مصاحبه مدرسه راهنمایی مفید/2 مدیر : آقای زرین (کد2)
سؤال : لطفا از موسس مدارس مفید شروع نمائید، ایشان چه کسی بودند ؟
جواب: آقای موسوی اردبیلی مدارس مفید را تأسیس کردند، البته قبل از آن مکتب امیرالمؤمنین تأسیس شده بود در عین حال کارهای خیریه دیگر هم دارند بعد تصمیم گرفتند در حیطه فعالیت آموزشی هم کار کنند و مدرسه تأسیس کنند، راهنمایی مفید در میدان انقلاب بود ولی دبیرستان نداشت بعد زمین خیابان آزادی را خریدند و دبیرستان را آنجا گذاشتند . چند دوره اولی فقط و راهنمایی درس خواندند و برای دبیرستان به مدارس دیگرمی رفتند ، بعد از تأسیس دبیرستانی که سال 60بود دانش آموزان به آنجا منتقل شدند(حتی دوسه سالی هم در مسجد امیرالمومنین که آقای موسوی پیش نماز بودند کلاسهای دبیرستان دایر می شد) مدرسه راهنمایی هم در کنار آنجا 2 سال بعد تأسیس شد و بعد ملک خیابان انقلاب سال دولت شد. هنوز اسم آن مدرسه مفید است ولی ارتباطی با ما ندارد. که بعد از انتقال دانش آموزان تحویل به دولت شد و دولت هم شروع به ثبت نام کرد ... سال 70 هم اینجا تأسیس شد 76 راهنمایی مفید و 82 مفید 3 در ونک تأسیس شد مکتب امیرالمومنین ریاست مجتمع را تعیین می کند و ریاست مجتمع مدیران مدرسه را , مدیران کادر مدرسه را انتخاب و تعیین و اختیارات همینطور تا پایین تفویض می شود.
سؤال: مکتب غیر از کارآموزشی چه فعالیت های دیگری می کند؟
جواب: حاج آقا 50 تا 60 هزار طلبه دارند که از اینها شهریه نمی گیرند یا دانشگاه مفید در قم دارند شهریه هایش از طریق کارهای خیریه تأمین می شود. منابع درامدی دارند که هزینه کارهای دیگر را تأمین می کنند.
سؤال : ما در ورود به مدرسه خانواده هایی دیدم که از نظر ظاهری خیلی اسلامی نبودند آیا مدرسه در گزینش صرفا تأکید بر خانواده های اسلامی ندارد؟ در مقایسه با سایر مدارس که فقط خانواده های اسلامی گزینش می کنند.
جواب: ما 74 فقره مسلمانیم همه فکر می کنند خودشان مسلمان اند و بهشت می روند، به نظر حاج آقا فسق ظاهر شرط است اگر فردی فسق ظاهر دارد در مدرسه نیاید ولی ما نباید در امور باطنی افراد تجسس کنید این یک نوع گناه است و گناه دیگر این است که ما باید مطمئن شویم در درون هم افراد اسلامی اند. اما اینطور نیستیم. روی خانواده تجسس کنیم که جوابشان چطور است، رفت و آمدشان و ارتباطاتشان چطور است؟
سوال : در مدارس قبلی با تجسس زیادی روی این مسایل دیدیم اما اینجا نه , به نظر شما در اسلام چه قدر است؟
جواب : شما اگر بخواهید دخترتان را شوهر دهید خیلی تجسس می کنید درست است. مثلا حتی رفت و آمدها و ارتباطات را می بینید چطور است؟ اینجا یک عده جوانی شان را می گذارند و خدماتی را ارائه می دهند، اینها مجازند که خدماتشان را در اختیار همه نگذارند قانون این حق را به اینها می دهد پس نزدیکترین خانواده ها را به خودشان پیدا می کنند. من برای این ایرادی قائل نیستم البته به نحوه اش حرف دارم که شاید به گونه ای باشد که ما عده ای را می پذیریم ولی عده ای دیگر که پذیرفته نمیشوند آثار منفی در آنها ایجاد کنیم، ممکن است از اسلام زده شوند به خاطر نتایج تحقیق ها و تفحصها؛ این نگرانی وجود دارد. مدرسه می خواهد آنچه را که می پذیرد مطابق معیارش باشد من شخصا با این قضیه مشکلی ندارم در اصل ملاک های گزینش مهم است نه خانواده هایی که شرایط مدرسه را می پذیرند و همراهند و سالم اند.
