گزارش برنامه ارفه كوه
به بلنداي ارفه كوه
سرسبزى جنگل هاى استان مازندران شهرت جهانى دارد. فصل بهار مناسب ترين زمان سفر محسوب مى شود و گروه هاى مختلف مردم در اين فصل تلاش مى كنند تا از مناطق جنگلى مازندران ديدن كنند.
يكى ازمناطق جنگلى اين استان كه تاكنون بكر مانده مناطق جنگلى منتهى به قلل سرخيل و ارفه كوه در منطقه سوادكوه است.
قله هاى سرخيل و ارفه كوه كه هركدام به ترتيب ۲۵۵۰ و ۲۸۳۰ متر ارتفاع دارند، از زيبايى هاى خيره كننده منطقه سوادكوه است كه هرسال در فصل بهار پذيراى تعداد بى شمارى از دوستداران طبيعت است.
مسير دسترسى به قلل سرخيل و ارفه كوه كه از ميان انبوه درختان جنگلى مى گذرد، زيستگاه انواع گونه هاى جانورى است كه چشم انداز زيبايى هاى طبيعى ويژه اى را در اين منطقه به وجود آورده است.
مشخصات:
ارتفاع روستای ارفعه ده 1530 متر از سطح دریا و ارتفاع قله ارفعه کوه 2830 از سطح دریا می باشد.
طول مسیر صعود از روستا تا قله 6 کیلومتر می باشد (مسیر جنوبی)
طول مسیر فرود نیز 9 کیلومتر می باشد (مسیر شمالی و تراورس) که شامل 5 کیلومتر فرود و 4 کیلومتر (تراورس با شیب ملایم) می باشد.
مدت زمان صعود در تابستان : ٣ ساعت
مدت زمان صعود در زمستان: ۴ساعت
مسیر: در تابستان پاکوب و مشخص و در زمستان پوشیده از برف است که در مسی کوهستانی به برف کوبی نیاز است.
بخشی از مسیر جنگلی است که هر فصل زیبایی بینظیر خود راآشکار کرده وبخشی دیگر کوهستانی است که به خط الراس منتهی میشود.
قله : جانپناه دارد که گنجایش ٧تا ١٠ نفر را داراست.
مسیر دیگر: مسیر شمالی است که از روبروی پادگان شروع شده و چشمه پرآب و استخر بزرگ "پرو "در این مسیر قرار دارد.
صعود از مسیر شمالی در زمستان بسیارپربرف سخت تر اما لذت بخش تر از مسیر جنوبی است است که البته بدون یک راهنما امکانپذیر نیست.
آب: طول مسیر آب ندارد.
آنتن دهی: مسیر کاملا تحت پوشش شبکه همراه اول است.
در خط الاس تا قله در سمت شرقی قله های" نرو خرو" (٣۶٠٠) و پس از آن قله" نزوای" سمنان (٣٨٠٠) به چشم میخورد و پایین تر از آن بالای گردنه معروف گدوک قله و خط الراس قدمگاه (٣۶٠٠) کاملا مشخص است.
از شمال غربی روستای معروف آلاشت( زادگاه رضا شاه پهلوی) واز غرب قله سترگ دماوند قابل مشاهده است.
گزارش برنامه صعود به ارفه کوه ( تاریخ اجراء : 08و09/07/89)
معرفی منطقه ارفه :
ارفه کوه در منطقه البرز شرقی با ارتفاع 2803 متر در طول و عرض E52° 59΄477˝ N35˚59΄.958˝یکی از قلل مرتفع و مهم منطقه به شمار می آید. در دامنه های این کوه زمینهای کشاورزی و دامداری از مشاغل محسوب می گرددو وجود مرتع های بزرگ در میان جنگلهای انبوه «کاله » گواه می باشد.
قلل مهم منطقه :
در بررسی نقشه های توپوگرافی این منطقه بلندترین قله ها از 3650 متر تجاوز نمی کنند که قله قدمکاه می باشد بعد از آن قله خروبزوبا 3600متر « به معنی :خورشید نمی رود »که گویشی محلی می باشد و دلیل نامگذاری به این نام بخاطر وجود چراگاه و مرتع دردشت پهن و وسیع زیر تاج این قله سنگی می باشد و چشمهء پرآب , آب نر که در آن ارتفاع اعجاز دارد, چوپانان را براین باور وا می دارد که خورشید چون آخرین لجظه قبل از غروب و با اولین اشعهء صبحگاهی این منطقه را روشن می سازد , به همین دلیل به این نام معروف گشته است .وقلهء بزرگ بعدی خطیر کوه می باشد, سپس ارفه کوه از محبوبیت خاصی برخوردار است که آنهم شاید بدلیل ساخت جانپناه کوچکی بر فراز این قله می باشد که در اوایل سال 82 ساخت آن و قبل از فصل سرما به پایان رسید, و همه هفته جایگاه عاشقان طبیعت سبز سوار کوه است .
