ديوارهاي چند جداره - 3DPanel

1ـ مقدمه :

در ژانويه سال 1992 ، سيستم پانلهای فولادی 3D جهت استفاده در ساختار تمام ديوارهای حمال خارجی در 4 ساختمان بنا شده در صحرای Mojare در كوههای گرانيتی كاليفرنيا انتخاب شدند . اين طرح بی نظير جهت ساخت منطقهكويری دانشگاه كاليفرنيا طراحی شده است، تا به استفاده از3DPanel   بتواند در شرايطسخت حرارتی تا 96 % صرفه جويی انرژی داشته باشد .
اين پروژه، توسط انجمن ملیعلوم، انجمن اديسون كاليفرنيای جنوبی و دانشگاه كاليفرنيا، سرمايه گذاری شده است .

در 28 ژوئن سال 1992 ، اين منطقه از كاليفرنيا دو بار زلزله هايی به مقياس 5/6و 9/6 ريشتر قرارگرفت. (دومين زمين لرزه، شديدترين زلزله در 40 سال گذشته بوده است) . كانون اين زمين لرزه فقط 110 - 80 كيلومتر از مركز تحقيقات فاصله داشت.

باتوجه به بيانات دكتر فليپ كوهن كه شخصاً در مركز تحقيقات اقامت دارد، اين مركز بهمدت يك دقيقه كامل درحال لرزش از نقطه ای به نقطه ای ديگر بود.
به طرز باورنكردنی در اين چهار ساختمان مركز تحقيقات كه بعضي ديوارهای آن به طول بيش از 3/7متر است، علی رغم وجود قسمتهای شيشه ای هيچگونه نشانه ای از آسيب ديده نشد
.
تمامآناليزهای ساختاری بنا، بعنوان يك شاهد برجسته از قدرت و استحكام پانلهای 3D درمقاله ای كه نوشته مهندسان معمار است منتشر شد .

در اين مقاله، جمله ای با اينمضمون وجود دارد : هيچ نشانه ای از آسيب و شكاف در فونداسيون ها و اسكلت ديده نشدهاست.

. در اكتبر سال 1996 سدی در نزديكی كانتری كلاب و زمين گلف كابو ، درمكزيكو در اثر طوفان شديد در هم شكست و نيروی آب جاری شده بسياري از تاسيسات پايينخود را از بين برد . مقاله زير در يكی از روزنامه های محلی به چاپ رسيد.

" سدیكه برروی آب درياچه زده شده بود، از قسمت نزديك حفره پانزدهم شكسته شد و توده عظيمیاز آب جاری شد و اين طغيان به سمت اقيانوس ادامه دارد ". اين ساختمان با وجود اينكهاز قسمتهای پايه ای تقويت نشده بودند در ساختمان تغييری ايجاد نشد. تنها بتن كاریهای مختصری كه زير ستون ها و تراشه ها انجام شده بود باعث شد ساختمان پابرجا بماند. مالكان اين خانه ها مطمئن هستند كه در مقابل هر حادثه طبيعی در آينده، خانه هایآنها محفوظ است.
خانه ای ساخته شده با پانلهای 3D كه بعضی به بناهای يكپارچهمربوط ميشدند، بار ديگر ثابت كردند كه نه تنها توانايی ايستايی در مقابل طوفان باسرعت 250 كيلومتر در ساعت را دارند، بلكه به همان خوبی در مقابل سيل شديد نيزمقاومت ميكنند. در اين حالت، ساختمانهای 3D Panel حتی در مقابل گردباد Faust نيزمقاومت ميكند.

با توجه به اينكه در طبقه دوم كنسولی به طول 3/4 متر وجود دارد،ساختمان های 3D Panel در حين طوفان متحمل هيچ شكاف يا شيار داخلی و يا خارجی نمیشود .
اين طور به نظر می آيد كه ساختمانهای يكپارچه بسيار محكم هستند به طوری كهسقف بنا فونداسيون را تقويت مي كند.

. جهت تضمين مقاومت در برابر زلزلهآزمايشاتی در مركز تحقيقات انجام شده است كه يكی از آنها آزمايشی از مدل بنای 3D درمقياس 1:6 در دانشگاه تانجی در شانگهای چين است. اين مدل از پانلهايی در متراژ 400، 200 ، 30 ميليمتر تشكيل شده است.