سوال : منظور شما از شرایط مدرسه چیست ؟
جواب : ما خودمان را معرفی می کنیم در جلسه معارفه، برای پیش ثبت نام مثلا مجلاتی که مدرسه را معرفی می کنند ارائه می دهیم، در بروتابلها خودمان را معرفی می کنیم ، به سوالات جواب می دهیم. چون می خواهیم حق انتخاب را به آنها بدهیم تا آثار بعدی گزینش را کم کنیم، اگر خانواده خودش ما را انتخاب نکند نهایتا از ما بدش بیاید مسائل را عرضه می کنیم به خانواده ها مثلا می گوئیم ما در مدرسه حتما نماز جماعت برگزار می کنیم و این تیزترین جملاتی است که ما بیان می کنیم نوعا هم به همه این پیام را نمی رسانیم. از روی ظاهر خانواده ها شاید بفهمیم این خانواه مذهبی است و وارد مباحث دیگر نشویم.
سوال: یعنی خودتان را دقیقا معرفی می کنید و این معرفی بعد از آزمون است یا قبل از آن؟
جواب: بله، بعد از آزمون است و خانوادههایی که در اینجا آزمون می دهند اکثراً ما را می شناسند و در مقابل هم خانواده هایی هستند که ما از گزینه هایشان نیستیم و برخی هم فقط برای تعیین سطح در آزمون شرکت می کنند.
(البته الان یک بحثی داریم و آن اینکه مصاحبه را برداریم) خانواده هایی که وارد مدرسه می شوند ما را قبول دارند. و حد شرعی رعایت لباس را دارند مثل: مانتو گشاد، پوشیده بودن. درست است که چادر حجاب برتر است ولی برای دکتر جراح اگر حجاب خوب و قانع کننده ای داشته باشد چه اشکالی دارد، ما نباید سخت گیرتر از شرع حرکت کنیم. شرع برای ما حدودی گذاشته پس نباید از این حدود سخت گیرتر باشیم. حاج آقا اردبیلی می گویند فسق ظاهر نداشته باشند.
سوال: شما در تعیین ملاک ها و شرایط چه قدر آزادی عمل دارید؟
جواب: ما در سطح مجتمع جلساتی داریم که امور را با هم هماهنگ می کنیم، گمان میکنم که سلیقه ها متفاوت است ولی تفاوت سلیقه ها سیاست های کلی را عوض نمیکند در واقع سیاستهای کلی مجرایی است که همه ما در راستای آن و درون آن حرکت می کنیم ولی شدت و ضعف دارد، توانایی ها متفاوت است.
سوال: یعنی دقیقا سیاست ها قبلا معین شده اند و در اجرا مدیران کمی آزادی دارند؟
جواب: بله مثل اینکه در یک مصاحبه یک مصاحبه گر شاید سخت گیر باشد و دانش آموز را رد کند ولی اگر دانش آموز با فرد دیگری مصاحبه می کرد شاید قبول می شد. این تفاوت در اجراست. این مسائل مثل حل معادله ریاضی یا انجام آزمایش شیمی نیست.
من به اولیا می گویم: ما ناگزیریم انتخاب کنیم و این ملاک مشخصی نخواهد داشت در کل، پس چه بهتر شما انتخاب کنید و ما را از این انتخاب معاف کنید.