مسیر های صعود:
جبهه ء غربی که از ارفه ده صعود می گردد و کوتاهترین مسیر می باشد با زمان بالغ بر 4 ساعت .
جبهه ء شمالی از دو آب صعود می گردد و طولانی ترین مسیر است و بیشتر راه جنگلی است .
جبهه ء جنوبی از ویه سرصعود می گردد و مسیرش یک ساعت از غربی طولانی تراست .
دسترسی به روستای ارفه ده جهت صعود مسیر غربی :
ارفه ده در 70 کیلومتری قائمشهر و در ارتفاع 1500متر از سطح دریا می باشد . بعد از عبور از فیروزکوه و روستای معروف ورسک به منطقه ای به نام چاپارخانه یا دم زنون که نام رستورانهای منطقه می باشد ,در سمت چپ جاده هلال احمر سرخ آباد پیداست که کمی از کنار جاده عقب تر است . از هلال احمر 20 متر بالاتر دو جاده خاکی وجود دارد که سمت راستی به طول 7کیلومتر که جاده خاکی خوبی است و انواع سواری و مینی بوس می توانند در آن تردد کنند , ما را به روستای ارفه ده می رساند.
وضعیت اسکان :
در ورودی روستا یک امامزاده وجود دارد که با دو اتاق تقریبا" ظرفیت 25 الی 30 نفررا دارد و چشمه جوشانی در حیاط این امامزاده در تمام فصول سال جاری است . در داخل روستا نیز یک حسینیه که مراتب بزرگتر از امامزاده می باشد . تقریبا" ظرفیت 60 الی 70 نفر را دارد که باهمناهنگی با مئولین روستا امکان استفاده از آنها وجود دارد . این دو محل امکانات , آب ,برق, سرویس بهداشتی را دارا می باشند.
«در آخرین مراجعه ما برق امامزاده بدلیل دزدیده شدن کابلهای برق قطع بود» شماره هماهنگی 0123-3230926آقای علیرضا خادمی
ویژگیهای برجسته حیوان وگیاه:
منطقه ک خرس ,گرگ, گراز, خوک و پلنگ دارد, 2 قلاده پلنگ نیز در سال 81 توسط محیط زیست در منطقه رها سازی شده است « فقط یکبار به یک روستا وارد و دو نفر را زخمی و گریخته است»(حیواناتی از این قبیل در رویا روئی ناگهانی با انسان اغلب درگیر می شوندو در اکثر مواقع از مسیر و زیستگاه انسان دور می شوند).
انواع میوه های جنگلی از قبیل گلابی , ازگیل , گوجه , خرمالوع ولیک قرمز وسیاه , زرشک , توت فرنگی , تمشک و آلوچه وحشی دارد .
پس از خروج از روستای ارفه آب وجود ندارد . ارفه کوه در تمام فصول قابل صعود است در بهار و پائیز بخاطر جلوه های ویژه بهترین فصل ها محسوب می گردد.
موبایل در تمام منطقه آنتن می دهد , بخاطر مه آلود شدن ناگهانی منطقه راهنمای محلی یا GPSجدی گرفته شود .
منابع :
فرهنگ جغرافیایی کوههای کشور
بومیان منطقه سوادکوه
مختصري از برنامه :
در کیلومتر ۶٧ از جاده قائمشهر به فیروزکوه ( کیلومتر ١۵٠ از تهران) در نزدیکی ورسک کنار پادگان دوآب و کمپ هلال احمر به رستوران چاپارخانه میرسیم که مسیر اصلی آغاز میشود.روبروی رستوران پس از طی ۶کیلومتر روستای ارفه ده ( ارفع ده) نمایان شده واز آنجا مسیر قله قابل مشاهده است.
در راستاي اجراي برنامه هاي تيم كوهنوردي، برنامه صعود به قله ارفه كوه در تاريخ 08/07/1389 جهت 18 نفر از اعضاي تيم كوهنوردي، برنامه ريزي و به اجرا گذاشته شد.