پوشش مش، قدرت تحمل 210 نيوتن بر ميليمترمربع را داراست. مكعب قدرت ميكرو بتنی 10 نيوتن بر ميليمتر مربع اندازه گيری شدهاست. اين مدل در معرض زلزله ال - سنتر و با شدت های متفاوت كه از 7 درجه در مقياسريشتر شروع شد، قرار گرفت.
با توجه به گزارش آزمايشات، اين مدل در زلزله ای باشدت 9 ريشتر سلامت سازه را از دست داد. بعد از اين لرزه، ديگر قادر به تحمل فشارهایبعدی نبود ولی هرگز ساختمان فرو نريخت
.
در يك ساختمان واقعی، ساكنين هرگز در اثرريزش ديوارها و صفحه های بتنی آسيب نخواهد ديد
.
*
در هنگام زمين لرزه 7 ريشتریهيچگونه شكافی در بنا به وجود نخواهد آمد و ساختمان به حالت الاستيكی عمل می كند.

* در هنگام زمين لرزه های 8 ريشتری، شكاف های اندكی در بالای ميله تير سقف ازطبقه اول ظاهر ميشود.

در حين ساير زمين لرزه ها شيارها به تدريج ظاهر ميشود، درنتيجه پيشرفت آنها بسيار فشرده می باشد.

* در هنگام زمين لرزه های 9 ريشتری،مدل، قدرت تحمل بارهای بعدی را نخواهد داشت. هر چند كه ساختمان هرگز فرونريزد

بلوک یونولیتی سقفی و دیوار های 3D (مرجع)

با توجه به وسعتکشور ايران و شرايط اقليمي متفاوت در نواحي مختلف اين سرزمين لازم است روشهايساختمان سازي متناسب با ويژگيهاي خاص منطقه اي تدوين و به مورد اجرا گذاشته شود . نظر به اينکه اين کشور روي يکي از کمربندهاي فعال زمين لرزه در جهان قرار دارد لذاايجاد سازه هاي مقاوم و امن از اولويت خاصي برخوردار است . بررسي نياز کشور بهواحدهاي مسکوني نشان مي دهد که با توجه به بافت جوان نيروي انساني هر ساله به حدود 600000 واحد مسکوني جديد نياز هست که روشهاي سنتي ساخت جوابگوي بخش محدودي از ايننياز مي باشد . علاوه بر نيازهاي جديد ، کيفيت ضعيف ساخت باعث استهلاک سريعساختمانهاي موجود شده که اين امر باعث افزايش نياز به ساختمان سازي جديد مي شود ؛همچنين به مقوله مقاوم سازي سازه هاي موجود نيز بايد توجه لازم مبذول گردد . باتوجه به نيازهاي وسيع ذکر شده و لزوم بهبود کيفيت توليد ساختمان همانطور که در غالبکشورهاي بزرگ نيز متداول است بايد روشهاي توليد صنعتي ساختمان بطور جدي مورد توجهقرار گيرد . يکي از اين فنون مطرح شده در دو دهه اخير استفاده از صفحات ساندويچيمتشکل از دو لايه بتن مسلح با شبکه جوش شده و يک لايه پلي استايرن است که در برخيطرحهاي ساخت مسکن در ايران به کار گرفته شده است . در اين مقال سعي بر اين بوده کهبيشتر با ضوابط آئين نامه اي اجراي اين نوع ساختمانها آشنا شويم و براي تکميل بحث ،فيلم مستندي از نحوه اجراي عملي چنين ساختمانهايي تهيـه و ضميمه ايــن بحث کرده ايم . اگر توجه کافي به مجموعه ايـن پروژه شود متوجــه خواهيم شد کــه بعضي از بحث هايآئين نامه اي بطورکامل در اجرا پياده نمي شود که دلايل متعددي از جمله محدوديت هاياجرايي و غيره دارد .

