نمونه فرم قرارداد


ماده یک طرفین<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

در ماده يك بايد طرفين قرارداد را به خوبي و به طور كامل معرفي نمائيد.مشخصات سجلي در صورتيكه طرف، شخص حقيقي باشد و مشخصات پرسنلي و سمت طرف در صورتيكه شخص حقوقي باشد به همراه آدرس، تلفن،   فاكس، كدپستي و موبايل را در اين ماده به طور دقيق بنويسيد.به طور نمونه:

این قرارداد بین شرکت آلفا به نمایندگی جناب آقای احمد احمدی به عنوان مدیر عامل به آدرس تهران،خيابان افريقا،چهارراه جهان كودك، كوچه ليدا پلاك 8 تلفن 2203.... 021 و موبايل .....0912266 و كدپستي 259326..... و كداقتصادي 46123.....  در این قرارداد کارفرما نامیده ﻣﻲشود از یک طرف و شرکت بتا به نمایندگی آقای اصغر اصغری به عنوان مدیر عامل به آدرس آمل،خيابان تهران،كوچه 56 پلاك 123 تلفن 2203.... 0121 و موبايل .....0911166 و كدپستي 6454..... و كداقتصادي 31354.....  که در این قرارداد پیمانکار نامیده می شود از طرف دیگر و با شرایط ذیل منعقد ﻣﻲشود.

دقت كنيد هر كدام از طرفين كه در اين ماده، آنها را معرفي مي كنيد بايد در نهايت اين قرارداد را امضا نمايند.يعني به عبارتي ديگر، قرارداد را طرفين قرارداد بايد امضا نمايند.

ماده دو موضوع قرارداد

در موضوع قرارداد شرح مختصری از کل قرارداد نوشته می شود. به نحوی که با مطالعه این ماده می توان متوجه شد که قرارداد مربوطه درچه خصوصی است .به طور نمونه :

موضوع این قرارداد عبارت است از : اجرای فیبر نوری به طول 1300 متر در دانشگاه شمال

ماده سه مدت قرارداد

برخي از قراردادها به صورت سپري شدن زمان مي باشند.يعني بايد از تاريخ مشخصي شروع شوند و در تاريخ مشخصي ديگر نيز به اتمام برسند.مثلا در قرارداد مربوط به نقاشي يك ساختمان ممكن است مدت 25 روز پيش بيني شود.دقت كنيد اگر روزهاي تعطيل جزو قرارداد نيست بايد بنويسيد كه 25 روز كاري ولي اگر در قرارداد فقط نوشته شود25روز،اين طرزنوشتن به معني اين است كه جمعه و روزهاي تعطيل نيز جزو روزهاي قرارداد مي باشد. به طور نمونه در خصوص مدت قرارداد مي توان به شرح ذيل نوشته شود:

مثلاً مدت این قرارداد 12 ماه شمسی می باشد و از تاریخ 1/1/89 لغایت 29/12/89 معتبر است.

در برخي از قراردادها مانند قراردادهاي خريد و فروش كه به طور قطعي انجام مي شوند ممكن است مدت وجود نداشته باشد.

ماده چهار مبلغ قرارداد

در اين ماده بايد مبلغ قرارداد را به طور دقيق و شفاف درج نمود.گاهي اوقات،مبلغ قرارداد به صورت يك رقم قطعي است.مثلا در قرارداد فروش يك اتومبيل ممكن است به صورت ذيل باشد:

مبلغ این قرارداد با توجه به ماده دوم  اين قرارداد (موضوع قرارداد) به صورت قطعي و به مبلغ  5.000.000 ریال میباشد.

اما گاهي اوقات ممكن است برحسب روزهاي كاركرد و يا ساعات كاركرد باشد.مثلا براي حق الزحمه نقاشي ساختمان، ممكن است به صورت روزمزدي و به شرح ذيل قرارداد منعقد شود:

مبلغ اين قرارداد براي هر روز كاركرد كامل به مبلغ 100.000 ريال مي باشد.

در اين نوع از قراردادها، پرداخت حق الزحمه براساس ميزان كاركرد كه در پايان هر ماه گزارش مي شود، انجام خواهد شد.

ماده پنج 5 شرایط پرداخت

بعد از مشخص شدن مبلغ قرارداد در ماده 4 بايد مشخص شود كه مبلغ قرارداد به چه صورت بايد پرداخت شود. مثلا اگر موضوع قرارداد در خصوص اجاره مي باشد آيا مبلغ اجاره بايد در ابتداي ماه پرداخت شود و يا اينكه در پايان ماه بايد پرداخت شود؟

معمولا در قراردادهاي حق الزحمه اي، بخشی از پرداختیها ﻣﻰتواند به صورت پیش پرداخت باشد.يعني قبل از اينكه كاري انجام شود و يا كالايي تحويل شود، مبلغي يا درصدي از مبلغ قرارداد به صورت پيش پرداخت براي پرداخت كننده و پيش دريافت براي دريافت كننده مبادله شود.به طور نمونه :

شرايط پرداخت در اين قرارداد به صورت ذيل مي باشد :

1)به ميزان 20% از مبلغ قرارداد به صورت پیش پرداخت و همزمان با انعقاد قرارداد بايد پرداخت شود.

