امور پایان نامه

نحوه انتخاب موضوع پایان نامه

  • عنوان پایان نامه می بایست مختصر ، رسا و جامع باشد .
  • دانشجویان باید توجه داشته باشند ، دامنه تحقیق در حدی باشد که پایان نامه حداقل 6 ماهه و حدکثر یک ساله به اتمام برسد. 
  • عدم تکراری بودن موضوع پایان نامه
  • موضوع پایان نامه  باید با تخصص استادان راهنما و مشاور انتخابی مرتبط باشد .
  • موضوع پایان نامه باید با رشته تحصیلی دانشجو مرتبط باشد .

دانشجویان لازم است تهیه مقالـه را از شروع مراحــل پیشنهادی مــوضوع پایان نامه مد نظر قرار دهند و به تحقیقی بپردازند ( موضوعی را انتخاب نمایند ) که امکان استخراج مقاله ( و یا در صورت امکان ثبت اختراع ) را داشته باشد . لازم به ذکر است که استخراج مقاله از پایان نامه در صورت پذیرش و چاپ علاوه بر نمره ، دارای امتیاز تشویقی نیز می باشد .

دانشجویان می توانند برای پایان نامه از موضوعاتی استفاده کنند که شامل اولویت های تحقیقاتی سازمانهـــای دیگر باشــد. ( برای دریافت کمک هزینه ) .


 نحوه انتخاب استاد راهنما و مشاور شرایط استادان راهنما و مشاور انتخابی برای پایان نامه های کارشناسی ارشد :

 الف ) شرایط استاد راهنما :

 داشتن مدرک دکتری تخصصی و حداقل مرتبه استادیاری برای اعضاء هیات علمی دانشگاهها یا موسسات تحقیقاتی معتبر و داشتن کد شناسایی از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی

   تبصره : در صورتی که استاد راهنمـــا عضو هیات علمــی نباشد ، داشتن مدرک دکتری تخصصی به منظور هدایت پایان نامه کارشناسی ارشد برای وی الزامی است ( انتخاب استاد راهنمای غیر هیات علمی صرفا" در صورت شاغل بودن در موسسات تحقیقاتی یا سازمانها و نهادهایی که به گونه ای امکانات یا اطلاعات در اختیار دانشجویان قرار دهند با تایید گروه تخصصی امکان پذیر خواهد بود. )

 نحوه انتخاب استاد راهنما :

استاد راهنما به پیشنهاد دانشجو و موافقت کتبی استاد و تایید گروه تخصصی طبق شرایط بند الف تعیین می گردد . همچنین حکم وی از سوی معاون پژوهشی واحد صادر میگردد .

ب)  شرایط استاد مشاور :

1- دارا بودن شرایط مندرج در بند الف و تبصره ذیل آن

2- مربیان برجسته با داشتن مدرک کارشناسی ارشد و سابقه تدریس یا تحقیق بیش از 10 سال در مراکز دانشگاهی یا تحقیقــاتی ( در صورت نبودن استادیار به تعداد کافی و با تایید گروه تخصصی )

3- کارشناسان ارشد غیر هیات علمی برجسته شاغل در مراکز تحقیقاتی یا صنعتی ( در صورتی که دانشجو از امکانات یا اطلاعــات آن مراکز در پایان نامه استفاده می نماید ) به عنوان استاد مشاور دوم به شرط اخذ کد شناسایی از سازمـان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ( با تایید مراتب توسط گروه تخصصی و همچنین تایید نهایی در شورای تحصیلات تکمیلی واحد )

نحوه انتخاب استاد مشاور :

 به پیشنهاد استاد راهنما یک نفر از اعضای هیات علمی یا متخصصان و محققان برجسته با رعایت شرایط مندرج در بندهای الف و ب و پس از تایید در گروه تخصصی مربوطه ، به عنوان استاد مشاور تعیین می شود . همچنین حکم وی از سوی معاون پژوهشی واحد صادر می گردد .

تذکر :  

 چنانچه پایان نامه ای نیاز به استاد مشاور دوم داشته باشد به پیشنهاد استاد راهنما به همراه ارائه دلایل و تاییدگروه تخصصی مربوطه می بایست مورد جهت تصویب به شورای تحصیلات تکمیلی واحد ارائه گردد .

 ج) همکاری اساتید خارجی ( استادان شاغل در دانشگاههای خارج از ایران و یا دارندگان مدارک تحصیلی از دانشگاههای خارج کشور ) :

صرفاً در صورت داشتن مدرک دکتری تخصصی از دانشگاههای معتبر، با ارسال رزومه کامل تحصیلی ، آموزشی و پژوهشی، تایید گروه تخصصی با ذکر دلایل انتخاب و تایید صلاحیت در شـورای تحصــیلات تکمیــلی واحــد به عنــوان استــاد راهنمــا یا مشاور پایان نامه های کارشناسی ارشد امکان پذیر خواهد بود . ضمنا" دانشگاه هیچ گونه تعهدی در خصوص هزینه اقامت یا ایاب و ذهاب استادان خارجی ندارد و لازم است فردی به عنوان وکیل برای دریافت حق الزحمه مربوطه معرفی شود .

تذکر مهم : ارسال رزومه کامل تحصیلی آموزشی و پژوهشی ، در هریک از موارد فوق برای استادان راهنما و مشاوری که برای اولین بار با واحد همکاری می نمایند الزامی است .

