بررسی پرادو جدید

//www.bargozideha.com/static/portal/74/749785-719243.jpg



با آزاد شدن ورود خودروهای خارجی به بازار ایران، تویوتا جزو اولین برندهایی بود كه پا به بازار تشنه ایران گذاشت و در میان محصولات این شركت دو خودروی پرادو و كمری بیش از سایرین در بازار موفق بودند. در این بین پرادو به لطف طراحی متفاوت،
امكانات مناسب و البته نبود رقیبی قدر در بازار توانست توجه زیادی را به خود جلب كند و اكنون نسل جدید آن با طراحی جدید و مجموعه‌ای از امكانات متفاوت روانه بازار شده است. ایرتویا به عنوان نماینده انحصاری عرضه محصولات تویوتا و لكسوس در ایران فرصتی را فراهم كرد تا با این خودرو تجربه رانندگی آفرود را داشته باشیم. این خودرو با دو پکیج آنرود و آفرود به بازار عرضه می شود که نمونه مورد آزمایش پکیج آفرود بود.

تویوتا در زمان طراحی و مهندسی پرادوی جدید هر آنچه از دانش فنی و تكنولوژی را در طی سالیان طولانی تولید خودرو آموخته بوده به كار برده و این خودرو را با مجموعه كاملی از امكانات روانه بازار كرده است كه یكی از مهمترین و تاثیرگذارترین آنها مجموعه موسوم به KDSS )Kinetic Dynamic Suspension System) یا سیستم تعلیق پویای وابسته به نیروی محركه است كه توانسته یكی از مهمترین معایب پرادوهای نسل قبل و به طور كلی بسیاری از خودروهای SUV شهری را برطرف كند.

پرادوی نسل قبل در میان مالكانش به نرمی بیش از حد سیستم فنربندی مشهور بود. این نرمی، در رانندگی در خیابان‌های سطح شهرهای ایران كه دست كمی از پیست‌های حرفه‌ای آفرود ندارند باعث افزایش راحتی راننده و سرنشینان می‌شد اما هنگامی كه وارد جاده می‌شدید، نرم‌بودن فنربندی می‌توانست دردسرساز باشد.

در پیچ‌ها، اتاق پرادو بیش از حد به سمت بیرون پیچ متمایل می‌شد كه این اتفاق می‌توانست تمركز راننده را مختل كند ضمن آنكه احساس واژگونی خودرو می‌توانست برای راننده دردسرساز باشد، هرچند همواره این واژگونی در حد احساس باقی می‌ماند اما این مورد از سوی بسیاری از پرادوسواران مورد گلایه بود. از سوی دیگر اگر قرار بود همچون یك مدل اسپرت از فنربندی خشك استفاده شود در سطح شهر و رانندگی‌های خارج از جاده، رفاه سرنشینان از بین می‌رفت. به همین دلیل تویوتا با بهره‌گیری از KDSS توانست به یك راه حل میانی دست پیدا كند و ضمن حفظ نرمی فنربندی در شهر و آفرود، در زمان حرکت در پیچ‌ها پایداری خودرو را تضمین كند.

این سیستم شامل دو مخزن كوچك و دو سیلندر هیدرولیك و لوله‌های ارتباطی آنها است. در شرایط رانندگی جاده‌ای این سیستم با ثابت نگه داشتن سطح روغن سیلندرها، حركت آنها را محدود می‌كند. به این ترتیب ضربات و تكان‌ها وارد به سیستم تعلیق محدود شده و در تغییر مسیرهای ناگهانی و پیچیدن، چرخش بدنه به حداقل كاهش پیدا می‌كند.

این سیستم در زمان حركت بر روی زمین‌های ناهموار (كه در سطح شهرهای ما هم كم نیست) به خوبی می‌تواند از پس جذب ضربات وارده برآید و با اعمال فشار بر چرخ‌ها مانع از وارد شدن ضربات به اتاق می‌شود. این سیستم در زمان حركت در زمین‌های دارای پستی و بلندی، علاوه بر جذب ضربات، كنترل بهتری را هم ایجاد می‌كند. با كمك این سیستم،‌ پرادوی جدید با توجه به ارتفاع بلندش توانسته در پیچ‌های متوالی جاده با سرعت 70 كیلومتر در ساعت، بدون تغییر زاویه بدنه حركت كند در حالی كه سایر رقبا مسیری مشابه را با خوابیدن بدنه به سمت خارج دایره پیچ طی می‌كنند.

