فعالیت‌های نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس تشریح شد

فعالیت‌های نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس تشریح شد
راه اندازی نمایندگی‌های مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در استان‌ها از برنامه‌های معاونت مناطق و مدارس این مرکز است که در چند سال اخیر شتاب بهتر و بیشتری گرفته است.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه از پیشینیه، فعالیت‌های فعلی و برنامه‌های بعدی این نمایندگی که 7 سال از راه‌‌اندازی آن می‌گذرد سخن گفت.

حجت الاسلام علی اکبر کلانتری در این گفتگو با اشاره به نامه‌نگاری جمعی از مدیران مدارس علمیه شیراز به برخی از بزرگان و مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و رایزنی‌های لازم مبنی بر راه اندازی نمایندگی حوزه در استان فارس یادآور شد: این نمایندگی در آغاز با مسئولیت حجت الاسلام رضوی و قائم مقامی حجت الاسلام مرتضوی، ساماندهی امور مربوط به مدارس علمیه شیراز را آغاز کرد و با راه اندازی این نمایندگی برای نخستین بار امتحانات متمرکز در مسجد شهداء (حوزه علمیه مرکزی) برگزار شد.

وی با اشاره به مسئولیت خود از اواخر سال 1384 گفت: این امر با مشورت و پیشنهاد نماینده ولی فقیه در استان و از سوی مدیر حوزه علمیه قم انجام گرفت.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس با اشاره به انجام سلیقه‌ای برخی امور قبل از راه اندازی این نمایندگی بیان داشت: هم‌اکنون معاونت‌های آموزش، پذیرش، نظارت و تهذیب و واحد رایانه با هدف ساماندهی و پیشرفت کارها در این نمایندگی فعالیت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با راه اندازی معاونت پذیرش، اتخاذ رویه واحد مدارس در پذیرش‌ها را به طور جدی پیگیری نمودیم تا از پذیرش‌های سلیقه‌ای جلوگیری شود.

حجت الاسلام کلانتری با بیان اینکه برنامه جامع پذیرش با همکاری مرکز مدیریت حوزه علمیه قم تدوین شده است گفت: این برنامه به تمام مدارس علمیه تحت پوشش ابلاغ شده است و 2 سال از اجرای موفقیت‌آمیز آن می‌گذرد به طوری که 95 درصد پذیرش‌ها ضابطه‌مند شده است.

وی افزود: افراد متقاضی تحصیل در حوزه‌های علمیه فارس، پس از شرکت در آزمون سراسری حوزه، قبولی در آزمون کتبی، مصاحبه، تحقیقات محلی و آزمون پذیرش، برای گرفتن کد طلبگی و پذیرش نهایی به قم معرفی می‌شوند.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس با اشاره به شرکت بیش از 1500 نفر در آزمون ورودی حوزه در استان فارس گفت: حدود 500 نفر از این تعداد پذیرش و به مدارس مختلف معرفی شده‌اند.

وی با اشاره به اعزام ناظر به تمام مدارس علمیه تحت پوشش استان اظهار داشت: تمام فعالیت‌های این مدارس در زمینه‌های پذیرش، آموزش و برگزاری امتحانات پیگیری شده و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام کلانتری با بیان اینکه مدارس علمیه‌ای که تحت پوشش نمایندگی نیستند، اجازه پذیرش طلبه ندارند گفت: از همین رو، هر ماه لیست‌های شهریه کنترل می‌شود و لذا عملا مدارس علمیه غیر تحت پوشش، رو به تعطیلی می‌روند.

وی به نظام‌مند شدن انتقالی‌ها اشاره و تصریح کرد: به تمام مدارس اعلام کرده‌ایم همه انتقالی‌ها باید از طریق نمایندگی انجام بگیرد و در این برنامه، تمام سوابق طلبه توسط واحد رایانه به صورت محرمانه به مدرسه مقصد ارایه می‌شود.

مسئول نمایندگی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در استان فارس راه‌اندازی و ساماندهی دروس سطح را از مهمترین کارهای انجام شده در این نمایندگی بر شمرد و اظهار داشت: جای برگزاری منظم دروس سطح با حضور اساتید مبرز در شیراز خالی بود و برای رفع این مشکل، مسجد شهدا به عنوان حوزه علمیه مرکزی و محل برگزاری این دروس در نظر گرفته شد.

وی از دعوت اساتید حوزه علمیه قم برای تدریس در این حوزه خبر داد و گفت: هم‌اکنون دروس سطح تمامی مدارس تحت پوشش  به جز مدرسه رضویه که بعد مسافت دارد در این حوزه برگزار می‌شود و این امر تاثیر بسزایی در تقویت بنیه علمی حوزه علمیه شیراز داشته است.

حجت الاسلام کلانتری کمبود اساتید با ابلاغ مرکز مدیریت حوزه را از مشکلات حوزه‌های علمیه استان فارس دانست و بیان داشت: سال گذشته یک هیأت ممتحن از قم به شیراز آمدند و از اساتید داوطلب حکم تدریس، امتحان شفاهی گرفتند که نیمی از 40 نفر شرکت کننده در این آزمون‌ها، موفق به اخذ مجوز رسمی تدریس در حوزه شدند.

