تصادفات خونین در چهارمحال بختیاری
تصادفات خونین درچهارمحال بختیاری، 9 کشته درجاده بروجن ـ لردگان/ جاده های مرگبار استان و بی توجهی دولت/ نابودی محوطه باستانی شش هزار ساله در استان/ تذکر نماینده به وزیر راه
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: تصادف جاده بروجن ـ لردگان هفت کشته و دو مصدوم بر جای گذاشت.
برخورد دو دستگاه خودرو سواری پژو و پراید در محور ارتباطی بروجن ـ لردگان حوالی گدارکبک نه کشته و دو مصدوم بر جای گذاشت.
وی افزود: این حادثه در عصر روز شنبه 13 دیماه 93 ساعت 15:30 دقیقه اتفاق افتاد و موضوع از طریق تلفن 115 به مرکز پیام شهرستان بروجن اطلاع داده شد.
وی گفت: سه دستگاه آمبولانس اورژانس پیشبیمارستانی 115 و یک دستگاه آمبولانس هلالاحمر به محل حادثه اعزام شده و با انجام اقدامات درمانی برای مصدومان حادثه آنها را به بیمارستان ولیعصر بروجن منتقل کردند.وی تصریح کرد: از رانندگان محترم درخواست داریم با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از بروز چنین حوادث دردناکی جلوگیری کنند.
(جاده های استان چهارمحال بختیاری با تصادفات خونین هر روزه مواجه است که نیاز به توجه ویژه مسئولان دارد که متاسفانه تاکنون در این باره کوتاهی شده است. گویی جان انسانها در استان ما ارزشی ندارد... مدیرانی که در واگذاری و تخریب میراث فرهنگی، منابع طبیعی و جنگلها ید طولایی دارند! برای اصلاح و توسعه جاده ها نیز چاره ای بیندیشند!)
تذکر نماینده مردم لردگان در مجلس به وزیر راه و شهرسازی
در پی جان باختن 9 نفر در محور بروجن ـ لردگان صورت گرفت:
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی به مردم لردگان و خانوادههای حادثه دیروز محور بروجن لردگان را تسلیت گفت.مجید جلیل سرقلعه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار کرد: بنده به نوبه خودم به مردم شریف لردگان و به خصوص خانوادههای جانباختگان تصادف دیروز لردگان که منجر به کشته شدن 9 نفر از مردم شریف شهرستان لردگان شد را به آنها تسلیت میگویم.
وی افزود: بعد از این حادثه برای چندمینبار به وزیر راه و شهرسازی تذکر جدی داده و از هیئت رئیسه مجلس خواستار پیگیری موضوع شدهام. جلیل ادامه داد: انشاءالله با بهبود وضعیت جاده دیگر شاهد داغدار شدن خانوادههای لردگانی در اثر تصادف در این محور ارتباطی نباشیم. به گزارش فارس ساعت 15:30 دقیقه دیروز در اثر برخورد دو خودرو پژو و پراید در محور ارتباطی بروجن ـ لردگان 9 نفر از سرنشینان دو خودرو جان خود را از دست دادند.
نابودی محوطه باستانی شش هزار ساله در استان
کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری یک محوطه باستانی شش هزار ساله دیگر را نابود کرد.
عوامل شهرستانی اداره راه و شهرسازی چهارمحال وبختیاری غیر مسئولانه و با وجود اطلاع از باستانی بودن محل با استفاده از ماشینآلات سنگین پیمانکار شرکت گاز بدون برنامه مصوب تعریض جاده و بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی استان به طرز مشکوکی یکی از محوطههای باستانی و ارزشمند چند هزارساله شهرستان کیار که در حاشیه جاده خراجی به جونقان واقع شده بود را به رغم اعلام و اخطار مجدد یگان حفاظت از میراث فرهنگی استان به طور کلی تخریب و تسطیح کرد.
وی افزود: پنج سال پیش نیز بخشی از این محوطه توسط این اداره تخریب و با اقدام میراث فرهنگی از تداوم عملیات ممانعت شده بود.
نوروزی خاطرنشان کرد: راه و ترابری چهارمحال و بختیاری تاکنون چندین محوطه باستانی استان را تخریب و تسطیح کرده که تخریب محوطه باستانی پل بریده در شهرستان لردگان یکی از بارزترین این اقدامات است.
