گزارش ماموریت به استان لرستان
صبح روز چهارشنبه 21 خرداد ماه 1393 به همراه حاج قاسم معاصر و آقای موسی علیزادگان، پس از قدردانی از حسن همکاری و میزبانی شایسته مسئولان کمیته امداد استان ایلام، به سمت خرم آباد حرکت کردیم.
این دو شهر 256 کیلومتر از همدیگر فاصله دارند و جاده اتصال آنها، سرسبز و کوهستانی است. در طول مسیر از شهرهای سرابله، اشتره گل گل، کوهدشت و سرابله دوره عبور کردیم و بیش از همه، پل شکسته یا پل شاپوری یا به گویش لری طاقِ پیل اِشکِسَه توجه مان را به خود جلب کرد. این اثر که از شاهکارهای معماری دوره ساسانیان محسوب میشود، در جنوب شهر خرمآباد واقع شده و در قدیم الایام، عامل ارتباط غرب استان لرستان با شرق و از آنجا به خوزستان و تیسفون (پایتخت ساسانیان) بودهاست. این پل حدود ۲۳۰ متر طول و بیش از ۱۹ چشمه طاق داشته که در حال حاضر فقط ۵ چشمه طاق از آنها بر جای ماندهاست.
حدود ساعت 15:30 بود که وارد شهر خرم آباد شدیم. با آن که یک ساعت هم از وقت اداری گذشته بود، اما بنا به اطلاع رسانی قبلی، آقای میهن پور معاون محترم حمايت و سلامت کميته امداد استان لرستان به همراه چند تن از همکارانش، در مهمانسرای کمیته امداد، منتظر ورود هیات اعزامی بودند.
پیدا کردن مهمانسرا، هر چند کمی طول کشید، اما ارزشش را داشت که برای یافتنش، شهر را بگردیم و از کنار قلعه فلک الافلاک و رودخانه پرآب خرم آباد عبور کنیم.
مراسم آشنایی و روبوسی و صحبت های اولیه و صرف ناهار چندان طول نکشید. آنها پذیرایی گرمی به عمل آوردند. بعد از صرف ناهار، آقای علیزادگان به معرفی موسسه پرداخت و هدف از ماموریت این گروه را اعلام کرد. او گفت که انتظار داریم 150 خانوار از ایتام بی بضاعت و مستحق را به موسسه عترت بوتراب معرفی نموده و مدارک لازم برای تشکیل پرونده آنها را به دفتر موسسه در خوی ارسال کنید. آقای میهن پور هم استقبال کرد و سپس آقای معاصر جزئیات تکمیل پرونده و نحوه پر کردن فرم مشخصات ایتام را جزء به جزء توضیح داد و درخواست نمود هماهنگ نمایند تا به چند شهر این استان عزیمت نموده و ضمن آشنایی با مسئولان کمیته های امداد آن شهرها، توضیحات تکمیلی نیز به آنها ارائه گردد.
در ادامه این جلسه، آقای اردوان میهن پور معاون محترم حمايت و سلامت کميته امداد استان لرستان به تشریح وضعیت ایتام این استان پرداخت و اظهار داشت: در سطح این استان 8 هزار و400 يتيم وجود دارد که از این تعداد، 667 نفر زير 7 سال، 2 هزار 337 نفر 7 تا13 سال، 4 هزار و 6 نفر 13 تا 18 سال و 1390نفر 18 سال به بالا هستند و از بین آنها 6 هزار و 540 نفر دانش آموز، 388 نفر دانشجو و هزار و 472 نفر غير محصل بوده و 319 نفر هم از سادات می باشند.
وی تعداد حامیان ایتام این استان را 19 هزار و31 نفر اعلام کرد و افزود: از اين تعداد حامي، ده هزار و792 نفر بومي استان و 8 هزار 239 نفر غير بومي استان بوده و ده هزار 658 نفر از آنها را آقايان و 8 هزار و 359 نفر هم خانم ها تشکیل داده اند.
آقای میهن پور، ميانگين سرانه ماهيانه حاميان را 71 هزارتومان اعلام کرد و گفت:50 هزار تومان به صورت وجه نقد و21هزار تومان به صورت کمک هاي غير نقدي به ايتام پرداخت مي شود.
وی خاطر نشان کرد: حاميان این استان در سال گذشته،50 ميليارد ریال به صورت نقدي و 21 ميليارد ريال به صورت غير نقدي به ايتام لرستان پرداخت کرده اند.