سوال: در تصمیم گیری سطوح پائین تر شما به عنوان مدیر چه قدر از نظرات معاونین و دبیران استفاده می کنید؟
جواب: من به مدیریت مشارکتی و تفویض اختیاراعتقاد دارم افراد در مدرسه حدود اختیار خود را می دانند حتی اختیارات مالی را هم تفویض می کنیم، سیستم کاملا مشخص است اختیارات هم همینطور، هر کس در حیطه اختیاراتش حرکت می کند مثلا وقتی شما وارد گروه فیزیک می شوید معم گروه فیزیک خود را صاحب کرسی فیزیک در مدرسه می داند و از مواد و آزمایشگاه از چگونگی تدریس و از اینکه کدام مطالب را عمیق تر و کدام را گذرا تدریس شود، یا نمایشگاه های بچه ها و پژوهش ها و هراتنات فیزیکی در اختیارش است در واقع در اختیار دبیران فیزیک است.
هد گروه سر گروه مدیران گروه معاون آموزشی
هر فرایندی در مدرسه تفویض شده به مجموعه ای اما سیاست های کلان را ما با هم هماهنگ می کنیم.
سوال: تعویض اختیار و مشارکت یک جو همکاری در سطح با ما را می طلبد واقعا در گزینش و انتخاب همکاران چگونه عمل می کنید که این سطح همکاری ایجاد شود؟ آیا افراد بعد از اینکه توی کادر قرار گرفتند همراه می شوند؟
جواب: ما پرسنل خود را کم کم تربیت می کنیم مثلا در مورد معلم راهنما، یک کمک معلم راهنما داریم البته در انتخاب هم دقت می کنیم که فرد پتانسیل معلم راهنما شدن را داشته باشد . لایه بعدی معلم ها همین جا تربیت و آموزش می بینند.
توانایی علمی معلم راهنما شدن را دارند. مشارکت هزینه هایی دارد، هر فرایندی منافع و هزینه هایی دارد، اگر منافع بر هزینه ها می چربد ولی اگر مشارکتی بخواهد، افرادکار را مال خود می دانند، آنترشان با ما می رود، کیفیت کار بالا می رود، این منفعت بزرگی است جدا از اینکه خرد جمعی بالا می رود، مهم این است که مدیر بتواند سازو کاری طرد می کند کهع خودش در جریان امور کلیه ی مجموعه قرار بگیرد، منافع بیشتر می شود و دقت خودش آزاد می شود، کار ما دارد انجام می شود، من مکه می خواستم بروم یک ماه نبودم به همکاران گفتم من می روم و شما می بینید اتفاقی نمی افتد یعنی بود و نبود من فرقی ندارد و یک ماه نبودم و هیچ اتفاقی نیفتاد.
گفتم: شما مطمئن باشید من می روم و می آیم و هیچ اتفاقی نمی افتد می خواستم به آنها روحیه بدم چون نگران بودند.
1_ اعتقادات مدیر
_ مدیر دبیرستان مفید/2
_استناد و استفاده از آیات و برخی احادیث بین سخنان مثلا در جائیکه در مورد استغفار توبه آیاتی ذکر کردند.
_ تاکید بر عدم تجسس در امور خانواده ها و والدین داشت و اظهار داشت. درمورد تایید یک خانواده برای پذیرش فرزندش در مدرسه نیازی به تاکید و اصرار زیاد بر مسائل درونی و باطنی خانواده نیست و اظهار داشتند که فسق ظاهر به نظر ما شرط است.
_ خود مدیر شخصا تدریس قرآن برای پایه اول و سوم به صورت تدریس تفسیر موضوعی به عهده داشت.
_ احترام به شخصیت کارکنان و توجه به روحیات کارکنان
_ توجه به کسب مهارت های زندگی دانش آموزان برای زندگی موفق و سالم در آینده مثل مسئولیت پذیری، اعتماد به نفس، صداقت و پیگیری برگزاری دوره ها و کلاس ها در این جهت.
