دو روز با سوزوکی گرند ویتارا 2.4 کلاس 8 در ارتفاع پست
دو روز با سوزوکی گرند ویتارا 2.4 کلاس 8 در ارتفاع پست
نوشته : مقداد صادقی ، عکس : مریم صادقی
چند هفته از تابستان گذشته و طبق برنامه ی هر ساله به سوی جنوب حرکت می کنم . هنگام فرود هواپیما ، همینطور که نگاهم به آب های خلیج فارس دوخته شده است به این فکر می کنم که چقدر خوب می شود اگر برنامه ای ترتیب دهم تا آزمایشی در ارتفاع پست و تقریباً هم طراز با سطح دریا صورت. پس از چند دقیقه چرخ های هواپیمای ایرباس فرودگاه بندرعباس را لمس می کنند. از آن جا به شهر کوچک میناب در 100 کیلومتری بندرعباس می روم . به زودی یک دستگاه سوزوکی گرند ویتارا با موتور 2400 سی سی از نوع فول آپشن در اختیارم قرار می گیرد . چندی پیش همین خودرو را در مشهد ، شهری با ارتفاع 979 متر از سطح دریا آزموده ام .حال با خیال آسوده به بررسی و آزمایش این خودرو در میناب ، شهری با ارتفاع 25 متر از سطح دریا می پردازم.
این شاسی بلند نه چندان درشت به گونه ای طراحی شده که به راحتی نمی توان از آن ایراد گرفت و معمولاً نظر کلی اغلب افراد در دیدار با آن مثبت خواهد بود ،مضاف بر اینکه ژاپنی بودنش باعث خواهد شد آن را راحت تر پذیرا باشیم هر چند عقیده داریم ویتارا خودرویی تاثیرگذار برای افراد مدگرا نخواهد بود.
دیدار نخست:
سوزوکی گرند ویتارا در برهه ای عرضه شد که رقیبانی چون نسل قبلی کیا اسپورتیج و هیوندای توسان در ایران حضور داشتند. در آن زمان طراحی ویتارا در مقابل رقبا دلپذیرتر به نظر می رسید . اما با ورود نسل نو خودرو های مذکور و تحول در طراحی جهانی خصوصاً خودرو های کره ای که در کلاس سوزوکی قرار می گیرند . دیگر چهره ی سوزوکی قدری قدیمی به نظر خواهد رسید . با تمام این تفاسیر ، طراحی حساب شده و منطقی آن جور عدم عرضه ی اتاق جدید را می کشد . به گونه ای که با دارا بودن جلو پنجره ای مستطیلی شکل که چراغ هایی با چیدمان تقریباً خطی را در دو طرف خود می بیند و فریم فلزی هماهنگ با لوگوی سوزوکی در مرکز ، مجال انتقاد بیشتر را به ما نمی دهد . وجود دو پروژکتور گرد در دو سوی سپر جلو ، آینه های دارای راهنما ، گلگیر های عضلانی و بدنه ای با کیفیت رنگ مطلوب از دیگر فاکتور های برجسته ی ویتارا خواهند بود . تیپ کلی خودرو در قیاس با رقبا ماندگار تر به نظر می رسد .به علاوه با دارا بودن لاستیک زاپاس که در محفظه ای بسیار زیبا بر روی درب پنجم قرار گرفته بیش از دیگران شما را به ماجراجویی خارج جاده ای فرا می خواند .و این موضوع برای مالک که پس از نیسان پاترول ، این خودرو را انتخاب کرده بسیار حائز اهمیت بوده است.
سوزوکی گرند ویتار با استفاده ازمجموعه تایر هایی به ابعاد 225/65R17 تناسب قابل قبولی بین چرخ و بدنه ایجاد کرده است. هر چند سازنده ی ژاپنی رینگ 18 اینچ را نیز عرضه می کند. ویتارا با طولی برابر با 4300 ، عرضی برابر با 1880 و ارتفاع 1695 همگی به میلیمتر مزاحمتی برای دیگر خودروهای درون پارکینگ ایجاد نخواهد کرد. نکته ی قابل توجه دیگر تماس زیبای دو لبه ی انتهای چراغ ها عقب و شیشه های جانبی با یکدیگر خواهد بود
بررسی خودرو
سوئیچ خودرو در جیبم قرار دارد ، سنسور دستگیره ی درب را لمس می کنم . در کسری از ثانیه با آزاد شدن قفل و کشیده شدن دستگیره توسط نیروی دست درب باز می شود . دهنه ی درب جلو و ارتفاع مناسب سقف باعث می شوند به راحتی وارد خودرو شوم و بر روی صندلی قرار گیرم .
تا به این جای کار شکایتی ندارم ، اما پس از ارزیابی مجموعه ی داشبورد و کنسول به این نتیجه می رسم که فرمان ، دسته دنده و مجموعه ی ادوات کنترلی به گونه ای طراحی شده اند که مواد مرغوب تری را برای چشم نواز بودن می طلبد که متاسفانه این طور نیست و جنس قطعات مورد اسفاده که اغلب پلاستیکی نیز هستند ، چنگی به دل نمی زنند گرچه همانند خودرو های چینی آزار دهنده نیست.