معاون محترم حمايت و سلامت کميته امداد استان لرستان در ادامه گفت: از جمله خدمات برجسته اين حاميان مي توان به خريد يک باب منزل مسکوني، توزيع 16 تخته فرش در بين ايتام در آستانه ازدواج، تعمير مسکن يکي از ايتام، ذبح 17 عدد گوسفند و توزيع گوشت آن در بين ايتام، کمک وديعه ي مسکن و... در طول سال گذشته اشاره کرد.
وی، آقای تکاور (یکی از حاضرین در جلسه) را به عنوان مسئول طرح اکرام کمیته امداد استان لرستان معرفی کرد و گفت: ایشان هماهنگی های لازم با هر کدام از شهرهایی که مایل به دیدار با مسئولان کمیته های امداد آنها باشید، انجام داده و اطلاعات مورد نیازتان را در اختیار شما قرار خواهد داد.
آقای میهن پور در خصوص تکمیل فرم مشخصات و ارائه مدارک ایتام هم گفت: می بایستی موضوع را در جلسه فوق العاده کمیسیون مربوطه مطرح کرده، در صورت موافقت اعضا، مدارکی را که درخواست نموده اید، در اسرع وقت به حضورتان ارسال کنیم.
و این جمله آخر نشان می داد که احتمال دارد مدارک درخواستی را به موسسه ارسال نکنند!
جلسه تقریباً به پایان رسیده بود و پس از استراحتی کوتاه، مهمانسرا را برای اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء در یکی از مساجد شهر ترک کردیم.
با اندکی گشت و گذار در داخل شهر، می شد حدس زد که خرم آباد شهری کاملاً مذهبی بوده و مردم آن مقید به آداب و رسوم اسلامی هستند چرا که در هر خیابان و معبر کوچکی، چند مسجد به چشم می خورد و جالب اینکه در بازار خرم آباد، چندین مسجد به هم چسبیده و یا رو به روی همدیگر ساخته شده اند و در همه آنها هم، نماز جماعت برگزار می شود.
قصد داشتیم بعد از اقامه نماز، خریدی از بازار سنتی خرم آباد داشته باشیم اما برخلاف انتظار، مغازه ها بسته بودند و از قلعه بسیار زیبا و دیدنی فلک الافلاک هم حالت چراغانی شده اش را مشاهده کردیم. قلعه ای که عظمتی خاص به شهر بخشیده بود.
این قلعه بر فراز تپه ای در مرکز شهر خرم آباد، با چشم اندازی فوق العاده زیبا قرار گرفته است. نام قدیم آن که به دوران ساسانیان بر می گردد، دژ شاپور خواست بوده و بعدها به سا بر خاست، دزبر، قلعه خرم آباد و سرانجام قلعه فلک الافلاک معروف شده است. با اشرافیتی که بر اطراف دارد، به نظر می رسد محل امن و سنگری محکم برای حکام در مقابله با مخالفان بوده و یا شاید هم به عنوان مرکز حکومت منطقه ای و حتی کاروانسرا مورد استفاده قرار می گرفته است. یکی از شهروندان می گفت قبل از انقلاب اسلامی از این قلعه به عنوان زندان استفاده می شده است.
به هر حال، در این ماموریت، توفیقی نشد تا از موزه فلک الافلاک با عکس ها و ماکت های کوچک و بزرگ متعدد از ابعاد و جنبه های مختلف زندگی مردان و زنان روستایی و عشایری منطقه لرستان و در کنار آنها از لباس های محلی و یا سنگ قبرهای مردان و زنان منطقه و یا از اشیاء ارزشمند مفرغی، سفالی و سنگی از هزاره های پیش از میلاد که از جایگاه واقعی تمدن کهن منطقه لرستان حکایت دارند، بازدیدی داشته باشیم.
ساعت 8:30 صبح روز پنجشنبه 22 خرداد ماه، به همراه آقای تکاور، خرم آباد را به سمت شهرهای سراب دوره(چگینی)، کوهدشت و نورآباد(دلفان) استان لرستان ترک کردیم.
ساعت 10 صبح وارد شهرستان سراب دوره شده و برخلاف انتظار، آقای تکاور، آدرس کمیته امداد این شهر را از اهالی می پرسید!
یافتن ساختمان کمیته امداد چندان هم سخت نبود. اداره ای که در دو ساختمان مستقل و تقریباً رو به روی هم، در یکی از کوچه های تازه ساخت واقع شده بود و بیش از آن که یک تشکیلات اداری باشد، به یک منزل مسکونی شباهت داشت!
