امام محمدتقی ع جوان‌ترین ستاره امامت - مطلبی کوتاه درباره ی ولادت امام محمد تقی

امام محمدتقی ع جوان‌ترین ستاره امامت

دهم رجب مصادف با 23 خرداد، سالروز ولادت نهمین پیشوای شیعیان، امام جواد(ع) است.مناسبت «ا کتاب‌های فارسی و عربی که درباره زندگی و فضایل اخلاقی و رفتاری این بزرگوار به رشته تحریر درآمده‌اند
حضرت امام محمدتقی جوادالائمه(ع)، امام نهم شیعیان سال 195هجری قمری در مدینه متولد شدند...

مطلبی کوتاه درباره ی ولادت امام محمد تقی

مطلبی کوتاه درباره ی ولادت امام محمد تقی

دوران کودکی امام جواد علیه‌السلام از دوران شیرخوار گی تا زمانی که در سن هفت سالگی به امامت رسیدند، با حوادث گوناگونی آمیخته بود. با شهادت امام رضا علیه‌السلام و به امامت رسیدن امام جواد(ع) در سن کودکی، یکی از موضوعاتی که حتی برخی از یاران امام هشتم را دچار شک و تردید کرد، کم‌ سن‌ و‌ سالی امام جواد(ع) برا ی مقام امامت بود. به همین دلیل در مواردی امام رضا علیه‌السلام و در موارد دیگری، خود امام جواد(ع) به تبیین آن پرداختند و به شبهه‌ها پاسخ گفته‌اند.

اگرچه امام جواد علیه‌السلام نسبت به سایر امامان در سن بسیار کمی به امامت رسیدند، اما دوران هفده ساله‌ امامت ایشان، دورانی نسبتاً طولانی و پر حادثه بود.

امام جواد علیه‌السلام به دلیل قابلیت، لیاقت و بهره‌مندی از موهبت الهی، از جایگاهی رفیع در پیشگاه خداوند، پیامبر اکرم(ص)، پدر بزرگوارشان و تمام کسانی که بهره‌ای از شناخت امام(ع) دارند، برخوردار بودند. اگرچه دشمنان دین و حاکمان معاصر امامان معصوم همواره در مقام توطئه، سرکوب و تحقیر آنان بودند، اما حقانیت، صداقت و نورانیت امامان شیعه پیوسته نقشه‌های دشمنان را خنثی و بی‌تأثیر می‌ساخت و در برخی موارد، حتی دشمنان تحت تاثیر وجود پر برکت آنان قرار می‌گرفتند.

امام جواد(ع) با هوشمندی و درایت در برخورد با حاکم ستمگر عباسی، مامون که قاتل پدر شان امام رضا علیه‌السلام بود، به‌گونه‌ای عمل کردند که مامون نیز افتخار خویش را در انتخاب او برای ازدواج با دخترش، ام فضل(لبابه) می‌دید. در دوران زندگی مشترک امام جواد علیه‌السلام با ام فضل(تا هنگام شهادت) حوادث گوناگونی اتفاق افتاد.

همسر دیگر امام جواد علیه‌السلام، «سمانه مغربیه» نام داشت که مادر امام هادی علیه‌السلام بود. امام جواد(ع) مانند امامان دیگر با بهره‌مندی از علوم و معارف ناب توحیدی و دریافت حقایق از عوالم بالا در صحنه‌های مختلف، گوشه‌هایی از اقیانوس نامتناهی علم و حکمت خویش را در زندگی خویش به نمایش گذاشتند.

زندگی پربرکت نهمین پیشوا با نقشه معتصم، حاکم ستمگر عباسی و دخالت مستقیم ام‌فضل، همسر آن حضرت، پایان یافت. آن حضرت تاریخ 220 هجری قمری به شهادت رسیدند و در کنار قبر جد بزرگوارشان، حضرت امام موسی کاظم(ع) در کاظمین به خاک سپرده شدند.

از جمله سخنان گوهر بار این بزرگوار که در کتاب «تحف العقول» جای دارد، می‌توان به این موارد اشاره کرد: «حرکت کردن به سوی خداوند با دل، شخص را بهتر، سریعتر و مطمئن‌تر به خداوند می‌رساند، نسبت به اطاعت و عبادتش با سایر اعضاء و جوارح»، «هر کس از هوای خویش اطاعت کند، آرزوی دشمن خویش را بر آورده کرده است»،‌«عزت مومن در بی‌نیازی او از مردم است»،‌«این گونه مباش که در آشکارا دوست خدا و در پنهان دشمن خدا باشی»، «هر کس گوش دل به کسی دهد او را پرستیده است. اگر گوینده از طرف خداست، او خدا را پرستیده است و اگر گوینده از زبان ابلیس سخن می‌گوید، شیطان را پرستیده است.»

ویرایش وتلخیص:برگزیده ها


,