرضا شادروحی
مطالب مشابه :
تاریخچه مدارس تیزهوشان : دبیرستان علامه حلی تهران
تـــيـــزهـــوشـــان - تاریخچه مدارس تیزهوشان : دبیرستان علامه حلی تهران - ارائه جدیدترین خبرها درباره مدارس و دانش آموزان تیزهوش و نمونه سوال - تـــيـــزهـــوشـــان. ... 6-الشن مرادی استاد بزرگ شطرنج ایرانی دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران و دانشکدهٔ مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف است. 7-امیرحسین فشنگچی دانشآموختهٔ دبیرستان علامه حلی تهران، و بازیکن سابق تیم فوتبال پرسپولیس تهران. نکته :اضافه شدن علوم انسانی به این دبیرستان تا کنون انجام نشده است. موفق باشید. لطفا نظر هم بدهید.
برابر نهاد های فرهنگستان 6
انجمن فارسی سره دبیرستان علامه حلی 8 - برابر نهاد های فرهنگستان 6 -
کلاسبندی
6. محمد رضا عليزاده. 7. سيد امين اسدي. 8. حميد رضا نيك فرجام. 9. سپهر محمدي. 10. سيد سروش عظيمي. 11. سيد محمد پارسا خوانساري. 12. حسين نادري. 13. امير حسين خدادادي. 14. محمد حسين صديقي افخم. 15. محمد رضا حيدري. 16. محمد مهدي اسد بيگي. 17.
Data Sheet At Mega 16
وبلاگ دبیرستان علامه حلی 7 - خوش آمدید. ... + نوشته شده توسط امیر محمد پیرحسینلو در ۹۳/۰۲/۰۴ و ساعت 6:58 | نظر بدهید. درباره وبلاگ. این وبلاگ برای دوستان عزیزم در مدرسه ی علامه حلی 7 ساخته شده که می خوایم تو این وبلاگ جواب یه سری تمرین ها ...
روش های آموزش در تعاونی های آموزشگاهی (شیوه ی آموزش تعاون):
شیوه ها و راه های مختلف آموزش و چگونگی برنامه ریزی برای آموزش دانش آموزان به شرح زیر است: 1- اطلاعات تعاونی برای خودآموزی. 2- سخنرانی و گفتگو. 3- پرسش و پاسخ. 4- برگزاری نشست ها. 5- بحث های گروهی. 6- دوره های مطالعاتی. 7- برگزاری نمایشگاه ها.
حدیث از پیامبر
6-ابن آدم عندك ما يكفيك و تطلب ما يطغيك ابن آدم لا بقليل تقنع و لا بكثير تشبع. فرزند آدم ، آنچه حاجت تو را رفع كند در دسترس خود داري و در پي آنچه تو را به طغيان وا مي دارد روز ميگذاري ، به اندك قناعت نميكني و از بسيار سير نمي شوي . نهج الفصاحه ...
لفو همه ی آزمون های علامه حلی
دبیرستان هاشمی نژاد 5 مشهد - لفو همه ی آزمون های علامه حلی - وبـــلـــاگــــ دانــشـــ آمـــوزانــــ هاشمی نژاد 5 - دبیرستان هاشمی نژاد 5 مشهد. ... آزمونهای علامه حلی با بخشنامه اداره کل لغو ... تاريخ : پنجشنبه ششم آذر 1393 | 16:6 | نویسنده : محمد جواد | نظر بدهید.
درس خواندن برای خدا
6) مباحثه خلاصه ها(تمرین مفاهمه). 7) تست زنی چهارم بعد از مباحثه. 8) کد کردن خلاصه ها. 9) تست زنی بعد از کد کردن. 10) مرور خلاصه ها به صورت نهایی. ب) تغذیه. 1) 5 وعده غذایی (صبحانه-چاشت-نهار-عصرانه-شام) هر وعده را سبک میل بفرمایید. 2) با حضور ...
خلاصه عملکرد و نتایج آموزشی مجتمع علامه حلی 2 91-90
امور تربیتی دبیرستان علامه حلی 2 همدان - خلاصه عملکرد و نتایج آموزشی مجتمع علامه حلی 2 91-90 - آموزشی - فرهنگی و اطلاع رسانی - امور تربیتی دبیرستان علامه حلی 2 همدان.
برچسب :
دبیرستان علامه حلی 6