يونو پانل

شرح كلي : يونو پانلسيستمي سازه اي مركب از پانلهاي پلي استايرن سه بعدي است كه دو طرف آن با شبكهفولادي و پوسته بتن پوشانده شده است و ميتوان از آن براي ساختارهايي كه بار و فشاررا تحمل ميكنند در بسياري از ساختمانها استفاده كرد .
سيستم يونو پانل يك ساختار ساختماني باربر ميباشد كهاستحكام سازه اي خود را تؤما از تركيب فولاد و بتن بدست مي آورد و بسان يك قطعه بتنآرمه عمل ميكند و نقش لايه پلي استايرن داخلي ،به عنوان قالب و عايق حرارت وصوتميباشد . واز آن ميتوان به عنوان ديوارهاي بيروني و پار تيشن در اسكلتهاي قولادي وبتني ، ديوارهاي حائل ، استخرها ،موانع عبور صدا و ساختمانهاي صنعتي و ادارياستفاده كرد
.
پس از نصب يك لايهبتن مخصوص به قطر 50-35 ميليمتر بهرطرفين پانل پاشيده ميشود ، كه در نتيجه ساختار وتركيب بتني بسيار محكمي را تشكيل ميدهد كه روي اين لايه بتني متوان در پايان كارعمليات نازك كاري اجرا كرد.


کليات استفاده از پانلهاي ساندويچي:

صفحات ساندويچي ( 3D ) از يک لايه پلي استايرن به ضخامت حداقل 4سانتيمتر و دو شبکه ميلگرد جوش شده در دوطرف اين لايه تشکيل شده است . براي انتخابعرض و ارتفاع پانلها استفاده از مدل 30 سانتيمتر توصيه مي شود ( عرض هاي 90 120 – 150 سانتيمتر و ارتفاع 270 و 300 سانتيمتر ) ، وزن متوسط هر صفحه با اندازه 300 * 150 سانتيمتر و بدون بتنسبک بوده و به سادگي توسط يک کارگر قابل حمل و نصب مي باشدو سرعت عمل در نصب نيز قابل ملاحظه است.

مقاومت صفحات در برابر آتش سوزي مناسب بوده و درجهت بهبود آن بکارگيري لايه مقاوم در برابر آتش سوزي توصيه مي شود .

با توجه به وجود لايهعايق بتن ، بکارگيري اين صفحات علاوه بر بهبود خاصيت عايق حرارتي و صوتي بودنديوارها باعث سبک سازي بنا خواهد شد که جدا از کاهش حجم مصالح مصرفي باعث کاهش جرمساختمان خواهد شد .

استفاده از اين صفحات در پارکينگ ساختمانها ايجاد محدوديت نموده ولذا در شرايط لزوم تأمين پارکينگ در طبقات زيرين ساختمانها ، بکارگيري سيستم ترکيبيمتشکل از اسکلت فلزي با بتن آرمه و صفحات ساندويچي به عنوان عامل جداکننده موردتوجه مي باشد .
با توجه بهاطلاعات بدست آمده از کشورهاي اروپايي ، غالب ساختمانهاي اجرا شده به اين روش در حديک يا دو طبقه بوده است . لذا طرح و اجراي ساختمانها با تعداد طبقات بيشتر نياز بهمطالعات ويژه داشته و در اينصورت مطالعات مهندس طراح بايد پاسخگوي شرايط آئين نامههاي معتبر باشد.

1ـ1 گستره
ضوابط اين مجموعه معيارها ، صفحات ساندويچي (3D)و سازه هاي متشکل از اين صفحات را در بر مي گيرد .
صفحات ساندويچي پيش ساخته که از اين به بعد صفحه
ناميده مي شود از دو لايه شبکه فولادي جوش شده تشکيل شده است که در بين آنها يک لايه عايق از نوع پلي استايرن قرار گرفته و توسط اعضاي قطري به يکديگر متصل شده اند . مقاومت و انسجام اين صفحات بوسيله مفتولهاي قطري جوش شده به شبکه دو طرف تأمين مي شود
.
اين صفحات پس از
بتن پاشي يا بتن ريزي بعنوان ديوارهاي باربر داخلي و خارجي ساختمان مورد استفاده قــرار مي گيرند . سازه متشکل از صفحات ساندويــچي به سازه هايي اطلاق مي شود که کليه بارهاي ثقلي و جانبي وارد بر آن توسط صفحات تحمل مي شود . از اين صفحات مي توان بعنوان تيغه هاي غير باربر الحاقي به ساير اجزاي باربر نيز طبق ضوابط مربوط به ديوارهاي جداکننده استفاده نمود .

سيستم نوين اجراي ساختمان باپانلهاي سه بعدي(3DPanel)

خانه های يك طبقه كورديد از ساندويچ پانلهای سيمیجوش خورده بجای قاب چوبی تشكيل شده است .