به گفته وی، برخی از دستگاههای اداری چهارمحال و بختیاری در چند سال اخیر بدون توجه به مصوبات دولت در خصوص استعلام ضوابط سازمان میراث فرهنگی درمحدوده طرحهای عمرانی خسارات جبران ناپذیری به میراث فرهنگی کشور و منطقه وارد کرده و میکنند.
وی اظهارکرد: منع دستگاههای اداری استان از طرح دعوی رسمی و پیگیری قضایی علیه یکدیگر در زمان مدیریت استان در دولت قبل وظایف قانونی، اداری و عرفی بسیاری از ارگانهای دولتی را مخدوش و مشکلات عدیدهای را در استان ایجاد کرد که متأسفانه آثار آن در رویه اداری امروز استان نیز مشهود است.
نظری تاکید کرد: از استاندار، رییس دادگستری و مدیرکل میراث فرهنگی استان انتظار میرود مجدانه با تخریب کنندگان مواریث فرهنگی استان به ویژه دستگاههای اداری متخلف برخورد و پیگیرهای اداری و قضایی لازم در ارتبط با جرایم مرتبط با حوزه میراث فرهنگی استان را اعمال کنند.منبع: فارس و ایسنا
باستانشناسان در جستوجوی میراث باستانی بختیاریها
دومین فصل کاوش باستانشناسی در منطقه «کل چندار» دره «شمی» ایذه با هدف جستوجوی میراث باستانی بختیاریها آغاز شد
به گزارش ایسنا، جعفر مهرکیان سرپرست ایرانی گروه باستانشناسی این محوطه تاریخی در این زمینه گفت: برای ما این نکته مهم است که بختیاریها به عنوان کوچگران فصلی بین سرزمینهای زاگرس جنوبی و میانی چه میراثی از گذشتههای دور به یادگار گذاشتهاند
او این منطقه را خاستگاه پیکره مفرغی بزرگ «مرد پارتی» مربوط به دورهی اشکانی معرفی کرد و افزود: این پیکره و پیکرههای دیگر از پیشرفت ریختهگری شیوهی فلزگری دوره تاریخی حکایت میکنند و میتوانند اهداف چندگانهای در راستای اینکه «گذشته چراغ را ه آینده است»، پیش رو بگذارند
وی در ادامه با اشاره به انجام عملیات کاوش توسط هیات مشترک ایرانی و ایتالیایی گفت: در این فصل از کاوش بیشتر منظر فرهنگی مورد توجه است و ازجمله میتوان به مردمشناسی و پژوهش در تداوم سنتهای باستانی که میتواند در آداب و رسوم امروزی نیز تبلور یافته باشد، اشاره کرد.
او آثار باستانی درهی شمی را میراث «الیماییها» دانست که نیاکان بختیاریها را تشکیل میدهند و افزود: آگاهیهای تازه از شیوهی معماری و ساختوسازهای کوهستانی با استفاده از سنگهای پاکتراش و لاشه، قواره شده، خوشکه چین، در سکوهای بزرگی که شیب های تند کوهستانی را هموار و آماده ساخت و ساز میکند،هدف دیگر این کاوش است.
این باستانشناس با اشاره به اینکه «ویتو مسینا» سرپرست هیات ایتالیایی را بر عهده دارد، گفت: بررسی معماری آئینی و همچنین آرامگاههای همگانی که از وجود طبقات اجتماعی در آن دوران حکایت میکند هدف دیگراین دوره از کاوش است.
بر اساس این گزارش، تفاهم نامه مربوط به این فصل از کاوش در «شمی ایذه» در استان خوزستان را اوایل ماه جاری سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و «ویتو مسینا» نماینده مجاز مرکز تحقیقات باستان شناسی و کاوش دانشگاه تورینو ایتالیا امضا کردند
مطالب مشابه :
نقش عوامل انسانی در تصادفات جاده ای
های آسیب جاده ای، تصادف جاده ای کشور نیز دیروز در اصفهان شیراز به عنوان جاده
تصادفات خونین در چهارمحال بختیاری
اصفهان، شیراز تصادف جاده بروجن جانباختگان تصادف دیروز لردگان که
برچسب :
تصادف دیروز جاده شیراز