تحليل بنيادي كاشي سعدي

در خصوص هريك از نسبت‌هاي مندرج در جدول توضيح كوتاهي در ادامه ارائه شده است:
1 - نسبت‌هاي نقدينگي: هر دو نسبت جاري و آني در سه سال مالي اخير با شتابي مشابه تقويت شده‌اند. عدم تقسيم سود در كنار كمك 10‌ميليارد‌توماني سهامداران عمده به شركت مي‌تواند يكي از عوامل اين مساله باشد.
بدين ترتيب در پايان سال مالي 88 «كسعدي» در رتبه نخست در مقايسه با ساير رقباي بورسي به لحاظ شاخصه‌هاي نقدينگي قرار گرفته است.
2 - نسبت‌هاي كارآيي: شركت‌هاي صنعت كاشي در دو سال اخير به علت ورود بازار مسكن به دوره ركود با افت محسوسي در زمينه وصول مطالبات و سرعت گردش كالا (توليد و فروش محصول) مواجه شدند. كاشي سعدي نيز از اين رويه مستثني نبوده و كاهش نسبت‌هاي كارآيي در سه سال مالي اخير مشهود است. افزايش دوره وصول مطالبات در گزارش اخير حسابرس نيز مورد اشاره قرار گرفته و بازنگري در سيستم اعطاي اعتبار به مشتريان را ايجاب مي‌كند.
3 - نسبت‌هاي اهرمي: افت حجم تسهيلات بهره دار و جهش نسبت توانايي پوشش بهره در كاشي سعدي نشان‌دهنده‌گذار شركت از دوره اتكا بر اهرم مالي (به منظور توسعه و اصلاح خطوط توليد) و اتكاي بيشتر بر منابع داخلي است. شايان ذكر است بدهي موجود در پايان سال 88، مربوط به وام ارزي دريافتي از بانك تجارت در سال 83 است كه با احتساب سود و جرايم متعلقه به مبلغ 59‌ميليارد‌ريال بالغ شده است. هيات دولت در زمستان 87 براي جرايم تسهيلات ارزي (عمدتا به علت نوسانات نرخ ارز) بخشودگي قائل شده است. بنابراين، پس از طي مراحل اداري اين احتمال وجود دارد كه بدهي مورد بحث به كمتر از مبلغ دفتري كاهش يافته و مابه‌التفاوت آن به حساب سود انباشته منتقل شود.
4 - نسبت‌هاي بازدهي: تحليل نوسانات دونسبت مهم ROA و ROE در كاشي سعدي به لحاظ دارا بودن زيان انباشته معنادار نيستند. البته در پايان سال 88 وضعيت شركت تا حدودي به روال عادي بازگشته است. در پايان سال مالي گذشته «كسعدي» به لحاظ بازده حقوق صاحبان سهام رتبه اول را در بين هم‌گروهي‌ها به خود اختصاص داده است اما در نسبت بازده دارايي‌ها، سينا كاشي موقعيت مطلوب تري را نسبت به كاشي سعدي دارا است.
5 - نسبت‌هاي سود آوري: «كسعدي» تنها شركت در گروه كاشي و سراميك بورس است كه به لحاظ حاشيه سود ناخالص در هر سه سال مالي اخير توانسته بهبود وضعيت را تجربه كند. همچنين به‌رغم ركود بازار فروش و افزايش نسبي بهاي تمام شده، شركت موفق شده تا حاشيه سود عملياتي و خالص فعاليت خود را نيز در دو سال گذشته تثبيت كند.
به منظور برآورد سودآوري شركت، بايد تخمين درآمد فروش انجام شود. جدول‌هاي شماره 2 و 3 عملكرد تاريخي شركت در زمينه فروش در دوره‌هاي مالي اخير را نشان مي‌دهد.
همانطور كه ارقام جدول‌ها نشان مي‌دهند حجم و مبلغ فروش هر واحد از توليدات شركت در سال‌هاي مالي اخير به طور متناوب افزايش يافته است. مقايسه عملكرد فصل بهار «كسعدي» با پيش‌بيني 89 نيز نشان‌دهنده تخمين محافظه‌كارانه شركت در برآورد بودجه است. بدين ترتيب در بخش پيش‌بيني تحليلي 89، حجم فروش محصولات مطابق بودجه اما قيمت فروش هر متر مربع كاشي كف معادل عملكرد سه ماهه در نظر گرفته شده است. با لحاظ كردن اين افزايش يك‌ميليارد‌توماني در درآمد حاصل از فروش، سود پس از كسر ماليات در سال جاري حدود 756‌ميليون‌تومان افزايش خواهد يافت كه به معناي احتمال تعديل سود هر سهم شركت از 502‌ريال فعلي به 579‌ريال است. شايان ذكر است در اين برآورد با توجه به مقايسه بقيه اقلام بودجه با عملكرد سه ماهه و واقع‌بيني آن، هيچ گونه تغييري در ساير سرفصل‌ها در نظر گرفته نشده است.
با ذكر سه نكته در خصوص وضعيت شركت مطلب را به پايان مي‌بريم:
1 - زيان انباشته شركت در پايان سال مالي گذشته بالغ بر 15‌ميليارد‌ريال (152‌ريال به ازاي هر سهم) بوده است. بنابراين در صورت حصول سود 57‌ميليارد‌ريالي (مطابق پيش‌بيني تحليلي) «كسعدي» پس از حداقل 7 دوره مالي براي نخستين بار در مجمع آينده سود قابل تقسيم براي سهامداران خود در اختيار خواهد داشت.
2 - شركت در سال 87 برنامه فروش زمين مجاور كارخانه شهرري را به بازار اعلام كرد كه منجر به شناسايي حدود 90‌ميليارد‌ريال سود خالص در عملكرد شركت مي‌شد. فروش زمين مزبور به دليل ركود در بازار مسكن به تعويق افتاده است، اما ارزش بالقوه دارايي مذكور را بايد در برآورد وضعيت شركت لحاظ كرد.
3 - هزينه مصرف انرژي شركت به طور مستقيم (شامل گاز، برق و گازوئيل) در سال مالي گذشته معادل 310‌ميليون‌تومان (32‌ريال به ازاي هر سهم) بوده است. بدين ترتيب با فرض چهار برابر شدن هزينه انرژي و ثبات ساير اقلام درآمد و هزينه، اثر آن بر افت سودآوري هر سهم در شرايط كنوني 96‌ريال برآورد مي‌شود.
بديهي است برآورد فوق بر اساس پاره اي مفروضات انجام شده و كارشناسان با تغيير آن مي‌توانند به ارقام متفاوتي در خصوص ميزان سودآوري «كسعدي» در سال 89 دست يابند.