وی همچنین در خصوص برگزاری دروس خارج در شیراز گفت: این درس‌ها تحت پوشش نمایندگی حوزه علمیه قم در استان و یا ضابطه تعریف شده‌ای انجام نمی‌گیرد لذا برخی از افراد که هنوز سطح را اتمام نکرده‌اند در این درس‌ها شرکت می‌کنند.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در فارس افزود: مدرسین این درسها نوعاً افراد محقق، فاضل و زحمت کشیده‌ای هستند، اما به علت کنترل نشدن ورودی و خروجی‌ها از رونق مناسبی برخوردار نیست.

وی به تلاش این نمایندگی برای راه‌اندازی رشته‌های تخصصی در شیراز اشاره کرد و گفت: از سال گذشته با راه اندازی رشته تخصصی کلام این مهم آغاز شد، امسال با راه‌اندازی رشته تخصصی تبلیغ ادامه یافت و ان‌شاءالله با راه‌اندازی رشته‌های تخصصی تفسیر و دیگر رشته‌های مورد نیاز رونق خواهد گرفت.

حجت الاسلام کلانتری با بیان اینکه رشته تخصصی کلام با همکاری موسسه تعلیماتی تحقیقاتی امام صادق (ع) و اشراف مرکز مدیریت حوزه علمیه قم راه‌اندازی شده است گفت: سال گذشته 35 نفر برای تحصیل دراین رشته پذیرش شدند و هم‌اکنون سومین ترم تحصیلی خود را می‌گذرانند.

وی افزود: طلابی که پایه ششم حوزه را به اتمام رسانده‌اند می‌توانند در آزمون ورودی این رشته شرکت کنند و کلاس‌های درس آن در مدرسه علمیه امام عصر (عج) و با مدیریت حجت الاسلام برکت انجام می‌گیرد.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس از راه‌اندازی مدرسه تخصصی فقه و اصول در آینده نزدیک خبر داد و گفت: کمرنگ شدن فقه و اصول در حوزه‌های علمیه از دغدغه‌های برخی بزرگان و علماست که برای رفع این دغدغه به زودی مدرسه تخصصی فقه و اصول راه‌اندازی می‌شود و اگر شرایط نرم‌ افزاری و سخت افزاری آن فراهم آید این مدرسه از دومین ترم تحصیلی امسال کار خود را آغاز خواهد کرد.

وی به فعالیت‌های معاونت تهذیب و تربیت این نمایندگی اشاره و تصریح کرد: از جمله کارهای این معاونت می‌توان به برپایی دروس اخلاق متمرکز برای تمامی طلاب مدارس علمیه شیراز اشاره کرد که این امر در حوزه علمیه شیراز بی‌سابقه بود.

حجت الاسلام کلانتری با اشاره به برگزاری این درس در روزهای چهارشنبه شنبه گفت: دعوت از اساتید اخلاق قم و اعزام آنها به شهرستان‌های مختلف از دیگر کارهای صورت گرفته در این معاونت است که با استقبال طلاب مواجه شده است.

وی همچنین راه‌اندازی واحد مشاوره را از خدمات معاونت تهذیب و تربیت بر شمرد و اظهار داشت: سال گذشته بیش از 200 مورد برای مشاوره در خصوص مسایل آموزشی، پژوهشی، اخلاقی و دیگر مسائل مراجعه داشتند.

مسئول نمایندگی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در استان فارس در بخش دیگری از این گفتگو به انتشار مجله ارمغان حوزه برای شکوفایی انگیزه‌های پژوهشی در مدارس علمیه استان فارس اشاره کرد و تصریح نمود: در این نشریه یافته‌ها و مقالات پژوهشی اساتید و طلاب درج می‌شود و تاکنون چند شماره از آن منتشر شده است.

وی افزود: به زودی نشریه دیگری با هدف چاپ و نشر مقالات پژوهشی طلاب در خصوص متون درسی راه‌اندازی می‌شود.

حجت الاسلام کلانتری به راه اندازی معاونت تبلیغ در حوزه علمیه استان فارس اشاره کرد و گفت: این معاونت، ساماندهی امور روحانیون مستقر و طرح هجرت را عهده‌دار است.

وی برنامه نرم‌افزار نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس را غنی و همه جانبه دانست و اظهار داشت: تمام برنامه‌های مربوط به پذیرش، آموزش، امتحانات انتقالی و نظارت بر مدارس در این نرم‌افزار لحاظ شده است.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس گفت: بر اساس برخی نرم‌افزارهای  فعال در حوزه‌های علمیه، سوابق درسی طلاب به روشنی معلوم نیست، اما در نرم‌افزار این نمایندگی، سوابق درسی طلاب و اینکه دروس در کدام مدارس گذرانده شده، به سهولت، قابل دسترسی است.

وی با اشاره به سالانه حداقل 2 بار نظارت بر مدارس علمیه استان فارس بیان داشت: تمام ارزیابی‌های ناظرین و فعالیت مدارس در زمینه عمل به بخش‌نامه‌ها و فعالیت‌های اداری آنها در این نرم‌افزار ثبت می‌شود.