اين پانلها در شركت Brunswick-Ga سيستمهای ساختمانی فولادی ساخته شده است كه ادعا ميكند از تكنيك پيشرفته ای كه درچند سال اخير در كشور اتريش به وجود آمده است ، استفاده می كند.


پانلهای سبك كهكمترين زمان را جهت نصب احتياج دارند، از دو ورق سيم مش موازی تشكيل شده است كه باسيم های خرپای اريب كه به يك پوشش هسته پلی استايرن به ضخامت 40 تا 100 ميليمترنفوذ كرده، وصل شده است .

پانلها به يك فونداسيون بتنی وصل شده است و توسط يكبست ويژه بهم متصل شده اند

2- کلیات :

یک سازه 3D شامل یک پانل به همراه Eps منبسط شده (پلی استایرن)

می باشد ، که برروی آن دو لایهء شبکه جوش شدهء فولادی است وتوسط یک سری آلمان های خرپایی به یکد یگرمتصل می شوند . وپس از نصب به ضخامت 40-80 میلیمتر بابتن شاتکریت می شود . (شکل 1و2)

اگر شاتگریت به ضخامت 40 میلیمتر اجرا شود فاصله بین پلی استایرن تا شبکه مش20 میلیمتر در نظر گرفته می شود که با شاتکریت پر می شود وضخامت 20 میلیمتر با قیمانده توسط شاتگریت سطح بیرونی مش را می پوشاند لازم به ذکر است این عمل برای دو سطح پانل انجام می شود.


شکل 1- نشان دادن اجزای 3D پانل

شکل 2- برش پانل

1- پلی استایرن

2- شبکه مش فولادی

3- اعضاء خرپایی جهت نگهداری مش ها در محل خود

4- بتن شاتگریت

سازه 3D قدرت و هماهنگی مضاعف خود را از اسکلت بتنی و مفتول های مورب کسب می کند این پانل ها به عنوان الهان دیوار وقف ساختمان به کار می روند . پانل ها علاوه برنقش جداسازی فضای معماری به عنوان دیوار بار برقائم وبرش گیر دربرابر با رهای جانبی نیز عمل می کنند و از مقاومتی که از اتصال مش ها به یکدیگر حاصل می کنند ، جهت پایداری در برابر زلزله و بادهای تند استفاده می شوند .

3- ابعاد پانل:

به طور کلی ابعاد و مشخصات یک پانل استاند اردبه شرح زیر می باشد.

عرض:1200میلیمتر

طول:6000میلیمتر

وزن تقریبی:6کیلوگرم بر متر مربع

ضخامت پلی استایرن:100،80،60،40میلیمتر

سیم مفتول:ابعاد شبکه ها 50*50میلیمتر به قطر 8/2میلیمتر

قطر اعضای خرپایی:5میلیمتر

فاصله خرپاها از یکدیگر:100میلیمتر

ضخامت بتن شاتگریت : 140 الی 80 میلیمتر:[13]

توضیح : ضخامت بتن شاتگریت هر اندازه که باشد شبکه مش در میان ضخامت بتن قرار می گیرد .

4- نحوه رفتاروباربری المانها :

المان های دیوار ، برای باربرشی طراحی و برای بار محوری (رفتار ستون)ولنگر خمشی کنترل می شود ، تحقیقاتی که اخیراً در مورد پانلهای 3D انجام گرفت اکثراً در مورد بار قائم شامل برش لایه ای و یا آزمایشات خمشی می باشد . در آزمايشات خمشي مشخص شد در مواردي كه شبكه جوش شده دچار خمش توام با كشش قرار گيرد باعث گسيختگي ترد مي شود كه علت آن كوچك بودن سطح مقطع فولاد و ضعيف شدن آنها در محل جوش مي باشد كه به تمركز تنش منجر مي شود در اين مواقع استفاده از ميلگردهاي كمكي در قسمتهايي كه به كشش مي افتند گسيختگي را به طور قابل ملاحظه اي تقليل مي دهد . همچنين در محل اتصال ها و كنار بازشوها بايد آرماتور تقويتي طبق طراحي تعبيه شود . پي اين سازه ها نواري يا گسترده اجرا مي شود و پي منفرد در اين سازه كاربردي ندارد ، آرماتورهاي انتظار در محل قرار گيري ديوارها تعبيه مي شود و پانل هاي ديوار را به پي مهار مي كنند .(شكل 3)

پانل كف به صورت دال يك طرفه عمل مي كند و اين به دليل وجود اعضاي برش گير در جهت طولي پانل است . اين پانل ها در كنار يكديگر مستقر شده و روي پانل هاي ديوار نصب و توسط آرماتورهاي به طوري كه با EPS تماس نداشته باشند .