پنجشنبه 08/07/1389
با توجه به وقفه اي كه در اجراي برنامه هاي تيم پيش آمده بود، برنامه اي دو روزه و در سطح كوهنوردي سبك جهت اعضاي تيم در نظر گرفته شد. بر اين اساس، برنامه عصر پنجشنبه راس ساعت 17 از ايستگاه اول (ميدان توحيد كرج) بوسيله يك دستگاه ميني باس 21 نفره آغاز گرديد و در ساعت 17:30 ساير همكاران در ايستگاه هايي كه از قبل مشخص شده بود (ايستگاه دوم درب 3 شركت سايپا و ايستگاه سوم ميدان آزادي) سوار شده و عازم شهرستان سواد كوه شديم.
به دليل ترافيك سنگين جاده فيروزكوه در ساعت 22:30 به روستاي ارفه ده رسيديم. با هماهنگي هاي قبلي در منزل يكي از بستگان مسئول برنامه (آقاي جهانگيري) جهت استراحت مستقر شديم.
جمعه 09/07/1389
ساعت 5 صبح بعد از صرف چاي آماده حركت جهت صعود به قله ارفه كوه شديم. پس از 4 ساعت كوهنوردي و پيمايش مسير جنگلي و سه تايم استراحت 10 دقيقه اي و دو زمان 30 دقيقه اي جهت بازآموزي پيمايش جنگلي و كوهپيمايي ، در ساعت 11:30 موفق به صعود قله 2750 متري ارفه كوه شديم.
بعد از استراحتي 15 دقيقه اي در قله و گرفتن چند عكس يادگاري در ساعت 11:45 از مسير ديگري عازم ارفه ده شديم. بعد از 2 ساعت به محل چشمه اي پر آب رسيده و جهت صرف نهار يك ساعت توقف نموديم. پس از صرف نهار و اقامه نماز به طرف ارفه ده حركت كرديم و در نهايت ساعت 16:30 به روستا رسيديم.
ساعت 17 همه افراد سوار ماشين شده و بعد از پشت سر گذاشتن ترافيك سنگين جاده هراز در ساعت 23:30 در محل ميدان توحيد كرج برنامه به پايان رسيد.
عكس هايي از برنامه :
عكس و گزارش : محمد رضا يادگاري
مطالب مشابه :
ایستگاه های هواشناسی سوادکوه فائمشهر(شاهی) ساری مازندران برنامه ریزی برای مسافرت
آب و هوای آلاشت:http://www.irimo.ir/farsi/current/index.asp?station=99361. آب و هوای پل سفید:http://www.irimo.ir/farsi/current/index.asp
پيش بيني هفتگي وضع هواي استان اردبيل و شهرستان مغان(گرمي)
هواشناسی گرمي - پيش بيني هفتگي وضع هواي استان اردبيل و شهرستان مغان(گرمي)
برای دریافت آخرین وضعیت آب و هوایی شهر گرمی کد ۰۴۵۲۶۲۲ را به شماره تلفن 20134 ار سال نمایید.
پيش بيني وضع هواي گرمي در شرق 0752422 اقليد 0124533 الاشت 0663522 الشتر 0664 اليگودرز 0652 اميديه
هواشناسي و دريافت اطلاعات آب و هواي شهرهاي ايران از طريق SMS
پيش بيني وضع هواي گرمي در وبسايتهاي هواشناسي 0124533 الاشت 0663522 الشتر 0664 اليگودرز 0652 اميديه
وضعیت جوی فعلی شهر گرمی و دیگر شهرهای ایران
پيش بيني 10 روز آينده هوای پيش بيني 5 روزه وضع هواي
اخبار هواشناسی مازندران
پيش بيني 5 روزه وضع هواي هواشناسی قراخیل، پل سفید و آلاشت که در حوزه انتخابیه آقای
هواشناسی کشور ایران از سایت : http://weather.ir/farsi/
وضع فعلي هواي شهرها پيش بيني وضع هوا
گزارش برنامه ارفه كوه
از شمال غربی روستای معروف آلاشت پيش بيني وضعيت آب و هواي دماوند پيش بيني وضعيت آب و هواي
بیوگرافی : رضا خان ( پهلوی )
در روستای آلاشت رضا شاه نيز كه پيشبيني با اين همه انگليسيها و روسها پيش از
برچسب :
پيش بيني هواي الاشت