 نحوه انتخاب استادان مدعو :

در صورتی که گروهای تخصصی با کمبود استادان راهنما و مشاور روبرو شوند می توانند به ترتیب اولویت زیر نسبت به رفع کمبود اساتید اقدام نمایند :

1- اعضای هیئت علمی تمام وقت و نیمه وقت واحدهای دانشگاهی دیگر دانشگاه آزاد اسلامی که از ظرفیت خالی برخوردارند.

2- اعضای هیئت علمی دانشگاههای دولتی با مدرک دکتری

3- اعضای هیئت علمی مراکز پژوهشی با مدرک دکتری

 تذکر مهم : ارسال رزومه کامل تحصیلی آموزشی و پژوهشی به انضمام آخرین حکم کارگزینی برابر اصل و تصویر کارت مـلی، در هــریک از مــوارد فوق برای استــادان راهنما و مشاوری که برای اولین بار با واحـد همکاری می نمایند الزامی است . لازم به ذکـر است همـکاری استادان مدعـو منوط به صدور مجوز و کـد شناسایی از سوی سازمان مرکزی می باشد .

توجه : در مورد اساتید مدعو،دانشجو باید اساتیدی را به عنوان راهنما و مشاور انتخــاب نمایــد، که اطمینان داشــته باشد در هنگام برگزاری جلسه دفاع در واحد حضور خواهند داشت. 

ظرفیت راهنمایی و مشاوره استادان :

اولویت بندی نحوه همکـاری استادان در پایان نامه های کارشناسی ارشـد به ترتیب با اعضاء تمـــام وقت ، نیمه وقت و سپس مــدعو

می باشد . تعداد مجاز همکاری اعضای هیئت علمی در پایان نامه ها با توجه به آخرین بخشنامه های سازمان مرکزی می باشد .( از طرف معاونت پژوهشی به مدیران گروه اطلاع رسانی می شود).


فرآیند کدگیری پایان نامه

 

دانشجو قبل از هماهنگی با استادان راهنما و مشاور موظف است از تعداد پایان نامه های در دست راهنمایی و مشاوره ایشان اطلاع حاصل نماید ،و همچنین اساتید راهنما و مشاور نیز موظف هستند قبل از امضای فرم به سقف پذیرش خود توجه نموده و در صورت تکمیل بودن ظرفیت پذیرش، از ارسال فرم و فرستادن دانشجو به حوزه معاونت پژوهشی و یا در نوبت قرار دادن و ایجاد وقفه در کار دانشجو جدا" پرهیز نمایند . بدیهی است در صورت عدم رعایت موازین مربوطه مسئولیت تاخیر در ارائه پروپوزال و عواقب کار متوجه استادان مربوطه و دانشجو خواهد بود .

طبق بخشنامه شمار 12579/73 مورخ 24/1/87 بدون دریافت کد از سایت پایان نامه ، واحد مجاز به صدور گواهی موقت پایان تحصیلات و انجام مراحل فارغ التحصیلی دانشجو نمی باشد . ضمناً دانشجویان جهت پیگیری اخذ کد شناسایی پایان نامه 2 روز بعد از تاریخ تحویل فرم های ( شماره 1 الی 4 ) به کارشناسی پژوهشی مربوطه مراجعه نمایند . دانشجو پس از اخذ کد شناسایی پایان نامه می تواند نسبت به تهیه و تکمیل پروپوزال اقدام نماید . فرآیند تصویب پروپوزال

پروپوزال :

    پروپوزال فرم پیشنهاد تحقیق پایان نامه کارشناسی ارشد است که دانشجو می بایست با هماهنگی و تایید استادان راهنما و مشاور انتخابی در خصوص موضوع پایان نامه ( موضوع انتخابی ) موارد خواسته شده در آن از قبیل : بیان مساله، اهداف ، روش کار ، سوابق تحقیق و ... را به طور کامل و بر اساس توضیحات ذکر شده در هر بخش تکمیل نماید . لازم به ذکر است که مبنای تصویب موضوع پایان نامه ، همین فرم می باشد و فرمت آن برای کلیه رشته ها یکسان است.

 زمان ارائه پروپوزال :

    دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد حداکثر تا پایان نیم سال سوم تحصیلی موظف به ارائه فرم پیشنهاد تحقیق ( پروپوزال ) به امور پژوهشی و پیگیری تصویب موضوع پروپوزال خود تا حصول نتیجه نهایی هستند . بدیهی است دانشجو پس از اخذ کد شناسایی می تواند نسبت به تهیه و تکمیل پروپوزال اقدام نماید .

 عدم تحویل پروپوزال در زمان مقرر :

در صورت عدم تحویل پروپوزال در زمان مقرر ،  مسئولیت کار ( طولانی شدن زمان تحصیل و تبعات دیگر ) متوجه دانشجو خواهد بود و عذری در خصوص نبود آگاهی و عدم اطلاع رسانی مناسب در این خصوص پذیرفته نیست . لازم به ذکر است که اطلاعیه مدیران گروهها ، در خصوص تحویل پروپوزال در تابلو اعلانات امور پژوهشی و همچنین وب سایت واحد (حوزه معاونت پژوهشی ) به طور مرتب اعلام می گردد .

 نحوه دریافت فرم پروپوزال :

دانشجویان جهت دریافت فرم پروپوزال می بایست به وب سایت واحد ( فرم ها و آیین نامه ها) مراجعه نمایند .( فایل فرم مورد نظر قابل دانلود می باشد .) 