شكل 3 نصب پانل ها به فونداسيون

شكل 4ـ نحوه عبور كابل هاي برق PVC



ابتدا آرماتورهاي انتظار مطابق پلان معماري ساختمان دركف بتني كه قبلا بر اساس پلان فونداسيون ايجاد شده كار گذاشته ميشود و كارايزولاسيون رطوبتي انجام ميشود .



برش پانل طبق پلان معماري وجدول برش انجام ميشود،پانلها به آساني به اشكال مورد نيازبرش دادهميشوند.


نصب پانلها از گوشه ساختمانشروع ميشوند تا استحكام و سختي لازم را به ساختمان در حال احداث دهد پانلها بااتصالات شبكه اي ازدو طرف به هم بسته ميشوند.


پانل ها درمحل قرارگيريخود، بسته به شرايط محل احداث ساختمان باچوب بست يا ابزار مشابه نگهداري ميشوند.اينچوب بست يا ابزار مشابه نگهداري ميشوند . اين جوب بستها در سمتي كه عميات بتن پاشيآخر اجرا ميشود ، كار گذاشته ميشود .


محل قرار گيري درها و پنجرهها طبق پلان معماري ساختمان ، قبل از بتن پاشي بريده ميشود . سپس گوشه پنجره يادرتوسط اتصالات شبكه همانند شكل مقابل تقويت ميشوند .

اين پانلها را ميتوانبااستفاده از اتصال بسيار ساده براي نيم طبقه ها يا سقف بكار برد . اجراي اين نوعسقف در ديگر سيستمهاي ساختماني مانند آجري و اسكلت بسيار آسان ميباشد
.

قبل از بتن پاشي ، كليه كارهاي تاسيساتي از قبيل برقي ومكانيكي انجام ميگيرد، سپس عمليات بتن پاشي انجام گرفته وسطح ديوارها تا ضخامت موردنياز پوشانده ميشوند
.

براي پرداخت نهايي سطوح بتن پاشي شده ، ميتوان از مصالحمختلفي استفاده كرد ، مثلا براي سطوح داخلي انواع گچ ، كاغذ ديواري كاشي و غيره وبراي سطوح خارجي انواع مختلف مصالح نماسازي و انواع رنگهاي آكريليكي .

در اين مرحله ابتدا آرماتور هاي انتظار در كف بتني كه قبلاً طبق پلان فونداسيوان ايجاد گرديده ، مطابق پلان معماري ساختمان كار گذاشته مي شود . ميلگرد به قطر 10 ميليمتر را به فواصل 40 سانتيمتر و ارتفاع 40 سانتيمتر فونداسيون نصب كرده سپس پانل ها را به آنها متصل مي كنند . بايد توجه شود كه ميلگردها در يك امتداد باشند . (شكل 6)

6ـ2 نصب :

پانل ها را از طرف داخل به ميلگرد ها متصل مي كنند . ميلگردهايي كه براي اتصال به شبكه فولادي پانل استفاده مي شود حداقل بايد 40 سانتيمتر از هم فاصله داشته باشد . (شكل 7)


6ـ3 اتصال

تمام اتصالات بين پانل ها (ديواره ، كف و گوشه ها) بايد از هر دو طرف توسط شبكه اتصال حصيري با مفتول آرماتور بندي به هم متصل شوند (شكل8)

شكل 7ـ اتصال ميلگردها از طرف داخل به پانلها

شكل 8ـ اتصال حصيري با مفتول بين پانل ها

6ـ4 بازشوها:

مكان درها و پنجره ها در اين سيستم توسط پيمانكار بريده شده و توسط اتصالات حصيري ساده و گونيا مطابق شكل زير بايد تقويت شود .(شكل 9)

6ـ5 تأسيسات :

