آموزش ورد 2007

Caption چیست و نحوه درج Caption در ورد  
نوارابزار Forms در ورد 2007 کجاست؟ 
نحوه درج مربع تیک دار (چک باکس - Check Box) و ضربدر دار در ورد 
درج مربع ضربدردار 
روش اول:
روش دوم:
درج مربع تیک دار 
روش اول:
روش دوم:
استفاده از تمپلیت (Template) در ورد 
تمپلیت چیست؟ 
کاربرد تمپلیت  
ایجاد تمپلیت  
استفاده از تمپلیت ایجاد شده 
تایپ عبارت کسری با متن فارسی در ورد 
درج شماره فصل (Chapter number) به صورت اتوماتیک در فایل ورد 
تکرار سطر اول جدول در بقیه صفحات ادامه جدول  
جستجوی پیشرفته در ورد: استفاده از Wildcard ها
کاراکترهای وایلدکارت:
تنظیم فاصله سطرها در ورد 
چگونگی تایپ الف مقصوره در ورد 
تایپ الف مقصوره در وسط کلمات  
تایپ الف مقصوره در انتهای کلمات  
جدول  
1)                       جدول‏0-I
2)                       جدول‏‏0-II
3)                      جدولIII     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Caption چیست و نحوه درج Caption در ورد :
برای شماره‌گذاری اتوماتیک جداول، شکلها و ... می‌توانید از این امکان ورد استفاده کنید. کادر Caption در شکل زیر نشان داده شده است:
 

 
به طور خلاصه، مراحل درج یک Caption ساده برای شکلهای موجود در یک فایل را توضیح می‌دهیم:
1- شکل موردنظر خود را درج کنید.
2- آن را سلکت کنید و راست کلیک کنید و گزینه Caption یا Insert Caption را انتخاب کنید.
3- اگر در منوی روبروی Label عبارت شکل موجود است، آن را انتخاب کنید در غیر این صورت از دکمه New label ، عبارت شکل را به این منو اضافه کنید و سپس آن را انتخاب کنید.
4- اگر می‌خواهید توضیح شکل در بالای شکل قرار بگیرد عبارت Above selected item و در غیر این صورت Below selected item را از قسمت Position انتخاب کنید.
5- ادامه توضیحات مربوط به شکل را می‌توانید در قسمت Caption بالای همین کادر تایپ کنید و سپس دکمه Ok را فشار دهید.
 
برای آشنایی بیشتر با گزینه‌های موجود در این کادر ادامه مطلب را مطالعه کنید.
 
برای باز کردن کادر Caption با استفاده از منوهای ورد، در ورد 2003 این گزینه در منوی Insert گزینه References قرار دارد. در وردهای ورژن بالاتر نیز در برگه References گروه Captions دکمه Insert Caption را ملاحظه می‌کنید.
- قسمت Label : این قسمت به صورت پیش‌گزیده شامل عبارتهای Figure ، Table و Equation است که در متن‌های فارسی می‌بایست مثلاً عبارتهای شکل، جدول، معادله، نمودار و ... را به آن اضافه کنیم تا آن عبارت در متن درج شود. در ادامه نحوه اضافه کردن این عبارتها که از این لیبل نامیده می‌شوند، آمده است.
- قسمت Position : این قسمت فقط در صورتی که شما از قبل بخشی از فایل را سلکت کرده باشید، فعال است و شامل دو گزینه Above selected item  و Below selected item است. گزینه اول Caption را در بالای قسمت سلکت شده و گزینه دوم آن را در پایین قسمت سلکت شده درج می‌کند.
- Exclude label from caption : با تیک زدن این گزینه فقط عدد مربوط به لیبل درج می‌شود و خود عبارت لیبل (یعنی شکل، جدول یا ... ) درج نمی‌شود. مثلاً به جای عبارت «شکل 5» فقط عدد 5 درج می‌شود. این گزینه برای درج شماره‌گذاری‌های اتوماتیک بسیار مفید است.
- New label … : با فشار دادن این دکمه می‌توانید لیبل جدید معرفی کنید. مثلاً در متن‌های فارسی می‌توانید شکل، جدول، نمودار و ... را اضافه کنید. با اضافه کردن هر لیبل، آن عبارت در منوی روبروی Label اضافه خواهد شد.
- Delete label : برای پاک کردن لیبل‌ها استفاده می‌شود.
- Numbering … : با فشار دادن این دکمه، کادری باز می‌شود که می‌توانید نوع شماره‌گذاری لیبل‌ها را تنظیم کنید. علاوه بر آن شامل قسمتی با عنوان Include Chapter Number … است که با تیک زدن همین گزینه فعال می‌شود و برای درج شماره فصل در کنار شماره مربوطه استفاده می‌شود. برای استفاده از این بخش، پست درج شماره فصل (Chapter number) به صورت اتوماتیک در فایل ورد را مطالعه کنید.
- AutoCaption : از این گزینه می‌توانید برای درج Caption خودبه خود بلافاصله پس از درج یک Object از نرم‌افزارهای دیگر استفاده کنید. مثلاً اگر به طور متناوب از Excel نمودارهایی را وارد فایل ورد می‌کنید، در این قسمت می‌توانید تنظیم کنید که بلافاصله با درج هر نمودار Caption مربوطه هم درج شود.
 