 نحوه تنظیم صفحه بندی اوراق پروپوزال :

 نحوه تنظیم، تدوین و صفحه بندی اوراق پروپوزال صرفا" می بایست بر اساس نمونه های خام ارائه شده از سوی واحد باشد. حوزه پژوهشی از پذیرش پروپوزالهایی که صفحه بندی آن مخدوش است معذور می باشد. (عدم وجود لاک گرفتگی – قلم خوردگی یا مخـــدوش بــودن مندرجــات شامــل نام و نام خانــوادگی و امضاء اساتیـد و تاریخهــای منــدرج در صورتجلسات مــوجود در پــروپوزال ) ضمنا" صورتجلسه پروپوزال می بایست طبق فرمت پرینت گرفته شود .

 نحوه تایپ پروپوزال :

  به منظور جلوگیری از مسائل و مشکلات مربوط به قلم (فونت)،تمامی متن پروپوزال با استفــاده از فونت 14 لــوتوس نازک تایپ گردد و از به کار بردن سایر فونت‌ها خودداری شود .

1-     فونت متن : Lotus ) لوتوس) با اندازه 14 و نازک ( متن از سر خط شروع شود )

2-     فونت عناوین بندهای پروپوزال ( تیترها ) : Lotus ) لوتوس) با اندازه 14 ( Bold ، زیر خط دار و ایتالیک)

3-     شماره صفحات : پائین وسط صفحه 

4-     اعداد و شماره ها : فارسی

5-      فاصله بین خطوط : cm 1

6-     فونت متن جداول :   Lotus ( لوتوس ) با اندازه11 نازک

      7- کلیه قلم های انگلیسی موجود در پروپوزال : Times   New Roman با اندازه 12 و ایتالیک

  نحوه تکمیل مندرجات پروپوزال :

در کلیه مراحل تکمیل پروپوزال ، دانشجو می تواند از راهنمایی اساتید راهنما و مشاور استفاده نماید .

   1-قسمتهای مختلف فرم پروپوزال دارای توضیحی در داخل پرانتز می­باشد. این توضیحات به دقت مطالعه و بخش مربوطه مطابق توضیحات تکمیل گردد. ضمنا" ذکر مشخصات اساتید شامل : نام و نام خانوادگی ، آخرین مدرک تحصیلی ، تخصص،سنوات تدریس، شغل و سمت فعلی ، پست الکترونیکی در پروپوزال ضروری است .             

2- عنوان فرم پروپوزال با محتوای فرم باید بطور کامل منطبق باشد.( از نوشتن عنوانهای مختلف در پروپوزال خودداری شود. )

3-  عنوان انگلیسی پروپوزال دقیقا" برگردان عنوان فارسی می باشد . (در هنگام تایپ حرف اول کلمات انگلیسی به صورت بزرگ و بقیه حروف به صورت کوچک نوشته می شود.)

4-  ضرورت مطالعه پیشینه تحقیق به عنوان نخستین گام در تهیه و تدوین پایان نامه های دانشگاهی امری است بدیهی که در کتابهای روش تحقیق بر آن تاکید بسیار شده است . جهت آشنایی لازم با نظریات و تحقیقات انجام شده در جهان ، مطالعه اولیه به منظور دستیابی به جنبه های مختلف موضوع پژوهش ضروری است و برای محقق فرصتی فراهم می سازد تا درک کند در این زمینه چه کارهایی انجام شده و چه اطلاعاتی در این زمینه وجود دارد و او باید از کجا شروع کنـد و یا چــه کاری و چگونه کار را انجام دهد . با انجام این مرحله از تدوین طرح تحقیق، دانشجو به راحتی می تواند بخش های مربوطه در پروپوزال را به طور کامل تکمیل نماید.

سابقه پژوهش ها و مطالعات انجام گرفته داخلی به طور مثال :

در وزارتخانه ها و ارگانهای ذینفع مثل وزارت صنایع، وزارت بازرگانی ، وزارت کار ، وزارت ارتباطات ، وزارت تعاون در پژوهشکده های خصوصی و دولتی در دانشگاهها اعم از دانشکده ها، پژوهشکده ها

خلاصه طرح ها و پژوهشهای مرتبط مهم در هر کدام از نهاد های بالا وارد شود .

سابقه پژوهش ها و مطالعات انجام گرفته خارجی به طور مثال :

سازمانهای جهانی

دانشگاههای خارجی

خلاصه طرح ها و پژوهشهای مرتبط مهم در هر کدام از نهاد های بالا وارد شود .

5- راههای دستیابی به سوابق تحقیق :

علاوه بر مراجعه به کتابهای تخصصی ، فهرست مقالات ، چکیده پایان نامه ها ( به منظور ارائه اجمالی نتایج دستاوردهای پژوهش و جلوگیری از دوباره کاری و تکرار موضوعات پژوهشی ) و پایان نامه های دانشگاهی است که عموما" از سوی دانشگاهها و موسسات علمی و همچنین کتابخانه ها در دسترس پژوهشگران و دانشجویان قرار می گیرد .

6- از ذکر جملات گنگ، ارجاعات به سوم شخص نامعلوم، ذکر مکانهای نامشخص، ذکر روشهای نامعلوم و کلی گویی پرهیز گردد.

7- اهداف تحقیق بطور شفاف در جملات کوتاه لیست شوند.

8- بررسی منابع باید بطور کامل انجام شود و حداقل 30% از منابع از 5 سال قدیمی­تر نباشد، حداقل پانزده منبع مرتبط با تز باید ذکر گردد و طبق الگوی نگارش علمی منابع نوشته شود .