تأسيسات برقي و مكانيكي ، قبل از بتن پاشي در داخل پانل ها انجام مي شود . فوم پلي استايرن را با ذوب كردن و يا با استفاده از ابزار نوك تيز از پانل جدا مي كنند و اگر چنانچه تحت هر شرايطي شبكه مفتولي ضربه خورد و شكست ، يك شبكه مفتولي ديگر جايگزين مي كنند و يا از ميلگردهاي تقويتي روي آن استفاده مي شود .(شكل 10)

شكل 9 اتصالات ساده و گونيا جهت تقويت

شكل 10 برش شبكه مفتولي جهت بازشوها نصب تأسيسات

 

 

6ـ6 شاقول و تراز كردن ديوارها :

براي اطمينان بيشتر كليه ديوارها و گوشه ها را از نظر شاقول و تراز بودن كنترل و سپس آنها را توسط جكها و بست هاي فلزي محكم مي كنند . (شكل 11)


6ـ7 بتن پاشي

براي بتن پاشي ديوارها و سطوح پانل ها بايد به صورت دستي (شكل 12)و يا با استفاده از ماشين بتن پاشي ، عمل بتن پاشي را انجام داد . (شكل 5)

روش دستي به كمك كمچه و ماله انجام مي گيرد و روش ماشيني به دو طريق شاتگريت تر و شاتگريت خشك انجام مي گيرد بهترين روش شاتگريت خشك است زيرا مصالح خشك (سيمان و سنگ دانه) و آب در هنگام خروج از لوله پمپاژ با هم تركيب مي شوند و امكان بهم خوردن تركيب سنگ دانه ها در محلول ملات به هنگام پمپاژ از بين مي رود به طور معمول در اجرا از شاتگريت تر استفاده مي شود .

شكل 11ـ شاقول و تراز كرد ديوارها

شكل 12 ـ بتن پاشي به صورت دستي  

ملات مورد نياز را به نسبت 1ـ3ـ1 تهيه مي كنند يعني يك پيمانه سيمان ، سه پيمانه ماسه و يك پيمانه آب را توسط دستگاه بتن ساز تهيه كرده و در دو مرحله عمل بتن پاشي را انجام مي دهند . ابتدا روي مفتول ها را با ملات تهيه شده پوشانده سپس بعد از خشك شدن مرحله اول ، مرحله دوم را به ضخامت مشخص كه معمولاً به همان اندازه ضخامت لايه اول است مي پوشانند . براي اطمينان از مقاومت بالاي پانل ها در حدود 48 ساعت سطوح بتن پاشي شده را مرطوب نگه مي دارند .

6ـ9 تكيه گاهها :

فاصله جك ها و تكيه گاههاي پانل ها در حدود 120 سانتيمتر از يكديگر مي باشد . فاصله ها آنها براساس نوع و كاربرد سقف قابل تغيير مي شود پس از 10 روز مي توان آنها را برداشت (شكل 14)

شكل 13ـ خرپاي پانل ها در امتداد دهانه

شكل 14ـ فاصله جك ها حدود cm120 سقف قرار مي گيرد.

6ـ10 بتن ريزي سقف :

براي ساختن سقف ها و كف ها نياز به تيرچه و ميلگردهاي تقويتي نيست ، فقط كافيست در حدود 5 سانتيمتر روي پانل ها را بتن ريزي كرد. جك ها را به مدت 10 روز گذاشته سپس آنها را برمي دارند توجه شود كه سطح بتن ريزي شده را حداقل بايد 40 ساعت مرطوب نگه داشت . (شكل15)

شكل 15ـ بتن ريزي روي سقف

7ـ محدوديت ارتفاع در ساختمان هاي پانلي باربر 3D

سازه هاي باربر پانلي براي طبقات محدود توصيه مي شود و به طور معمول براي ساختمان هاي يك تا دو طبقه به كار مي روند (در ايران حداكثر تا 4 طبقه ساخته شده است) البته براي سيستم غير باربر كه داراي قاب فلزي يا بتني مي باشند محدوديتي وجود ندارد اتصال پانل ها به قاب هاي فلزي يا بتني توسط ميلگرد انتظار كه از قبل آماده شده انجام مي گيرد .