_ سعی برای ایجاد روحیه سالم و شاد بین دانش آموزان و علاقه شاگردان به کادر مدرسه.
_ تکریم ارباب رجوع ( صرف زمان زیاد در موقع مصاحبه با توجه به اینکه روز مصاحبه روز گزینش دانش آموزان بود و حضور ایشان در جلسات ضروری می نمود. )
_ ایجاد جو همراه با صداقت و واقع بینی هنگام مصاحبه؛ مصاحبه به دور از بزرگ نمایی موفقیت های مدرسه بود.
_ تواضع مدیر : به عنوان مثال ظاهر اتاق مدیریت در ساده و بدون تجملات بود.
_ سعر صدر : مدیر در مقابل خطای دانش آموزان سریعا واکنش منفی انجام نمی دهد.
_ واقع بینی : در دادن اطلاعات به مصاحبه گران همراه عدم سوگیری و یک جانبه نگری داشت.
_ اعتقاد شدید به برپایی نماز اول وقت و جماعت
_ ارزش قائل شدن برای اثرگذاری در جهت بهبود و هدایت اطرافیان و شاگردان طوری که از نظر درونی به رضایت خاطر و خشنودی برسد.
_ اعتماد به توانمندی کارکنان که این مسئله در سبک مدیریت مشارکتی مدیر دبیرستان نمود مییابد.
2_ رفتار سازمانی مدیر
_ اهداف : تربیت دینی
1_ تربیت روشمند و جامع تربیت فرهنگی
مهارت های زندگی
2_ تربیت و آموزش افرادی که در جامعه اثرگذاری داشته باشند.
3_ آموزش پژوهش مدار : در این رویکرد هدف این است که با ایجاد درگیری و سوال محتوای آموزشی منتقل شود و نقش معلم از یاد دهنده به هدایت کننده و راهنما تغییر می کند. معلم باید در عمق بخشیدن به مفاهیم فعالیت کرده و موتور اندیشه دانش آموزان را روشن کند. مجتمع آموزشی باید مفید از طریق برگزاری همایش های گوناگون و در قالب جشنواره ها ، کارگاه ها و مسابقات مختلف و همچنین تشکیل گروه های آموزشی تلاش کرده که از سویی معلمان را بیش از پیش با این شیوه آشنا کند و از سوی دیگر قصد دارد با توجه به وجود دغدغه هایی از جانب والدین نسبت به موفقیت فرزندشان درکنکور به آنان بگوید که اگر فرزندشان درست آموزش نبیند در آزمون وردی دانشگاه که انتقادات زیادی به آن وارد است موفق تر خواهد بود.
_ برنامه ها :
1_ برنامه های آموزشی
2_ اردوهای تربیتی : الف) اردوی جهادی ب) اردوی تمرین زندگی
3_ برنامه راهبردی : با توجه به برنامه راهبردی مجتمع مفید در حوزه های مختلف برنامه های متنوعی طرح شده است که در ادامه برخی از آنها معرفی می شوند:
الف) آموزش پزوهش مدار
ب ) تربیت روشمند:
پروژه دیگری که به عنوان یک برنامه محوری از طرف مجتمع مفید دنبال می شود رسیدن به یک سیستم تربیتی موثر است که در آن سعی می شود از تمامی مبانی علمی و روانشناسی در جهت تربیت صحیح افرادی لایق، امیدوار ، دارای اعتماد به نفس ، دارای نگرش عمیق فرهنگی _ دینی موثر برای زندگی اجتماعی استفاده شود. در طی اجرای پروژهای تربیت روشمند شاخص های رفتاری طی آزمونهایی در طول سال اندازه گیری می شوند و با متدهای علمی عسی در کنترل و بهبود آنها می شود . جریان این پروژه در مدرسه تیم معلمان راهنما می باشند.