9- روش تحقیق باید بطور کامل و با ذکر جزئیات بیان شود. لیست وسایل مورد استفاده و لیست مواد مورد نیاز ذکر شود، نام روش و منبع آن و چگونگی انجام آن بدون کلی گویی بیان شود.

10- تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از تحقیق، شفاف و بدون کلی گویی نوشته شده و سپس به نرم افزار و سایر ابزارهای مورد استفاده اشاره شود.

11- ذکر آمار و ارقام فقط از منابع موثق و رسمی و اصلی باشد.

12- تکمیل جدول زمانبندی به منظور تعیین زمان انجام درست و واقع بینانه هریک از مراحل پایان نامه یکی از کارهای اساسی در تدویـن طرح تحقیق می باشد . بدون جدول زمانبندی صحیح ، امکـان به مـوقع انجـام دادن مراحـل پایان نامه بسیار بعید است . برنامه زمانبندی به طور دقیق در جدول ارائه شده ذکر شود مثال : 1ـ تعیین جامعه آماری و نمونه ها 2ـ تنظیم پرسشنامه ( یا آماده سازی لوازم آزمایش ) 3ـ پیمایش4 ـ تحلیل داده ها و نتیجه گیری 5ـ نگارش پایان نامه

 کلیه فعالیتها و مراحل اجرایی تحقیق ( شامل ارسال ارائه گزارشات دوره ای و مدت زمان مورد نیاز برای هریک به تفکیک ، پیش بینی در جدول زمانبندی درج شود و در هنگام انجام تحقیق حتی الامکان رعایت گردد . حداقل زمان قابل قبول برای پیش بینی مراحل مطالعاتی و اجرایی پایان نامه کارشناسی ارشـد 6 مـاه و حداکـثر 12 ماه می باشد .

صفحاتی از پروپوزال که می بایست توسط استادان راهنما و مشاور امضاء شود :

1 ) صفحه صورتجلسه گروه

پروپوزال می بایست توسط استادان راهنما و مشاور به دقت مطالعه و بررسی شود و پس از تایید آن را امضاء نمایند.

2- در صورت نیاز به استفاده از امکانات آزمایشگاهی می بایست بند 6 پروپوزال تکمیل و به امضاء و تایید استاد راهنما و مدیر گروه تخصصی برسد .

تذکر :

امضاء اساتید به صورت کپی – فکس – اسکن – (و از طرف) قابل قبول نمی باشد .

پروپوزال ناقص و بدون امضاء اساتید راهنما و مشاور تحویل گرفته نخواهد شد .

پیشنهاد می شود دانشجویان قبل از امضای استادان راهنما و مشاور ، پروپوزال را جهت چک و بررسی از نظر نگارشی به کارشناس پژوهشی مربوطه نشان دهند .

تذکر :

دانشجویان رشته زبان انگلیسی می بایست علاوه بر پروپوزال فارسی ، یک نسخه پروپوزال انگلیسی را نیز به امور پژوهشی تحویل دهند. ضمنا" صفحه اول پروپوزال انگلیسی می بایست به تایید استادان راهنما و مشاور برسد .

 فونت متن پروپوزال انگلیسی : 12 Times New Roman

فونت تیتر ها : 14 Times New Roman

فاصله بین خطوط : cm1

 نحوه تحویل پروپوزال به امور پژوهشی :

 پس از تکمیل پروپوزال ، دانشجو می بایست آن را به کارشناس پژوهشی مـربوطه تحویل و رسید دریافت نماید. در صورت عــدم رعایت موارد ذکر شده ، هـیچگونه پروپوزالـی از جــانب دانشـجــویان تحویــل گــرفته نخــواهد شد . 

 مراحل تصویب پروپوزال :

الف ) تصویب در کمیته تخصصی گروه مربوطه ( تصویب اولیه )

ب ) تصویب در شورای تحصیلات تکمیلی واحد ( تصویب نهایی و صدور ابلاغیه تصویب موضوع پایان نامه) 

کمیته تحصیلات تکمیلی ، شورایی است که در خصوص تصویب نهایی پروپوزالهـا و صـــدور ابلاغیــه تصویب موضــوع پایان نامه و درخواستهای دانشجویان در خصوص تغییر عنوان پایان نامه و یا استادان راهنما و مشاور( در موارد خاص ) در هر ماه 2 بار برگزار می گردد . بدیــهی است موضوع پروپوزال ( موضوع پایان نامه ) پس از تایید شورای تحصیلات تکمیلی واحد قطعیت می یابد . 

 کمیته تخصصی گروه و برگزاری جلسات :

 به منظور بررسی سطح کمی و کیفی پروپوزالها و تایید آنها ، جلسات کمیته تخصصی گروهها در هر نیمسال طبق یک برنامه زمانبندی مشخص و با حضور کارشناس پژوهشی مربوطــه بــرگزار می گردد. و صورتجلسه نیز توسط کمیته تخصصی گــروه مربـوطه تنظیم می شود.

توجه :

تاریخ برگزاری جلسات گروهها در تابلو اعلانات امور پژوهشی و وب سایت واحد به طور مرتب اعلام می گردد .لذا دانشجویان موظفند به موقع پروپوزال مورد تایید استادان راهنما و مشاور را جهت طرح و بررسی در گروه تخصصی به امور پژوهشی تحویل دهند.