 


1ـ3ـ1 مزايا :

-       سرعت در اجرا

-       كاهش وزن ساختمان و به تبعه آن كاهش نيروي زلزله

-       نصب ساده

-       مهار نمودن ساده پانلها جهت قرارگيري در موقعيت مناسب

-       نصب ساده و ثابت نمودن چهار چوبهاي در و پنجره

-       نصب ساده و سريع تأسيسات و غيره

-       عايق صوتي و حرارتي

-       مقاومت در برابر آتش

-       حمل و نقل آسان

-       كاهش عمليات گچ كاري

اينپانلها موجب پايداري در برابر زلزله سهولت در اجرا ، مقاومت در برابر نفوذ حشرات وصرفه جويي درمصرف آهن ، بتن و انرزي ميشوند . ضمنا غير قابل اشتعال بودن ، عايقحرارتي ، برودتي و صوتي بودن و نيازنداشتن به ساخت تيرچه بتني را ميتوان از ديگرمزاياي آنها نام برد.

مزياي استفاده از پانلهاي ساندويچي :
· سبکي ديوارهاي ساخته شده از پانلهاي ساندويچي در مقايسه با ديگر مصالح

· سرعت حمل و نقل و
سهولت پانلهاي ساندويچي در ارتفاع

· مقاومت زياد در برابر نيروهاي برشي ناشي از زلزله

· عايق در مقابل حرارت ،
برودت ، رطوبت و صدا
· مقاوم در برابر آتش سوزي بعلت وجود قشرهاي بتوني طرفين پانل ساندويچي

· نفوذناپذيري ساختمان در
مقابل حشرات

· امکان حمل
و بکارگيري پانلهاي ساندويچي در مناطق صعب العبور جهت احداث ساختمان بدون نياز به کارگران متخصص

· دستيابي
به فضاي مفيد بيشتر بعلت ضخامت ناچيز ديوارهاي پانل ساندويچي

· آزادي عمل در اجراي
طرحهاي متنوع به علت انعطاف پذيري قطعات پيش ساخته پانلهاي
ساندويچي
· صرفه جويي در
هزينه پي سازي و اسکلت ساختمانهاي بلندمرتبه بدليل وزن اندک قطعات سقف و ديوار پانلهاي ساندويچي

· صرفه
جويي در هزينه تهويه مطبوع ساختمان در تابستان و يا زمستان بدليل جلوگيري از تبادل حرارت و يا برودت و در نتيجه صرف انرژي کمتر

· افزايش عمر مفيد ساختمان و دستگاههاي تأسيساتي
آن

· عدم نفوذ نسبي
آلودگي صوتي و ايجاد آرامش براي ساکنين ساختمان در شهرهاي
بزرگ
· بازگشت سرمايه
گذاري در امور ساختمان سازي در کوتاهترين زمان

· عبور دادن لوله هاي آب و فاضلاب و برق و تلفن به
سادگي از زير شبکه پانل و نصب چهارچوب دربها و کلاف فلزي پنجره ها قبل از بتن پاشي و کلاً اجراي تأسيسات ساختمان با کمترين هزينه

· عدم نياز به کنده کاري و تخريب تأسيساتي ديوارها
و سقف و در نتيجه عدم ايجاد نخاله هاي انباشته که صرفه جويي در هزينه و وقت را بدنبال دارد . پس از بتن پاشي طرفين پانلها با ضخامت حداقل 4 سانتيمتر ، پانلها بي نياز از ملات گچ و خاک ميباشد و با اجراي پلاستر گچ ( سفيدکاري ) ، ديوارها و سقف آماده براي نقاشي خواهد بود
.
· حذف نعل درگاه در سيستم پيشرفته پانلهاي ساندويچي
.
· حمل و نقل پانلهاي
ساندويچي با هزينه اندک صورت مي گيرد . بطور مثال يکدستگاه تريلر قادر است حدود 1000 متر مربع پانل سانويچي را حمل کند
.
· استفاده از ديوار و سقف پانلهاي ساندويچي در ساختمان سازي ، بهره
وري مناسب آهن آلات مصرفي را موجب ميگردد . بطور مثال باصرف 17 کيلوگرم در متر مربع فولاد بصورت مفتول و ميلگرد مي توان يک واحد مسکوني يک طبقه را بنا کرد
.
◄ بخش اول
:
ضوابط بارگذاري ، تحليل
، طراحي و مصالح
1-1- گستره
1-2- مشخصات
مصالح
1-2-1- شبکه جوش شده
و مفتولهاي قطري
1-2-2- لايه عايق مياني
1-2-3- بتن پاشيدني
1-3- بارگذاري
و تحليل
1-4- طراحي
ساختاري ( سازه اي
)
1-4-1- کليات
1-4-2- مقاومت خمشي
1-4-3- مقاومت برشي
1-4-4- مقاومت در خمش و بار محوري همزمان
1-4-5- چگونگي فولادگذاري ، قرارگيري مفتولها و
پوشش بتن