2)به ميزان 30% بعد از سپري شدن دو ماه از شروع كار به شرط كاركرد

3)به ميزان 40% بعد از سپري شدن 5 ماه از شروع كار به شرط كاركرد

4)مابقي بعد از اتمام كار و تحويل نهايي و سپري شدن دوره يكساله تضمين آن

گاهي اوقات مي تواند به صورت مبلغي باشد:

1)مبلغ 2.000.000 ریال به عنوان پیش پرداخت همزمان با انعقاد قرارداد.

2)مبلغ 4.000.000 ريال بعد از انجام 40% کار

3)مبلغ 3.000.000 ريال بعد از 80% کار

4)مبلغ 1.000.000 ريال سه ماه بعد از تحویل نهايي و قطعي موضوع قرارداد

ماده شش تعهدات طرف اول

هرقرارداد، حداقل داراي دو طرف است.ﻣﻰﺗواند بین دو شخصیت حقیقی باشد،حقيقي با حقوقي و يا حتي بين يك شخصيت حقوقي با شخصيت حقوقي ديگر.گاهي اوقات، يك قرارداد ممكن است بيش از دوطرف وجود داشته باشند.در هر صورت، هر كدام از طرفين داراي تعهداتي هستند كه بايد در اين قسمت به طور كامل به توضيح و تشريح آنها بپردازيد.مي توانيد تعهدات همه طرفين را در همين ماده به طور كامل ولي به تفكيك بنويسيد و يا اينكه براي هر كدام از طرفين در ماده جداگانه اي،وظايف و تعهدات را بنويسيد.به طور نمونه براي تعهدات طرف اول كه به صورت كارفرما مي باشد مي توان موارد ذيل را ذكر نمود:

1)كارفرما متعهد مي شود كه پرداختهاي موضوع قرارداد را در موعد مقرر و به طور كامل انجام دهد.

2)كارفرما متعهد مي شود كه موضوع قرارداد را به پيمانكار تحويل نمايد.

دانشگاه جنوب ﻣﻰخواهد ساختمان دانشگاه را نقاشی کند و با آقاي اصغري كه نقاش است قرارداد منعقد مي نمايد.يعني طرفين قرارداد شامل دانشگاه شمال به عنوان كارفرما از يكطرف و آقاي اصغري به عنوان نقاش از طرف ديگر مي باشند.موضوع قرارداد نيز، نقاشی اتاق 112 دانشكده علوم انسانی است. اگر دانشگاه شمال، اتاق مزبور را به آقاي اصغري تحويل ندهد، نقاش چگونه مي تواند كار خود را شروع نمايد؟بنابراين وجود اين بند خيلي مهم است كه كارفرما بايد موضوع قرارداد را به پيمانكار تحويل دهد.

3)تهیهﻯ مواد اولیه به عهدهﻯ کارفرما است که بايد حداكثر دو روز بعد از امضاي قرارداد به پیمانکار تحويل دهد.

4)پذیرایی از پیمانکار به عهدهﻯ کارفرما است.(ساعت 10 صبح صبحانه- ساعت 13نهار ساعت 16عصرانه )

5)..........

6)...................

 

ماده هفت تعهدات طرف دوم

در اين قسمت بايد تعهدات طرف دوم به طور دقيق و كامل و شفاف نوشته شود.مثلا اگر در ماده 6، تعهدات طرف اول كه كارفرما مي باشد،نوشته شده است در اين قسمت بايد تعهدات طرف دوم كه پيمانكار است نوشته شود. به طور نمونه براي تعهدات طرف دوم كه به صورت پيمانكار مي باشد مي توان موارد ذيل را ذكر نمود:

1)پيمانكار متعهد مي شود كه موضوع قرارداد را به طور دقيق انجام دهد.

2)پيمانكار متعهد مي شود كه موضوع قرارداد را به شخص ديگري واگذار ننمايد.

3)پيمانكار متعهد مي شود كه در مدت مشخص شده، موضوع قرارداد انجام شود.

4)پيمانكار متعهد مي شود كه از ساعت 7 صبح لغایت 20 شب باید به انجام خدمت موضوع قرارداد بپردازد و با توجه به شرايط موجود براي كارفرما، خارج از اين ساعات نمي توان موضوع قرارداد را انجام داد.

5)اگر پيمانكار به هر دلیلی امکان حضور در يك روز خاص را ندارد اولاً باید از قبل هماهنگی شود ثانیا بايد نفر جایگزین معرفی کند.

6)پيمانكار متعهد مي شود كه در صورت ایجاد خسارت به اموال کارفرما، مسئول جبران آن خواهد بود.

7)............

8)...........