تویوتا برای قابلیت‌های آفرود پرادوی جدید سنگ تمام گذاشته و این خودرو را به گونه‌ای روانه بازار كرده كه هیچ سطحی برای آن مشكل‌ نباشد. به این منظور راننده امكان انتخاب سطح زمین را نیز دارد تا از این طریق سیستم الكترونیكی خودرو خود را با سطح هماهنگ كند و با كنترل گشتاور روی چرخ‌ها، مانع از درجازدن خودرو شود. در آزمایشی كه میان پرادوی جدید و لندروور دیسكاوری3 بر روی سطحی گلی انجام شد پرادو توانست به خوبی و بدون هرزگردی سطح را طی كند اما دیسكاوری با وجود بهره‌مندی از سیستم مشابه نتوانست سربالایی را به پایان برساند و در میانه‌های مسیر به دلیل هرزگردی چرخ‌ها متوقف نشد.

یكی دیگر از تكنولوژی‌های به كار رفته در این خودرو سیستم Crawl Control است كه مانع از گیر كردن خودرو در گل و برف می‌شود. وضعیتی را در نظر بگیرید كه چرخ‌های عقب خودرو در میان گل گیر كرده‌اند. در این حالت اولین كار استفاده از قابلیت‌های چهارچرخ خودروهای آفرود است اما با گاز دادن ممكن است علاوه بر چرخ های عقب، چرخ‌های جلو هم گیر كنند. در این شرایط معمولاً به سادگی نمی‌توان بدون كمك دیگران به حركت ادامه داد. با گاز دادن معمولاً یكی از چرخ‌ها از چاله بیرون می‌آیند اما چرخ دیگر هنوز در چاله است و با ادامه گاز دادن برای خارج كردن سایر چرخ‌ها چرخ داخل چاله شروع بههرزگردی می کند که نتیجه آن گیر كردن بیشتر در گل است، اما پرادوی جدید به سیستمی مجهز است كه علاوه بر تنظیم نیروی گاز روی چرخ‌ها (كه در سایر مدل‌های روز خودروهای آفرود هم دیده می‌شود) می‌تواند به صورت مستقل ترمز روی هر چرخ را نیز فعال كند. به این ترتیب با خروج هر یك از چرخ‌ها از چاله، ترمز آن چرخ فعال شده و چرخ در بیرون چاله متوقف می‌شود و نیروی موتور به چرخ‌های گیر كرده منتقل می‌شود و به این ترتیب خودرو به سادگی و بدون كمك سایر خودروها به حركت ادامه می‌دهد.

این سیستم در زمان حركت بر روی صخره‌ها هم كاربردی مشابه دارد و به راننده این امكان را می‌دهد تا تمركز اصلی خود را بر كنترل فرمان قرار دهد و سایر كارها را به خودرو بسپارد. برای بهره‌گیری از این سیستم احتیاجی به استفاده از پدال گاز یا ترمز نیست و با فعال كردن دكمه Crawl Control و تنظیم سرعت دلخواه، خودرو به طور هوشمند با بهره‌گیری از گاز و ترمز این سرعت را حفظ می‌كند. در زمان صعود از شیب یا نزول از سراشیبی هم می‌توان از این سیستم استفاده كرد و با تنظیم سرعت، تنها به فكر فرمان دادن بود و باقی كارها را به خودرو سپرد. بدون بهره‌گیری از این سیستم، حفظ سرعت یكنواخت برای راننده در شرایطی كه باید بر روی فرمان هم تمركز كند كاری بسیار دشوار و تا حدودی غیرممكن است كه در زمان راندن در یك مسیر خارج از جاده می‌تواند بسیار خطرناك باشد، ضمن آنكه بالا و پایین رفتن سرعت ممكن است تعادل خودرو را بر هم بزند.