 
  نوارابزار Forms در ورد 2007 کجاست؟
 
 
1- بر روی دکمه آفیس (Office button) در گوشه سمت چپ صفحه کلیک کنید.
2- بر روی دکمه Word options در پایین کادر ظاهر شده کلیک کنید تا کادر Word Options باز شود.
3- بر روی دکمه Popular در ابتدای ستون سمت چپ کلیک کنید.
4- گزینه Show Developer tab in the Ribbon را تیک بزنید.
5- بر روی دکمه OK کلیک کنید.
6- اکنون برگه Developer به انتهای سمت راست ریبون اضافه شده است که شامل آیکن‌های متفاوتی برای برنامه‌نویسی و درج فرم در ورد است.
 
7- بعد از اینکه برگه Developer به ریبون اضافه شد، روی آن کلیک کنید.
8- در گروه Control بروی دکمه Legacy کلیک کنید تا دکمه‌های Legacy Forms را مشاهده کنید. این دکمه‌ها، همان دکمه‌های نوارابزار Form هستند.

 
    نحوه درج مربع تیک دار (چک باکس - Check Box) و ضربدر دار در ورد: 
  درج مربع ضربدردار
  روش اول:
1- فایل زیر را دانلود و باز کنید. مربع موردنظر را در فایل خود کپی پیست نمایید.
دریافت فایل
  روش دوم:
1- در ورد 2003 بر روی یکی از نوارابزارها (toolbar) راست کلیک کنید و از منوی ظاهر شده گزینه Forms را انتخاب کنید. نوارابزار Forms ظاهر می‌شود که دومین آیکن آن Checkbox form field است که برخلاف شکل ظاهرش در واقع مربع ضربدردار است. 
در ورد 2007 ، برای پیدا کردن نوارابزار Forms مطلب نوارابزار Forms در ورد 2007 کجاست؟ را مطالعه کنید. همانطور که در این مطلب مشاهده می‌کنید، دو آیکن مربع تیک دار وجود دارد که مربع تیک دار بالایی برخلاف شکل ظاهرش در واقع مربع ضربدردار است.
2- با کلیک بر روی این آیکن، مربع در فایلتان ظاهر خواهد شد.
3- برای ضربدر زدن داخل این مربع دوبار روی آن کلیک کنید و از کادر ظاهر شده گزینه Checked را انتخاب کنید.
4- برای تغییر سایز این مربع نیز آن را سلکت کنید و اندازه فونت را کوچک و بزرگ کنید.
  درج مربع تیک دار روش اول:
1- فایل زیر را دانلود و باز کنید. مربع موردنظر را در فایل خود کپی پیست نمایید.
دریافت فایل
  روش دوم:
1- در ورد 2003 بر روی یکی از نوارابزارها (toolbar) راست کلیک کنید و از منوی ظاهر شده گزینه Control Toolbox را انتخاب کنید. نوارابزار Control Toolbox ظاهر می‌شود که در آن می‌توانید آیکن مربوط به مربع تیک دار را ملاحظه کنید. در ورد 2007 ، برای پیدا کردن نوارابزار Control Toolbox مطلب نوارابزار Forms در ورد 2007 کجاست؟ را مطالعه کنید. همانطور که در شکل موجود در این مطلب مشاهده می‌کنید، دو آیکن مربع تیک دار وجود دارد که مربع تیک دار پایینی در واقع مربع تیک‌دار است.
 2- با کلیک بر روی این آیکن، مربع در فایلتان ظاهر خواهد شد که همراه آن نوشته Checkbox نیز نمایان می‌شود.
3- برای از بین بردن نوشته Checkbox از نوارابزار Control Toolbox در ورد 2003 بر روی اولین آیکن یعنی Design Mode کلیک کنید تا فعال شود. در ورد 2007 نیز این آیکن در ریبون Developer در گروه Controls قرار دارد.
4- بر روی مربع راست کلیک کنید و از منوی باز شده گزینه Checkbox object و سپس Edit را انتخاب کنید تا امکان ویرایش نوشته Checkbox فراهم شود که در نتیجه می‌توانید آن را پاک کنید.
5- برای تیک زدن داخل مربع می‌بایست آیکن Design Mode که در مرحله سوم آن را فعال کردید، را غیرفعال کنید.