اعلام نتایج بررسی پروپوزالها در کمیته تخصصی گروه :

پس از طرح پروپوزالها در کمیته تخصصی گروه، نتیجه بررسی در صورتجلسه گروه تنظیم      می گردد ، لذا دانشجویان جهت اطلاع از وضعیت پروپوزال خود می بایست به کارشناس پژوهشی مربوطه مراجعه نمایند .

 

نتیجه نهایی بررسی پروپوزال در کمیته تخصصی گروه به شرح ذیل می باشد:.

پروپوزال مورد تصویب قرار نگرفت

1

مقرر شد پس از انجام تصحیحات لازم مجددا" در گروه مطرح شود

2

مقرر شد پس از انجام تصحیحات لازم و تایید مدیر گروه مورد تصویب قرار گیرد

3

پروپوزال مورد تصویب قرار گرفت

4

 1- چنانچه پروپوزال مورد تایید گروه قرار نگیرد : ( رد پروپوزال به طور کامل )

 می بایست با هماهنگی استادان راهنما ، مشاور و مدیر گروه پروپوزال جدید تهیه شود تا در جلسه بعدی گروه مورد بررسی قرار گیرد.

2- چنانچه پروپوزال با اصلاحات مواجه شود :

می بایست با هماهنگی استادان راهنما و مشاور اصلاحات مورد نظر کمیته تخصصی گروه برطرف و سپس پروپوزال اصلاح شده ، جهت طرح و بررسی مجدد در جلسه بعدی گروه به امور پژوهشی تحویل داده شود . ضمنا" فرم مخصوص اصلاحات پروپوزال نیز می بایست تکمیل و به تایید اساتید راهنما و مدیر گروه برسد .

3- چنانچه پروپوزال تایید شود :

پروپوزالها پس از تایید در گروه تخصصی مربوطه ، جهت تصویب نهایی به شورای تحصیلات تکمیلی واحد ارسال و در صورت تصویب، فرم ابلاغیه تصویب موضوع پایان نامه و همچنین احکام اساتید راهنما و مشاور صادر می گردد.

 موارد خاص و تغییرات احتمالی :

در مرحله پس از تصویب موضوع در شورای تحصیلات تکمیلی واحد  و قبل از برگزاری جلسه دفاع،چنانچه لازم باشد تغییراتی در عنوان پایان نامه یا اساتید راهنما و مشاور صورت پذیرد می بایست بصورت زیر اعمال شود :

تغییرات جزئی :

چنانچـه تغـییرات جزئی در عنوان پایان نامه مد نظـر باشد ، لازم است مراتب طـی فرم مربوطه که به تایید استاد راهنما و مدیر گروه رسیده باشد اعلام و تغییرات در عنوان پروپوزال دانشجو منظور شود.( تایید نهایی با شورای تحصیلات تکمیلی واحد می باشد) .

تغییرات کلی :

چنانچه موضـوع پایان نامه بطـور اساسـی تغییر نماید ، لازم است پـروپوزال جـدید تنظیـم و پس از تاییـد در گـروه تخصصـی ، علت تغییر عنوان نیز در فرم مربوطه اعلام شود در اینصورت اگر تغییری در وضعیت اساتید راهنما و مشاور ایجاد نشود، فقط ابلاغیه جدید برای دانشجو صادر خواهد شد. ( تایید نهایی با شورای تحصیلات تکمیلی می باشد. )

  تغییر استاد راهنما و مشاور ( فقط در موارد خاص) :

با توجه به اینکه فرآیند صدور حکم برای استاد راهنما در پایان نامه های کارشناسی ارشد از مراحل متعددی عبور می کند و پس از صدور حکم، فرد مذکور به عنــوان هــدایت کننده پایان نامه از نظر دانشگاه شنــاخته می شود ، امکان واگذاری این مسئـــولیت به افراد دیگر اساسا" امــکان پذیــر نیست و در شرایط خــاص می بایست این جا بجایی با ارائه دلایل روشن و قابل دفاع به تایید شورای تحصیلات تکمیلی واحد برسد. لذا چنانچـه لازم باشد اساتید راهـنما یا مشاور تغییر نمایند (چه در صورت تغییر عنوان پایان نامه و چه در صورت عدم تغییر آن) می بایست انصراف کتبـی استاد راهنما یا مشـاور به تاییـد گروه رسیده و موافقت استاد راهنما یا مشاور جدید طـی فرم مربوطه از طـرف گروه اعلام ، تا نسبت به صدور احکام جدید اقدام شود. در صورتیکه به علت عدم دسترسی به استاد راهنمـا یا مشاور (به عـلت مسافرت طولانـی یا فرصت مطالعـاتی یا فـوت و ...) امکـان اخذ انصراف از استاد نباشد ، به جـای انصـراف کتبـی می توان صورتجلسه گروه مبنی بر توضیح علت تغییر استاد راهنما یا مشاور و معرفی استاد جـدید را نیز ملاک عمل قـرار داد.

توجه : در صورت استفاده از استادان جدید ارسال احکام کارگزینی هیات علمی به همراه رزومه کامل تحصیلی ،آموزشی و پژوهشی ایشان الزامی است .

