همه چيز درباره موسو
تاريخچه موسو :
در ابتدا بدليل ناشناخته بودن کارخانه سازنده موسو در ايران ، به بحث پيرامون اين کارخانه می پردازيم .
نام اين کارخانه Ssangyong است ، در كشور ما آنرا سانگ يونگ می نامند اما تلفظ صحيح آن سِن گی يون ( Sen Gi Yon ) است . سِن گی يون در زبان کره ای به معنای اژدهايان دو قلو و برگرفته از يك افسانه قديمی است.
گروه تجاری سِن گی يون در سال ۱۹۳۹ در كره تاسيس شد ، اين شركت در آن زمان در زمينه های متفاوتی فعال بود ، ولی توليد كننده خودرو نبود تا اينكه در سال ۱۹۸۶ در پي خريد كمپانی Hadongwhan كه از سال ۱۹۵۴ توليد كننده خودروهای 4WD و كاميونت بود و تغيير نام آن به سِن گی يون ، فعاليت خودروسازی خود را آغاز نمود . در سال ۱۹۹۱ همكاری سِن گی يون با كارخانه مرسدس بنز آغاز گرديد و برطبق آن موتورهای ( قلب تپنده ) بنز از سال ۱۹۹۳ بر روی خودروهای اين كارخانه قرار گرفت.
سِن گی يون در سال ۱۹۹۳ توليد موسو را آغاز نمود ، در سال ۱۹۹۷ با ديگر شركت خودروساز كره ای ، دوو ، متحد شد و از سال ۱۹۹۸ خودروی موسو علاوه بر توليد در كارخانه سِن گی يون در كارخانه دوو نيز توليد می شد و البته با نام Daewoo Musso . اما در سال ۲۰۰۰ با اعلام ورشكستگی كارخانه دوو ، همكاری دوو و سِن گی يون به پايان رسيد و كارخانه سِن گی يون به صورت مستقل توليد خودرو را با همكاری مرسدس بنز ادامه داد و در تاريخ ۹/۱۱/۸۱ بود كه توليد موسو در ايران توسط شركت خودروسازی مرتب ، كه توليد كننده خودروهای لندرور با نام پاژن نيز هست ، آغاز گرديد.
توليدات سِن گی يون اكثراً (Sport Utility Vehicle (SUV است ، محصولات SUV سِن گی يون Korando ، Musso و Rexton نام دارند .
ديگر محصولات اين كارخانه يك مدل (Sport Utility Truck (SUT به نام Musso Sport ، كه همان وانت موسو است و يك مدل سدان به نام Chairman می باشد که همگی آنها دارای موتورهای مرسدس بنز هستند . حال به بحث اصلی يعنی خود موسو می پردازيم:
اين خودرو توسط شخصی به نام Ken Greenly از بخش هنر كالج سلطنتی لندن طراحی شده و همانطور كه گفته شد توليد آن از سال ۱۹۹۳ آغاز گرديده و كماكان ادامه دارد و در تمامی مدلهای آن نيز از موتورهای بنز استفاده می شود ، موتورهای نصب شده بر روی اين خودرو ، توسط توليد كننده كره ای به شرح زير است:
موتور بنزينی ۶ سيلندر ۳۲۰۰ سی سی ( همان موتور بنز E320EL )
موتور بنزينی ۴ سيلندر ۲۳۰۰ سی سی ( همان موتور بنز E230EL )
موتور ديزلی ۵ سيلندر ۲۹۰۰ سی سی ( 602TD )
موتور ديزلی ۴ سيلندر ۲۳۰۰ سی سی ( 601TD همان موتور بنز V230 )
اما شركت خودروسازی مرتب تنها مدلهای بنزينی را برای بازار ايران در نظر گرفت و مدلهای ۴ سيلندر (دنده ای ) و ۶ سيلندر ( اتوماتيک و دنده ای ) ، را به بازار عرضه کرد ، البته توليد نوع ۴ سيلندر آن در حال حاضر متوقف می باشد ، اما بر پايه پيش فروش جديد اين خودرو ، برای تحويل در ۳ ماه آينده ، به نظر می رسد توليد آن مجددا آغاز خواهد شد .