6- متأسفانه امکان تغییر سایز برای این مربع وجود ندارد.


استفاده از تمپلیت (Template) در ورد تمپلیت چیست؟:

تمپلیت در نرم‌افزار ورد نوعی فایل است که هنگام باز کردن آن از خودش یک کپی ایجاد می‌کند.
در نرم‌افزار ورد، هر گاه یک فایل جدید باز می‌کنید، نرم‌افزار به طور پیش‌فرض از تمپلیت نرمال (Normal) استفاده می‌کند و یک فایل جدید ایجاد می‌کند.
  کاربرد تمپلیت
گاهی اوقات از یک فرمت خاص و خام بسیار استفاده می‌شود. مثلاً یک فرمت نامه یا یک فرم خام یا مثلاً در یک شرکت، می‌خواهید اگر فایل جدیدی ایجاد می‌کنید سربرگ شرکت در بالای آن به طور خودبخود وجود داشته باشد. البته برای این کار می‌توانید یک فایل قبلاً ایجاد شده را در کامپیوترتان پیدا کنید و با استفاده از گزینه Save as یک نسخه دیگر از آن تهیه نمایید ، ولی مزیت استفاده از تمپلیت این است که با باز کردن این فایل به طور خود به خود یک نسخه کپی از آن را در اختیار شما قرار می‌دهد و شما کافیست که پس از تغییر دادن آن را ذخیره کنید و مشکلاتی از قبیل پیدا کردن فایل و یا فراموش کردن save as و ذخیره کردن تغییرات روی همان فایل قبلی و ... را ندارد.
  ایجاد تمپلیت
فایل خام خود را درست کنید یا اگر موجود است آن را باز کنید. هر تغییراتی که می‌خواهید هنگام باز کردن فایل جدید به صورت پیش فرض وجود داشته باشد در آن انجام دهید مثلاً حاشیه‌ها را تنظیم کنید، عکس‌ها و آرم‌هایی که می‌خواهید را در آن درج کنید و .... سپس کادر Save as را باز کنید. یک اسم برای تمپلیتتان انتخاب کنید و از منوی پایین کادر، گزینه Document Template (*.dot) را انتخاب کنید و Save کنید.
  استفاده از تمپلیت ایجاد شده
در ورد 2003 از منوی فایل گزینه New را انتخاب کنید و از کادر باز شده از قسمت Templates گزینه On my computer را انتخاب نمایید و تمپلیت موردنظرتان را انتخاب کنید.
در ورد 2007 به بالا بر روی دکمه آفیس در سمت چپ بالای صفحه کلیک کنید و اولین گزینه یعنی New را انتخاب نمایید. از سمت چپ گزینه My Templates… و سپس تمپلیت موردنظر خود را انتخاب نمایید.