در آزمونی میان دیسكاوری و پرادوی جدید، در زمان نزول از شیب پرادو بهتر توانست سرعت خودرو را كنترل كند و دیسكاوری با وجود بهره‌مندی از سیستمی مشابه با سرعت بیشتر و تكان‌های شدیدتر به پایین مسیر رسید. از دیگر قابلیت‌هایی كه برای حركت در مسیرهای آفرود برای این خودرو طراحی شده سیستم نمایش موفقیت چرخ‌ها است. این سیستم به كمك نمایشگر كوچكی كه در میان نشان‌دهنده‌ها جاگذاری شده زاویه چرخ‌ها را به راننده نشان می‌دهد. چنین سیستمی شاید در شهر چندان كارایی نداشته باشد اما در زمان حركت در زمین‌های صخره‌ای و با توجه به آنكه چرخش اشتباه چرخ‌ها می‌تواند برای راننده گران تمام شود، كارایی خود را نشان می‌دهد.

این سیستم در تلفیق با مجموعه كامل دوربین‌های نصب شده در پرادو كه تصویری كامل از محیط اطراف خودرو برای راننده به نمایش می‌گذارند، كمك زیادی در راه‌های خارج از شهر می‌كند.

به راه بیایید!

پرادوی جدید غیر از قابلیت‌های آفرود، برای راندن در شهر هم تجهیز شده است تا در این زمینه بتواند جانشین مناسبی برای نسل قبلی خود باشد. یكی از مهمترین سیستم‌های این بخش، سیستم كروز هوشمند است كه با كمك یك رادار در جلوی خودرو، سرعت را متناسب با ترافیك تنظیم می‌كند. این سیستم كه پیش از این در مدل‌های بالای بنز هم دیده شده توانسته نقص عمده كروز كنترل‌های عادی را رفع كند. در سیستم‌های فعلی، كروز كنترل خودرو را به سرعت تنظیم شده می‌رساند اما اگر به هر دلیلی نیاز به كاهش سرعت باشد، كروز كنترل از انجام آن عاجز است و این كار بر عهده راننده قرار می‌گیرد. به همین دلیل اگر در سرعت كروز 120 كیلومتر در ساعت، خودرویی مقابل خودروی شما قرار گیرد راننده باید ترمز كند زیرا كروزكنترل از تشخیص آن عاجز است. به علاوه اگر در اثر سراشیبی جاده سرعت بالاتر از 120 كیلومتر در ساعت نشود كروزكنترل از كاهش سرعت عاجز است اما در سیستم‌های جدید كروزكنترل با بررسی جاده مقابل خودرو سرعت را متناسب با شرایط تغییر می‌دهد ضمن آنكه به دلیل امكان كنترل بر روی ترمزها می‌تواند سرعت را كاهش دهد.

در این شرایط اگر خودرویی با سرعت پایین‌تر از سرعت خودروی شما در مقابلتان قرار گیرد كروزكنترل با كاهش سرعت، فاصله را با خودروی جلویی حفظ می‌كند تا با خالی‌شدن مسیر بار دیگر به سرعت تعیین شده برسد ضمن آنكه راننده می‌تواند به كمك دكمه‌ای كه بر روی فرمان نصب شده فاصله با وسیله نقلیه جلویی را در سه وضعیت تنظیم كند.

البته این تنها بخشی از امكانات ایمنی این خودرو است. یكی از بزرگ‌ترین مشكلات راندن خودروهای SUV، عدم دید كافی در اطراف خودرو است. هرچند در این خودروها راننده در ارتفاع بالاتری نسبت به مدل‌های سواری قرار گرفته و از این نظر نسبت به محیط اطراف مسلط‌تر است. اما همین امر باعث می‌شود دید مناسبی بر نقاطی چون عقب خودرو، اطراف گلگیرها و زیر سپر جلو نداشته باشد.

در پرادوی جدید با نصب چهار دوربین در جلو، زیر آینه‌ها و عقب خودرو این عیب تا حدود زیادی برطرف شده است. راننده می‌تواند به كمك دكمه‌ای دوربین‌ها را فعال كند و با كمك تصویر نمایش داده شده در مانیتور وسط داشبورد، تصویر 190 درجه از محیط اطراف خودرو را در كنار تصاویر مربوط به ناحیه اطراف گلگیرها ببیند و به این ترتیب در سطح شهر و در تقاطع‌ها با اطمینان ادامه مسیر دهد. این دوربین‌ها در زمان راندمان در مسیرهای آفرود هم كمك بزرگی به راننده می‌كند و با كمك آنها می‌توان از افتادن در چاله‌ها و شكاف سنگ‌ها پرهیز كرد.