به محض ورود، با مسئولان تمام بخش ها در دفتر رئیس مواجه شدیم که به نظر می رسید در انتظار ورود ما بودند.
نه از اتاق جلسه خبری بود و نه از میز و صندلی های مخصوص روسای برخی از ادارات! حتی روی میز ریاست هم، پرچمی از کمیته امداد به چشم نمی خورد! و این امر تصویر برداری را با مشکل مواجه می کرد.
بعد از معرفی موسسه، به بیان اهداف این سفر پرداختیم و اینکه قرار است از این استان، بین 100 تا 150 خانوار ایتام، تحت پوشش موسسه عترت بوتراب قرار گرفته و از خدمات آن بهره مند گردند.
آقای محمد کردعلیوند مدیر محترم کمیته امداد شهرستان سراب دوره (چگینی) ضمن خیر مقدم گویی اظهار داشت: منطقه ای بسیار محروم را انتخاب کرده اید و ان شاء ا... حضرت مهدی(عج) هم از زحمات شما خوشحال می شوند.
وی گفت: شهرستان چگنی با 45 هزار نفر جمعیت، کم جمعیت ترین شهرستان استان لرستان می باشد که در اواخر سال ۱۳۸۶ با جدا شدن دو بخش "دوره چگنی" و "ویسیان" از شهرستان خرمآباد، تاسیس شده است. مرکز این شهرستان، شهر سراب دوره میباشد. شهر دیگر این شهرستان هم شهر ویسیان(محمودوند) است.
وی شهرستان خوی را با آیت الله العظمی خویی معرفی کرد و با اطلاعاتی که از ایشان داشت، نشان می داد که در ارتباط با تاریخ و یا تاریخ ادیان مطالعاتی داشته است.
وی گفت: شهرستان چگینی540 نفر یتیم با 1200 حامی دارد و هر یتیم هم ماهیانه به طور متوسط 50 هزار تومان مستمری دریافت می کند.
آقای کردعلیوند افزود: در شهر سراب دوره به عنوان مرکز شهرستان، 200 خانوار زندگی می کنند در حالی که در 204 روستای آن، 400 خانوار سکونت دارند و محرومیت به حدی است که برخی از فرزندان روستاییان، به دلیل نبود مدرسه در محل زندگی شان و عدم توانایی خانواده در پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب به روستاهای اطراف، ترک تحصیل کرده اند.
جلسه با ارائه نمونه فرم های مشخصات ایتام و پخش تیزری از عملکرد موسسه به پایان رسید. هنگام خروج، دلیل دو تکه بودن ساختمان کمیته امداد را از آقای رئیس جویا شدیم که گفت: اداره ای مستقل نداریم و این دو ساختمان هم اجاره ای هستند.
مقصد بعدی، شهرستان کوهدشت بود که دیروز هنگام عزیمت به خرم آباد، از آن عبور کرده و نماز ظهر را در آن شهر، به جماعت اقامه کرده بودیم.
کوهدشت بعد از خرم آباد و بروجرد، سومین شهرستان استان لرستان بوده و در فاصله ۹۴ کیلومتری جنوب غرب خرمآباد واقع شده است.
ساعت 11:40 بود که وارد ساختمان کمیته امداد کوهدشت شدیم. ساختمانی مستقل اما قدیمی و تقریباً از کار افتاده! از رئیس و روسا و حتی معاونان هم خبری نبود! در به در دنبال یک اتاق می گشتند که فضای لازم و میز و صندلی های کافی برای برگزاری یک نشست مشترک را داشته باشد. بالاخره هم به یک اتاق، راهنمایی شدیم و با آوردن چند صندلی از اتاق های دیگر، جلسه ای را با مسئولان طرح اکرام دو شهر کوهدشت و طرهان که برای همین موضوع در کوهدشت حضور یافته بود، برگزار کردیم.
طبق گزارش ارائه شده، شهرستان کوهدشت 1154 نفر یتیم دارد که 18 نفر آنها تازه پذیرش شده و بدون حامی هستند و 1106 نفر حامی هم با میانگین پرداختی 30 هزار تومان در ماه، از آنها حمایت می کنند. جالب اینکه آنها هم شهرستان خوی را با آیت الله العظمی خویی می شناختند و به محض ارائه توضیحی مختصر در مورد نحوه تکمیل فرم ها و مدارک مورد نیاز، معلوم شد به دلیل همکاری هایی که با موسسه محترم عترت فاطمی داشته اند، به جزئیات همکاری با موسسه عترت بوتراب آشنایی کامل دارند و همین امر، ماموریت ما را در این منطقه از استان لرستان تسهیل کرد.