مشاهده می‌کنید که در بالای صفحه اسم تمپلیت‌تان وجود ندارد و به جای آن Document… درج می‌شود و هنگام ذخیره کردن آن نیز از شما اسم فایل پرسیده می‌شود درست مثل اینکه یک فایل خالی را باز کرده باشید.


تایپ عبارت کسری با متن فارسی در ورد:

 
در ورد 2007 به بالا مشکل تایپ عبارتهای کسری با متن فارسی تقریباً حل شده است و کافیست از فرمول‌نویسی خود برنامه که در انتهای ریبون insert قرار گرفته است استفاده کنید. تنها ایراد این است که کلمات را به صورت برعکس می‌چیند که با تایپ برعکس کلمات مشکل حل می‌شود یعنی مثلاً برای عبارت «ضلع مقابل» تایپ کنید «مقابل ضلع».
ولی در ورد 2003 برنامه فرمول‌نویسی یعنی Microsoft Equation Editor کلمات فارسی را خیلی از هم فاصله می‌دهد و کسر را نازیبا می‌کند و امکان ادیت آن هم بسیار مشکل است. راه‌حل تایپ عبارتی مثل عبارت:
(صورت) × (مشتق مخرج) - (مخرج) × (مشتق صورت)
= مشتق عبارت کسری
مخرج به توان دو
 درج یک جدول دو در دو است. دو خانه سمت چپ را بلوک کنید و راست کلیک کنید و سپس گزینه Merge cells را انتخاب کنید تا هر دو خانه به یک خانه تبدیل شوند. سپس کل جدول را سلکت کنید، راست کلیک کنید و از گزینه cell alignment گزینه‌ای که از همه طرف وسط‌چین است را انتخاب کنید تا تمام عبارتها از همه طرف وسط چین شوند.
(صورت) × (مشتق مخرج ) – (مخرج )×(مشتق صورت )
=  مشتق عبارت کسری
مخرج به توان دو
 

کلید ترکیبی Alt+Ctrl+U را فشار دهید تا کل خطوط جدول ناپدید یا خاکستری شوند. این خطوط در هنگام پرینت، چاپ نمی‌شوند. سپس ستون سمت راست را بلوک کنید و خط کسری را مجدداً با استفاده از فلش کنار دکمه شماره 7 از شکل زیر و سپس انتخاب گزینه‌ Inside Horzontal Border (گزینه‌ای که فقط یک خط وسط افقی دارد)، ظاهر کنید.
  شکل 1- نوارابزار جدول در ورد 2003
 
بر روی خطوط عمودی دو بار کلیک کنید تا عرض جدول با متن فیت شود.

برای کسرهای متوالی در یک خط فقط ستونهای جدول را بیشتر کنید و مشابه کارهای بالا را انجام دهید.


درج شماره فصل (Chapter number) به صورت اتوماتیک در فایل ورد:

 
اگر می‌خواهید شماره فصل به صورت اتوماتیک در فایل ورد درج شود، مثلاً شماره صفحات به صورت 1-3 یا 2-II و ... ظاهر شوند، یا شماره جداول و شماره شکلهایتان علاوه بر شماره مسلسل دارای شماره فصل هم باشند، در زیر با ذکر مثالی مراحل آن توضیح داده می‌شود:
1- اگر در صفحه اول فصل دارید: «فصل اول: کلیات» علاوه بر این عبارت می‌بایست عبارت زیر را بنویسید:    
کلیات
با فشار کلیدهای ترکیبی Alt+Ctrl+Shift+S لیستی از استایلها در سمت راست صفحه شما ظاهر می‌شوند. در حالی مکان‌نما روی عبارت کلیات قرار دارد بر روی یکی از استایل‌های Heading (مثلاً Heading3) را کلیک کنید.
سپس از Numbering فرمت شماره‌گذاری فصلهایتان را انتخاب کنید. مثلاً 1،2،3 و ... و یا I, II, III, …
بنابراین عبارت کلیات به یکی از دو حالت تبدیل می‌شود:
1. کلیات
I. کلیات
از همان کادر سمت راست، بر روی استایل Heading3 کلیک راست کنید و گزینه update to match selection را انتخاب کنید. با این کار در پیش نمایش استایل Heading3 می‌بایست عدد 1 یا I را مشاهده کنید. یعنی نوشته شده باشد « 1. Heading 3 » یا « I. Heading 3»
برای سایر فصلها هم این کار را تکرار کنید و همه را با یک استایل (در اینجا Heading3) تنظیم کنید. اگر نمی‌خواهید این عبارت در صفحه اول فصلها نمایش داده شود، می‌توانید در پایان رنگ آن را همرنگ کاغذتان (معمولاً سفید) کنید تا به صورت نامرئی دربیاید و سپس بر روی heading3 راست کلیک کنید و گزینه update to match selection را انتخاب کنید تا تمامی این استایلها به رنگ سفید درآیند. به هر حال، وجود این عبارتها برای تشخیص نرم‌افزار درباره شروع یک فصل جدید الزامی است. بنابراین هر جا که شما از استایل هدینگ 3 برای پاراگرافی استفاده کنید، نرم‌افزار آن را به مثابه شروع یک فصل جدید در نظر می‌گیرد.

2- در کادر Page numbers برای درج شماره صفحه یا کادر Captions برای درج شماره جداول، شکلها و ...  گزینه‌ای به نام Include chapter number وجود دارد که با روشن کردن تیک مربوط به آن منوی Chapters start with style فعال می‌شود که باید هدینگ مربوط به فصل (در اینجا Heading3) را انتخاب کنید.



  تکرار سطر اول جدول در بقیه صفحات ادامه جدول :


گاهی پیش می‌آید که یک جدول در چندین صفحه ادامه می‌یابد. برای اینکه سطرهای اول جدول که شامل توضیحات درباره ستونهای آن است، به صورت اتوماتیک در بالای صفحات بعدی هم تکرار شود، مراحل زیر را انجام دهید:
1- سطرهای موردنظر را که می‌خواهید در صفحات ادامه تکرار شوند، سلکت کنید.
2- راست کلیک کنید، بطوری که سلکشن از بین نرود.
3- از منوی باز شده، گزینه Table properties را انتخاب کنید.
4- از برگه Row عبارت Repeat as header row at the top of each page را تیک بزنید.

5- Ok کنید.


جستجوی پیشرفته در ورد: استفاده از Wildcard ها:

