دوران جمع بندی را چگونه سپری کنیم؟! (سخنراني آقاي قلم چي)
ز فکـر تفرقه بازآي تا شوي مجموع
در جلسهي قبل گفتيم که ميتوانيد با داشتن برنامه، با آشفتگي مقابله کنيد اما شايد بپرسيد با کدام برنامه. برنامهي راهبردي، هماهنگ با برنامهي مدرسهي شماست. اگر تا الان با اين برنامه پيش رفتهايد، تغيير آن در فاصلهي زماني مانده تا کنکور اشتباه است. در اين زمان مشکل اصلي دانشآموزان، آشفتگي است و نياز اصليشان نظم و برنامهريزي و ذهن منظم است. با برنامه باشيد؛ زيرا يکي از فوايد با برنامه بودن اين است که ذهن شما به مرتب بودن عادت ميکند. اگر اين کار را ادامه دهيد از بقيه جلو ميزنيد.
پيشنهاد من اين است: شما که به کانون آمدهايد فقط با برنامهي راهبردي پيش برويد؛ اما ميتوانيد برنامهي خودتان را با برنامهي راهبردي تلفيق کنيد.
برنامهي خودتان را اينگونه تنظيم کنيد
دانشآموزاني که ميخواهند برنامههاي خود را تنظيم کنند، دو گروه هستند:
1- آنهايي که خودشان را بيشتر قبول دارند: به اين گروه توصيه ميکنيم که برنامههاي آزمونها را بررسيکنيد و ببيني که کدام قسمت از برنامه را قبول داريد و کدام را ميخواهيد تغيير دهيد. سعي کنيد تغييرها کم باشد. اين کار را بلافاصله پس از هر آزمون انجام دهيد و دو هفته طبق برنامهي تلفيقي خودتان با برنامهي آزمون درس بخوانيد. برنامهتان را بنويسيد و روي ميز بگذاريد يا به ديوار نصب کنيد.
2- آنهايي که فکر ميکنند بايد از ديگران کمک بگيرند:اين افراد بايد از مشورت ديگران استفاده کنند و با همفکري پدر و مادر، دوست و پشتيبان خود، برنامهي خود را انتخاب و تنظيم کنند. با تلفيق برنامهي راهبردي و نيازهاي خود به اين گروه هم توصيه ميکنيم با تلفيق برنامهي راهبردي با نيازهاي ويژهي خودشان، تغييرات خيلي کمي در برنامهي راهبردي بدهند.
وقتي يکبرنامهاي هستيد آشفته نخواهيد شد. شما به زودي وارد دوران جمعبندي ميشويد و قبل از آن، دوران گذار و انتقالي را داريد. سعي کنيد با برنامهي کانون پيش برويد و عقبماندگيهايتان را براي دورهي گذار بگذاريد.
دورهي گذار چيست؟
اگر درسي باقي مانده که فکر ميکنيد خوب نخوانده يا اصلاً نخواندهايد، قبل از دوران جمعبندي فرصت داريد تا آنها را جبران کنيد. اين دورهي گذار براي بعضيها، 2 هفته، براي برخي، 10 روز و براي بعضي هم 2 روز است. دوران گذار براي هر دانشآموز بستگي به نياز مطالعاتياش دارد. طول اين دوره براي فارغالتحصيلان و دانشآموزان نيز متفاوت است.
دوران جمعبندي به روش 3 روز يکبار
ابتدا براي خود مشخص کنيد که ميخواهيد در چه روزي دوران انتقالي را شروع کرده و در چه روزي آن را تمام کنيد. همچنين مشخص کنيد که ميخواهيد از چه دوراني وارد دوران جمعبندي شويد. فارغالتحصيلها ميتوانند از 6 خرداد، دوران جمعبندي را شروع کنند. بيشتر دانشآموزان نيز ميتوانند در هفتهي سوم خردادماه مثلاً 13 خرداد (پس از اتمام امتحانات پايان سال) دوران جمعبندي را آغاز کنند.
شيوهي درس خواندن در دوران جمعبندي
12 سال ابتدا درس خوانديد و سپس امتحان داديد و در اين يک ماه پاياني ابتدا امتحان مجموعهاي ميدهيد و سپس درس ميخوانيد. کتاب زرد را در روزي که براي امتحان دادن تعيين کردهايد (مثلاً شنبه 6 خرداد ياشنبه 13 خرداد)، جلوي خود بگذاريد و مجموعهي آزمونهاي خود را انتخاب کنيد. اگر دوران جمعبندي دانشآموزي 4 هفته است و ميخواهد 3 روز يکبار امتحان بدهد (هفتهاي دو بار)، بايد 8 دوره آزمون براي خود انتخاب کند. اگر دانشآموزي تراز 7000 دارد و دوران جمعبندي او 5 هفته است و 2 روز يکبار (هفتهاي سه بار) را براي آزمون دادن انتخاب کرده است، بايد 15 دوره براي خود انتخاب کند.