موسو ( ۶ سيلندر ) ، از لحاظ دارا بودن تجهيزات پيشرفته ايمنی و رفاهی در حد بالايی قرار دارد ، در بخش ايمنی ، اين خودرو علاوه بر داشتن تجهيزاتی چون Air Bag ، ميله های درون دربها و ترمز ABS ، دارای سيستمهايی برای حفظ تعادل در سر پيچها و هنگام ترمز كردن می باشد ، همچنين سيستمهای پيشرفته ای برای جلوگيری از گير كردن خودرو در محيط های كوهستانی ، باتلاقی و يا لغزنده تعبيه گرديده است.
در اينجا به اختصار به معرفی اين سيستمها می پردازيم
(Automatic Brake Differential (ABD
اين سيستم كه با نام TCS نيز شناخته می شود برای گذر از محلهای لغزنده بكار می رود ، حالتی را فرض كنيد كه يك يا چند چرخ خودرو در محلی لغزنده يا گل آلود گير كنند ، چرخهای مورد نظر به صورت درجا می چرخند و خودرو بدون حركت در جايش باقی می ماند ، حتی در صورت گل آلود بودن سطح ، چرخ بيشتر و بيشتر به داخل گل و لای فرو می رود ، اما با كمك سيستم ABD اين اتفاق نخواهد افتاد چرا كه اين سيستم با تشخيص هرزگردی چرخ و با كمك سيستم ABS چرخ يا چرخهای مورد نظر را با گرفتن و رها كردن ترمز از حالت هرزگردی خارج ، و با انتقال نيرو به چرخ يا چرخهای درگير با سطح غير لغزنده ، خودرو را از آن محيط بيرون می آورد.
(Electronic Control Suspension (ECS
با كنترل سرعت و وضعيت رانندگی ، از چرخش و انحراف خودرو در پيچها جلوگيری ميكند و بوسيله دكمه ECS/Sport بر روی داشبورد نيز قابل كنترل می باشد
(Electronic Brakeforce Distributoin (EBD
اين سيستم مكملی است برای سيستم ABS ، که با تقسيم نيروی ترمز به ميزان لازم برای اکسل های جلو و عقب ، ماکزيمم تاثير سيستم ترمز رابرآورده می سازد ، در نتيجه پايداری خودرو ؛ با هر باری و تحت هر نوع شرايط جاده ای حفظ می گردد ، اين سيستم همچنين با تقسيم نيروی ترمز بين چرخهای عقب از چرخش خودرو هنگام ترمز کردن در سر پيچ ها نيز جلوگيری می کند
(Torque On Demand (TOD
ميزان قدرت مورد نياز برای اكسل های جلو و عقب را براساس دريافت اطلاعات از واحد كنترل در شرايط مختلف تغيير می دهد ؛ بدين شكل كه چند درصد از قدرت در چرخهای جلو و چند درصد در چرخهای عقب باشد و بدين شكل خودرو در محيط های مختلف هندلينگ مناسبی خواهد داشت و از محيط های لغزنده نيز براحتی عبور می كند در شكل زير می توانيد چگونگی عملكرد TOD را در مواجه با محيط های مختلف ببينيد.
علاوه بر سيستم فوق امكان تغيير سيستم تعليق از حالت 2H ( برای رانندگی در جاده های شهری) به 4H ( برای حركت در جاده های كوهستانی و لغزنده با سرعت بالا ) و 4L ( برای حركت در جاده های صعب العبور با سرعت پايين و قدرت بالا ) به صورت دستی و بوسيله دكمه نصب شده بر روی داشبورد نيز امكانپذير است .
از ديگر مواردی كه برای بالابردن ايمنی سرنشينان موسو درنظر گرفته شده ، قفل شدن دربهای خودرو در سرعتهای بالای ۵۰ كيلومتر به صورت خودكار می باشد ، همچنين در صورت وارد شدن ضربه به خودرو در سرعت های بالای ۱۵ كيلومتر نيز ، در صورتی که سنسورها ضربه ديگری را احساس نکنند دربهای خودرو به صورت خودکار باز خواهند شد.