در كنار اینها دوربین عقب خودرو هم در زمان پارك به كمك راننده می‌آید و با نمایش خطوطی مسیر صحیح پارك را به راننده نشان می‌دهد تا به این ترتیب پارك كردن این خودروی بزرگ هم بدون مشكل انجام گیرد. در این سیستم در زمان حركت رو به عقب خطوطی زرد رنگ مسیر خودرو را با توجه به زاویه فرمان نشان می‌دهند و خطوط سبز عرض خودرو را به راننده گوشزد می‌كنند. به این ترتیب با تعقیب خطوط می‌توان پاركی ایمن و بی‌دردسر داشت.

پرادو 2010 خودرویی هفت نفره است و صندلی‌های ردیف آخر را می‌توان به صورت دستی و برقی جمع كرد. با جمع شدن این صندلی‌ها فضایی صاف در عقب خودرو پدید می‌آید كه برای حمل بار مناسب است. در كنار این پشتی صندلی‌های عقب به صورت برقی جلو می‌آیند تا بتوان ضمن حفظ قابلیت‌های هفت نفره بودن خودرو با فضای بار بیشتری را هم در اختیار داشت.

طراحی

طراحی این مدل پیروی از سبك طراحی جدید تویوتا است كه پیش از این در مدل‌های كمری، كرولا و لندكروز هم دیده شده است.

تویوتا در زمان طراحی نسل جدید پرادو سعی كرده خودرو را لوكس‌تر از نسل قبلی نشان دهد و به همین دلیل در طراحی تا حدودی از خصوصیات آفرود آن كاسته است كه نمونه آن را می‌توان در حذف بچه گلگیرهای عقب دید. به این ترتیب ظاهر خودرو بیشتر به یك SUV لوكس شهری نزدیك شده تا یك آفرود.

در طراحی این مدل خطوط نیز با خطوط ملایم بدنه تلفیق شده اما همچنان می‌توان به اغراق بیش از حد تویوتا در خطوط طراحی اشاره كرد كه در سایر مدل‌های این سازنده (غیر از كمری كه تا حدودی طراحی معقولی دارد) هم به چشم می‌خورد. در بخش جلویی طراحی جدید چراغ‌ها وقتی در كنار جلو پنجره مشابه نسل قبل قرار می‌گیرد حس جدید بودن طراحی را تا حدودی خنثی می‌كند و تویوتا می‌توانست با تغییر در خطوط جلو پنجره (مشابه كاری كه در مورد لندكروز انجام داده) این نقص را نیز برطرف كند.

در مجموع باید پذیرفت خریداران تویوتا بیش از آنكه به دنبال طراحی این خودروها باشند به دنبال قابلیت‌های فنی و دوام هستند كه تویوتا هر دوی آنها را تضمین می‌كند.

آزمون رانندگی

در روز آزمایش، ایرتویا پرادو را با پكیج آفرود آماده كرده بود. در زمان صعود از شیب بدون استفاده از حالت كراول، راننده با فشار كامل بر روی پدال گاز می‌تواند از قدرت 270 اسب‌بخاری موتور چهار لیتری V6 این خودرو بهره‌مند شود ضمن آنكه چرخ‌ها با كمترین هرزگردی حركت را آغاز می‌كنند كه این امر را می‌شد از بلند نشدن خاك در زمان شروع حركت دریافت. در ادامه با بهره‌گیری از حالت كراول به حركت ادامه می‌دهیم.

در این حالت می‌توان پنج وضعیت را برای سرعت خودرو تعریف كرد هر چند در نهایت سرعت از 10 كیلومتر در ساعت تجاوز نخواهد كرد. در این حالت خودرو به معنی واقعی كلمه بر روی سطح می‌خزد (كراول معادل خزیدن در زبان انگلیسی است) و به طور اتوماتیك میزان گاز و گشتاور هر چرخ را تنظیم می‌كند.