Wildcard کاراکتری است که در جستجوها، جانشین یک یا چند کاراکتر دیگر می‌شود. علامت * یکی از معمولترین این کاراکترهاست که می‌تواند جانشین هیچ یا تعدادی کاراکتر شود. مثلاً اگر عبارت «ف*یت» را جستجو کنید، عبارتهای «فعالیت»، «فوریت» و «ظرفیت» را پیدا می‌کند. کلیه کاراکترهای Wildcard مورد استفاده در نرم افزار ورد را در ادامه توضیح خواهیم داد، اما ابتدا نحوه استفاده از این قابلیت:
1- در ورد 2003 و 2007 با فشار دادن کلیدهای Ctrl+F کادر Find and Replace باز خواهد شد. در ورد 2010 به بالا با فشار دادن کلیدهای Ctrl+H این کادر با برگه فعال Replace باز می‌شود که می‌توانید برگه Find را فعال کنید.
2- اگر گزینه Use Wildcard را مشاهده نمی‌کنید، در پایین کادر بر روی گزینه More کلیک کنید.
3- چک باکس Use Wildcard را تیک بزنید.
4- یک کاراکتر wildcard در قسمت Find What تایپ کنید. همچنین می‌توانید بر روی دکمه Special کلیک کنید و یکی از وایلدکارت‌ها را از لیست انتخاب نمایید.
نکته 1 : اگر بخواهید کاراکتری را که به عنوان وایلدکارت شناخته شده است جستجو کنید مثلاً منظورتان خود علامت ستاره باشد، قبل از آن یک بک‌اسلش ( \ ) تایپ کنید.
نکته 2 : کاراکترهای وایلدکارت را حتماً به صورت انگلیسی تایپ کنید مثلاً علامت سوال را ؟ تایپ نکنید بلکه ? تایپ کنید.
  کاراکترهای وایلدکارت:
علامت ?
جانشین فقط یک کاراکتر می‌شود. مثلاً «ب?ت» عبارتهای «بست» و «بیت» را پیدا می‌کند.
علامت *
جانشین رشته‌ای از کاراکترها می‌شود مثلاً «ب*ت» عبارتهای «بیست»، «ابتدا» و «ابیات» را پیدا می‌کند.
علامت
عبارت بعد از این علامت را که می‌تواند درون پرانتز قرار گیرد، به عنوان اول کلمه قلمداد می‌کند. مثلاً عبارت (فعال) عبارتهای «فعالیت»، «فعالتر» و ... را پیدا می‌کند، ولی کلمه «افعال» را پیدا نمی‌کند. به نکته 2 توجه کنید.
علامت >
مانند علامت قبلی است و انتهای کلمه را درنظر می‌گیرد. مثلاً عبارت (عال)> عبارتهای «افعال»، «انفعال»، «اشتعال» و ... را پیدا می‌کند ولی عبارت «فعالیت» یا «عالی» را پیدا نمی‌کند.
علامت [ ]
یکی از کاراکترهای داخل براکت را در نظر می‌گیرد. به عنوان مثال عبارت بر]نی[ده عبارتهای «برنده» و «بریده» را پیدا می‌کند.
علامت [-]
هر کاراکتری را در این بازه در نظر می‌گیرد. مثلاً ز]ا-چ[ر عبارتهای «زار»،‌ «زبر» و «زجر» را پیدا می‌کند ولی «زیر» را پیدا نمی‌کند.
علامت [!-]
نقیض علامت بالاست. یعنی کاراکترهای داخل بازه را در نظر نمی‌گیرد. مثلاً عبارت ز!]پ-چ[ر عبارت «زجر» را پیدا نمی‌کند ولی عبارتهای «زار»، «زبر» و «زیر» را پیدا می‌کند.
علامت {n}
تکرار کاراکتر قبلی را تعیین می‌کند. مثلاً تغی{2}ر عبارت «تغییر» را پیدا می‌کند و عبارت «تغیر» را پیدا نمی‌کند.
علامت {n,}
حداقل تکرار کاراکتر قبلی را تعیین می‌کند. مثلاً تغی{1,}ر هر دو عبارت تغیر و تغییر را پیدا می‌کند.
علامت {n,m}
تکرار nبار تا m بار کاراکتر قبلی را مشخص می‌کند. مثلاً 10{1,3} عبارتهای 10، 100 و 1000 را پیدا می‌کند.
علامت @
تکرار یک یا بیشتر کارکتر یا عبارت قبلی را در نظر می‌گیرد. مثلاً go@gle عبارتهای google ، gooogle و gooooooogle را پیدا می‌کند.
نکته 3 : می‌توانید از پرانتز برای گروه‌بندی کاراکترها و اولویت‌بندی جستجویتان استفاده کنید. مثلاً عبارت می‌تواند برای پیدا کردن "presorted" و "prevented" استفاده شود.

نکته 4: می‌توانید از وایلدکارت \n برای جستجوی یک عبارت و سپس جایگزینی آن با عبارت تغییرجایافته استفاده کنید. مثلاً (فرزانه) (احمد) را در Find What تایپ کنید و سپس \2 \1 را در Replace With تایپ کنید. نرم‌افزار عبارت «فرزانه احمد» را پیدا خواهد کرد و آن را با «احمد فرزانه» جابجا خواهد کرد.