ج ) شفافیت در اطلاع رسانی
طی یک برنامه ریزی مدون سعی بر این است که به دفعات متعدد تمامی اطلاعات و باز خوردهای عملکرد دانش آموزان ، پس از پردازش در اختیار دانش آموز ، اولیای محترم و معلمین قرار گیرد. در این راستا گزارش دهی های کمی و کیفی مد نظر است که در کنار هم اطلاعات خوبی از عملکرد را تشکیل می دهند.
_ مشارکت فراگیر:
یکی از محورهای استراتژیک در مجتمع آموزشی مفید مشارکت تیمی و گروهی در همه زمینه هاست . اولیا نیز از این امر مستثنی نیستند، اولیا در فرایند برنامه ریزی و کنترل یک رکن موثر محسوب می شوند.
_ اندازه گیری کنترل:
ارزیابی عملکرد مدرسه همه ساله در چند نوبت در دو سطح اجرا می شود. سطح اول ارزیابی مربوط می شود به شاخصهای کلان که بیشتر جنبه های برنامه ریزی و مدیریتی را مدنظر دارد. سطح دوم این ارزیابی ، عملکرد اجرایی دبیران، کارکنان و مدیریت مدرسه را نشانه می رود و طی نظر سنجی هایی که از دانش اموزان ، کارکنان و مدیران مدرسه می شود در کنار دیگر اطلاعات یک سیستم کنترلی قوی را تشکیل می دهد که مبنای تعدیل و پیشروی روزافزون برنامه ها می باشد.
_ نشاط و شادابی:
به طور کلی مجتمع آموزشی مفید محیطی دوست داشتنی و مملو از نشاط برای آموزش و تربیت صحیح فراهم می آورد. در نگرش مسئولینن مدرسه دانش آموزی که شاداب است و مدرسه اش را دوست دارد و به کادر مدرسه، معلم راهنما، مدیر، دبیران علاقه دارد علاوه بر اینکه الگو سازی سالم علمی و اخلاقی از ایشان الگو می گیرد به مراتب نیز قابلیت های بسیار بیشتری برای یادگیری دارد. در این راستا برنامه های متنوعی از جمله اردوهای متعدد، مسابقات، نشست ها و سمینارهای تخصصی ، نمایشگاه دستاوردهای دانش آموزی ، اردوهای مشترک دانش آموز و اولیا به اجرا در می آید.
روشها:
الف) گزینش دانش آموزان
گزینش دانش آموزان از طریق برگزاری آزمون برای دانش آموزان داوطلب صورت می گیرد . همانطور که قبلاً ذکر گردید خانواده هایی که به مدرسه مراجعه می کنند تقریباً شناخت کاملی از مدرسه دارند و بعد از قبولی فرزندانشان در آزمون اولیه در مصاحبه مدرسه بیشتر به آنها معرفی می شود. شایان ذکر است دانش آموزان همراه والدین باید در مصاحبه شرکت کنند. دانش آموزان در جلسه مصاحبه بعد از پر کردن فرم های مشخصات فردی، علاقمندی های فردی و ... در خلال مصاحبه شفاهاَ گزینش علمی می شوند.
به جز معدل نمرات دانش آموز، معدل ریاضی و رتبه ریاضی او در آزمون برای گزینش مهم است. مدیر معتقد است که با معرفی مدرسه و شناخت والدین از مدرسه و برنامه های آن در واقع این خانواده ها هتسند که مدرسه را انتخاب می کنند نه مدرسه دانش آموزانش را. به همین علت است که افرادی که وارد مدرسه می شوند به شرایط مدرسه نزدیکترند و به علت همین نزدیکی بعدها به سیستم علاقمند می شوند.