 

ماده هشت ناظر قرارداد

در برخي از قراردادها، به منظور تائيد كاركرد صحيح، ناظر قرارداد نيز تعيين مي كنند و همه پرداختها براساس تائيد ايشان صورت مي گيرد.مثلا براي نقاشي اتاق 112 دانشكده علوم انساني دانشگاه شمال، ناظر را مي توان بخش اداري دانشگاه تائيد كرد.يعني امور مالي دانشگاه در زماني كه مي خواهد به پيمانكار پول بپردازد بايد تائيديه امور اداري دانشگاه را مبني بر تائيد كاركرد داشته باشد تا پرداخت مزبور صورت بگيرد.

کارفرما به عنوان يك طرف قرارداد، وظایفی دارد و پیمانکار هم در مقابل داراي وظایفی است. منظور از ناظر قرارداد شخصی است(يا اداره اي است يا سازماني است)که انجام موضوع قرارداد را بررسی کند و در صورت تأیید كاركرد آن، مراتب را به کارفرما اعلام ﻣﻰکند تا کارفرما پرداختها را انجام دهد. قاعدتاً هیچ پرداختی بدون تأیید ناظر نباید پرداخت شود. به طور نمونه :

ناظر اين قرارداد بخش اداري دانشگاه تعيين مي شود و كليه پرداختهاي موضوع قرارداد پس از تائيد كاركرد صحيح توسط مديراداري، انجام مي شود.

ماده نه تضمین

انواع تضميناتي كه قرار است در اين قرارداد بين طرفين مبادله شود بايد در اين قسمت توضيح داده شود.مثلا تضمين بابت پيش پرداخت،تضمين حسن انجام كار، تضمين پرداخت به موقع كسور بيمه توسط پيمانكار، تضمين عدم ايجاد خسارت توسط پيمانكار و ....  . به طور نمونه :

تضمينات موضوع اين قرارداد به شرح ذيل مي باشند:

1)از آنجایی که قبل از شروع کار مبلغ 2.000.000 ریال به عنوان پیش پرداخت به پیمانکار پرداخت شده است لذا یک فقره چک به شمارهﻫـای 286304 نزد بانک ملی شعبهﻯ شهرداری شماره حساب 1001 به مبلغ 2.000.000 ریال بعنوان تضمین از طرف پیمانکار به کارفرما داده شده است.پس از تسويه حساب كامل پيش پرداخت،اين چك بايد به پيمانكار مسترد شود.

2)به جهت حسن انجام كار، از هر پرداختي كه به پيمانكار انجام مي شود به ميزان 10% رقم صورت وضعيت بايد به عنوان حسن انجام كار كسر شود و به عنوان تضمين نزد كارفرما باقي بماند.دو ماه بعد از اتمام موضع قرارداد و به شرط رضايت از كارهاي انجام شده موضوع قراردا،اين مبلغ به پيمانكار قابل استرداد مي باشد.

ماده ده حل اختلاف

معمولا در اجراي قرارداد،اختلاف نظر و سليقه به وجود مي آيد.بايد فرد يا سازمان يا اداره اي را به عنوان داور حل اختلاف در متن قرارداد مشخص نمايند.مثلا هر كدام از طرفين يك نفر را به عنوان نماينده معرفي نمايند تا اختلافات به وجود آمده در جلسه مشترك مورد بحث و بررسي قرار بگيرد.

ماده یازده فسخ قرارداد

حتما شرايط فسخ قرارداد را در متن قرارداد بنويسيد.اگر چه شرايطي به وجود بيايد طرف مقابل مي تواند قرارداد را فسخ نمايد؟

ماده دوازده جرائم

کارفرما ظرف 2 روز باید مواد اولیه را تحویل دهد اگر 5 روز یا 10 روز شد چی؟

در قرارداد نوشتيم باید در موعد مقرر تحویل داده شود.اگر تحويل نشد چی؟

معمولا براي موارد اينچنيني، يك نرخ جريمه درنظر مي گيرند و در متن قرارداد مي نويسند تا تكليف همه چيز مشخص باشد.


مطالب مشابه :


نمونه متن قرارداد با مشتریان

عکاسی صنعتی و تبلیغاتی شات - نمونه متن قرارداد با مشتریان - جواد ذاکری




نمونه قرارداد کار مدت معین ( موقت )

کانون وکلای آزاد :. - نمونه قرارداد کار مدت معین ( موقت ) -




نمونه فرم قرارداد

حسابداری،کارشناسی ارشد،ملک محمد غلامی - نمونه فرم قرارداد - آموزش حسابداری عملی، کلاسهای




117- مژده مژده کتاب موج چهارم چگونه زیرمجموعه های خود را بسازید رسید

آخرين قرارداد Verisign فرم نمونه قرارداد تبلیغاتی | نحوه ثبت نام بدون کنکورکاردانی دانشگاه




نمونه قرارداد کارکنان دفترخانه

دفتر اسناد رسمی 354 مشهد - نمونه قرارداد کارکنان دفترخانه - همراه با شرکت تبلیغاتی amb;




4- كساني كه از كارها نتيجه خوب مي‌گيرند از خود احساس خوبي دارند (رهبری)

آخرين قرارداد Verisign فرم نمونه قرارداد تبلیغاتی | نحوه ثبت نام بدون کنکورکاردانی دانشگاه




برچسب :