تعداد دورههاي آزمون، متناسب با 3 روز يکبار يا 2 روز يکبار بودن است. هرچه به آخر دوران جمعبندي نزديکتر ميشويد آزمونهاي سالهاي آخر را امتحان دهيد؛ يعني کنکور 90 را در آخرين هفته امتحان بدهيد.
حتماً هنگام آزمون دادن به شبيهسازي کنکور توجه داشته باشيد. لباس رسمي بپوشيد و از ساعت 8 صبح تا ساعت 12 ظهر امتحان بدهيد. پدر و مادر شما نيز ميتوانند در شبيهسازي کنکور به شما کمک کنند. بعد از اينکه 4 ساعت امتحان داديد، آن را تصحيح کنيد. ميتوانيد با هماهنگي مدرسه اين آزمونها را در مدرسه انجام دهيد تا بيشتر به شرايط کنکور نزديک شويد.
بر مبناي يک قانون نانوشته، سؤالات کنکور سراسري معمولاً از اولين کتاب با توالي مباحث و سالها مطرح ميشود. اگر به شما 4 ساعت زمان بدهند و بخواهند که در اين 4 ساعت، تمام 30 کتاب خود را ورق بزنيد و مرور کنيد، اين کار نشدني و غير ممکن است؛ اما بدون اينکه متوجه شويد سر جلسهي آزمون اين کار را انجام ميدهيد. پس اولين فايدهي جمعبندي به روش 3 روز يکبار اين است که تمام 30 کتاب خود را از ابتدا تا انتها در ذهنتان ورق ميزنيد.
در روزهاي باقيمانده توجه شما را به رعايت سه نکته جلب ميکنم:
1) از حالا به بعد الگوهاي رفتاري خود را تغيير ندهيد.
2) هنگامي که امتحان ميدهيد و هنگامي که آن را تصحيح ميکنيد متوجه نيازتان خواهيد شد. تشخيص مهمترين کارها بر عهدهي خود شماست. بايد خودتان تشخيص دهيد که در دو روز و نيم باقيمانده، مهمترين کارهايتان چيست.
3) کارهاي زيادي برايتان وجود دارد، اما اول به سراغ مهمترينها برويد. در اولين آزمون جمعبندي به خودتان گوشزد کنيد که براي آزمون بعدي 2 روز و نيم بيشتر فرصت نداريد. تعيين کنيد که ميخواهيد در اين 3 روز چه کار کنيد. هر نصف روز را به 2 درس اختصاص دهيد. البته دانشآموزان انساني هر نيمروز را به 3 درس، ترجيحاً يک درس عمومي و دو درس اختصاصي، اختصاص دهند.
پاسخ به يک سؤال متداول
ممکن است در شروع دوران جمعبندي با اين سؤال مواجه شويد که با درسهاي نخوانده چه کار کنيد.
اين درسها را در دورهي گذار جبران کنيد و سپس در دوران جمعبندي ميتوانيد مهمترين درسها را به صورت انتخابي بخوانيد.
مطالب مشابه :
برنامه آزمون های کانون فرهنگی آموزش(قلم چی)
ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون فرهنگی آموزش قلم چی. بودجه بندی درس ها در
بودجه بندی تست های کنکور رشته ریاضی
بهادر کامران متولد 18/3/65 فوق لیسانس مهندسی مکانیک . طراح آزمونهای قلم چی. دبیر نمونه سال 92 .
معرفي كتابهاي جمعبندي
ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون فرهنگی آموزش قلم چی. شامل بودجه بندی، مباحث آزمون
کتابهای کانون فرهنگی آموزش(قلم چی) منطبق بر 5 مرحله مطالعاتی
(قلم چی) منطبق بر 5 آزمونهای برنامه بودجه بندی درس ها در
لیست کتابهای کانون 2
ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون فرهنگی آموزش قلم چی. بودجه بندی درس ها در
شرایط بورسیه شدن در بنیاد علمي آموزشي قلمچی
ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون بودجه بندی علمي آموزشي قلمچی در صورت دارا
دوران جمع بندی را چگونه سپری کنیم؟! (سخنراني آقاي قلم چي)
دوران جمع بندی را چگونه سپری کنیم؟! ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون فرهنگی آموزش قلم چی.
گفتگو با کاظم قلم چی پدرخوانده کنکور ایران !
گفتگو با کاظم قلم چی پدرخوانده ثبت نام اینترنتی آزمونهای کانون بودجه بندی درس
برچسب :
بودجه بندی آزمونهای قلم چی