ب ) ارزشیابی از معلمان
هر ساله در مجتمع آموزشی مفید در پایان هر ترم تحصیلی ، میزان عملکرد نیروهای سازمان ارزیابی می شود. این کار برای معلمان هم انجام می شود. ارزشیابی عملکرد در مدرسه مفید به وسیله نظر سنجی انجام می گردد. در این نظر سنجی از همه کسانی که با دبیر در ارتباط هستند اعم از دانش آموزان ، معاون و معلم راهنما درباره معلم نظر خواهی می شود. حتی از خود معلم هم خود ارزیابی به عمل می آید.
در زیر به چند نمونه از سوالات خود ارزیابی معلم اشاره می شود:
1. برای اصلاح فرایند یادگیری و رسیدن همه دانش آموزان به اهداف یادگیری به طور مستمر ارزشیابی انجام می دهم.
2. بر موضوع درسی تسلط علمی دارم و از دانش پیش نیازی آن اطلاع دارم ، شاخص مورد ارزیابی ، برنامه ریزی و آموزش . شاخص مورد ارزیابی : ارزشیابی
ج ) مشارکت فراگیر (خانواده ها، دانش آموزان والدین)
مشارکت همکاران : مدیر به سبک مدیریت مشارکتی معتقد است و به همکاران و زیر دستان تفویض اختیار می کند. البته تفویض اختیار با توجه به این است که سیاستها و خط مشهای کلی در سطوح مختلف هماهنگ شده و تعیین شده است.
مشارکت والدین: مشارکت خانواده ها از طریق انجمن اولیا صورت می گیرد چون مجتمع معتقد است که بدون در نظر گرفتن نقش خانواده در تربیت و آموزش فرزندان نمی تواند سیستم موثری اجرا کند. تنها دانش آموز نیست که می آموزد . مدرسه و خانواده هم می توانند چیزهای زیادی یاد بگیرند. مفید معتقد است سیستم آموزشی یک سه ضلعی است که یک ضلع آن را دانش آموز، ضلع دیگر را مدرسه و سومین ضلع را خانواده تشکیل می دهد و این سه رکن تأثیرات عمیقی بر یکدیگر دارند.
هر فرد در انجم اولیا با 9 نفر دیگر مرتبط می شود و هسته های 9 نفره بر اساس گروه های دوستی بچه ها شکل می گیرد. به جز آثار تربیتی که به شکل گیری انجمن و گروههای اولیا دارد کارکرد نظارتی بر فرایند های مدرسه نیز دارند.
مشارکت دانش آموزان: از طریق تشکیل شورای دانش آموزان، مشارکت دانش آموزان در مدرسه ایجاد می شود. انتخابات شوراها در روزهای خاص در مدرسه برگزار می شود و این شوراها در مدرسه جایگاه واقعی خود را بر خلاف سایر مدارس یافته و نمایندجگان دانش آموزان در شورای پایه های مختلف و شورای مدرسه حقی برای اظهرا نظر و پیشنهاد و نظارت برای خود قائلند. شورا در مدرسه معلمی برای تمرین مسوولیت های آینده دان آموزان است. شوراها در عین حال راه دیگری است تا دانش آموزان به صورت جمعی فعالیت های اجتماعی و فرهنگی را تمرین کنند .
مشارکت دانش آموزان در اجرای فرایندهای مدرسه پررنگ تر است.
تصمیم گیری:
سیاست های کلان تعیین شده اند و تصمیمات به غیر از این سیاست ها و خط مشی های کلی سایر تصمیات از طریق مدیریت مشارکتی اتخاذ می شود.