تنظیم فاصله سطرها در ورد :


تنظیم فاصله سطرها اصولاً در کادر Paragraph صورت می‌گیرد، اما ممکن است میانبرهایی در تولبارهای مختلف ورد وجود داشته باشد و شما نیز می‌توانید میانبرهایی به تولبارها به دلخواه اضافه کنید.
برای باز کردن کادر Paragraph در ورد 2003 به منوی Format گزینه Paragraph مراجعه کنید و در ورد 2007 به بالا ، سومین مجموعه منوی Home مربوط به پاراگراف است. روبروی کلمه Paragraph یک فلش کوچک مشاهده می‌کنید که با زدن این فلش کوچک کادر Paragraph باز می‌شود. در همه ورژن‌های ورد نیز می‌توانید از کلیدهای ترکیبی Alt+O و سپس P استفاده کنید.
قسمت Spacing در این کادر مربوط به تنظیم فاصله سطرها است.
 
قسمت Before فاصله پاراگراف را با سطر قبلی و قسمت After فاصله پاراگراف را با سطر بعدی مشخص می‌کند. در ورد 2007 به بالا معمولاً این مقدار به طور پیش‌فرض روی pt6 یا Auto قرار داده می‌شود که باعث ایجاد فاصله‌های نامطلوب بین سطرها می‌شود و حتی با زدن کلیدهای Ctrl+1 ، Ctrl+5 و Ctrl+2 هم حذف نمی‌شوند. برای حذف این فاصله‌های اضافی بین سطرها باید به این کادر مراجعه کنید و قسمتهای Before و After را برابر صفر قرار دهید.
قسمت اصلی قسمت Line Spacing است.
مقدار single فاصله سطرها را به طور اتوماتیک و ساده قرار می‌دهد. کلید میانبر برای انتخاب این گزینه Ctrl+1 است.
مقدار 1.5 lines دقیقا یک و نیم برابر مقدار single را برای فاصله سطرها در نظر می‌گیرد. کلید میانبر برای انتخاب این گزینه Ctrl+5 است.
مقدار Double دو برابر مقدار single است و کلید میانبر برای انتخاب این گزینه Ctrl+2 است.
مقدار At least یک مقدار حداقل برای فاصله سطرها تعیین می‌کند و بسته به بزرگ و کوچک شدن فونتها فاصله سطرها برابر single می‌شود ولی اگر این مقدار از مقدار At least کمتر شود، فاصله سطرها برابر مقدار تعیین شده در At least خواهد شد.
مقدار Exactly بدون توجه به سایز فونت، فاصله سطرها را دقیقاً برابر مقدار تعیین شده قرار می‌دهد. بنابراین ممکن است قسمتی از متنهای با فونت‌های بزرگ حذف شوند.
بهترین گزینه برای تعیین فاصله سطرها Multiple است. اگر مقدار Multiple را برابر یک قرار دهید، فاصله سطرها single ، اگر آن را برابر 5/1 قرار دهید فاصله سطرها برابر 1.5 lines و اگر آن را برابر 2 قرار دهید فاصله سطرها برابر double خواهد شد. اما خوبی این گزینه این است که شما می‌توانید رنج وسیعی از اعداد را قرار دهید، مثلاً 1.7 یا 2.3 . واحد این عدد pt یا همان point است که واحدی مخصوص نرم‌افزارهاست.
در صورت روشن کردن تیک مربوط به گزینه Don't add space between paragraphs of the same style همانطور که از نامش پیداست، فاصله‌ای که در قسمت After و Before تعیین شده است را بین پاراگرافهای هم استایل ایجاد نمی‌کند.

در ورد این امکان وجود ندارد که مستقیماً بتوانید فاصله سطرها را برابر یک سانتیمتر قرار دهید، ولی اگر می‌خواهید این کار را انجام دهید، تنظیم فاصله سطرها روی  Exactly 28 pt فاصله‌ها را برای یک سانتیمتر قرار می‌دهد که این روش توصیه نمی‌شود. به جای آن، یک صفحه کامل تایپ کنید و فاصله سطرها را روی multiple تنظیم کنید و عدد مربوط به آن را اینقدر تغییر دهید تا مثلاً 20 سطر در 20 سانتیمتر قرار گیرند. این را هم در نظر داشته باشید که با کوچک و بزرگ کردن سایز قلم این عدد تغییر می‌کند.