 


مطالب مشابه :


در پي افزايش قيمت بنزين و گازوئيل

در پي افزايش قيمت بنزين و گازوئيل - گروه بورس- دولت با تعيين نرخ جديد حامل‌هاي انرژي




جزئيات مصرف حامل‌هاي انرژي در 15 شركت بورسي

جزئيات مصرف حامل‌هاي انرژي در 15 در همين راستا رييس اداره ناشران سازمان بورس و اوراق




نحوه و تاریخ پرداخت يارانه نقدي...

(ابتدا میهن بلاگ،سپس بلاگفا و درحال حاضر وب سايت بورس نگار)در گازوئيل را داشته انرژي




تحليل بنيادي كاشي سعدي

آخرین خبرهای بورس در خصوص هريك از نسبت (شامل گاز، برق و گازوئيل) در سال مالي




تاثير اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانه ها بر بازار سرمايه

از جمله اين آسيب ها مهاجرت نقدينگي از بازار سرمايه و بورس به تا جايي که در هاي انرژي




جدول تغيير قيمت آب ، برق،گاز،بنزين،سي ان جي و گازوئيل

جزئيات قيمت هر يک از حامل هاي انرژي در گذاران بورس گازوئيل در کارت




مزایا و معایب استفاده از گاز CNG

اولين اژانس عكس ورزشي در




1422-کنور زیر 1650 جهت نوسان عالی است

تحليل بورس در بودجه کنور قیمت گازوئيل 150 مهندس تفضلی تاثير عمده حامل‌هاي انرژي در




مصاحبه با مدیر عامل گل گهر

وضعيت توليد، طرح هاي توسعه، بومي سازي، بهره وري، جايگاه آن در بورس انرژي به كار




سیستمهای ‍CHP توليد همزمان برق و حرارت گارسوز

كه نياز به انرژي برق دارند در حال اما با راه اندازي بورس برق، توليد اين گازوئيل




برچسب :