علاوه بر سيستم های رايج در کليه خودروها از جمله شيشه های برقی ، قفل مرکزی ، کولر ،Sunroof ، آينه های برقی مجهز به گرمکن ، صندلی برقی راننده ، تنظيم کننده قوس صندلی راننده و ..... موسو تجهيزات ديگری چون Armset (جادستي)های كناری برای سرنشينان عقب ؛ سيستم ضد سرقت Imoblizer جهت چك كردن كد مخصوص بين كليد و ECU در هنگام استارت زدن و قطع سيستم انژكتور در صورت صحيح نبودن اين كد ؛ آينه داخل خودرو مجهز به نور برگردان اتوماتيك جهت تنظيم ميزان تابش نور چراغهای ديگر خودروها ، به صورتی كه چشم راننده را آزار ندهد و هچنين آفتابگير دوقلو برای راننده که در شکل مشاهده می کنيد و Cruise Control كه برای خودرويی با اين خصوصيات ضروری به نظر ميرسد ، را داراست ، اما متأسفانه برای مدل های موجود در ايران دو مورد آخر يعنی آفتابگير دوقلو و Cruise Control در نظر گرفته نشده !
لازم به ذكر است كه موارد بالا مربوط به موسوی ۶ سيلندر اتوماتيك می باشد و در مدل ۶ سيلندر دنده ای ECS ، Sunroof و صندلی برقی حذف شده و در مدل ۴ سيلندر نيز علاوه بر تجهيزات بالا ، تقريبا كليه سيستم های مربوط به تعادل و ايمنی ، از جمله Airbag ، TOD ، ABD و ... ، حذف گرديده و با قيمتی مشابه با رونيز عرضه می گردد
بطور كلی موسوی ۶ سيلندر اتوماتيك در مقايسه با خودروهای هم رديف خود ( در سطح بين المللی ) ، از لحاظ زيبايی ظاهری و برخی سيستم های رفاهی در رده پايين تری قرار دارد ولي در ديگر موارد خصوصا در زمينه سيستم های تعليق و تعادل ، قابليت رقابت با اين خودروها را داراست. اما در سطح کشور تنها دو خودروی SUV ديگر وجود دارد ، رونيز و سرانزا ، كه اين دو خودرو به هيچ عنوان قابليت رقابت با موسو ( ۶ سيلندر ) را ندارند و حتی از لحاظ قيمت نيز پرداخت ۱۰ تا ۱۴ ميليون بيشتر ، برای در اختيار داشتن تجهيزات موسو ، كاملا مقرون به صرفه به نظر می آيد
مطالب مشابه :
سانگ یـونگ مـــوســــو
تاريخچه موسو: قبل از هر چیز لازم می دونم یه توضیح در مورد کارخانه سازنده این خودرو بدم:
رکستون به زودی جایگزین موسو می شود
مشخصات فنی خودرو و قیمت خودرو در ایران - رکستون به زودی جایگزین موسو می شود - مشخصات انواع
موسو (سانگ یانگ)
دنیای خودروها - موسو (سانگ یانگ) - خودروها،پیشینه و ساز و کار
رکستون
وی با اشاره به اینکه به زودی پیش فروش رکستون را موسو با همان قیمت قبلی به فروش می
قیمت روز خودرو ها
موسو مشخصات قيمت
اطلاعات و مشخصات فنی خودروی موسو
به سرزمین امین سیستم 1990 خوش آمدید - اطلاعات و مشخصات فنی خودروی موسو - بزرگترین و کامل ترین
فروش ماشین
نیازمندی های کرمان امروز - فروش ماشین - www.nke.ir آدرس جدید وب نیازمند یهای کرمان امروز www.nke.ir
همه چيز درباره موسو
تاريخچه موسو توليد نوع ۴ سيلندر آن در حال حاضر متوقف می باشد ، اما بر پايه پيش فروش جديد
برچسب :
فروش موسو