1-4-6- بازشوها
1-4-7- معيارهاي
تحليل و طراحي در برابر آثار زمين لرزه


نتيجه گيري :

1- با استفاده از علم جديد و تكنولوژي هاي موجود در صنعت ساختمان مي توان با استفاده از خانه هاي پيش ساخته كمك بزرگي در ساخت و ساز كشور به خصوص از نظر كيفيت و انبوه سازي داشته باشيم .

2- وارد كردن و استفاده از خانه هاي پيش ساخته در كشوري مثل ايران كه دائماً در جريان حوداث غيرمترقبه بوده و نياز مبرم به مسائل باز سازي شهرها و روستاهاي آسيب ديده دارد لازم و ضروري به نظر مي رسد.

3- استفاده از خانه هاي پيش ساخته نسبت به خانه سنتي اقتصادي بوده كه اين موضوع مي تواند به عنوان مقاله و پايان نامه اي جداگانه مطرح گردد .

4- در اين مقاله فقط به معرفي خانه هاي پيش ساخته پرداخته شده و مطمئناً پرداختن به هر كدام از سازه ها نيار به مطالعه و تحقيقات تخصصي خاصي دارد .

5- با استفاده از علم جديد و تكنولوژي هاي موجود در صنعت ساختمان مي توان با استفاده از خانه هاي پيش ساخته 3D كمك بزرگي در ساخت و ساز كشور به ويژه از نظر كيفيت و انبوه سازي داشت .

6- وارد كردن و استفاده از صنعت خانه هاي پيش ساخته 3D در كشوري مثل ايران كه دائماً در معرض حوداث غير مترقبه بوده و نياز مبرم به بازسازي شهرها و رستاهاي آسيب ديده دارند لازم و ضروري مي باشد .

7- با توجه به فناوري موجود در كشورمان و همچنين دردسترس بودن مصالح مورد نياز در اين سيستم ساخت و ساز به راحتي مي توان آن را جايگزين سيستم سنتي كرد و از نيروي انساني به نحو مطلوب استفاده نمود .

8- استفاده از خانه هاي پيش ساخته 3D نسبت به خانه سازي سنتي در مجموع اقتصادي است .


مطالب مشابه :


شرح حمله دراویش مسلح به مردم کوار+چند عکس از زخمی ها

در ابتداي امر اين حمله با كاشي هاي شكسته كه لبه ي آنها تيز شده بود ساعت ديواري با




جزئیات اجرایی ساختمان بتنی

نصب كاشي هاي ديواري خاتمه گردد ، 24 ساعت بعد كاغذ باشد شكسته و با




برنامه هاي پيش بيني شده و مصوب سال تحصيلي 88-87

بالاي 20سال دارا مي باشند و طبق مقررات مشمول يك روز تقليل ساعت ساعت ديواري كاشي معاونت




داستان دندان قروچه

نگاهي به ساعت ديواري كه عدد 12 را نشان كرد خون تمام كاشي ها شكسته پنجره شبح




جزئیات اجرایی ساختمان های بتنی

هنگام نصب كاشي هاي ديواري خاتمه داشته باشد شكسته و با سيراب تا 3 ساعت




نكته هايي در خصوص سفت كاري و نازك كاري ساختمان

.هنگام شروع نصب كاشي به اين نصب كاشي هاي ديواري خاتمه باشد شكسته و با




جزئیات اجرایی ساختمان های بتنی

نصب كاشي هاي ديواري خاتمه گردد ، 24 ساعت بعد كاغذ باشد شكسته و با




ديوارهاي چند جداره - 3DPanel

" سدی كه برروی آب درياچه زده شده بود، از قسمت نزديك حفره پانزدهم شكسته ديواري كاشي ساعت




جزییات اجرایی ساختمانهای بتنی

نصب كاشي هاي ديواري خاتمه گردد ، 24 ساعت بعد كاغذ باشد شكسته و با




برچسب :