حجت الاسلام کلانتری از راه‌اندازی دبیرخانه اینترنتی این نمایندگی خبر داد و افزود: بر این اساس و با توجه به دسترسی مدارس علمیه به اینترنت، نامه‌نگاری این نمایندگی از طریق اینترنت انجام می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: برخی نامه‌ها نیازمند تاییدیه مختصری است و اینترنتی کردن نامه‌نگاری، جلوی برخی رفت و آمدهای طلاب و صرف وقت و هزینه را می‌گیرد.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در فارس با بیان اینکه این نرم‌افزار، بدون کپی برداری از دیگر نرم‌افزارهای موجود و با توجه به شرایط حوزه‌های علمیه نوشته شده است گفت: با اجرای این نرم‌افزار، سال گذشته یک مورد انتخاب درس غیر مجاز و یا بدون رعایت پیش‌نیازها  نداشتیم.

وی با اشاره به اشتباهات احتمالی در ثبت نمرات در رایانه گفت: سیستم نظارتی برای طلاب تعریف شده است تا خودشان بر خروجی‌ نمره‌ها نظارت کنند.

حجت الاسلام کلانتری با بیان اینکه در حال حاضر نمایندگی حوزه علمیه قم در فارس از ساختمان ملکی مناسبی برخوردار نیست گفت: مکان فعلی این نمایندگی، دفتر سابق آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی است که با تعاملات صورت گرفته، کارها در این مکان انجام می‌گیرد.

وی اعلام کرد: پیگیر تهیه و یا ساخت مجموعه‌ای هستیم که تمام امور طلاب اعم از مباحث آموزشی، پژوهشی، تربیتی، تبلیغی، امور مشمولین و مرکز خدمات در آن صورت بگیرد.

مسئول نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس همچنین با اشاره به موفقیت علمی بسیاری از طلاب شیرازی و حضور آنها در مجامع علمی قم گفت: به دنبال بازگشت این افراد به شیراز و احیای این حوزه پرسابقه و خوش‌آوازه هستیم.

وی اظهار داشت: چنانچه یک حوزه علمیه مرکزی و فراجناحی احداث شود، انگیزه آمدن این افراد به شیراز زیاد خواهد شد.

حجت الاسلام کلانتری به برخی رفتارهای جناحی از سوی روحانیت شیراز اشاره کرد و گفت: فضلای قم از خوف دور شدن از مباحث علمی و درگیر شدن با مباحث سیاسی از آمدن به شیراز پرهیز می‌کنند و اگر فضای علمی و مناسبی در شیراز ایجاد شود شاهد رونق حوزه علمیه آن خواهیم بود.

وی تامین امکانات رفاهی را از دیگر مولفه‌های لازم برای بازگشت فضلا به شیراز برشمرد و اظهار داشت: قابلیت ایجاد فضای علمی و تامین امکانات رفاهی وجود دارد، لکن باید تدابیر و حمایت‌های لازم صورت بگیرد که متاسفانه هنوز کاری انجام نشده است.

منبع خبر


مطالب مشابه :


زمان و منابع آزمون بنیه علمی- پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

آزمون تقویت بنیه علمی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان(استان فارس) که سال های گذشته در دو نوبت




آزمون بنیه علمی

سازمان آموزش وپرورش استان فارس شیراز آزمون بنیه ی علمی مرحله دوم در تاریخ 19/12/87 وبه صورت .




بودجه بندي آزمون بنيه علمي

سازمان آموزش و پـــــرورش اســـتان فارس سامانه نمون برگ اداره کل آموزش و آزمون بنيه




سوالات آزمون تقویت بنیه علمی

استان سمنان استان فارس استان سوالات آزمون تقویت بنیه علمی.




آزمون های بنیه علمی وتیز هوشان مشهد - اصفهان(سکوی ششم)

آزمون های بنیه علمی وتیز 47-دبستان دخترانه پیروزی استان 77-آموزگار6 مدرسه خلیج فارس




آزمون بنیه علمی کلاس پنجم

اداره کل آموزش و پرورش استان آزمون بنیه علمی درياي خزر خليج فارس




سوالات آزمون بنیه علمی اسفند و آذر ماه ( منبع : سایت کانون آموزش ریاضیات آراز )

سوالات آزمون بنیه علمی اسفند و آذر ماه دانلود آزمون پیشرفت تحصیلی سمپاد استان فارس.




آزمون بنیه علمی کلاس پنجم

آزمون بنیه علمی درياي خزر خليج فارس و نمونه دولتی همه استان




فعالیت‌های نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس تشریح شد

فعالیت‌های نمایندگی حوزه علمیه قم در استان فارس فارس، پس از شرکت در آزمون بنیه علمی




آزمون بنیه علمی پایه ششم ناحیه دو مشهد مقدس اسفند 91

آزمون بنیه علمی سوالات آزمون ورودی تیزهوشان و نمونه دولتی شاهد استان فارس آزمون




برچسب :