معلمین راهنما و فعالیت های دوره ای :
_ ارائه مشاوره های فردی و گروهی توسط معلمین راهنما
_ ارتباط مستمر با اولیای دانش آموزان
_ نظارت و برنامه ریزی برای فعالیت های دوره ای دانش آموزان
_ ارائه برنامه مهارت های زندگی به صورت تئوری و عملی
_ اجرای پروژه تربیت روشمند
_ برگزاری جلسات آموزش خانواده در هر سال تحصیلی در جهت هماهنگی مدرسه و اولیاء
_ برگزاری جلسات هفتگی در منازل دانش آموزان بصورت داوطلبانه
_ تشکیل انجمن اولیا و مربیان برای هر پایه و فارغ التحصیلان
نتیجـه گیری کلی :
به نظر می رسد مدیریت مدرسه مفید 2 (دبیرستان مفید 2) به طور جدی و فعال در راستای اهداف تربیت اسلامی گام بر می دارد . سیاست ها و روشهای مدرسه به طور مدون و منسجم طراحی و اجرا می شوند. مدیر مدرسه در عین ، توجه به موفقیت علمی و پیشرفت دانش آموزان در دروس دوره دبیرستان در راستای تربیت اسلامی به ترویج فکر کردن و آموزش اندیشیدن که مبنای دین ورزی است توجه می نماید. نکته جالبی که در طی مصاحبه و مشاهدات و ... به نظر رسید انعطافی که کلاً در سیستم مدیریت دبیرستان به چشم می خورد موجبات ایجاد جو پویا و فعال و صمیمانه در دبیرستان را فراهم نموده است. سیاست های مذهبی مدرسه در جهت آشنایی با قرآن، سیره پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) ، اعتقاد آگاهانه به اساسی ترین عقاید اسلامی ، پایبندی به عبادات واجب اسلامی؛ پایبندی به ارزشها و رفتاری اسلامی و ... می باشد و ضمناً در اجرا خالی از هرگونه اجبار و کنترل و نظارت شدید است.
حتی درسی که خودم تدریس می کردم در نبودم دانش آموزان بیش از درسی که معلم سر کلاس میرفت موفق بودند و من برنامه ای را تدوین کرده بودم که هر هفته امتحان داشتند از یک مبحث مشخص باشد بچهها کلی کتاب خوانده بودند و یاد گرفته بودند.
مطالب مشابه :
تجربیات مدون آموزشی
تجربیات یک مدیر مدرسه تجربیات یک دبیر ریاضی راهنمایی. تجربیات یک دبیر دین و
یک تجربه از معاون مدرسه راهنمایی دخترانه مهر
تجربیات معاونین راهنمایی ناحیه1قزوین - یک تجربه از معاون مدرسه راهنمایی وثبت تجربیات
معاون مدرسه راهنمایی بحرالعلوم
تجربیات معاونین معاون مدرسه راهنمایی چون ممکن است یک معاون یا مدیر همیشه این سمت را
تجربیات معاون مدرسه راهنمایی امیر کبیر
تجربیات معاون مدرسه راهنمایی عرفان یک; تجربه کاری اجراء برنامه های آغازین مدیر
تجربیات شغلی
مدرسه راهنمایی دکتر هم از تجربیات دیگران بخوبی استفاده به نفس ، لازمه ی یک مدیر
تجربیات معاون مدرسه راهنمائی سعادت
تجربیات معاونین راهنمایی عرفان یک; اولیاء و همچنین مدیر مدرسه، معلم، حتی
تجربه کاری اجراء برنامه های آغازین مدیر وبلاگ(درزمان معاونت)
تجربیات معاونین معاون مدرسه راهنمایی از کتاب معاون یک مدیر است تالیف مرتضی
تجربیات و پیشنهادات معاونین آموزشی مدرسه حضرت زینب(س)
تجربیات معاونین تجربیات و پیشنهادات مدرسه راهنمایی و دادن امتیاز توسط مدیر آموزشی
معاون مدرسه یک مدیر است
معاون مدرسه یک مدیر است. محورهایی که معاونین آموزشی مدارس بایستی آنها را مدیریت نمایند :
تجربیات مثبت شغل معلمی ،برای معلمان
(مقطع راهنمایی) - تجربیات مثبت چرا مدیر مدرسه موفق نمی آموزان،چگونه یک مدرسه را
برچسب :
تجربیات یک مدیر مدرسه راهنمایی