در صورت نیاز دانشجو به سنوات تحصیلی بیشتر از سقف مجاز در خصوص پایان نامه ، علت افزایش سنوات طی نامه ای ( با تایید استاد راهنما و مدیر گروه ) به حوزه پژوهشی اعلام شود . ( تایید نهایی با شورای تحصیلات تکمیلی می باشد . )  فرآیند مرحله پژوهشی پایان نامه
 

دانشجویان کارشناسی ارشد 6 ماه پس از تاریخ ابلاغ تصویب پروپوزال ( ابلاغیه تصویب موضوع پایان نامه ) در شورای تحصیلات تکمیلی می توانند از پایان نامه خود دفاع نماینــد . ضمنا" اسامی دانشجــویانی که فـرم ابــلاغیه تصــویب پروپــوزال آنهــا صــادر می شود در تابلو اعلانات امور پژوهشی اعلام می شود . لذا دانشجو جهت دریافت ابلاغیه و احکام استادان راهنما و مشاور پایان نامه خود و همچنین برگه راهنمای مراحل پژوهشی می بایست به کارشناس پژوهشی مربوطه مراجعه نماید . توجه به این نکته ضروری است که دفاع دانشجو از پایان نامه قبل از موعد مقرر (6 ماه) ممنوع است.

 عدم مراجعه به موقع دانشجو جهت دفاع : 

 طبق بخشنامه شماره 12579/73 مورخ 24/1/87 چنانچه مدت زمان انجام پایان نامه برای دانشجوی کارشناسی ارشد بیش از یکسال به طول انجامد ، دانشجوی مذکور از سقف مجاز راهنمایی و مشاوره استادان راهنما و مشاور خارج خواهد شد .

 معرفی دانشجویان برای استفاده از امکانات آزمایشگاهی :

 معرفی دانشجویان برای استفاده از امکانات آزمایشگاهی بعد از تصویب پروپوزال در شورای تحصیلات تکمیلی انجام می شود . بدین منظور لازم است فرم درخواست استفاده از امکانات آزمایشگاهی توسط دانشجو تکمیل و مراتب نیاز دانشجو به استفاده از امکانات آزمایشگاهی توسط استادان راهنما و مدیر گروه تخصصی تایید شود . ضمنا" تصویر برابر اصل شده صفحات مربوط به مواد و وسایل مورد نیاز که در فرم پروپوزال قید شده لازم است به فرم معرفی دانشجو ضمیمه شود . همچنین معرفی دانشجویان به سازمانها و مراکز تحقیقاتی و... بعد از تصویب پروپوزال انجام می شود . 

کارهایی که دانشجویان می بایست در مرحله پژوهشی ( از تاریخ ابلاغ تصویب پروپوزال تا مرحله دفاع ) انجام دهند :

1- دریافت ابلاغیه تصویب پروپوزال از کارشناس پژوهشی مربوطه

2 - تحویل احکام اساتید راهنما و مشاور به آنان و شروع عملی مراحل پایان نامه ( زیر نظر استادان راهنما و مشاور )

راهنمایی و هدایت کلیه مراحل مختلف پایان نامه توسط استادان راهنما و مشاور بسیار ضروری است . این مرحله از همکاری اساتید ، نه تنها می تواند به کیفیت و ارزش پایان نامه بیفزاید، بلکه باعث خواهد شد تا پایان نامه در زمان معین و با حداقل اشکال و ایراد به اتمام برسد . به عبارت دیگر استادان راهنما و مشاور لازم است با توجه به امکانات پژوهشی موجود ، کار تحقیقاتی دانشجو را به نحوی هدایت کنند تا در موعد مقرر به اتمام برسد و مشکلات موجود باید به موقع به شورای تخصصی گروه گزارش شود . همچنین استاد راهنما موظف است ساعاتی از هفته را برای راهنمایی دانشجو اختصاص داده و مراتب را به شورای تخصصی گروه اطلاع دهد .

3- تحویل فرم گزارش پیشرفت کار به کارشناس پژوهش مربوطه :

دانشجویان کارشناسی ارشد به شرطی می توانند از پایان نامه خود دفاع نمایند که حــداقل دو گزارش پیشرفت کار 3 مــاهه تایید شده

( از تاریخ ابلاغ پروپوزال ) به مدیریت پژوهشی ارائه نمایند . گزارش پیشرفت کار باید به روز بوده و مدیریت پژوهشی از پذیرفتن گزارشی که بیش از 10 روز از تاریخ ارائه آن گذشته باشد معذور است . اولین گزارش 3 ماهه و دومین گزارش 6 ماه بعد از ابلاغ تصویب پروپوزال باید ارائه شود. در صورت تاخیر ، مراتب توسط دانشجو گـزارش و در صورت تایید استــاد راهنمـا مــورد پذیرش قرار خواهد گرفت . ضمنا" در صورتی که کار دانشجو بیش از 6 ماه طول بکشد، می بایست گزارشات ماههای بعد نیز به مدیریت پژوهشی( با ذکر دلائل ) ارائه گردد .

 نحوه تهیه گزارش :

گزارش تفصیلی دانشجو می بایست تایپ شده به پیوست فرم خاص آن ارائه شود . در نوبت اول، گزارش می بایست شامل نکات ذیل باشــد و در نوبتهای بعدی ذکر آنها لزومی ندارد.

1- اهداف کلی پایان نامه

2- مسیر علمی و تکنیکی کار تحقیقاتی

3- موسساتی که در جریان تحقیق مورد استفاده قرارگرفته اند.

4- ذکر منابع علمی مورد استفاده

  توجه :

فرم گزارش می بایست شخصا" توسط دانشجو و به صورت 3 ماهه در طول انجام پایان نامه تکمیل و با اخذ نظریات و امضاء استاد راهنما و پس از تایید گروه تخصصی مربوطه به حوزه پژوهشی تحویل گردد. این فـرمها پس از ارزشیابی در پرونده پژوهشی دانشجو بایگانی می شود ، و در هنگام دفاع در نمره نهایی تاثیر گذار خواهند بود . عدم تکمیل و تحویل این فرم توسط دانشجو به منزله عدم ارتباط و هماهنگـی دانشجو بــا استــاد و حـوزه پژوهش می باشد .