چگونگی تایپ الف مقصوره در ورد تایپ الف مقصوره در وسط کلمات:

1- ابتدا کلیدهای Alt+I و سپس کلید S  (بدون دکمه Alt) را فشار دهید تا کادر Symbols باز شود.
2- در بخش پایین این کادر در قسمت Character code تایپ کنید: 670 یا 0670
3- این سمبل، سمبل الف مقصوره است. اگر کیبوردتان کلیدی مخصوص درج این نشانه ندارد، بهتر است یک کلید میانبر برای آن انتخاب نمایید. روی دکمه Shortcut key کلیک کنید و سپس کلید میانبر موردنظر خود مثلاً ctrl + alt + a را فشار دهید. رحمٰن
4- دکمه Assign را بزنید و کادر symbol را بدون insert کردن این سمبل ببندید.
5- برای تایپ الف مقصوره مثلاً در وسط کلمه رحمن این کلمه را با دو کشیده بین دو حرف م و ن به  صورت رحمــن بنویسید. سپس مکان‌نما را بین دو کشیده قرار داده و کلید میانبر الف مقصوره را که در بالا تعیین کردید (مثلاً ctrl+alt+a) را فشار دهید. رحمـٰـن
  تایپ الف مقصوره در انتهای کلمات
1- اگر مراحل بالا را انجام نداده‌اید، مراحل یک تا چهار بالا را انجام دهید.
2- کلمه مورد نظر و کلمه بعد از آن را تایپ کنید.
3- مکان‌نما را در انتهای کلمه اول قرار داده و کلید میانبر الف مقصوره را فشار دهید. متأسفانه در مورد بسیاری از فونت‌ها الف مقصوره در بالا و سمت چپ حرف قرار می‌گیرد و راهی وجود ندارد که الف در وسط حرف انتهایی کلمه قرار گیرد، ولی اگر فونت خود را عوض کنید و مثلاً فونت Arabic typesetting را انتخاب کنید، این کاراکتر دقیقاً در وسط و بالای حرف انتهایی که معمولاً حرف ی است قرار می‌گیرد.
 
 
 
 
 
 
    جدول 1)     جدول‏0-I
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  2)     جدول‏‏0-II
 
 
 
 
 
   
 
 
    3)     جدولIII
 
 


مطالب مشابه :


ایجاد کادر دور صفحه در ورد

کادر بندی در اطراف پاراگراف و صفحه (page border) از سربرگ page layout گزینه Page borders را انتخاب کنید




رسم کادر دور پاراگراف

آموزش نرم افزار Word - رسم کادر دور پاراگراف - نکاتی مفید و کاربردی برای دبیران محترم




روش قرار دادن پسورد password (کلمه عبور) (رمز) برای فایلهای متنی در مایکروسافت ورد Microsoft word

روش قرار دادن پسورد password (کلمه عبور) (رمز) برای فایلهای متنی در مایکروسافت ورد Microsoft word




تنظیم فاصله سطرها در ورد

برای باز کردن کادر Paragraph در ورد 2003 به منوی مقدار At least یک مقدار حداقل برای فاصله سطرها




Caption چیست و نحوه درج Caption در ورد

می‌توانید از این امکان ورد استفاده کنید. کادر Caption در برای باز کردن کادر Caption با




ترفندی برای سرعت دادن به تایپ در ورد

برای باز کردن کادر auto correct در ورد 2003 از منوی tools گزینه auto correct options را انتخاب نمایید و در ورد




آموزش ورد 2007

در ورد 2007 ، برای پیدا کردن نوارابزار Forms 2- در کادر Page numbers برای درج شماره صفحه یا کادر




بوکمارک چیست؟ نحوه ایجاد و لینک دادن به آنها

آیکنی که ورد برای بوکمارک در نظر همچنین می توانید Ctrl+Shift+F5 برای باز کردن این کادر در هر




تایپ برخی علامت‌ها (بینهایت، انگستروم، درجه، حروف یونانی و...) در ورد

در ورد - آموزش Microsoft برای تایپ علامت‌های مختلف که در ورد به در این کادر علامت‌های مختلف




برچسب :