شهرستان دلفان به مرکزیت نورآباد، مقصد بعدی ما بود که برای عزیمت به آنجا، لازم بود که دوباره به خرم آباد برگردیم. ناهار را در خرم آباد صرف کرده و بعد از ظهر، راهی نورآباد شدیم که ۸۵ کیلومتر با خرم آباد و 95 کیلومتر با کرمانشاه فاصله داشت.
ساعت 16:20 با آقای عبدلی مسئول محترم کمیته امداد شهرستان دلفان و خانم رضایی مسئول محترم طرح اکرام کمیته امداد شهر هفت چشمه دلفان در سالن جلسه ساختمان سه طبقه و تقریباً تازه تاسیس کمیته امداد نورآباد که تمیز و مرتب بود، دیدار کردیم.
نورآباد با بیش از 60 هزار نفر جمعیت، در شمال غرب استان لرستان قرار دارد و شهرستان دلفان نیز با بیش از 141 هزار نفر جمعیت، وسیع ترین شهرستان استان و چه بسا کشور می باشد و گستردگی جغرافیایی آن طوری است که بین شرقی ترین و غربی ترین نقاط آن، حدود ۴ دقیقه اختلاف ساعت وجود دارد!
طبق گزارش آقای محمدمیرزا عبدلی، در حال حاضر تعداد 391 دختر و 425 پسر یتیم زیر 18 سال تحت پوشش کمیته امداد هستند و 1100 حامی با پرداخت متوسط ماهیانه 30 هزار تومان از آنها حمایت می کنند.
وی گفت: نورآباد محروم ترین منطقه استان لرستان است به طوری که 260 روستای آن از امکانات اولیه مانند آب بهداشتی و برق و گاز محروم هستند.
خانم رضایی مسئول طرح اکرام هفت چشمه هم گفت: این شهر 220 یتیم زیر 18 سال دارد که 274 حامی از آنها حمایت می کنند. وی گفت: میانگین پرداختی آنها برای هر یتیم بین 20 تا 50 هزار تومان است.
در این جلسه، از عدم دسترسی برخی خانوارهای تحت پوشش این شهرستان به شعبات بانک تجارت جهت افتتاح حساب اشاره شد که آقای معاصر گفت: بنا به استعلامی که از مدیر عامل محترم موسسه انجام دادیم، حساسیتی روی افتتاح حساب در بانک خاصی وجود ندارد اما فقط باید به نام خود یتیم بوده و کارت بانکی آن دست خودش باشد.
به نظر می رسد این تصمیم، نه تنها در استان لرستان بلکه در سایر مناطق کشور هم، خیلی از مشکلات را رفع خواهد کرد.
با تحویل نمونه فرم مشخصات و تعلیم نحوه تکمیل آنها توسط آقای معاصر، ماموریت ما در نورآباد و همچنین استان سرسبز لرستان به پایان رسید و می بایست این شهر را به سمت کرمانشاه ترک می کردیم.
مطالب مشابه :
نمونه طرح برنامه ریزی استراتژیک
مطالعات مدیریت استراتژیک - نمونه طرح برنامه ریزی استراتژیک فرم خام اجزاء ماموریت . 8. 3.
گزارش ماموریت به استان لرستان
به هر حال، در این ماموریت، توفیقی نشد تا از موزه جلسه با ارائه نمونه فرم های مشخصات ایتام
گزارش ماموریت به استان کرمانشاه
موسسه خیریّه عترت بوتراب - گزارش ماموریت به استان کرمانشاه - به ذره گر نظر لطف بوتراب کند/ به
نمونه فرم قرارداد حسابداری
نمونه فرم قرارداد هرگونه ماموریت درخواستی اضافه بر آنچه که در ماده (1)
دانلود نمونه فرم درخواست خرید
انجام خدمات حسابداری - دانلود نمونه فرم درخواست خرید - انجام کلیه امور حسابداری و مالی
دانلود بعضی فرمهای ضروری برای همکاران
فرم ماموریت کمتر از یک نمونه فرم های بانکی . 1- صورتجلسه ی مانده
نمونه سوالات عملی حسابداری حقوق و دستمزد
Training - نمونه سوالات عملی حسابداری حقوق و دستمزد - نشر نمونه سوالات كامپيوتر و حسابداری
برچسب :
نمونه فرم ماموریت