آزمایشگاه سل
شرح بیماری :سل عبارت است از یک عفونت باکتریایی مسری حاد یا مزمن که بطور اولیه ریهها را درگیر میکند ولی ممکن است به سایر اعضا گسترش یابد. سل دوران کودکی ، معمولا محدود به قسمت میانی ریهها است ولی ممکن است گسترش یافته، مننژیت ایجاد کند. سل در بزرگسالان معمولا کلیه و ریهها را درگیر میکند. سل زمانی تحت کنترل بود ولی عمدتا به خاطر ایدز ، فقر و سوءمصرف الکل و سایر داروها مجددا ظهور کرده است.
محل تاثیر باکتری سل: باکتری سل بیش از همه از راه هوا داخل بدن شده و ریه را مبتلا میکند. عضوهای دیگری که پس از ریه بیشتر مورد هجوم این باکتری قرار میگیرند استخوانها و مفاصل هستند. روده ، پرده جنب ، پرده صفاق ، عنبیه چشم و پوست نیز میتوانند به سل مبتلا شوند.
سل پوستی :این بیماری در افرادی که با حیوانات ، ضمایم آنها و یا فراورده های آنها سروکار دارند دیده میشود. آغاز بیماری به صورت برجستگیهای سفت و سخت و خشک و شاخی شکل در نواحی مخصوص بدن از جمله پشت دستها یا پاها ، اطراف انگشتان ناحیه اطراف ناخنها و حتی در مخاط دهان هم دیده میشود. این برجستگیها شبیه زگیل هستند و اطراف آن قرمز و متورم که پس از ماهها رنگ آن تدریجا بنفش رنگ میشود. درمان بیماری با مراجعه به پزشک متخصص و با عمل سوزاندن با سوزن الکتروآگولاسیون و درمان عمومی سل انجام میشود.
سل ریوی: این نوع سل که خطرناکترین و پر شایعترین نوع مسلولیت است در سابق به علت کمبود امکانات بهداشتی و درمانی فراوانتر بود ولی امروزه خوشبختانه کاهش یافته است. بروز آن در مراحل اولیه چنان مرموز و مخفی است که فقط به کمک اشعه ایکس قابل رویت و تشخیص است. و با پیشرفت بیماری علایمی مانند سرفه ، تب و خلط خوندار دیده میشود. با پیشرفت بیماری ممکن است این بیماری به سایر اندامها نیز انتقال یابد. کم شدن وزن ، عرق کردن به هنگام شب و سینه درد از علایم دیگر این بیماری است.
نمونه مورد نیاز برای تشخیص بیماری سل:
برای بیماری سل بهترین نمونه ترشحات ریه (خلط) است که توسط گروه مبارزه با بیماری ها و توسط فردی آموزش دیده تهیه شده و به آزمایشگاه ارسال می گردد.برای اینکه نتیجه خوبی از انجام آزمایشات داشته باشیم نیازمند نمونه خوب هستیم.نمونه خوب باید دارای 2ویژگی مهم باشد:
1) از محل ضایعه باشد 2) به مقدار کافی باشد.
برای هر بیمار 3 نوبت در یک روز اخذ نمونه می شود.
ظرفی که نمونه در آن تهیه می شود باید شفاف باشد تا دیدن ظاهر نمونه برای گزارش کردن امکان پذیر باشد.حداقل میزان نمونه مورد نیاز 5 میلی لیتر خلط است.
نحوه تهیه لام:
برای بررسی میکروسکوپی نمونه لازم است تا از نمونه خلط بیمار گسترش تهیه گردد.برای تهیه گسترش،برای هر نمونه یک لام برداشته و با مداد الماس شماره گذاری می کنیم.سپس کمی از نمونه خلط را برداشته و بر روی لام پخش می کنیم.سپس لام ها را برای مدت 2 ساعت در فور قرار می دهیم.
رنگ آمیزی لام ها:
برای رنگ آمیزی لام های سل از رنگ آمیزی ((ذیل- نلسون)) استفاده می کنیم.مراحل رنگ آمیزی به شرح زیر است:
1- بعد از 2 ساعت لام ها را از فور خارج کرده و رنگ ((فوشین)) را روی لام ها می ریزیم تا تمام سطح لام از رنگ پر شود.
2- به مدت حدود 5 دقیقه زیر لام ها را حرارت می دهیم تا وقتی که از روی سطح لام بخار بلند شود.(به محض بلند شدن بخار حرارت دادن را پایان دهید)
رنگ فوشین باعث می شود تا دیواره سلولی تمام باکتری ها و اسپور های موجود رنگ قرمز را بخود بگیرند.
3- روی لام ها به آرامی آب ریخته تا رنگ فوشین از روی آنها پاک گردد.سپس از ((اسید الکل)) به عنوان ماده رنگ بر استفاده می کنیم.3 دقیقه صبر می کنیم.
اسید الکل رنگ فوشین را از روی لام می زداید مگر در مورد باسیل سل.این باسیل رنگ فوشین حفظ می کند.
4- بعد از 3 دقیقه دوباره روی لام ها آب می ریزیم.سپس از رنگ بلودومتیلن استفاده می کنیم.این رنگ به مدت 30 ثانیه بر روی لام قرار دهید.
5- بعد از 30 ثانیه روی لام ها آب می ریزیم و صبر می کنیم تا لام ها خشک شود سپس زیر میکروسکوپ و با عدسی 100 لام ها را بررسی می کنیم.
بررسی میکروسکوپی لام و گزارش نتیجه:
100 میدان میکروسکوپی را بررسی می کنیم.اگر باسیلی دیده نشد نتیجه را منفی گزارش می کنیم.(Neg)
اگر باسیل مشاهده شد:
الف- اگر زیر 10 باسیل مشاهده شد تعداد باسیل را گزارش می کنیم.
ب- اگر بالای 10 باسیل مشاهده شد (+) گزارش می کنیم.
ج- اگر در هر میدان باسیل مشاهده شد و در هر میدان زیر 10 باسیل مشاهده شد (++ )گزارش می کنیم.
د- اگر در هر میدان باسیل مشاهده شد و در هر میدان بالای 10 باسیل مشاهده شد( +++ )گزارش می کنیم.
این گزارش بر نحوه درمان تاثیر ندارد بلکه برای شدت واگیر بودن بیماری مهم است.بعد از گزارش نتیجه ازمایش به پزشک لام های بیماران بایگانی می شود.
در آینده درباره کشت این باکتری با شما خواهم بود.
مطالب مشابه :
پاورپوینت بیماری سل
Featere Doctor - پاورپوینت بیماری سل - پزشک اینده - Featere Doctor
اسلاید سل
سلام امروز یه اسلاید پاورپوینت آوردم در مورد سل هستش اینو خودم درست کردم وقتی بخش عفونی
دانلود+پاورپوینت تم 14 ریاضی+اول
آموزگار ابتدایی : اول تا ششم - دانلود+پاورپوینت تم 14 ریاضی+اول - (دوم2دبستان هیأت امنایی شهید
آزمایشگاه سل
آزمایشگاه پزشکی پاستور - آزمایشگاه سل - شرح بیماری :سل عبارت است از یک عفونت
پاورپوینت پرورش زنبور عسل
ܓ حــرفـه و فـن ܓ - پاورپوینت پرورش زنبور عسل - - ܓ حــرفـه و فـن بیماری سل.
برچسب :
پاورپوینت سل