تنها نكته منفی در این میان صدایی است كه در زمان ترمزگیری خودكار از چرخ‌ها به گوش می‌رسد اما این سیستم چه در مسیر سربالایی و چه سراشیبی آنقدر كارایی دارد كه بتوان این عیب را ندیده گرفت. فضای داخل خودرو در دو ردیف اول برای سرنشینان بلند قد هم كاملاً مناسب است و حتی اگر راننده بخواهد از حداكثر راحتی بهره‌مند شود باز هم در ردیف دوم فضای كافی برای سه سرنشین وجود دارد اما ردیف سوم برای افرادی با قامت متوسط طراحی شده، ضمن آنكه دسترسی به آن هم آسان است.

در ملاقات كوتاه می توان كیفیت كابین را خوب ارزیابی كرد ضمن آنكه عایق‌بندی اتاق و فنربندی خودرو به خوبی می‌تواند صداهای محیط و ضربات را جذب كند و با وجود مسیر كاملاً سنگی، صدایی به داخل كابین نفوذ نمی‌كند.

فنربندی این خودرو به گونه‌ای طراحی شده كه بیش از رقبا جای حركت طولی دارد ضمن آنكه به دلیل بهره‌مندی از سیستم KDSS، در زمان ورود یكی از چرخ‌های جلو به چاله، خودرو بسیار كمتر از خودروهای همكلاس حالت الاكلنگی پیدا می‌كند و عقب خودرو كمتر از سطح زمین بلند می‌شود و علاوه بر آن اتاق تقریباً حالت افقی را حفظ می‌كند اما رقبا در این شرایط همگی به سمت چاله شیب پیدا می‌كنند.

در پایان آزمایش یك جیپ رنگید دهه 70 مسیر مشابهی را صعود كرد و اینجا بود كه تفاوت سی و چند ساله دو خودرو آشكار شد. در رنگید همه چیز بر عهده راننده است اما پرادو خود تمام وظایف را بر عهده می‌گیرد ضمن آنكه در زمان صعود، رنگید ناچار بود برای جلوگیری از توقف و در جا زدن با سرعت زیاد مسیر را طی كند اما پرادو به لطف بهره‌مندی از كراول با سرعت پنج كیلومتر در ساعت، به آرامی مسیری مشابه را بالا رفت.

در مجموع می‌توان به قابلیت‌های آفرود پرادوی جدید نمره قبولی داد. این خودرو می‌تواند در قابلیت‌های آفرود و امكانات رقیبی سرسخت برای لندكروز باشد و هر چند قیمت آن نسبت به نسل قبلی افزایش پیدا كرد اما این افزایش قیمت با توجه به مشخصات فنی و امكانات ارزش پرداخت را دارد.


مطالب مشابه :


تویوتا لندکروز جدید

برچسب‌ها: تويوتا, لندكروز, لندكروز مدل 2014 رنجروور اسپرت . جگوار ايكي اف اسپورت براكه 2013.




لیست قیمت روز خودروهای وارداتی تویوتا ولکسوس

شهر خودرو - لیست قیمت روز خودروهای وارداتی تویوتا ولکسوس - همه چیز درباره خودرو - شهر خودرو




پرادو 2010

کیا سورنتو 2014 . محصول جدید سیتروئن . عکس/ علي دايي در مرکز نگهداری کودکان زلزله زده . پژو 301 .




مدل هاي موجود تويوتا (Toyota)

تويوتا لندكروز از جمله توليدات قديمي اين كمپاني مي‌باشد. بررسی فنی کیا سورنتو sx v6 مدل 2014.




قیمت انواع تویوتا و لکسوس در ایران

کیا سورنتو 2014 . محصول جدید سیتروئن . عکس/ علي دايي در مرکز نگهداری کودکان زلزله زده . پژو 301 .




راهنمای تصویری واردات خودرو تنها در پنج گام بر اساس خودرو های 2014

جزوه راهنمای واردات و خرید خودرو در سال 93 و 2015 - 2014 از دبی - قوانین گمرکی واردات خودرو در سال 93




بررسی پرادو جدید

سبك طراحی جدید تویوتا است كه پیش از این در مدل‌های كمری، كرولا و لندكروز هم دیده شده است.




ديفرانسيل

خودرو هاي چهار چرخ محرك هم روي سواريها( لندروور، رنجرور ،لندكروز و غيره) SolidWorks 2014 64 bit SP2




مشخصات فنی و آزمایش پرادو Prado 2010

10 خودروی برتر سال 2014. (مشابه كاري كه در مورد لندكروز انجام داده) اين نقص را نيز برطرف كند.




برچسب :