کابین خودرو نیز همانند بدنه از طراحی کاربردی و بدور از هیجان و شلوغی بهره می برد . طبق معمول ، فرمان دارای کلید های کنترل سیستم صوتی و قبول و رد تماس و ... می باشد . صندلی های دارای روکش چرم ، وجود دو مانیتور برای سرنشینان عقب به علاوه ی مانیتور لمسی مرکزی متصل به دوربین پوشش دهنده ی پشت اتوموبیل ، چراغ سقفی ، چراغ مطالعه ی دوگانه ، خروجی برق 12 ولت ، ماساژور صندلی راننده و نوار نقره ای قرار گرفته روی در ها از نکات برجسته ی درون کابین هستند. حالت قرار گیری راننده درون کابین و دید به بیرون نیز مطلوب ارزیابی می شود.
ارزیابی های ما نشان داد کابین این خودرو در سفرهای نه چندان کوتاه و مهم تر از آن گردش های خارج جاده ای با وجود 5 سرنشین بالغ به هیچ عنوان خوشایند نخواهد بود. به علاوه که صندلی های عقب آن حالتی تقریباً عمودی دارند که این سیاست فضای پای مناسبی را برای سرنشینان عقب پدید آورده است.
فضای بار گیری ویتارا در حالت عادی 398 لیتر بوده که این میزان با جمع کردن صندلی ها به 758 لیتر می رسد
پشت فرمان:
دیر یا زود بایستی به توانایی های این 4در4 جمع و جور پی می بردم ، پس در حالی که سوئیچ را در بخش پلاستیکی نگهدارنده ی بین دو صندلی به حال خود رها کرده ام ، خودرو را با چرخاندن زائده ای که برای استارت زدن ، سمت راست فرمان قرار گرفته روشن می کنم . لوگوی سوزوکی در مرکز نمایشکر لمسی آن نقش می بندد . خودرو در حالت روشن کم صداست . سپس ترمز دستی خوش دست آن را که بین دو صندلی قرار گرفته خوابانده ، دسته دنده را در حالت درایو قرار داده و شروع به حرکت می کنم . در همان ابتدای حرکت تاخیر در واکنش گیربکس چهار سرعته ی اتوماتیک آن نسبت به پدال گاز ، برایم روشن می شود. خودرو کاملاً در دست قرار دارد و نسبت به ویتارای 2000 سی سی از لذت رانندگی بسیار مطلوب تری برخوردار گشته .دیری نمی گذرد که پیشرانه ی خوش ساخت آن در صدد جبران نقص گیربکس بر می آید . ایرانخودرو پس از عرضه ی نه چندان موفق ویتارا 4 سیلندر با پیشرانه ی 2 لیتری ، در سری جدید از پیشرانه ی سرحال 4 سیلندر 16 سوپاپ با سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ ها به حجم 2/4 لیتر بهره برده که با تولید 166 اسب بخار قدرت در 6000 دور و گشتاور 225 نیوتون متری در 4000 دور براحتی از پس وزن 1590 کیلوگرمی ویتارا بر می آید . نا گفته نماند که عرضه ی ویتارا با موتور جدید کام سازنده ی وطنی را نیز شیرین ساخت . به طوری که تمایل خریدار ایرانی در این بازار کم تنوع به این خودرو سوق داده شد و امروزه نیز این ژاپنی 4 چرخ متحرک اعتماد نسبی مشتری ایرانی را بدست آورده است.
تعویض دنده های گیربکس چهارسرعته ی آن هر چند نرم صورت می گیرد اما چندان دلچسب نبوده و به هنگام نیاز به معکوس گیری قدری گیج نشان می دهد . به عقیده ی نگارنده در صورتی که سوزوکی از گیربکس 5 سرعته ی خودکار در کنار این پیشرانه ی مطلوب استفاده می کرد، وضعیت انتقال قدرت آن و کیفیت رانندگی را ایده آل تر می ساخت . اما کمپانی در اختیار داشتن گیربکس بهتر را فقط برای خریدارانی میسر ساخته که نسخه ی 6 سیلندر آن را برگزینند.
ترمزها از نوع دیسکی بوده و ایرادی به آن ها وارد نیست . سیستم مولتی مدیای سوزوکی اما ، کم تر از انتظار ظاهر شد و در این تست چند مرحله ای ، مخصوصاً در اجرای فرامین پی در پی از خود ضعف نشان داد . هر چند از ورودی " یو اس بی" و مموری کارت بهره می برد.
گرند ویتارا به لطف طراحی بدنه ی غیر رادیکال و اصولی و زوایای مناسب ورود و خروج سپر ها ، سیستم تعلیق هماهنگ مک فرسون برای جلو و مولتی لینک برای عقب و سیستم چهار چرخ متحرک ؛ در مسیر های خارج جاده ای با حداقل ناهمواری خوش می درخشد.