 4- ارائه مقاله از پایان نامه :

دانشجویان  می بایست تهیه مقاله را از شروع مراحل پژوهشی پایان نامه مد نظر قرار دهند . لازم به ذکــر است که استخراج مقاله از پایان نامه در صورت پذیرش و چاپ ، علاوه بر نمره دارای امتیاز تشویقی و جایزه نیز می باشد .

5- حضور دانشجو در جلسات دفاع :

حضور دانشجویان در حداقل 5 جلسه دفاع ( مربوط به رشته خود ) الزامی می باشد. شایان ذکر است جهت اخذ مجوز دفاع این فرم لازم و ضروری می باشد .

نحوه ارائه مقاله مستخرج از پایان نامه و استفاده از امیتازات آن

 نمره مقاله :

     حداکثر نمره ای که در جلسه دفاع توسط اعضاء هیات داوری برای دانشجو تعیین می شود 18 از 20 می باشد . 2 نمره از 20 نمره پایان نامه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به مقاله اختصاص دارد که پس از ارائه مدارک مربوط به پذیرش یا چاپ مقاله مستخرج شده از پایان نامه و با نظر شورای پژوهشی واحد بر اساس نوع و درجه مجلات اختصاص می یابد.

 توجه :

پیرو بخشنامه شماره 65507/87 مورخ 8/4/84 نویسندگان مقالات ، ملزم می باشند در زمینه چاپ مقالاتی که به نام دانشگاه آزاد اسلامی در مجلات علمی داخــلی و خارجی و یا در کنــگــره های داخــلی و بین المللی ارائه می شوند ، موارد ذیل را رعایت نمایند :

کلیه مقــالاتی که ارائه میشوند ، با عنــوان کامــل ‹‹ دانشگاه آزاد اســلامی ›› به زبانهای فارسی و انگلیسی و نیز نام واحد دانشگاهی معرفی شوند .

( به فارسی ) : دانش آموخته یا دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیک- واحد علوم و تحقیقات هرمزگان- دانشگاه آزاد اسلامی، هرمزگان- ایران

( به انگلیسی ) :

Department of ..............., Science and Research Branch, Islamic Azad University, Hormozgan,Iran

 توجه شود که  در ترکیب یاد شــده ، هیچ یک از واژگـــان جابجا نشوند و از علامت های اختصاری مثل & به جای and یا Campus به جای Branch    یا دیگر موارد جایگزین استفاده نگــردد . همچنین از ذکر واژه Unit به جای Branch   خودداری گردد. لازم به ذکر است اساتید محترم و اعضای هیات علمی ملزم به استفاده از ایمیل مربوط به واحد علوم و تحقیقات هرمزگان می باشند و استفاده از ایمیل های رایگان مانند: gmail- yahoohotmail و .... موجب بی اعتباری نشانی نویسنده خواهد شد .

مقالاتی که به شکل بالا معرفی نشوند، به هیچ وجه از تشویق مقاله یا امتیاز ارتقای هیات علمی برخوردار نخواهند شد و حسب دستور معاون محترم دانشگاه آزاد اسلامی، لازم است واحد ها از ارسال نامه های درخواست استثناء به هر دلیل ( مربوط به تشویق مقالات ) در صورت عدم نگارش عنوان دانشگاه و نام واحد به معاونت پژوهشی اکیدا" خودداری نمایند ، زیرا مقاله ای که به نام دانشگاه ثبت نشده باشد و بر تولیدات علمی دانشگاه نیفزاید ، جزو مقالات دانشگاه محسوب نمی شود و نمی تواند مشمول تشویق یا امتیازهای ارتقاء برای فرد یا واحد قرار گیرد .

 در مواردی که مقاله به صورت مشترک بین دانشجو و استاد راهنما تهیه می شود ، اولویت نگارش نام اول در قسمت مشخصات نگارندگان با استاد راهنما می باشد مشروط به آنکه استاد راهنما خود را عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات هرمزگان معرفی نماید .

لازم است دانشجو خود را دانش آموخته و یا دانشجوی واحد علوم و تحقیقات هرمزگان معرفی نموده و آدرس واحد را به عنوان آدرس خود قید نماید ( از درج عباراتی نظیر عضو هیات علمی سایر واحد های دانشگاهی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، موسسات تحقیقاتی و یا دانشگاههای دولتی خودداری گردد . )

آدرس عهده دار مکاتبات ( Corresponding Author ) در مقاله فقط دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات هرمزگان باشد.

 Corresopnding Author مولف اصلی :

فرد یا افرادی که مسئولیت نوشتاری، تهیه محتوای مقاله و مکاتبات با مجله را بر عهده دارد. مولف اصلی باید نشانی پست الکترونیکی خود را اعلام کند و همچنین با علامت‌هایی مانند «ستاره» یا «کشیدن زیر خط» مشخص شود.با توجه به اینکه 2 نمره از پایان نامه به مقاله اختصاص دارد، لازم است دانشجو تعهد دهد که مقاله مورد نظر در مجله به نام دانشگاه چاپ شود و طی مدت معین ، اصل مقاله در آن مجله به حوزه معاونت پژوهشی واحد ارائه گردد و در صورت رخ دادن هر یک از موارد : عدم ارائه مقاله، انتشار مقاله در مجله ای دیگر با رتبه پایین تر ، تغییر جایگاه نویسندگان یا تغییر نشانی دانشگاه مرجع آنها ، دانشجوی مذکور متخلــف محسوب شده و از راههــای قانونی با وی برخورد خواهد شد . در چنین مواردی استاد راهنمای دانشجو مسئول پیگیری انتشار مقاله بر اساس چارچوبهای مصوب این آیین نامه خواهد بود .

