ویژگیهای مشترک دانشآموزان موفق
-
سختکوشی لجوجانه
این دانشآموزان دنبال بهانه برای درس خواندن هستند و حتی از زمانهای مرده خودشان برای درس خواندن استفاده میکنند. این آیتم مهمترین ویژگی این افراد است و در آیتمهای بعدی اولویتی وجود ندارد. این دانشآموزان میدانند کمیت مطالعه است که آنها را پیش میبرد و هرچندکه کیفیت مهم است ولی کمیت مهمتر است و این یعنی درک اهمیت کمیت مطالعه.
-
مستندسازی درسخواندن
این دانشآموزان به این نکته توجه دارند و یادداشت برمیدارند و مطالب را جمعبندی میکنند. من توصیه اکید دارم که اگر میخواهید موفق شوید دفتر برنامهریزی به روش قلمچی را جدی بگیرید. یکی از ویژگیهای این دفتر برنامهریزی این است که یک فضایی ایجاد میکند که یک سری انتظارات حداقلی را از دانشآموز در زمینه مستندسازی دارد. از دانشآموزان میخواهم ساعت مطالعه را به عنوان مهمترین عامل پیشرفت و تعداد و میزان تمرین را مستند کنند و به آنها توجه کنند.
-
عملگرایی و پرسشگری
گاهی عمل کردن و تمرین حل کردن به جای تئوری صرف، از اهمیت بالایی برخوردار است گاهی پرسش کردن و درگیر کردن ذهن بسیار به افزایش بازده کمک میکند، فقط خواندن ممکن است سبب پیشرفت نشود.
-
برنامهپذیری
این دانشآموزان برنامه دارند به طور مثال الان که برنامه راهبردی را انتخاب کردهاند آن را ادامه میدهند و براساس آن برنامه شخصی درست میکنند و به آن پایبند هستند و اجرا میکنند.
-
خودارزیابی
این دانشآموزان قبل از شرکت در آزمون از خودشان امتحان میگیرند و خودشان را در منزل مورد ارزیابی قرار میدهند و نسبت به ویژگیهای خودشان آگاهی دارند.
-
تهیه برگههای یادگیری
برای تمرکز و مرور در زمانهای دیگر برگههای یادگیری تهیه میکنند اینها خود از جنبههای عملگراییاست که در برگه یادگیری مینویسند.
-
آزمونپذیری
این دانشآموزان نسبت به آزمون و بعد از آن واکنش عصبی ندارند و به نمره فکر نمیکنند، به آنچه یاد میگیرند و اینکه چقدر پیشرفت میکنند توجه دارند. برخوردی که گاهی برخی نسبت به سوالات شکدار دارند و به سوالات شکدار جواب میدهند ناشی از آزمون ناپذیری است به این صورت که به این راضی هستند که شانسی نمره بیاورند ولی در آزمونهای کانون ما چنین چیزی را نمیخواهیم. دانشآموزان در آزمونهای کانون برای یادگیری آزمون میدهند و برای پیشرفت تدریجی تلاش میکنند و اینکه چقدر یاد گرفتیم برایشان مهم است.
-
تحلیلگری
یکی از ویژگیهای مهم دانشآموزان موفق، این است که اشکالات گذشته را مشخص میکنند و به این فکر میکنند که چطور میتوانند روشهای موفق خودشان در درسی که موفق شدهاند را به دروس دیگر تعمیم دهند.
-
یادگیری از کاستیها و لغزشها (که به آن تحلیل آزمون میگوییم)
از کاستیها و شکدارها و فراموشکردهها یاد میگیرند و به تبدیل یادگیری ناقص به کامل توجه دارند (کارشناس برنامه مسعود تاجفرد در برنامه روز دوشنبه به این موضوع میپردازند.). البته این باز هم به آزمونپذیری ربط دارد و برخی که آزمونپذیر نیستند به حدی گاه از نتیجه آزمونهایشان عصبانی میشوند که بعد از آزمون به این مرحله نمیرسند.
-
چابکی و پرهیز از به تعویق انداختن کارها
کار امروز را به فردا موکول نمیکنند و در همان روز کار را انجام میدهند. درس هر روز را همان روز میخوانند.
مطالب مشابه :
انتصاب جديد رئيس اداره آموزش و پرورش ناحيه 3 اهواز
آموزش و پرورش ايران - انتصاب جديد رئيس اداره آموزش و پرورش ناحيه 3 اهواز - - آموزش و پرورش
از سال تحصيليآينده ۱۵مدرسه در اهواز بصورت هيات امنايي اداره ميشود
آموزش و پرورش ايران - از سال تحصيليآينده ۱۵مدرسه در اهواز بصورت هيات امنايي اداره مي
عوامل موثر در یادگیری
اداره آموزش پرورش ناحیه 4 اهواز. است که در تقویت کنجکاوی و پرورش استعداد و تفکر علمی
طرح 3+3+6
وزیر آموزش و پرورش: مناسب سازی حجم و محتوای کتب درسی، ساعات آموزش با توانمندی دانش آموزان در
شیوه های غلط مطالعه
معمولاً همه مي گويند : مطالعه كنيد ,مطالعه مهم است , زياد بخوانيد و . . . اما كمتر به ما شيوه
برگزاری اولین همایش علم و تجربه در مدرسه راهنمایی گلچهره
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش ناحیه 4 اهواز : اولین همایش علم و تجربه با حضور دانش
ویژگیهای مشترک دانشآموزان موفق
اداره آموزش پرورش ناحیه 4 اهواز. کارگروه کنکور ناحیه 4. آموزش و پرورش ناحیه 4
راه کار عملی برای شناسایی و برنامه ریزی مشکلات املایی
اداره آموزش پرورش ناحیه 4 اهواز - راه کار عملی برای شناسایی و برنامه ریزی مشکلات املایی
برچسب :
آموزش و پرورش اهواز