تصویرسازی مادر انیمیشن است

بررسی وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان در ایران/3 تصویرگر کتاب کودک - خبرگزاری سینمای ایران:


تصویرگری مادر انیمشن است و باید این هنر در میان تصویرگران در قالبی از هنر بومی ارایه شود.

علی هاشمی شهرکی تصویرگر کتاب کودک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سینمایی ایران گفت: تصویرگری کتاب کودک در ایران به عنوان یک هنر در سال های اخیر پیشرفت خوبی داشته است و توانسته تأثیر زیادی بر بازار نشر کتاب کودک بگذارد. اما از جهت حرفه ای هنوز جایگاه شایسته خود را پیدا نکرده ایم زیرا حقوق تصویرگران از طرف ناشران کتب و نشریات به درستی رعایت نمی شود و باید گفت که خود تصویرسازان نیز نگاه حرفه ای به هنرشان ندارند.

وی در ادامه وضعیت داستان مصور در کشور را تشریح کرد اظهار داشت: در سالهای اخیر تعدادی از ناشران و مجلات عمومی به منتشر کردن داستان های مصور روی آورده اند، زیرا داستان مصور یکی از جذاب ترین شاخه های تصویر گری است که به دلیل ویژگی روایی مخاطب پسند نیز هست به همین دلیل پیش بینی می شود با آشنایی بیشتر مخاطبان کودک و نوجوان در آینده قطعا پیشرفت چشمگیری در این زمینه خواهیم داشت.

هاشمی شهرکی افزود: "کمیک استریپ" حلقه واسط انیمیشن و تصویرگری است. پیشرفت داستان مصور در یک کشور نویدبخش افزایش سطح کیفی انیمیشن است. پیشرفت انیمیشن و همه گیری فیلم های کارتونی باعث افزایش ایده و خلاقیت در تصویرگری در دنیا شده است اما انیمیشن از لحاظ هنری نمی تواند کمک چندانی به پیشرفت تصویر سازی کند، زیرا قبل از این که هنر باشد یک صنعت است در نتیجه استفاده غیر هنری از انیمیشن در صنعت نشر چیزی است که امروز در بازار کتاب شاهد آن هستیم، یعنی کتبی که از تصاویر انیمیشن کپی شده اند و فاقد نکته آموزشی برای کودک هستند. علت تولید چنین کتاب هایی تنها کاهش هزینه تولید و بازدهی سریع آنها برای ناشر است.

وی درباره جزئیات کپی برداری مستقیم و غیر مستقیم گفت: کپی برداری مستقیم از انیمیشن معمولا به این صورت است که قسمت هایی از انیمیشن تولید شده را به شکل نقاشی روی کاغذ کپی می کنند. در روش غیر مستقیم ناشر برای بیان یک داستان شخصیت ها و یا ایده های شخصیت پردازی انیمیشن ها و داستان های مصور دیگران را برای نمایش شخصیت های داستانی خود به کار می برد، برای مثال به منظور نشان دادن شخصیت یک داستان کهن ایرانی، آن شخصیت را شبیه سندباد یا چهره های اروپایی طراحی می کنند. این نوع شخصیت پردازی با فرهنگ ما و مضمون داستان های ایرانی همخوانی ندارد.

این تصویرگر کتاب کودک با ابراز امیدواری برای پیشرفت هنر تصویرگری و ارتقای سطح انیمیشن در کشور افزود: می توانیم ادعا کنیم برای بالندگی هنر پویانمایی در کشور لازم است از تصویرگران کتاب حمایت کنیم. نسبت تصویرگری به انیمیشن مانند دو میدانی برای سایر ورزش هاست. هنرمندان در این شغل به خوبی محک می خورند و ایده هایشان پرورانده می شود.

علی هاشمی شهرکی در پایان به تصویرگران جوان و تجربه گرا توصیه کرد تحت تأثیر جشنواره های خارجی قرار نگیرند و گفت: باید برای ارتقا سطح فرهنگی کشور و استفاده کودک ایرانی تلاش کنیم و مدل بومی تصاویر و شخصیت ها را برای انها به ارمغان آوریم.



مطالب مشابه :


تصویرگری کتاب کودک

تصویرگری کتاب کودک، گرایشی مستقل درهنر است که جنبه ای کاملا سحر ضیایی ----- تصویرسازی




جایگاه تصویرگری در ادبیات طنز کودک و نوجوان

وی افزود:" تصویرسازی کارهای طنز کودک و نوجوان در دهه 30 و 40 در حال رشد کمی و کیفی بود، ولی




انجمن تصویرگران کتاب کودک برگزار می‌کند

به گزارش سایت خبری رسم ، انجمن تصویرگران کتاب کودک، كلاس‌های تصویرسازی برگزار می‌کند.




تصویرسازی

انار ماهي - تصویرسازی - هنری تصویرگری کتاب کودک، گرایش مستقل درهنر است که جنبه ای کاملاً




آموزش تصویرسازی در انجمن تصویرگران کتاب کودک

uic - آموزش تصویرسازی در انجمن تصویرگران کتاب کودک - وبلاگ • تصویرسازی مطبوعاتی




تصویرسازی مادر انیمیشن است

تصویرگری - تصویرسازی مادر انیمیشن است - بررسی وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان در ایران/3




تصویرسازی کتاب کودک(گفت وگو كردن با فرشید مثقالی،)1

گرافیک نارنجی - تصویرسازی کتاب کودک(گفت وگو كردن با فرشید مثقالی،)1 - وبلاگ رسمی علی




نمایشگاه تصویرسازی و گرافیک در ترکیه

تصویرسازی کتاب کودک امروز ایران بسیار پویا و پر انرژی و جاه طلبانه رشد کرده است.




برچسب :