 انصراف از تهیه و ارائه مقاله :

در صورتی که دانشجو تمایلی برای نگارش، اخذ پذیرش و یا چاپ مقاله نداشته باشد می تواند با تکمیل فرم مربوطه انصراف خود را در این مورد اعلام نماید. در این صورت ارزیابی کیفی پایان نامه دانشجو حداکثر بسیار خوب و از نظر کمی حداکثر نمره 18 ارزیابی خواهد شد .

مهلت ارائه مقاله :

جهت تخصیص نمره به مقاله ، دانشجو موظف است حداکثر 3 ماه پس از دفاع در صورت عدم وجود مشکل نظام وظیفه نسبت به ارائه مدارک و مستندات مربوط به مقاله ( نسخه نگارش شده مقاله ، نامه پذیرش یا چاپ شده مقاله ) و اخذ تایید استادان راهنما و مدیر گروه در فرم مربوطه اقدام نماید، و سپس فرم را به امور پژوهشی تحویل دهد .

تمدید مهلت ارائه مقاله :

با درخواست دانشجو (تکمیل فرم مربوطه) و با در نظر گرفتن مراحل پیشرفت چاپ یا پذیرش مقاله و کیفیت و نوع مجله و با تایید شورای گروه تخصصی مربوطه و شورای پژوهشی واحد این مدت می تواند تا 3 ماه دیگر نیز تمدید شود مشروط بر اینکه از بازه زمانی لغو معافیت تحصیلی دانشجویان مشمول نگذرد و هیچ گونه منعی برای طولانی شدن روند فراغت از تحصیل دانشجو وجود نداشته باشد .

عدم ارائه به موقع مدارک مقاله

بعد از مهلت داده شده ( 6 ماه ) در صورت عـدم ارائه مدارک ، شورای پژوهشی مجاز خواهـــد بود نمره کسب شده در جلسه دفاع را به عنوان نمره نهایی در صورتجلسه دفاع درج نماید و حــوزه پژوهش از پذیرش مــدارکی که احتمالا" بعد از مهلت مقرر توسط دانشجو و یا گروه تخصصی مربوطه ارائه می شود معذور می باشد . 

 ثبت نمره مقاله :  

بررسی دقیق مجله ای که مقاله در آن چاپ شده است یا از آن پذیرش چاپ دریافت کرده است ، بر اساس بخشنامه شماره 398365/79 مورخ 28/10/88 به عهده شورای پژوهشی واحد است و تا زمانی که اعتبار مجله توسط ایشان تایید نشده باشد مجله مورد نظر مورد پذیرش نخواهد بود و دانشجو نخواهد توانست به اعتبار مقاله چاپ شده یا پذیرش شده در آن، فارغ التحصیل شود یا نمرات چاپ مقاله را دریافت نماید . پس از مشخص شدن وضعیت مقاله دانشجو ( ارائه مدارک مربوط به نگارش ، پذیرش یا چاپ مقاله) فرم تعیین ارزش مقاله و نمره نهایی پایان نامـــه توسط مدیریت پژوهشی تنظیم و پس از تایید استادان راهنما و مدیر گروه تخصصی ، نمره مربوط به مقاله یا مقالات ارائه شده با توجه به جدول ذیل مشخص و نمره نهایی ( جمع نمره دفاع و مقاله یا ثبت اختراع ) در فرم مربوطه درج می گردد .

 


مطالب مشابه :


بهترین فونت های ایرونی (رایگان)

فونت لوتوس نازک . فونت لوتوس




اگه عشق منی چرا با دیگرونی؟....

فونت لوتوس نازک. فونت لوتوس دانلود; رییس جمهور




مراحل اخذ ،تدوین و دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد

دانلود فرم ، تمامی متن پروپوزال با استفــاده از فونت 14 لــوتوس نازک تایپ گردد و از




امور پایان نامه

فایل فرم مورد نظر قابل دانلود از فونت 14 لــوتوس نازک تایپ فونت متن : Lotus) لوتوس)




شماره گذاری صفحات پایان نامه

فونت و قلم پایان




نام های اصیل دخترانه کردی

دانلود فونت جوانهٔ نازک) پەرژین (پَرژین: پرچین) پەرگوڵ (پَرگُل) لوتوس ->حرف م :




مهم .فرم پروپوزال.مهم

راهنما تکمیل شود و متن با فونت لوتوس با اندازه 14 نازک و عناوین با فونت لوتوس اندازه




برچسب :

نوع مقاله

تعداد مقاله

حداکثر نمره برای هر مقاله

نمره تخصیص یافته

الف)نمره پذیرش یا چاپ مقاله در مجلات ISI

 

2 نمره

 

ب)نمره پذیرش یا چاپ مقاله در مجلات انگلیسی زبان داخلی یا خارجی یا ISC

 

5/1 نمره

 

پ)نمره پذیرش یا چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی

 

5/1 نمره

 

ت)نمره پذیرش یا چاپ مقاله در مجلات علمی - ترویجی

 

1 نمره