سوزوکی با مصرف سوخت ترکیبی 9/9 لیتر از باک 66 لیتری اش در یک سیکل 100 کیلومتری ، خودروی چندان کم مصرفی نشان نمی دهد . اما با دارا بودن سامانه های متعددی چون ایربگ های چند نقطه ای ، سیستم کنترل پایداری ،کروز کنترل ، ترمز ضد قفل هوشمند ، کنترل کشش ، کمر بند های ایمنی مجهز به پیش کشنده و ... خودرویی ایمن تلقی می گردد که در سطح جهان رقبایی چون جیپ پاتریوت ، کیا اسپورتیج ، میتسوبیشی اوت لندر ، نیسان ایکس تریل ،CR-V هوندا ،سوبارو فارستر ، تویوتا راوفور، هیوندای توسان و فولکس واگن تیگوان را در کنار خود می بیند.
شتاب گیری و ارتفاع از سطح دریا:
همانطور که می دانیم ، ارتفاع از سطح دریا بر روی خودرو هایی که به صورت طبیعی تنفس می کنند یعنی از هیچ نوع سیستم پرخوران اعم از توربوشارژر ، سوپرشارژر و ... استفاده نمی کنند تاثیر می گذارد . ومیزان توان و در نتیجه شتاب گیری آن ها را قدری کاهش می دهد.
در همین رابطه ، ما شتاب گیری سوزوکی گرند ویتارا را در دو شهر مشهد (979 متر از سطح دریا) و میناب(25 متر از سطح دریا) با بهره گیری از بنزین معمولی مقایسه کردیم.
خودروی سوزوکی در حالت ایده آل در مشهد توانست به میانگین رکورد 15 ثانیه برای رسیدن به تندی 100 کیلومتر در ساعت دست یابد که این میزان با کم شدن ارتفاع و در شهر میناب پس از چند بار شتاب گیری به 13/6 ثانیه رسید . در نهایت با توجه به اینکه سوزوکی گرند ویتارا 2/4 لیتری از نوع اتومات می بایست در حدود 12 ثانیه برای رسیدن به تندی 100 کیلومتر در ساعت ، زمان صرف کند. مشخصاً کیفیت بنزین عامل اصلی این تناقض خواهد بود ، و در صورت استفاده از گیربکس بهتر مسلماً این اعداد برای این خودروی پایین تر خواهند آمد.
در خاتمه از مالک محترم آقای باقر صادقی به جهت در اختیار قرار دادن خودرویشان، تقدیر به عمل می آوریم . همچنین از آقای علی صادقی و خانم مریم صادقی که برای تهیه ی این گزارش همکاری داشتند ، کمال تشکر را داریم.
مطالب مشابه :
مشخصات فني سوزوکی ویتارا اتوماتیک 2.4
قیمت خودرو - مشخصات فني سوزوکی ویتارا اتوماتیک 2.4 - قیمت جدید خودرو در صفحه نخست www.dayprice.ir
مقایسه کیا اسپورتیج ، هیوندای توسـان و سوزوکی گرند ویتارا
کیا اسپورتیج ، هیوندای توسـان و سوزوکی گرند ویتارا مقایسه و نگاهی به این سه خودرو
مقایسه ی نیسان قشقایی و سوزوکی ویتارا
وبلاگ تخصصی خودرو - مقایسه ی نیسان قشقایی و سوزوکی ویتارا - کلیپ و پوستر ماشین ،مشخصات فنی
نیسان قشقایی بخرم یا سوزوکی گرند ویتارا ؟ (به همراه عکس و مشخصات فنی)
خودرو برتر - نیسان قشقایی بخرم یا سوزوکی گرند ویتارا ؟ (به همراه عکس و مشخصات فنی) مقایسه
****** هیوندای توسان در برابر سوزوکی گرندویتارا
حال به بررسی کابین سوزوکی گرندویتارا میپردازیم : مقایسه توسان و ویتارا; مزدا 3; فراری 599;
سوزوگی گرند ویتارا
سوزوکی ویتارا ابتدا به صورت وارداتی با سوزوکلی ویتارا ، در مقایسه با رقیبان کرده ای خود
دو روز با سوزوکی گرند ویتارا 2.4 کلاس 8 در ارتفاع پست
Meghdad Sadeghi - دو روز با سوزوکی گرند ویتارا 2.4 کلاس 8 در ارتفاع پست - آزمایش گر و نویسنده ی حوزه خودرو
مقایسه نیسان قشقایی و سوزوکی ویتارا
وبلاگ تخصصی اتومبیل - مقایسه نیسان قشقایی و سوزوکی ویتارا - (اتومبیل های موجود در ایران
بررسی سوزوکی ویتارا 2015
پورشه - بررسی سوزوکی ویتارا 2015 - آخرین اخبار، مقالات و بررسی خودرو های داخلی و خارجی - پورشه
ویتارا و توسان
ویتارا و توسان پس پیشنهاد میکنم کل این مقایسه رو هیوندای توسان در برابر سوزوکی
برچسب :
مقایسه سوزوکی ویتارا